maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון קל לקינואה בסגנון מקסיקני

הטריק הגאוני של המתכון הבא הוא שאת כולו מכינים במחבת אחת - בלי לכלוך וכלים מיותרים. אפילו הבצל מטוגן יחד עם שאר הרכיבים באותו תבשיל. מלבד קלות ההכנה, המנה הזאת בריאה, מזינה, מיוחדת ומשלבת את מאפייני המטבח המקסיקני - התירס, השעועית, האבוקדו והתבלינים הנהדרים. 

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון קל לקינואה בסגנון מקסיקני מקור תמונה: damndelicious
רכיבים לתבשיל קינואה:
שמן זית - 1 כף
שיני שום - 2 (כתושות)
פלפל צ'ילי - 1 (קצוץ דק)
קינואה - 1 כוס
שעועית שחורה - ½1 כוסות (מבושלת ומסוננת (כ-250 גרם) או 1 קופסת שימורים מסוננת)
עגבניות - 400 גר' (חתוכות או מרוסקות, אפשר גם מקופסת שימורים)
תירס - 1 כוס (מבושל, קפוא או משומר)
אבקת צ'ילי - 1 כפית
כמון - ½ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אבוקדו - 1 (קלוף וחתוך לקוביות)
מיץ לימון - מ-1 לימון (סחוט טרי)
כוסברה - 2 כפות (קצוצה)
אופן הכנת התבשיל קינואה:
  1. חממו שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית-גבוהה. הוסיפו לשמן את השום ופלפל הצ'ילי וערבבו למשך כדקה.
  2. הוסיפו למחבת את הקינואה, ציר הירקות, השעועית, העגבניות, התירס, אבקת הצ'ילי והכמון. preperation מקור תמונה: damndelicious
  3. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם והביאו את התבשיל לרתיחה.
  4. כסו את המחבת, הנמיכו את הלהבה ובשלו למשך כ-20 דקות עד להתרככות הקינואה.
  5. בתום הבישול, הוסיפו את קוביות האבוקדו, מיץ הלימון והכוסברה הקצוצה למנה, והגישו באהבה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר