המתכון הבא מזכיר מאוד פיצה, אך נאפה בסיר או תבנית עם חור - ממש כמו קובנה תימנית. היתרון המדהים של המנה הזו הוא בשילוב הניחוח האיטלקי עם שיטת האפייה התימנית, שיוצר קיבוץ גלויות שאפשר למצוא כמותו רק במטבח היהודי.
אופן הכנת המאפה שמרים:
-
צרו 24 חתיכות מבצק הפיצה, החדירו חתיכת קוביית מוצרלה לכל חתיכת בצק וכדררו כך שהבצק יעטוף את הגבינה. עשו כך עם כל 24 חתיכות המוצרלה והבצק.
-
טבלו כל כדור עטוף בחמאת שום והניחו בתוך סיר קובנה בקוטר 24 ס"מ או תבנית "קוגלהוף" (תבנית עגולה עם חור) במפוזר כך שכל הסיר יתמלא לגמרי.
-
הניחו בצד לתפיחה של כ-30 דקות ובינתיים חממו את התנור לטמפרטורה של 160 מעלות.
-
מקמו את הרשת בשלב השני של התנור והכניסו את הסיר או התבנית לאפייה במשך 35-40 דקות.
-
שחררו את המאפה מהתבנית והגישו חם. מומלץ לאכול יחד עם עגבניות מגורדות ומעט סחוג.
אופן הכנת החמאת שום:
-
המיסו את החמאה במיקרוגל בתוך קערה עמידה לחום ובסיום הוסיפו שום, פטרוזיליה וגבינת פרמזן.
-
הוציאו וערבבו היטב.