maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 חטיפי בריאות שתוכלו להכין בבית

חטיפי הבריאות הם זריקת אנרגיה זריזה, בנוסף להיותם מזון דיאטטי מעולה, אך רוב חטיפי הבריאות שאתם קונים אינם מועילים לגופכם כמו שאתם חושבים. רובם מכילים הרבה מאוד סוכר (כ-3.5 כפיות סוכר בחטיף) וכמויות שומן גבוהות (עד 6 גרם שומן לחטיף). בעזרת המתכונים הפשוטים הבאים תוכלו לחסוך לא מעט כסף ולשמור על בריאותכם על ידי הכנת חטיפים מזינים בעצמכם, וכל אחד מהם יועיל לגופכם בדרכים שונות ומגוונות.
 

1. חטיף גוג'י לשיפור כוח המוח

גרגרי הגוג'י מגיעים מסין, שם הם נאכלים כבר מאות שנים מתוך אמונה שהם מאריכים את החיים. מחקרים הראו שגרגרי הגוג'י עוזרים לפיתוח מנטאלי, מרגיעים, משפרים את הביצועים האתלטיים ואת איכות השינה, כשכל אלה הם גורמים חשובים המשפיעים לטובה על כוח המוח שלכם.

 
מצרכים:
  • כוס אגוזי מלך
  • כוס שקדים
  • כוס זרעי דלעת
  • 6 תמרים
  • ½ כפית מלח ים
  • כפית וניל
  • 2 כפות קמח קוקוס
  • ½ כוס אגבה
  • ½ כוס שבבי קקאו
  • כוס גרגירי גוג'י

אופן הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.

2. גרסו את אגוזי המלך, השקדים וזרעי הדלעת במעבד מזון.

3. הוסיפו תמרים וערבבו בפולסים מספר פעמים, מומלץ לא להרוס את המרקם של האגוזים.

4. העבירו את התערובת לקערה, הוסיפו אליה את שאר המרכיבים וערבבו היטב.

5. מרחו את התערובת על משטח אפייה ואפו במשך 20 דקות.

6. הוציאו מהתנור, חתכו לריבועים והגישו.

 

2. חטיף שוקולד ותמרים לבניית עצמות

החטיף הבא אמנם נראה כמו קינוח מתוק, אך אל תטעו, הוא בריא יותר ממה שאתם חושבים. התמרים מרכיבים את הבסיס שלו, ועוזרים לחיזוק העצמות. הם מכילים סלניום, מנגן, נחושת ומגנזיום, שחשובים לבניית העצם ולבריאותה.

מצרכים:
  • 2 כוסות תמרים קצוצים
  • 2 כוסות אגוזי קשיו
  • ½ כוס שקדים קלופים
  • ¾ כוס אבקת קקאו
  • קמצוץ מלח ים
  • ½ כוס קוקוס גרוס לא ממותק
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 2-3 כפות מים קרים
 

אופן ההכנה:

1. ערבבו בפולסים קצרים את התמרים הקצוצים, הקשיו, השקדים, אבקת הקקאו ומלח הים במעבד מזון עד שמרקם התערובת יהפוך לגס.

2. הוסיפו את הקוקוס הגרוס וערבבו בפולסים זריזים.

3. הוסיפו את תמצית הווניל ומעט מים עד שהתערובת תהפוך ללחה קלות.

4. העבירו את התערובת ממעבד המזון לתבנית מרופדת ולחצו אותה עם מרית לכדי שכבה שטוחה וישרה.

5. תנו לתערובת להתקרר כשעה טרם האכילה.

 

3. חטיף קינמון לאיזון ההורמונים

הכינו לעצמכם חטיף בריאות בטעם של סתיו עם קינמון, תפוחים ופקאן. הקינמון מכיל מרכיב טבעי הנקרא סינאמאלדהיד, שמגביר את ייצור הורמון הפרוגסטרון ומפחית את ייצור הטסטוסטרון אצל נשים, ועוזר לאזן את רמות ההורמונים בגוף.

 
מצרכים:
  • 220 גר' אגוזי פקאן
  • 100 גר' שיבולת שועל
  • 60 גר' תמרים חצויים ומגולענים
  • 2 כפות קינמון
  • ¼ כף מלח
  • 220 גר' תפוחים קצוצים

אופן הכנה:

1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות.

2. הניחו נייר אפייה על תבנית אפייה ופזרו עליו את הפקאן ואת שיבולת השועל בשכבה אחידה.

3. אפו את התבנית בתנור במשך 10-15 דקות, עד ששיבולת השועל והפקאנים יתחילו להיקלות ויפיצו ריח. הוציאו את התבנית, אך אל תכבו עדיין את התנור.

4. הניחו נייר אפייה חדש על תבנית האפייה והשאירו את הקצוות שלו בחוץ, כך שלבסוף תוכלו לשלוף את המאפה בקלות.

5. העבירו את הפקאן ושיבולת השועל הקלויים למערבל מזון ביחד עם התמרים, הקינמון והמלח. ערבבו את הכל עד לקבלת תערובת גסה ומתפוררת.

6. הוסיפו את התפוחים הקצוצים וערבבו בפולסים עד שהתערובת תהפוך לגוש אחד. התהליך עשוי להיות איטי, אך לבסוף הכל אמור להשתלב.

7. העבירו את התערובת לתבנית האפייה השנייה שהכנתם, ושטחו אותה בעזרת מרית עד שתתקבל שכבה שטוחה וישרה שתכסה את כל תבנית האפייה.

8. אפו את התערובת בתנור במשך 20 דקות.

9. אחרי שהוצאתם את התערובת, תנו לה להתקרר במשך 10-15 דקות, וחתכו אותה למלבנים, אותם תוכלו לשמור במקרר עד לחודש בקופסה סגורה.

 

4. חטיף חמאת בוטנים לעידוד צמיחה

ילדים ברחבי העולם לוקחים סנדוויץ' עם חמאת בוטנים וריבת חמוציות לבית הספר, ומסיבה טובה. חמאת הבוטנים מכילה נוגדי חמצון, ויטמין B6 שמחזק את המערכת החיסונית, מגנזיום שעוזר לבנות עצמות ופוטסיום שידידותי לשרירים. החטיף הזה הוא מעודד צמיחה טבעי ומושלם!

מצרכים:
  • ¾1 כוס תמרים
  • ½ כוס חמוציות מיובשות לא ממותקות
  • ¼ כוס חמאת בוטנים טבעית (ללא סוכר או שמן)
  • ¼ כוס שקדים
  • ½ כוס שיבולת שועל

אופן הכנה:

1. השרו את התמרים במים פושרים למשך 15 דקות, סננו ויבשו אותם.

2. ערבבו את התמרים, החמוציות, השקדים, חמאת הבוטנים ושיבולת השועל במערבל מזון, עד לקבלת תערובת אחידה.

3. העבירו את התערובת למשטח אפייה ולחצו קלות בעזרת מרית עד לקבלת שכבה שטוחה וישרה.

4. הניחו את המשטח במקפיא ל-30 דקות.

5. הוציאו את התערובת וחתכו למלבנים.

 

5. חטיף משמש וקשיו למניעת מחלות לב

חטיף המשמש והקשיו הוא בעל טעם טרופי מרענן, טעים מאוד ובריא במיוחד. המשמש עשיר בנוגדי חמצון ובעל תכולת קלוריות נמוכה; הקשיו הוא אחד האגוזים בעל אחוז השומן הנמוך ביותר. כ-82% מהשומן שבו אינו רווי ועוזר למניעת מחלות לב, והוא מומלץ במיוחד לחולי סוכרת.

מצרכים:
  • כוס משמשים מיובשים
  • ½ כוס אגוזי קשיו
  • ¾ כוס קוקוס גרוס לא ממותק
  • ⅓ כוס שיבולת שועל
  • 2 כפות סירופ אגבה (ניתן להשתמש גם בסירופ תירס)
  • כף שמן קוקוס
  • 2 כפות זרעי המפ (זרעי קנבוס – אל דאגה, מדבר בבן דודו של הקנאביס הידוע לשמצה, והוא אינו מכיל את החומרים הפעילים הנמצאים בקנאביס).
  • ¼ כפית מלח ים
 

אופן ההכנה:

1. עטפו תבנית אפייה בניילון נצמד והניחו בצד.

2. ערבבו בפולסים קצרים את הקשיו במעבד מזון עד שיתפורר, והניחו את הפירורים בקערה.

3. ערבבו בפולסים קצרים את המשמשים המיובשים במעבד המזון, הוסיפו לתערובת המשמש את שאר המרכיבים (חוץ מהקשיו) וערבבו את הכל עד שיהפכו לעיסה אחת.

4. הוסיפו את הקשיו המפורר לתערובת וערבבו עד לקבלת עיסה אחת.

5. העבירו את התערובת לתוך תבנית ולחצו אותה עם מרית לכדי שכבה שטוחה וישרה. הניחו את תבנית האפייה במקפיא לשעה.

6. לאחר כשעה, הוציאו את חטיף האנרגיה מהתבנית וחתכו אותו לחתיכות מלבניות.

7. שמרו את חטיפי הבריאות במיכל סגור שישמור על טריותם עד כחודש במקרר.

6. חטיף פצפוצי אורז אנרגטי

החטיף הזה ייתן זריקת אנרגיה לגופכם במינימום קלוריות. פצפוצי האורז מכילים פחות קלוריות מרוב חטיפי הבריאות שתוכלו למצוא בחנויות, וזרעי הפשתן, הצנוברים, הפקאן והחמוציות המיובשות מכילים כולם נוגדי חמצון. אם תרצו להתפנק בבריאות מושלמת, החליפו את הסוכר החום שבמתכון בדבש.

מצרכים:

  • כוס אגוזי פקאן קצוצים
  • כוס שיבולת שועל
  •  כוס צנוברים
  • ¼ כוס זרעי פשתן
  •  כוס סוכר חום
  • ½ כוס דבש
  • 4 כפות חמאה
  • ½ כף מלח
  • 2 כפות תמצית וניל
  • 2 כפות פצפוצי אורז
  • ½ כוס חמוציות מיובשות

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור מראש על 180 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה.

2. פזרו על משטח האפייה את הפקאן, שיבולת השועל, הצנוברים וזרעי הפשתן, ואפו אותם ל-8 דקות עד שיפיצו ריח.

3. העבירו את תוכן המשטח לקערה גדולה.

4. ערבבו בסיר את הסוכר החום, הדבש, החמאה והמלח והרתיחו מעט על להבה בינונית.

5. בשלו כ-5 דקות עד שהסוכר החום יתמוסס ויתחילו להיווצר חתיכות קרמל.

6. הסירו את הסיר מהאש וערבבו את תכולתו עם תמצית הווניל.

7. שפכו את הקרמל לתוך קערת האגוזים ושיבולת השועל, וערבבו יחד עם פצפוצי האורז והחמוציות עד לקבלת תערובת אחידה.

8. הניחו נייר אפייה על משטח אפייה ושפכו את התערובת לתוכה.

9. שטחו את התערובת עד שתהיה שכבה ישרה ושטוחה, והניחו עליה נייר אפייה נוסף. תנו לתערובת לעמוד כשעתיים עד שתתקשה.

10. הסירו את נייר האפייה הנוסף ואת התערובת ממשטח האפייה וחתכו אותה למלבנים.

מקור: אלונה ברנשטיין
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: