maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים לארוחות ביניים שיסדרו לכם את היום

פעמים רבות איננו מצליחים לשבוע מ-3 הארוחות שאנו נוהגים לצרוך במהלך היום, ומוצאים את עצמנו מתענגים על מאכלים ומזונות לא בריאים שאף כלל לא משביעים אותנו. עם זאת, מתברר כי אין הנאה גדולה יותר מלהכין לעצמנו ארוחת ביניים טעימה שלא דורשת הרבה זמן וכן מאפשרת לנו לשלוט על הכמות והחומרים אותם אנחנו מכניסים לגופנו. 5 המתכונים שלפניכם יאפשרו לכם להכין ארוחות ביניים בריאות ומזינות בקלות מבלי שתזדקקו למרכיבים רבים, וכל מה שחסר לכם כעת זה רק מישהו נוסף לחלוק עמו את התענוג...
 

1. גזר בתנור לצד לבנה וזעתר

ככל הנראה שמעתם לא פעם שאכילת גזר בריאה לשיניים, לעיניים ולמערכת החיסונית ואכן, הגזר מכיל נוגדי חמצון רבים כמו קרוטנואידים והינו עשיר בוויטמינים ובמינרלים כמו ויטמין E, C, B6, K, A, סידן, מגנזיום, אשלגן וסלניום. בנוסף לכל החומרים המזינים האלה, הגזר הוא אחד הירקות המשביעים ביותר ולכן המתכון שלפניכם, שמשלב את הירק הנהדר עם לבנה וזעתר, יספק את רעבונכם וחלק גדול מהצריכה היומית המומלצת של וויטמינים ומינרלים.
ארוחת ביניים
 
מרכיבים (ל-6 מנות):
  • ½2 כפות שמן זין כתית
  • 5 כוסות גזר חתוך לאורך (בעובי של כ-5 ס"מ)
  • 1 כף זעתר
  • מעט פלפל שחור טחון
  • ½ כפית מלח גס
  • ⅛ כפית כמון טחון
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • 6 כפות לבנה או יוגורט יווני (מומלץ 2% שומן)
ארוחת ביניים
הוראות הכנה:
1. חממו מראש תנור אפייה ל-210°, לאחר שהתנור יתחמם הניחו נייר אפייה על תבנית ועליו מחבת והכניסו לתנור כדי שתתחמם.
2. ערבבו בקערה את הגזר ו-2 כפיות של שמן זית. לאחר מכן הוסיפו זעתר, פלפל, מלח וכמון וערבבו שוב.
3. הוציאו את המחבת מהתנור, סדרו את הגזרים בשכבה אחת במחבת ואפו במשך כ-10 דקות, ערבבו פעם אחת ואפו במשך 8 דקות נוספות עד שהגזרים יתרככו או ישחימו מעט. 
4. הוציאו בזהירות את המחבת מהתנור, פזרו מעט פטרוזיליה, שמן זית, מיץ לימון ופלפל שחור והגישו לצד לבנה או יוגורט עם עוד קצת זעתר.
 

2. חומוס נהדר משעועית שחורה וטחינה

שעועית שחורה היא המקור המומלץ ביותר למוליבידן, מינרל קורט חיוני בגוף האדם, וב-100 גרם שעועית שחורה אפשר למצוא כ-150% מכמות הצריכה היומית המומלצת של מינרל זה. אותה כמות מכילה גם כ-32% מהצריכה היומית של חומצה פולית, שמהווה חומר הכרחי ליצירת תאים ולשימורם בגוף. מרכיב נוסף ובירא במיוחד במתכון זה הוא הטחינה, שעשירה במינרלים כגון זרחן, לציטין, מגנזיום, אשלגן וברזל, ויחד עם השעועית, המתכון הנפלא והמקורי הזה מספק מגוון רחב של חומרים מזינים ומשביעים שיתרמו להמשך התפקוד היומי שלכם.
ארוחות ביניים
מרכיבים (ל-8 מנות):
  • 1 כף טחינה
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כף שמן זית כתית
  • פחית (400 גרם) שעועית שחורה שטופה ומסוננת
  • ¼ כפית מלח גס
  • 3 כפות מים
  • 1 שן שום
  • ½ כפית חומץ בן-יין אדום
  • ½ כפית כמון טחון
  • ¼ כפית פלפל אדום כתוש
  • לקישוט: מעט בצל סגול קצוץ, גבינה לבנה לבחירתכם וכוסברה קצוצה
ארוחות ביניים
הוראות הכנה:
1. ערבבו טחינה, מיץ לימון, שעועית שחורה, שמן זית, מלח, מים ושום במעבד מזון.
2. הוסיפו חומץ, כמון, פלפל וערבבו שוב עד לקבלת מרקם חלק.
3. העבירו לצלחת הגשה ופזרו מעל מעט בצל, גבינה וכוסברה.
4. אפשר להגיש את המנה כמטבל לצד צלחת ירקות או לאכול יחד עם פרוסות לחם מקמח מלא.
 

3. קרפצ'יו סלק ועלי נענע

בתקופה האחרונה, יותר ויותר אנשים נוהגים להכין מנות ללא בשר והמתכון הנפלא הזה לקרפצ'יו סלק ועלי נענע הוא לא רק טעים להפליא ותחליף נהדר למנה בשרית, גם יש בו מגוון רחב של מינרלים וויטמינים חיונים שישביעו אתכם לאורך זמן.
ארוחות ביניים
 
מרכיבים (ל-8 מנות):
  • 5 סלקים
  • 2 כפות שמן זית כתית
  • 1 כף חומץ בן-יין אדום
  • ½ כפית סוכר
  • 80 גרם גבינת עיזים מפוררת
  • ⅓ כוס עלי נענע
ארוחות ביניים
הוראות הכנה:
1. חממו מראש תנור אפייה ל-200°.
2. עטפו כל סלק בנייר אלומיניום, הניחו במחבת והכניסו לתנור למשך שעה. בינתיים, ערבבו את השמן, החומץ והסוכר בקערה נפרדת.
3. בדקו בעזרת קיסם אם הסלק התרכך, אם כן, הוציאו בזהירות מהתנור והניחו לו להתקרר, אם לא, השאירו אותו בתנור לעוד מספר דקות.
4. בעזרת כפפות, הסירו בזהירות את הקליפה של הסלק. חתכו אותו לפרוסות דקות ועגולות וסדרו אותן על צלחת הגשה.
5. פזרו מעל גבינת עיזים ועלי נענע, ערבבו היטב ולסיום זלפו מלמעלה מעט שמן זית.
 

4. מרק עדשים עגבניות וכרישה

המרק הנהדר הזה הוא תערובת של מגוון ירקות בריאים ומזינים, כדוגמת העגבניות שמכילות כ-33 אחוזים מכמות הצריכה היומית של ויטמין C (ב-180 גרם), או הכרישה שמכילה ויטמינים וחומצות שומן שונות וביניהן אומגה 3. המרכיב המרכזי במרק, העדשים החומות, עשיר בחומצה פולית וב-200 גרם יש כ-90 אחוזים מכמות הצריכה היומית המומלצת של חומר זה ומרכיבים אחרים כמו ברזל, אבץ, מנגן וויטמין B1 שנחוצים לתפקוד היומיומי שלנו. אז אם חפצה נפשכם במרק בימי החורף או בימי הקיץ, הגוף שלכם וגם בלוטות הטעם ללא ספק תיהנו מהמתכון הנהדר הזה.
ארוחות ביניים
מרכיבים (ל-6 מנות):
  • 1 כף שמן זית
  • 4 גבעולי כרישה
  • 800 גרם עגבניות
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לחלקים בגודל ½1 ס"מ
  • 1 צרור כרוב קייל 
  • 1 כף טימין
  • ½ כוס עדשים חומות
  • 6 כוסות מים
  • מלח גס ופלפל שחור לתיבול

ארוחת ביניים
הוראות הכנה:
1. חתכו את גבעולי הכרישה לחתיכות גסות ושמרו את החתיכות בצבע לבן וירוק בהיר. בנוסף, חתכו כרוב קייל (ללא החלק העבה בכרוב) לרצועות.
2. חממו סיר עם כף שמן זית על אש בינונית, הוסיפו את הכרישה וערבבו כ-3 עד 4 דקות עד שהגבעולים יתרככו.
3. הוסיפו את העגבניות ובשלו הכל יחד במשך 5 דקות. ברגע שהעגבניות מתרככות רסקו אותן מעט בעזרת כפית.
4. הוסיפו לסיר 6 כוסות מים והביאו אותו לרתיחה. לאחר מכן, הוסיפו בטטות, קייל, עדשים, טימין, כ-½1 כפית מלח ו-¼ כפית פלפל.
5. ערבבו ובשלו במשך 25 עד 30 דקות, עד שהעדשים יתרככו והגישו.
 

5. סלט מרענן עם אבוקדו וצנוניות

כל סלט נחשב לארוחת ביניים מזינה ובריאה אך הטעם המתקתק של הסלט הזה, והשילוב הנפלא בין הרכות של האבוקדו הבריא לצנוניות הפריכות יעניקו לכם לא רק חוויה קולינרית נפלאה, אלא גם ארוחת ביניים שאפשר להכין במהירות, בקלות ועם מעט מאוד מרכיבים. אז בפעם הבאה שאתם חושבים להכין לעצמכם סלט ירקות פשוט ותפל, הניחו את העגבניות והמלפפונים בצד והכינו את הסלט הטעים והמזין הזה.
ארוחות ביניים
מרכיבים (ל-4 מנות):
  • ½-1 אבוקדו מקולף ופרוס לרצועות
  • 1 כפית מיץ לימון טרי
  • 4 עלי חסה
  • ½ כוס צנוניות פרוסות לרצועות דקות
  • 2 פלחי תירס (עם הקליפות)
 
מרכיבים לרוטב ויניגרט:
  • ½ כוס חומץ בן-יין אדום
  • ½ כוס שמן צמחי
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפיות סוכר לבן
  • 2 כפיות מלח
ארוחת ביניים
הוראות הכנה:
1. חממו מראש תנור אפייה ל-230° והניחו נייר אפייה על גבי תבנית אפייה.
2. ערבבו את חתיכות האבוקדו ומיץ הלימון בקערה, כסו והכניסו למקרר להצטננות.
3. הורידו את שתי הקצוות של פלחי התירס, השאירו את הקליפות והניחו את פלחי התירס בזהירות בתנור.
4. אפו את פלחי התירס במשך 20 דקות או עד שיתרככו ולאחר מכן הוציאו מהתנור והניחו להם להתקרר בצד.
5. הסירו את הקליפות וגרדו את הגרעינים לתוך קערת האבוקדו.
6 להכנת רוטב ויניגרט, ערבבו את כל המרכיבים יחד עד שהם יתרככו לתערובת אחידה ואחסנו בצנצנת.
7. קצצו את עלי החסה והוסיפו לקערת האבוקדו יחד עם הצנונית, ערבבו הכל יחד, העבירו לצלחת הגשה ומזגו מעל רוטב ויניגרט, או כל רוטב אחר לבחירתכם, והגישו.
 
מקור: כותל ל.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: