maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכוני אבטיח מפתיעים

על קצה המזלג - נשנושים וחטיפים

אין מאכל שמסמל את עונת הקיץ כמו אבטיח אדום, מתוק ומרענן, אך במקום לאכול אותו שוב חתוך לקוביות בתוספת גבינה בולגרית, למה שלא תנסו להכין את מתכוני האבטיח הבאים? מסתבר שאפשר לעשות עם אבטיח כמה דברים די מעניינים...

 
אבטיח פיקנטי בתנור
מתכון טעים ומקורי שיפתיע את כל האורחים ויהפוך אתכם לשיחת היום.
 
מרכיבים
  • אבטיח בינוני
  • 250 גר' גבינת פטה, פרוסה
  • 3-4 שיני שום, פרוסות גס
  • כף זרעי קצח
  • כוס עלי נענע טריים, קצוצים גס
  • אבקת צ'ילי
  • כף שמן זית
  • מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם
הכנה
  • חממו מראש תנור ל-220 מעלות וחתכו את האבטיח לפרוסות בינוניות בצורת רבע עיגול.
  • סדרו את פרוסות האבטיח בתבנית עם נייר אפייה הניחו פרוסת גבינה על כל פרוסת אבטיח והוסיפו את הנענע והשום.
  • פזרו על האבטיח את הקצח, הצ'ילי, המלח והפלפל והזליפו את שמן הזית.
  • אפו בתנור למשך 15-20 דקות, או עד לחריכה קלה של האבטיח.
מתכוני אבטיח

 

אבטיח על הגריל ברוטב יוגורט
מתכון משגע שכדאי מאוד לנסות בפעם הבאה שמכינים בשרים על האש.
 
מרכיבים
  • אבטיח בינוני, חתוך למשולשים גדולים
  • כוס יוגורט לבן
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • כף חומץ יין לבן
  • כפית תימין, קצוצה גס
  • 1/4 כוס עלי נענע
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם
הכנה
  • ערבבו את היוגורט עם מיץ הלימון, החומץ, התימין וכף שמן הזית. 
  • הזליפו כף שמן זית על פרוסות האבטיח ותבלו במלח ופלפל.
  • צלו את האבטיח על הגריל, כדקה מכל צד, עד שהוא נחרך קלות.
  • העבירו את האבטיח לצלחת, מזגו מעליו את רוטב היוגורט וקשטו עם עלי הנענע.
מתכוני אבטיח

 

סלט אבטיחים, בייבי תרד וריקוטה
סלט קיצי ומרענן בעל שילוב טעמים יוצא דופן. אין כמו גבינה מלוחה עם אבטיח מתוק.
 
מרכיבים
  • 1/4 אבטיח קטן, חתוך לקוביות
  • 2-3 חופנים של עלי בייבי תרד
  • חופן עלי בזיליקום טריים, קרועים לחתיכות
  • 1/3 כוס גבינת ריקוטה, חתוכה לקוביות
  • כפית סומאק
  • שמן זית
  • 3 אגוזי מלך, קלויים ומרוסקים
  • מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם
הכנה
  • ערבבו בקערה את האבטיח, עלי התרד, הבזיליקום והגבינה.
  • תבלו עם שמן הזית, הסומאק, המלח והפלפל.
  • להגשה, פזרו את האגוזים המרוסקים על הסלט והזליפו עוד קצת שמן זית.
מתכוני אבטיח

 

סלסת אבטיחים
טוויסט מעניין על המטבל הדרום אמריקאי שהופך אותו לקיצי ומרענן במיוחד.
 
מרכיבים
  • 1/2 אבטיח בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים קטנים, קצוצים
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ
  • גמבה צהובה, קצוצה
  • גמבה אדומה, קצוצה
  • חופן כוסברה, קצוצה
  • מיץ מליים אחד
  • מלח לפי הטעם
הכנה
  • ערבבו היטב את כל המרכיבים בקערה.
  • קררו למשך שעתיים לפחות.
  • מומלץ להגיש עם נאצ'וס, צ'יפס או קרקרים מלוחים.
מתכוני אבטיח

כוסיות אבטיח אישיות

הכינו כוסיות מלפפון במילוי אבטיח מתובל ומרענן - הפתרון המושלם למסיבות קיציות.

לחצו כאן כדי ללמוד איך להכין את כוסיות האבטיח.

 

סורבה אבטיח מרענן
הקינוח המושלם ליום קיץ חם - פשוט, קל ובעיקר טעים.
 
מרכיבים
  • 1.5 ק"ג אבטיח, חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס סירופ אגבה קל (ניתן להשתמש גם בסירופ תירס קל)
  • 1/4 כוס מיץ ליים או לימון סחוט טרי
  • 5 עלי נענע
הכנה
  • הרתיחו בסיר קטן את סירופ האגבה, מיץ הליים, הסוכר והנענע. ערבבו עד שכל הסוכר נמס.
  • קצצו בבלנדר חצי מכמות האבטיח, סננו דרך מסננת דקה וחזרו על הפעולה עם שארית האבטיח.
  • המתינו שהסירופ יתקרר מעט, הוסיפו אותו לעיסת האבטיח וערבבו היטב.
  • הקפיאו למשך 3-4 שעות.
מתכוני אבטיח

קליפות אבטיח מוחמצות
אחרי שהשתמשנו באבטיח המתוק כדי להכין מגוון של מתכונים, נוכל להשתמש גם בקליפה כדי ליצור את המעדן המיוחד הזה שמגיע אלינו הישר מרומניה.
 
מרכיבים
  • קליפות מאבטיח בינוני אחד
  • 2.5 ליטר מים
  • 3 כוסות מים נוספות.
  • לימון גדול, פרוס לפרוסות דקות
  • 5 כוסות סוכר
  • 3 כוסות חומץ לבן
  • 3/4 כוס מלח
  • כף ציפורנים שלמות
  • 6 מקלות קינמון, שבורים לחתיכות באורך 2 ס"מ
הכנה
  • הסירו את הקליפה הירוקה ובשר הפרי האדום, כך שישאר החלק הלבן של הקליפה. חתכו את הקליפות לרצועות.
  • ערבבו את 2.5 ליטר המים עם המלח, וכסו את קליפות האבטיח במי המלח. קררו את הקליפות עם מי המלח למשך הלילה.
  • סננו את הקליפות, שטפו אותן במים, כסו במעט מים בסיר והרתיחו אותם. המשיכו לבשל עד שהקליפות יהפכו לרכות, בערך 15 דקות.
  • צרו סירופ על ידי ערבוב הסוכר, החומץ ו-3 כוסות המים. הרתיחו במשך 5 דקות ושפכו מעל לקליפות. הוסיפו את פרוסות הלימון וקררו למשך הלילה.
  • חממו את האבטיח בתוך הסירופ שלו והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו במשך שעה נוספת על אש בינונית.
  • העבירו את קליפות האבטיח לצנצנת גדולה, כסו בסירופ והוציאו את כל הבועות. סגרו את הצנצנת היטב.
  • הכניסו את הצנצנת לסיר גדול מלא מים רותחים וחממו אותה במשך 15 דקות. הוציאו וייבשו את הצנצנת ותנו לה לשבת במשך יומיים לפחות.
מתכוני אבטיח

 

מקור: אסנת אורן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: