maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

4 מתכונים לסלטים מדליקים ומקוריים

סלט ירקות טרי הוא אחד המאכלים שמשדרגים כל ארוחה. הוא מוסיף טעם, רעננות, בריאות ויכול להיות מנה שלמה משביעה בפני עצמה. מה שכל כך כיף במנה זו, הוא המגוון העצום של הירקות והפירות שהטבע מציע לנו, אשר נותן לנו יד חופשית ליצירתיות שלנו בהכנת המאכל הזה. כדי לחגוג יצירתיות זו, הנה 4 מתכונים של סלטים מקוריים, מדליקים וטעימים. אז אם מתחשק לכם להפתיע את עצמכם או את החברים והמשפחה בסלט חדש שכזה, פתחו את הראש והתחילו לקצוץ. בתאבון!

 

1. סלט ברוקולי, תפוח וחמוציות

הברוקולי שאותו אתם רגילים לאכול בפשטידה או במרק, מקבל כאן טוויסט גדול והופך לירק עיקרי בסלט זה, יחד עם החמוציות והתפוח שמשתלבים לטעם מעולה. 

4 מתכונים לסלט
 

מצרכים לסלט:

  • 3-4 ראשי ברוקולי קטנים, מאודים, חתוכים לרצועות
  • 1 תפוח אדום קטן פרוס (לא דק מדי) 
  • ½ כוס של חמוציות מיובשות
  • ½ בצל סגול קטן קצוץ לרצועות
  • ½ כוס שקדים פרוסים

מצרכים לרוטב:

  • ¼ כוס מיונז
  • ¼ כוס יוגורט לבן
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 2 כפיות דבש
  • ¾ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

  • שימו את כל הירקות בקערה גדולה פרט לפרוסות השקדים.
  • בקערה נפרדת שפכו את כל החומרים לרוטב וערבבו היטב עד שנוצר מרקם חלק.
  • שפכו את הרוטב בקערת הסלט, ערבבו היטב ופזרו מעל את פרוסות השקדים.
  • חצי שעה – שעה לפני ההגשה הכניסו את הסלט למקרר, אטום בניילון נצמד. 
4 מתכונים לסלט

 

2. סלט כוסמין, עגבניות וגבינת פונטינה 

חיטת הכוסמין, מלאת הוויטנימים, סופגת אליה את שלל הטעמים של הירקות, יחד עם גבינת הפונטינה המשובחת, וביחד הן הופכות את הסלט לעשיר בטעמים אגוזיים ומרעננים.

4 מתכונים לסלט
 

מצרכים לסלט:

  • 2 גזרים בינוניים, קלופים וקצוצים לחתיכות קטנות
  • 1 כוס עגבניות שרי או עגבניות תמר קצוצות גס
  • 6-8 פטריות פורטובלו חתוכות לפרוסות בינוניות
  • 4 שיני שום, קלופות וחתוכות לפרוסות דקות
  • 1 בצל סגול חתוך לרצועות
  • 1 כוס כוסמין
  • 150 גר' גבינת פונטינה קשה, מגוררת
  • 1 צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ
  • 2 כפות שמן זית

מצרכים לרוטב:

  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 2 כפות של שמן זית
  • 1 כף של חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

  • חממו את התנור ל-200 מעלות.
  • שימו את העגבניות, הגזרים, הפטריות, השום והבצל בקערה גדולה.
  • הוסיפו לקערה 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור.
  • שפכו את כל הירקות לתבנית מכוסה בנייר אפייה והכניסו לתנור למשך 25 דקות.
  • בינתיים בשלו את הכוסמין: הרתיחו 2 כוסות מים, המליחו אותן מעט, הוסיפו את הכוסמין ובשלו למשך 15-20 דקות עד שהם רכים, אבל לא מדי. סננו את המים.
  • ערבבו את הכוסמין המבושל ואת הירקות הצלויים בתוך קערה, והוסיפו את הגבינה והפטרוזילה.
  • הוסיפו לקערה 2 כפות שמן זית, את החומץ הבלסמי, ומלח ופלפל וערבבו היטב.
4 מתכונים לסלט
 

 

3. סלט נבטי מש, צנוניות וקוקוס

התפוז ששייך לעונת החורף ופרי הקוקוס שמזוהה עם האקלים הטרופי, נפגשים בסלט זה בשילוב מניב טעם ייחודי ושונה ממה שהכרתם, כשהצנון והנבטים מוסיפים פריכות חרפרפה להכל. 

4 מתכונים לסלט

 

מצרכים לסלט:

½1 כוסות של נבטי שעועית מש
6 צנוניות חתוכות לפרוסות דקות
1 כוס קוקוס טרי מגורר
2 תפוזים חתוכים קצוצים גס
 
 

מצרכים לרוטב:

½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כף דבש
2 כפות מיץ לימון
¼ כוס שמן זית (מומלץ גם שמן אגוזים)
 

אופן ההכנה:

  • שימו את כל החומרים של הרוטב בצנצנת ונערו אותה היטב.
  • שימו את כל מרכיבי הסלט בקערה, שפכו מעל את הרוטב וערבבו. 
  • לתצוגה מיוחדת ניתן להגיש את הסלט בתוך קליפת הקוקוס.
 
4 מתכונים לסלט

 

4. סלט דלורית, קייל וקרוטוני גבינת ברי

הסלט הזה משלב בתוכו את טעמו המריר של כרוב הקייל, שנחשב למזון על, יחד עם שלל הפתעות מתוקות כמו רוטב התפוחים והדלורית, בשילוב קרוטונים מקוריים ופשוטים להכנה! 

4 מתכונים לסלט

 

מצרכים לסלט:

  • 1 דלורית קטנה מקולפת, מגולענת וקצוצה לריבועים (4 כוסות בסך הכל)
  • 2 תפוחים מסוג "פינק ליידי" קצוצים
  • 2 כפיות של אבקת צ'ילי
  • ¾ כפית קינמון
  • חצי כפית פלפל קאיין (פלפל אדום חריף)
  • 1 כפית סוכר חום
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כרוב קייל גדול, מופרד מהגזע, קצוץ גס 
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
  • ½ כוס אגוזי פקאן
  • 2 כפות גרעיני דלעת קלויים

 

מצרכים לקורטוני ברי:

  • 2 פרוסות לחם מלא
  • 4 פרוסות של גבינת ברי
  • 1 כף חמאה

מצרכים לרוטב:

  • 2 כוסות סיידר תפוחים
  • ¼ כוס דבש
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • ¼ כוס שמן זית
  • ¼ כפית פלפל קאיין (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

  • שימו את סיידר התפוחים בסיר בישול והביאו לרתיחה. בשלו את הסיידר למשך 15-20 דקות עד שהוא יצטמצם לשליש כוס, כשהוא סמיך וסירופי. 
  • הסירו מהאש והוסיפו לתוך הסיר את הדבש, חומץ התפוחים, שמן הזית, פלפל הקאיין, מלח ופלפל וערבבו.
  • בזמן הכנת הרוטב, חממו את התנור ל-200 מעלות.
  • שימו את הקייל בקערה גדולה, הוסיפו 2 כפות שמן זית, 2 כפות פרמזן, וקורטוב של מלח ופלפל.
  • ערבבו היטב למשך 1-2 דקות עם הידיים, שפכו על תבנית מכוסה בנייר אפייה, והכניסו לתנור למשך 15-18 דקות עד שהתערובת נהיית קריספית. במהלך האפייה, ערבבו את תערובת הקייל פעם - פעמיים.
  • בתום האפייה שפכו את התערובת אל קערה גדולה והניחו בצד.
  • במקביל, שימו את הדלורית בקערה וערבבו היטב עם מחצית מרוטב הסיידר. 
  • בתבנית נוספת, מכוסה בנייר אפייה ומשומנת בשמן זית, פזרו את הדלורית הקצוצה ואפו בתנור למשך 20 דקות.
  • הוציאו מהתנור, והוסיפו לתערובת את התפוחים הקצוצים והפקאנים וטפטפו מעל עוד קצת מרוטב הסיידר וערבבו היטב.
  • אפו לעוד כ-15-25 דקות עד שהדלורית והתפוחים התרככו.
  • הוסיפו את תערובת הדלורית אל תערובת הקייל וערבבו היטב.
  • הכינו שני כריכים של לחם עם גבינת הברי, שתי פרוסות בכל כריך. חממו במחבת את החמאה, וטגנו למשך 3-5 דקות כל כריך משני צידיו, עד שהם נהיים קלויים והגבינה מומסת, והסירו מן האש.
  • לאחר כמה דקות בהן הכריכים הצטננו מעט, חתכו אותם לקוביות דקות.
  • בעת ההגשה, פזרו את הקרוטוני הברי על הסלט והוסיפו מעל את שאר רוטב הסיידר.  
4 מתכונים לסלט
 
מקור: טל ו.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: