maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוף מתוק עם שום בבישול איטי

בצעירותי הייתי בטוח בכך שכדי להכין מנת עוף מושקעת ומפתיעה צריך לעבוד קשה ולעשות שימוש במספר גדול של רכיבים, אך למזלי מהר מאוד הכרתי את המתכון הזה שגרם לי להבין כמה שטעיתי. כל מה שצריך זה 5 דקות של עבודה ומספר מועט של רכיבים שיש בכל בית, כולל שני "כוכבים" שמעניקים למנה טעם נהדר: סוכר חום ושום. את מנת העוף הפשוטה הזאת ניתן להכין בסיר לבישול איטי או בתנור, אך בכל מקרה מובטחת לכם תוצאה סופית מעוררת תיאבון!

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 5
רמת קושי: קל
מתכון לעוף מתוק עם שום בבישול איטי מקור תמונה: dinnerthendessert.com
רכיבים לעוף מתוק עם שום:
שום כתוש - 2 כפות
מלח - חצי כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
סוכר חום - ⅓ כוס
פטרוזיליה - לקישוט (לא חובה)
אופן הכנת העוף מתוק עם שום:
  1. תחילה הכניסו לקערה או לסיר הבישול האיטי שלכם את העוף, מלח, פלפל, ושום. ערבבו את הרכיבים עד לכיסוי אחיד.
  2. אם ערבבתם את הרכיבים בסיר לבישול איטי, פזרו כעת את הסוכר החום מעל העוף. אם אתם מעדיפים להכין את המנה בתנור, הוסיפו לקערה את הסוכר, ערבבו פעם נוספת ואז סדרו את ירכי העוף על תבנית מצופה בנייר אלומיניום ופזרו מעליהן את שאריות תערובת התיבול.
  3. בסיר לבישול איטי יש לבשל את העוף למשך 4 שעות על עוצמה גבוהה או 8 שעות בעוצמה נמוכה, אין צורך להוסיף מים לסיר משום שהעוף משחרר הרבה נוזלים, אך אם אתם חוששים ניתן להוסיף מספר כפות מים. כאשר מכינים את המנה בתנור יש לעטוף את העוף בנייר האלומיניום, לחמם מראש את התנור לחום של 200 מעלות ולבשל את העוף למשך 25-30 דקות.
  4. בסיום הבישול, בכל אחת משתי הדרכים, יש לחכות עד שהעוף יתקרר קלות, להעביר לצלחת עם קצת נוזלים ורוטב, לקשט עם פטרוזיליה אם ברצונכם להוסיף קצת צבע למנה ולהגיש לשולחן.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר