header

מתכון למאפה פרעצל ברוטב קרמל מלוח

המתכון הבא לפרעצלים (בייג'לה) רכים מפנים ופריכים מבחוץ, בטעם קינמון וקרמל, יכול לגרום לכם להזיל ריר רק מלקרוא אותו. למדו להכין את הפינוק הבא, שהוא שילוב מושלם בין מתוק ומלוח, שיעשה לכם חם בלב וטעים בבטן... החטיפים הטעימים, הופכים למוצלחים במיוחד בתוספת רוטב הקרמל המלוח.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון למאפה פרעצל ברוטב קרמל מלוח
רכיבים לפרעצל:
מים - ½1 כוסות (חמים)
סוכר חום - 2 כפות
שמרים לחים - 50 גר' (או 2 כפות שמרים יבשים)
חמאה - 85 גר' (מומסת)
מלח - ½ כפית
קמח לבן - 4-5 כוסות
שמן קנולה - 4 כפות
סודה לשתייה - ¾ כוס
ביצה - 1 (טרופה)
מים - כ-3 ליטר (לבישול הבייגל )
רכיבים לקרמל המלוח ואפיית הבייגל:
סוכר - 2 כוסות
חמאה - 180 גר'
שמנת מתוקה - 1 כוס
מלח ים - 1 כף
אופן הכנת הפרעצל:
  1. ערבבו באמצעות מיקסר ו-וו לישה את המים, הסוכר, המלח, השמרים והחמאה, עד אשר הם הופכים לבלילה אחידה, והניחו לכ-5 דקות. preperation
  2. הוסיפו לבלילה את הקמח והמלח תוך כדי ערבוב במהירות נמוכה. עלו בהדרגה למהירות בינונית וערבבו עד שהבצק הופך חלק ואחיד.
  3. אם הבצק רטוב מדי, הוסיפו לו קמח, כף אחת בכל פעם. preperation
  4. גלגלו את הבצק לכדור, הניחו אותו בקערה משומנת וכסו בניילון נצמד במשך שעה.
  5. הכינו את הקרמל.
אופן הכנת הקרמל המלוח ואפיית הבייגל:
  1. חממו את הסוכר בסיר קטן מעל להבה בינונית-גבוהה.
  2. ערבבו את הסוכר באמצעות מטרפה תוך כדי שהוא מתגבש, ועד שהוא הופך לעיסה נוזלית ואחידה. preperation
  3. הוסיפו את החמאה, רצוי בחתיכות בינוניות, והמשיכו לערבב עד שהחמאה התמזגה לחלוטין עם הקרמל. preperation
  4. הוסיפו לקרמל כוס שמנת מתוקה וערבבו עד שגם היא מתמזגת. preperation
  5. הוסיפו את המלח וערבבו היטב.
  6. צננו את הקרמל, רצוי בכלי ההגשה או בצנצנת.
  7. לאחר שהבצק תפח: הרתיחו סיר מים גדול, והוסיפו לו את הסודה לשתייה.
  8. חלקו את הבצק לנקניקים דקים בעובי 3 ס"מ. חתכו את הבצק לחתיכות פרעצל קטנות, כ-3 ס"מ כל אחת. preperation
  9. הרתיחו את הפרעצלים בסיר לחצי דקה, הוציאו אותם והניחו בתבנית על גבי נייר אפייה משומן. ודאו שהם לא נוגעים זה בזה.
  10. מרחו את הפרעצלים בביצה ופזרו מעליהם קינמון בנדיבות.
  11. הכניסו לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, בין 15 ל-20 דקות, עד שהפרעצלים שחומים-זהובים. preperation
  12. צננו והגישו אותם לצד הקרמל המלוח. התכוננו ללקק את האצבעות! preperation
מקור: סיוון בלוך
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.