maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

חטיפים טעימים במיוחד לחצי הגמר

על קצה המזלג - נשנושים וחטיפים

לכבוד חצי גמר טורניר המונדיאל, החלטנו ליצור תחרות לא רק בין הנבחרות, אלא גם בין הנשנושיים של כל מדינה ומדינה. הכינו את המתכונים המתאימים לכל משחק וספרו לנו בתגובות איזה מהנשנושים הטעימים הוא אלוף העולם!

 

טבלת המשחקים

לחצו על כל תמונה כדי לקרוא את המתכון המלא

יום ג' - 8/7

מתכוני מונדיאל   ברזיל  

מתכוני מונדיאל   גרמניה

מתכוני מונדיאל נגד מתכוני מונדיאל

קושיניה דה גלינייה

  חטיפי פרעצל ברוטב קרמל

יום ד' - 9/7

מתכוני מונדיאל   ארגנטינה  

מתכוני מונדיאל   הולנד

מתכוני מונדיאל נגד מתכוני מונדיאל

מיני אמפנדס

  שטרופוואפל

מתכוני מונדיאל ברזיל 
 
קושיניה דה גליניה
הקושיניה הוא חטיף טעים וממולא בעוף שנמצא בכל מסעדה עממית בברזיל. מומלץ להגיש עם רוטב איולי.

מתכוני מונדיאל

מרכיבים
לבצק
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כוסות ציר עוף
  • 2 כפות שמן
  • כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
למלית
  • חזה עוף, מבושל וקצוץ
  • בצל קטן, קצוץ
  • עגבניה בינונית, קצוצה
  • כף שמן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
לציפוי
  • ביצה אחת
  • קורט מלח ופלפל
  • פירורי לחם
  • שמן לטיגון עמוק
הכנה
מילוי
  • חממו כף שמן במחבת, הוסיפו לה את הבצל וטגנו עד להשחמה.
  • הוסיפו את העגבניה, העוף המבושל והקצוץ והתבלינים ובשלו במשך 5-10 דקות, עד לאידוי הנוזלים. הניחו למילוי להתקרר.
בצק
  • חממו בסיר 2 כוסות ציר עוף, הוסיפו להן את השמן והתבלינים והביאו לרתיחה.
  • הוסיפו לציר את הקמח וערבבו היטב עם כף עץ, עד שהבצק הופך לאחיד ונפרד בקלות מתחתית הסיר. הניחו לבצק להתקרר במשך 15 דקות לפחות.
  • קחו כדור בצק בגודל כף (בערך כמו כדור פינג פונג) ושטחו אותו בכף ידכם. העבירו כף מהמילוי אל עיגול הבצק, וסגרו סביבו את הבצק תוך כדי יצירת צורת טיפה.
טיגון
  • חממו שמן בסיר לטיגון עמוק.
  • טרפו ביצה בתוך צלחת עמוקה, הוסיפו לה כף מים ותבלינים. פזרו את פירורי הלחם בצלחת נוספת.
  • טבלו את טיפות הבצק בביצה ובפירורי הלחם, כמו שניצל.
  • העבירו את טיפות הבצק לשמן הרותח, וטגנו עד להגעה לצבע חום-זהוב. לאחר הטיגון, הספיגו את הקושיניה על נייר סופג.
  • יש להגיש חם, מומלץ בליווי רוטב איולי.

לחצו כאן כדי לחזור לטבלת המשחקים

 

מתכוני מונדיאל גרמניה
 
חטיפי פרעצל ברוטב קרמל מלוח
החטיפים הטעימים, המבוססים על הפרעצל הגרמני, הופכים למוצלחים במיוחד בתוספת רוטב הקרמל המלוח.

מתכוני מונדיאל

מרכיבים
לפרעצל
  • כוס וחצי מים חמים
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 חבילת שמרים יבשים (50 גרם)
  • 85 גרם חמאה מומסת
  • חצי כפית מלח
  • 4-5 כוסות קמח לבן
  • שמן קנולה
  • 3/4 כוס סודה לשתייה
  • 1 ביצה טרופה, מעורבבת עם כפית מים קרים
  • אבקת קינמון לתיבול
לקרמל המלוח
  • 2 כוסות סוכר
  • 180 גרם חמאה
  • כוס שמנת מתוקה
  • כף מלח ים

 

מתכוני מונדיאל ארגנטינה
 
מיני אמפנדס
האמפנדס, החטיף הארגנטינאי הרשמי, מגיע בצורת כיסונים קטנים וממולאים בבשר בקר. מעדן מתובל!

מתכוני מונדיאל

מרכיבים
לבצק
  • 3 כוסות קמח
  • 1/3 כוס שמן זית
  • כוס מים
  • כף סוכר
  • כפית מלח
למלית
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון
  • 2 עגבניות בינוניות, מרוסקות
  • בצל גדול, קצוץ
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים קצוצים
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • כף פפריקה מתוקה
  • כף כמון
  • שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם
הכנה
  • חממו מראש תנור לחום של 200 מעלות.
  • טגנו את הבצל והשום במעט שמן, עד להתרככות של הבצל. הוסיפו למחבת את הבשר, וטגנו עד שהוא משנה את צבעו.
  • הוסיפו את העגבניות המרוסקות והתבלינים, בשלו כ-25 דקות, עד לאידוי הנוזלים. הוסיפו את הזיתים הקצוצים.
  • בינתיים, ערבבו את כל חומרי הבצק ולושו עד לקבלת בצק אחיד. רדדו את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. השתמשו בכוס גדולה כדי לחתוך ממנו עיגולים.
  • הניחו כף מהמלית במרכז כל עיגול וסגרו אותו כך שתיווצר צורת חצי סהר. הדקו את השוליים היטב בעזרת מזלג.
  • סדרו את האמפנדס בתבנית עם נייר אפייה, ואפו במשך 30 דקות, עד שהאמפנדס מזהיבים.

לחצו כאן כדי לחזור לטבלת המשחקים

מתכוני מונדיאל הולנד
 
שטרופוואפל
חטיף זה נחשב לאחד הממתקים ההולנדים האהובים ביותר. וופלים דקיקים מלאים בסירופ קרמל עשיר.

מתכוני מונדיאל

מרכיבים
לוופל
  • 4 כוסות קמח
  • כוס מרגרינה
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1/2 כפית קינמון
  • חבילת שמרים יבשים
לסירופ
  • 1/2 1 כוסות סוכר חום
  • כוס מרגרינה
  • 6 כפות סירופ תירס כהה
  • כפית קינמון
הכנה
  • המיסו את השמרים במים הפושרים.
  • ערבבו את המרגרינה לתוך הקמח, הוסיפו את הסוכר, הקינמון, הביצים ותערובת השמרים. ערבבו היטב והניחו לבצק לתפוח במשך 30-60 דקות.
  • בינתיים, נכין את סירופ המילוי. הרתיחו במחבת את הסוכר החום, כוס מרגרינה, סירופ התירס והקינמון, תוך כדי ערבוב מתמיד.
  • הכינו מהבצק 12 כדורים קטנים. שטחו את הכדורים ואפו אותם במכשיר להכנת וופל בלגי במשך 30 שניות. במידה ואין לכם מכשיר שכזה, ניתן להשתמש בטוסטר פסים או משולשים.
  • פרסו כל וופל לשתי פרוסות דקות, מרחו בינהן את סירופ הקרמל וסגרו. מומלץ לאכול כאשר הוופלים מעט קרים.

לחצו כאן כדי לחזור לטבלת המשחקים

 

מקור: סיוון בלוך
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: