maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לפיצה משפחתית המוגשת לצד קערת סלט אכילה מבצק הפיצה

פיצה היא אחד המאכלים האהובים והפופולאריים ביותר בעולם כולו, ונדמה שישנם רק מעטים שיכולים להגיד "לא" למגש פיצה מהביל שיצא זה עתה מהתנור, בייחוד עם מדובר בפיצה טרייה שהוכנה ממתכון סודי ובמו ידינו בתנור הביתי. עם זאת, לעיתים, בעיקר כשאנו מארחים חברים או משפחה, אנחנו רוצים לגוון ולהעשיר את מתכון הפיצה שלנו, להפוך אותה למשהו מיוחד, לחגיגה לעיניים כמו גם לבלוטות הטעם ולהגישה בצורה שטרם נראתה. בדיוק עבורכם, אלו המעוניינים לחדש, להפתיע ולרענן, אנחנו מגישים את המתכון המקורי הבא – קערת סלט המוגשת לצד הפיצה, שמכינים, הפלא ופלא, מבצק הפיצה עצמו! השתמשו במתכון הנפלא כדי להכין פיצה מעולה שלצידה קערת סלט עלים, וכשתגישו אותה תהממו את כולם ותסחטו מחמאות מקיר לקיר. 

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לפיצה משפחתית המוגשת לצד קערת סלט אכילה מבצק הפיצה
רכיבים לפיצה והקערה:
בצק פיצה - 2 (כדורים גדולים, מתכון בסיסי לבצק פיצה)
גבינת מוצרלה - 200 גר' (אפשר להשתמש בכדורי מוצרלה)
רוטב עגבניות - 150 גר' (או רוטב פיצה)
זיתים - 50 גר' (שחורים או ירוקים, מגולענים)
רום - 100 מ''ל (משקה אלכוהולי, לא תמצית)
אורגנו - קורט (מיובש)
עלי בייבי - 200 גר'
סלמון מעושן - לפי הטעם (לא חובה)
אופן הכנת הפיצה והקערה:
  1. פתחו את 1 מכדורי הבצק ושטחו אותו לצורת פיצה עגולה.
  2. מרחו את רוטב העגבניות במרכז העיגול, והקפידו להשאיר את השוליים פנויים ונקיים מרוטב.
  3. הניחו על הבצק המשוח ברוטב את המוצרלה והזיתים, ופזרו מעל עלי אורגנו עבור הטעם.
  4. מלאו קערה קטנה במים, טבלו בה מברשת אפייה והעבירו אותה על שולי הבצק הפנויים. preperation
  5. קחו 4 קשי שתייה, הצמידו אותם האחד אל השני, והניחו אותם על בצק הפיצה, כך שאחד הקצוות שלהם יפנה אל מרכז המעגל והקצה השני שלהם אל מחוצה לו. preperation
  6. פתחו את כדור הבצק השני, שטחו אותו והניחו אותו על גבי הפיצה, כך שיכסה את השוליים ויעטוף לחלוטין את מרכז הבצק, את התוספות וכן את פתח הקשים המופנה למרכז המעגל. preperation
  7. קפלו יחדיו את שוליהם של שני עיגולי הבצק הצמודים. preperation
  8. הצמידו את פיכם אל הקצה החשוף של הקשים, נשפו לתוכם ושימו לב כיצד עיגול הבצק העליון מתחיל להתנפח ולהתרומם ככיפה. preperation
  9. שלפו לאט ובזהירות את הקשים מתוך בצק הפיצה, תוך כדי שאתם מהדקיםעם אצבעותיכם בחוזקה את שולי הבצק במקום בו היו הקשים, על מנת שהאוויר לא יברח החוצה מן הכיפה. preperation
  10. הכניסו את הבצק לתנור בחום של 210 מעלות למשך 12 דקות. לאחר מכן הוציאו את המאפה והניחו לו להתקרר במשך דקה-שתיים.
  11. בסיר קטן חממו את משקה הרום על להבה קטנה למשך דקה-שתיים. שפכו את הרום המחומם על כיפת הפיצה.
  12. הדליקו גפרור והציתו את הכיפה, תנו לה לבעור במשך מספר רגעים עד שהאש תדעך. חימום הכיפה ברום יעניק לה מרקם פריך וטעים.
  13. באמצעות מספריים או סכין, חיתכו בזהירות את הכיפה מן הפיצה בצורה מעגלית. preperation
  14. הפכו את הכיפה על ראשה וצרו ממנה קערה. הניחו בתוכה את העלים הטריים ותבלו אותם במעט חומץ ויניגרט.
  15. הגישו את הפיצה חמה ומהבילה לצד הקערה האכילה המלאה בסלט העלים. בכל פעם שיתחשק לכם, בצעו חתיכה מן הקערה, כרכו בה מעט עלים, ואכלו יחד עם משולש פיצה טרי. בתיאבון! preperation
  16. לחצו כאן כדי לצפות בסרטון המלא המדגים כיצד להכין ולהגיש את המנה הנהדרת הזו - שימו לב שהסרטון כולל רכיבים שאינם כשרים.
מקור: facebook
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: