maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכוני אבטיח מפתיעים

 אין מאכל שמסמל את עונת הקיץ כמו אבטיח אדום, מתוק ומרענן, אך במקום לאכול אותו שוב חתוך לקוביות בתוספת גבינה בולגרית, למה שלא תנסו להכין את מתכוני האבטיח הבאים? מסתבר שאפשר לעשות עם אבטיח כמה דברים די מעניינים...
מתכון קל להכנת אבטיח פיקנטי בתנור

אם חשבתם שאת האבטיח אוכלים רק כשהוא קר, כנראה שלא פגשתם עדיין את המתכון המעולה הזה שמשלב את הטעם המתוק של האבטיח ואת העקצוץ החריף של הצ'ילי.

רכיבים לאבטיח עם גבינה:
אבטיח - 1 (בינוני)
גבינת פטה - 250 גר' (פרוסה)
שיני שום - 3-4 (פרוסות גס)
זרעי קצח - 1 כף
נענע - 1 כוס (עלים טריים, קצוצים גס)
צ'ילי - מעט
שמן זית - 1 כף
מלח גס - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון טעים לאבטיח על הגריל ברוטב יוגורט

מתכון משגע שכדאי מאוד לנסות בפעם הבאה שמארחים, אתם לא תאמינו כמה מחמאות תקבלו על הטעם והיצירתיות.

רכיבים לאבטיח על הגריל:
אבטיח - 1 (בינוני, חתוך למשולשים גדולים)
יוגורט - 1 כוס (לבן)
מיץ לימון - 2 כפות (סחוט טרי)
חומץ בן יין - 1 כף (לבן)
טימין - 1 כפית (קצוצה גס)
נענע - ¼ כוס (עלים טריים)
שמן זית - 2 כפות
מלח גס - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס)
מתכון לסלט אבטיח, בייבי תרד וריקוטה

סלט קיצי ומרענן בעל שילוב טעמים יוצא דופן. אין כמו גבינה מלוחה עם אבטיח מתוק.

רכיבים לסלט אבטיח:
אבטיח - ¼ (קטן, חתוך לקוביות)
בייבי תרד - 2-3 חופנים (עלים טריים)
בזיליקום - חופן (עלים טריים, קרועים לחתיכות)
גבינת ריקוטה - ⅓ כוס (חתוכה לקוביות)
סומק - 1 כפית
שמן זית - מעט
אגוזי מלך - 3 יחידות (קלויים ומרוסקים)
מלח גס - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם (גרוס)
מתכון למטבל אבטיח חריף - סלסה

סלסת אבטיחים - טוויסט מעניין על המטבל הדרום אמריקאי שהופך אותו לקיצי ומרענן במיוחד.

רכיבים למטבל אבטיח:
אבטיח - ½ (בינוני, חתוך לקוביות קטנות)
פלפלים - 2 (ירוקים חריפים קטנים, קצוצים)
בצל - ½ (סגול, קצוץ)
פלפל צהוב - 1 (קצוץ)
פלפל אדום - 1 (קצוץ)
כוסברה - חופן (קצוצה)
מיץ ליים - מ-1 ליים (סחוט טרי)
מלח - לפי הטעם
מתכון קל לאבטיח אלכוהולי בכוסות ממלפפון

הקיץ כבר ממש כאן, הערבים מתחממים ואווירת האירוח היא מושלמת. בקיץ, אין כמו לשבת עם חטיף טבעי מרענן ומקורי, שהוא גם טעים וגם מוגש בצורה מיוחדת.

הכירו - שוטים של אבטיח בגביעי מלפפון! זהו קינוח אלכוהולי ייחודי שיכול לשמש לסיום ארוחת ערב נחמדה, להגשה במשחקי הכדורגל או סתם לצהרי סוף השבוע. ניתן כמובן להגיש גם בגרסה לא אלכוהולית.

רכיבים ל"שוט" אבטיח:
אבטיח - ½
וודקה - ½ בקבוק
נענע - צרור
פלפל חריף - 1 (חלפניו - ניתן גם פלפל חריף עדין)
מתכון לסורבה אבטיח ליים

סורבה אבטיח מרענן, הקינוח המושלם ליום קיץ חם, פשוט, קל ובעיקר טעים.

רכיבים לסורבה אבטיח:
אבטיח - ½1 קג' (חתוך לקוביות)
סוכר - ½ כוס
סירופ אגבה - ½ כוס (קל - ניתן להשתמש גם בסירופ תירס קל)
מיץ ליים - ¼ כוס (או לימון סחוט טרי)
נענע - 5 (עלים טריים)
מתכון לקליפות אבטיח וקינמון

אבטיח, הפרי הכי מזוהה עם הקיץ הישראלי. מתוק, עסיסי ומלא נוזלים, וניתן להשתמש בכולו, לא מאמינים? במתכון הבא תוכלו להכין קליפות אבטיח מוחמצות בסגנון רומני.

רכיבים לקליפות אבטיח מוחמצות:
קליפות אבטיח - מ-1 (בינוני)
מים - ½2 ליטר
מים - 3 כוסות (נוספות)
לימון - 1 (גדול, פרוס לפרוסות דקות)
סוכר - 5 כוסות
חומץ - 3 כוסות (לבן)
מלח - ¾ כוס
מסמרי ציפורן - 1 כף (שלמים)
קינמון - 6 (מקלות שבורים לחתיכות באורך 2 ס"מ)
מקור: אסנת אורן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: