maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים טעימים ומקוריים ללא גלוטן

 כיום, על אף שישנם מיליוני אנשים ברחבי העולם הלוקים בצליאק, גורמיה של המחלה ודרך ריפויה עוד טרם התבררו במלואם על ידי המדע. אך עד שיימצא לה פתרון מובהק, אין זה אומר שמי שאלרגי לגלוטן צריך להחמיץ את התענוגות הקולינריים הקטנים שהופכים את החיים לטעימים במיוחד. למעשה, ישנם מגוון רחב של מתכונים נהדרים שמצליחים להתחקות אחר טעמם של המאכלים הבצקיים השונים ואף עולים עליהם בעשרות מונים. לפניכם 5 מתכונים נהדרים שכאלו שתוכלו להכין בקלות בבית, ואפילו אם אינכם מנסים להימנע מגלוטן, יתכן שתמצאו ביניהם את המאכל האהוב החדש שלכם.
 
מתכונים ללא גלוטן
 

1. עוגיות פקאן עטופות בקינמון

מתכון העוגיות נטולות הגלוטן הבא אמנם איננו דורש אפייה כלל, אך התוצאה איננה נופל ולו במעט מן העוגיות האפויות הקלאסיות. ניחוחותיו של ציפוי הקינמון שעל העוגיות יחד עם טעמיהם העשירים של הפקאן והשקדים ישלימו עבורכם את התמונה, ויגרמו לכם וליתר הסועדים לחטוף אותן בשניות מצלחת ההגשה.
 
רכיבים:
  • 2 כוסות אגוזי פקאן קצוצים וקלויים
  • 1 כוס שקדים פרוסים
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם גבינת שמנת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼ כפית מלח
  • 2 כפות קינמון
  • ¼1 כוסות סוכר
עוגיות פקאן מפוזרות על שולחן עץ

אופן ההכנה:

1. הקציפו בקערה את החמאה, גבינת השמנת, תמצית הווניל והמלח עד לקבלת מרקם אחיד.

2. הוסיפו אל התערובת את הסוכר, הפקאנים והשקדים, ערבבו שנית והכניסו למקרר למשך כשעה או עד שהעיסה תתקשה.

3. שימו את הקינמון בקערה נפרדת והניחו אותה בצד. 

4. הוציאו את העיסה מן המקרר, וצרו ממנה כדורים בעזרת כף.

5. גלגלו את הכדורים בקערת הקינמון עד לקבלת ציפוי אחיד, הכניסו למקרר למשך כשעה נוספת ונשנשו בהנאה!

2. פיצה על בסיס בטטה

כשחושבים על אירוח קליל, טעים ומשביע, אין פתרון נפלא יותר מפיצה עליה אנו יכולים לשים מגוון רחב של תוספות, כל אחת על פי טעמיהם האישיים של הסועדים, אך כיצד ניתן להחליף את הבצק שמהווה את בסיסה של המנה? אחת מן החלופות הנהדרות ביותר אליו היא מתכון פיצת הבטטה המתקתקה הבאה. מלבד העובדה שהבטטה איננה מכילה גלוטן, טעמה יעשיר את המאכל האיטלקי המוכר והאהוב ויספק לבלוטות הטעם שלכם חווייה חדשה בעת אכילתו.
 
רכיבים:
  • 1 בטטה חתוכה לפרוסות
  • 1 כף שמן זית
  • 8 פרוסות גבינה צהובה
  • 10 עגבניות שרי פרוסות
  • ½ גמבה קצוצה גס
  • 10 פרוסות עגבניות מיובשות
  • חופן זיתים שחורים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כף אורגנו
פרוסות בטטה מונחות בקערה ליד עגבניות מיובשות, גמבה, זיתים שחורים ואורגנו

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש על 200 מעלות.

2. סדרו את פרוסות הבטטה על תבנית אפייה, מרחו עליהן מעט שמן זית והכניסו אותן לתנור למשך 10 דקות.

3. עם תום האפייה הראשונית, הוציאו את הבטטות, מרחו עליהן מעט רסק עגבניות ועליו הניחו פרוסות של גבינה צהובה המותאמות לגודלן של פרוסות הבטטה. 

4. פזרו אורגנו, עגבניות מיובשות, עגבניות שרי וגמבה על כל אחת מן הבטטות והכניסו לתנור לאפייה חוזרת למשך כ-10 דקות. בתיאבון!

פיצה בטטה
 

3. קיש פטריות ועלי רוקט במעטפת שקדים

עם הניחוחות הנפלאים שיתפשטו ברחבי הבית ויחד עם טעמיו הנהדרים, היו בטוחים שגם אלו שאינם רגישים לגלוטן ימהרו לבקש מכם את המתכון לקיש הפטריות ועלי הרוקט הבא. את טעמו של המילוי המועשר בגבינת עיזים, תשלימו עם מעטפת של בצק שקדים ביתי ופריך שיפתיע אתכם בקלות הרבה שבה תוכלו להכינו.
 
רכיבים:
  • 2 כוסות שקדים טחונים
  • 3 שיני שום טחונות
  • 1 כפית תימין
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כף מים
  • 500 גרם עלי רוקט קצוצים
  • 300 גרם פטריות פורטובלו חתוכות גס
  • 6 ביצים
  • ⅓ כוס חלב
  • 150 גרם גבינת עיזים מפוררת
קיש עלי רוקט ופטריות במחבת

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש על 200 מעלות.

2. ליצירת הבצק, צקו בקערה גדולה שקדים, שום, תימין, ½ כפית מלח, פלפל, 2 כפות שמן זית ומים וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן, חממו 2 כפות שמן במחבת על אש גבוהה, רפדו אותה עם הבצק כך שהוא יכסה את כל שטח המחבת (כפי שניתן לראות בתמונה הבאה), והניחו לו להיטגן למשך כ-20 דקות או עד שיזהיב קלות.

הכנת בצק ללא גלוטן על מחבת

3. להכנת המילוי, חממו במחבת את כף שמן הזית שנותרה על אש בינונית, ולאחר מכן הוסיפו לה את הפטריות ו-½ כפית מלח וערבבו עד להתרככותן. עתה, הוסיפו אל המחבת את עלי הרוקט, ערבבו למשך כדקה נוספת והעבירו את התערובת שנוצרה לקערה על מנת שתתקרר מעט.

4. בקערה נוספת הקציפו יחד את הביצים, החלב וגבינת העיזים, ולאחר מכן הוסיפו את תערובת הפטריות ועלי הרוקט.

5. צקו את המילוי אל בצק השקדים שבמחבת והכניסו לאפייה למשך 30 דקות. בתיאבון!

4. פסטת בטטה בניחוח איטלקי

לכולנו קשה לעמוד בפיתויים שהמטבח האיטלקי מעמיד בפנינו, ובמיוחד עם שלל מתכוני פסטה מעוררי תיאבון. החדשות הטובות עבור אלו הרגישים לגלוטן, הן שישנם לא מעט תחליפים ראויים דוגמת מתכון פסטת הבטטה הבא, שמצליחים אף להעשיר את טעמה של המנה הקלאסית ולהפוך אותה בקלות רבה לחביבת הקהל, גם בקרב אלו שלא מנסים להימנע מגלוטן.
 
רכיבים:
  • 1 ק"ג רצועות בטטה
  • 3 ביצים
  • 100 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
  • ¼ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל
  • 1 כף שמן זית
  • 300 גרם פטריות פורטובלו שטופות וחתוכות לפרוסות
  • 2 שיני שום טחונות
  • 1 כוס עלי תרד
פסטת בטטה

אופן ההכנה:

1. בשלו את רצועות הבטטה בסיר על אש גבוהה למשך כ-3 דקות או עד שיתרככו מעט, ולאחר מכן סננו אותן מן המים, תוך שאתם שומרים כ-¼ כוס ממי הבישול בצד.

2. הכניסו לקערה את הביצים, הפרמז'ן, המלח, הפלפל ומי הבישול וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. עתה, הוסיפו אל הקערה את רצועות הבטטה וערבבו שנית.

מתכונים ללא גלוטן

3. חממו שמן במחבת על אש בינונית וטגנו בתחילה את הפטריות. כשהן מתחילות להשחים, הוסיפו את השום וערבבו למשך כדקה נוספת. לאחר מכן, הוסיפו את עלי התרד וטגנו למשך כ-2 דקות.

4. הוסיפו אל המחבת את תערובת רצועות הבטטה וטגנו למשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב. את המנה הסופית ניתן לקשט עם מעט גבינת פרמז'ן נוספת שתעשיר את טעמה. בתיאבון! 

5. ארפה

הארפה היא מעין פיתה בגרסה קולומביאנית, הנחשבת במרכז יבשת אמריקה הלטינית למאכל פופולרי למדי אותו ניתן למלא במגוון עשיר של תוספות. עבור אנשים הרגישים לגלוטן מדובר בתחליף נהדר למאכלי הבצק המסורתיים, ותוכלו להתנסות בטעמיה הנהדרים של הארפה עם מתכון מילוי בשר הבקר הבא.
 
רכיבים:
  • 300 גרם קמח תירס
  • ½1 כפיות מלח
  • 4 כפות שמן
  • 3 כוסות מים
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 1 כפית אבקת בצל
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית אבקת צ'ילי
  • 2 עלי חסה גדולים חתוכים גס
  • 1 אבוקדו קלוף וחתוך גס
ארפה

אופן ההכנה:

1. להכנת הבצק, צקו לקערה גדולה 2 כוסות מים, 1 כפית מלח וכף שמן, ולאחר מכן הוסיפו את קמח התירס. ערבבו את התערובת עד לקבלת מרקם אחיד והניחו בצד.

2. חממו 2 כפות שמן במחבת על אש גבוהה, הוסיפו אליה את בשר הבקר וערבבו עד שישחים קלות. עתה, הכניסו אל המחבת את המלח הנותר, אבקת הבצל, אבקת הצ'ילי והכמון וטגנו על אש בינונית במשך כ-25 דקות.

3. בצעו מן הבצק כדורים (כפי שניתן לראות בתמונה הבאה) ורדדו אותם לקבלת מראה של דסקית שטוחה.

כדורי בצק מקמח תירס

4. חממו את השמן הנותר במחבת על אש בינונית, טגנו את דסקיות הבצק מכל צד במשך 6-7 דקות, ולאחר מכן הניחו אותן על נייר סופג.

5. ברגע שהבצק מתקרר מעט, מלאו אותו בבשר הבקר, בחסה ובאבוקדו, ואכלו בהנאה!

וזה רק על קצה המזלג...

המנות הנהדרות הללו מוכיחות מעבר לכל ספק שכשזה מגיע למטבח, ישנן אינספור אפשרויות העומדות בפני אלו הרגישים לגלוטן, שלא פעם אף עולות בטעמן ובייחודן על המנות המסורתיות המוכרות. אם המתכונים האלו עוררו אצלכם את התיאבון, וודאי תשמחו לשמוע על מתכוני לחמים נהדרים דוגמת לחם טחינה ולחם שקדים, שלא כוללים אפילו פיסה אחת קטנה של גלוטן וטעמם יפתיע כל אחד שינסה אותם.
 

מקור: cookieandkate, superhealthykids, eatingwell, bakeat350, orwhateveryoudo

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: