maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

9 מתכונים מהירים ופשוטים לקינוחים מעוררי תיאבון

פעם חשבתי שבשביל להכין קינוחים טעימים צריך לעבוד קשה במטבח ביום שלפני הארוחה, להתעסק עם בצקים שלא מוכנים לתפוח, עוגות שנופלות ורשימת מרכיבים שלא נגמרת - אבל אז גילתי שיש גם דרך אחרת. את 9 המתכונים שברשימה הבאה אפשר להכין בדקות ספורות, והתוצאה לא מביישת אף עוגה או קינוח אחר שעליו תעמלו במשך שעות. החל ממאפה תפוחים דרך גלידות בריאות ועד לקינוחים מפנקים לימי החורף הקרובים, כל אחד יכול למצוא לעצמו את המנה המושלמת ברשימה הזאת. אז קדימה, להתחיל לבשל ושיהיה בתיאבון!

 

1. מאפה תפוחי עץ פריך

אם פתאום מתחשק לכם ערב רומנטי עם בני הזוג שלכם או שלפתע זוג חברים קפץ לבקר בלי הודעה, הקינוח הזה הוא הפתרון המושלם בשבילכם. המאפה הנהדר הזה משלב את הטעם המרענן של תפוחי העץ עם אגוזי פקאן ושבבי שיבולות שועל פריכים, ותוספת של דבש בסיום ההכנה הופכת אותו לחגיגה של ממש!
 
קינוחים קלים להכנה
 
מרכיבים לשתי מנות:
  • 3 כפות שמן קוקוס
  • ¼ כוס שבבי שיבולת שועל טחונים או מרוסקים
  • ½2 כפות אגוזי פקאן מרוסקים
  • ½2 כפות קמח מחיטה מלאה
  • ½2 כפות סוכר חום 
  • ⅛ כפית מלח
  • ½ כפית קינמון (מחולקת לשני רבעים)
  • 2-3 תפוחי עץ (בערך 2 כוסות של תפוחי עץ חתוכים)
  • מעט דבש לקישוט
הוראות הכנה:
  • המסו במיקרוגל את שמן הקוקוס והוסיפו לו את שיבולת השועל, אגוזי הפקאן, 2 כפות קמח, 2 כפות סוכר, רבע כפית קינמון ואת המלח.
  • ערבבו את התערובות עד לקבלת מרקים אחיד.
  • חיתכו את תפוחי העץ שלכם ופזרו מעליהם את שארית הקמח, הסוכר והקינמון.
  • ערבבו עד לקבלת ציפוי אחיד על תפוחי העץ.
  • קחו כף מתערובות שיבולת השועל והשתמשו בה כדי לרפד את התחתית של כלי האפייה שלכם (ניתן להשתמש בכלים לאפיית פשטידות אישיות).
  • הכניסו חצי מכמות תפוחי העץ לכל כלי ומעליהם פזרו באופן שווה את תערובות שיבולת השועל.
  • הכניסו לחימום במיקרוגל למשך כשלוש וחצי דקות. התערובת אמורה להצטמצם. צננו היטב לפני ההגשה והוסיפו מעט דבש מלמעלה לקישוט ולתוספת טעם. 
 

2. גלידה אמריקאית ללא סוכר עם גרגרי יער

זהו מתכון נהדר ובריא במיוחד לחובבי הגלידות, והוא ידידותי גם לאלו מאתנו שרגישים ללקטוז. ניתן להכין תערובות של פירות וגרגירי יער שונים בכל פעם, כך שהטעם שתקבלו אף פעם לא ישעמם אתכם.
 
קינוחים קלים להכנה
 
מרכיבים ל-6 מנות:
  • 4 כוסות של גרגרי יער על פי העדפתכם (חמוציות, פטל, אוכמניות וכדומה)
  • כוס חלב קוקוס (או סוג אחר לפי העדפתכם)
  • ½ כף אבקת סטיביה או כ-12 טיפות נוזל (ניתן להחליף ב-2 כפות סוכר לבן)
 
הוראות הכנה:
  • הכניסו את גרגרי היער ואת החלב לקערת מעבד המזון שלכם והוסיפו חצי מכמות הסטיביה. 
  • ערבבו עד לקבלת מרקם חלק ובשלב זה בדקו את רמת המתיקות. אם יש צורך הוסיפו עוד ממתיק ובצעו עוד ערבוב קל.
  • אמנם ניתן לאכול את הקינוח כפי שהוא, אך עדיף להעביר את התערובת לכלי הגשה, להכניס למקפיא לשעתיים ולערבב כל חצי שעה כדי לשמור על מרקם אוורירי. 
  • מומלץ להוציא את הגלידה מהמקפיא כ-5 דקות לפני ההגשה.
 

3. מאפה קובלר תותים למיקרוגל

זהו אחד מפינוקי החורף האהובים עלי ביותר, ולמרות שאפשר להכין אותו עם מגוון פירות, התותים הם ללא ספק הבחירה המועדפת לדעתי. כל מה שצריך זה כחמש דקות של עבודה והקינוח הנפלא הזה מוכן בשבילכם ובשביל אדם אהוב, או פינוק אחד גדול שאת כולו תוכלו לאכול בהנאה.
 
קינוחים קלים להכנה
 
מרכיבים למנה גדולה אחת:
  • ¾ כוס תותים חתוכים
  • ¼ כוס אבקת סוכר
  • ⅓ כוס קמח
  • כף סוכר
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כף חמאה
  • 2 כפות חלב
הוראות הכנה:
  • חתכו את התותים לרבעים והכניסו אותם לצנצנת זכוכית גדולה או כלי דומה שמתאים לחימום במיקרוגל. הוסיפו את אבקת הסוכר וערבבו עד לכיסוי אחיד.
  • בכלי נפרד ערבבו את הקמח, הסוכר ואבקת האפייה ולאחר מכן הוסיפו את החמאה ולושו עם האצבעות עד לקבלת מרקם אחיד. הוסיפו את החלב והמשיכו לערבב עד שהנוזל נספג.
  • פוררו את תערובת הבצק מעל התותים והיזהרו שלא למלא את הצנצנת מעבר לקו השני-שליש. במידת הצורך אפשר לפצל לשני כלים נפרדים.
  • חממו במיקרוגל למשך דקה וחצי עד שתי דקות על עוצמה מרבית והמתינו עד שהמנה מתקררת לפני ההגשה.
 

4. גלידת בננות ושוקולד משני מרכיבים 

זהו מתכון נוסף לגלידה שתוכלו להכין במהירות רבה וכמעט ללא מאמץ, הפעם על בסיס בננות. כמו המתכון הקודם לגלידה גם קינוח זה ידידותי לרגישים ללקטוז, ומניסיון אישי אני יכולה להגיד שילדים פשוט מתים עליו.
 
קינוחים קלים להכנה
 
מרכיבים:
  • 2 בננות בינוניות
  • 2 כפות ממרח שוקולד על בסיס אגוזים או ממרח שוקולד רגיל
הוראות הכנה:
  • קלפו וחיתכו את הבננות לפרוסות עבות, העבירו אותם לשקית אטומה והכניסו למקפיא למשך לפחות שעתיים.
  • אחרי שהבננות קפאו הוציאו אותן מהשקית והכניסו אותן למעבד המזון שלכם.
  • הפעילו את המעבד על פולסים קצרים עד לקבלת מרקם קרמי (התהליך אמור לקחת רק דקה).
  • הוסיפו כף או שתי כפות של ממרח השוקולד על פי העדפתכם והפעילו עוד 2-3 פולסים קצרים.
  • העבירו את התערובת לכלי הגשה והכניסו למקפיא ל-5 דקות לפני האכילה.
 

5. אגוזים מקורמלים

קינוח לא חייב להיות גלידה או מאפה, ולפעמים כל מה שאנחנו באמת רוצים אחרי ארוחה דשנה הוא נשנוש מתוק. בדיוק במצבים כאלה אפשר להכין מבעוד מאוד או באותו הרגע מחבת של אגוזים מקורמלים שיחטפו בין רגע. במידה ונשארתם עם עודף, תמיד תוכלו להשתמש בהם למנות קינוח אחרות.
 
קינוחים קלים להכנה
 
מרכיבים:
  • כוס אגוזים על פי בחירתכם (אפשר גם לערבב כמה סוגים)
  • ¼ כוס סוכר
  • כף חמאה
  • ¼ כפית קינמון (לא חובה)
הוראות הכנה:
  • חממו מחבת בינונית על להבה בינונית והוסיפו את כל המרכיבים. ניתן לרסק קלות את האגוזים אם יש צורך.
  • חממו את האגוזים וערבבו את תוכן המחבת באופן רציף למשך כחמש דקות עד שכל האגוזים מכוסים בצורה אחידה.
  • בסיום הבישול העבירו את האגוזים ישירות למגש או צלחת מכוסים בנייר אפייה. בשלב זה ניתן להפריד ולפזר את האגוזים עם 2 מזלגות או לתת להם להתקשות ולשבור אותם אחר כך.
  • תנו לאגוזים להתקרר במשך 5-7 דקות ואכלו בהנאה או השתמשו בהם כתוספת לקינוחים ולמנות אחרות.
 

6. מטבל טירמיסו

במשך תקופה ארוכה מאוד חיפשתי דרך להכין טירמיסו קל וטעים, ולמרות שאני מודה שעוד לא מצאתי את המתכון לטירמיסו המושלם, המטבל הזה הוא ללא ספק תחליף מעולה. כל מה שצריך זה לערבב את כל המרכיבים, לתת לתערובת לשבת קצת זמן במקרר ואז להגיש לצד כוס קפה חמה ומבחר עוגיות פריכות.
 
קינוחים קלים להכנה
 
מרכיבים:
  • 220 גרם גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • ¾ כוס אבקת סוכר
  • כף אבקת אספרסו או פולי קפה טחונים
  • כפית ליקר קפה
  • כפית רום לבן
  • 2 כפיות שוקולד צ'יפס
  • אבקת קקאו
הוראות הכנה:
  • ערבבו בקערה קטנה את גבינה השמנת, אבקת הסוכר, אבקת הקפה או האספרסו, את ליקר הקפה ואת הרום. ערבבו עד לקבלת מרקם קרמי.
  • העבירו את התערובת לכלי ההגשה ופזרו מעל מעט שבבי שוקולד ואבקת קקאו.
  • הכניסו למקרר והגישו את הקינוח קר לצד עוגיות פריכות.

7. עוגיות בראוניז טבעוניות ללא סוכר

הקפדנים יגידו שאלו לא באמת בראוניז והם כמובן צודקים, אבל ביס אחד מהעוגיות האלו ואף אחד לא יעז להגיד מילה רעה נוספת עליהם. זהו קינוח בריא, פשוט, ידידותי לטבעונים ומתוק שלמרות שהוא מצריך מעט עבודה, התוצאה בהחלט שווה את המאמץ.
 
 
קינוחים קלים להכנה
 
מרכיבים:
  • ½1 כוסות אגוזי מלך קלופים ומופרדים לחצאים
  • כוס שקדים לא ממולחים וחתוכים גס
  • 2 - ½2 כוסות תמרי מג'הול או דגלט
  • 3/4 אבקת קקאו
  • 1-2 כפיות אבקת אספרסו או פולי קפה טחונים
  • קמצוץ מלח גס
הוראות הכנה:
  • הכניסו כוס אחת של שקדים וכוס אחת של אגוזי מלך למעבד מזון וטחנו עד לקבלת אבקה אחידה.
  • הוסיפו את אבקת הקקאו, את אבקת האספרסו ואת המלח. הפעילו כמה פולסים קצרים כדי לערבב את הכל ולאחר מכן העבירו את התערובת לקערה נפרדת. 
  • כעת הכניסו את התמרים למעבד המזון והפעילו אותו עד שהתמרים יהפכו לתערובת גושים קטנים.
  • הוציאו את התמרים ממעבד המזון והכניסו פנימה את תערובת האגוזים היבשה. אין צורך לנקות את הכלי לפני כן.
  • כעת הפעילו את מעבד המזון והוסיפו בהדרגה כפות גדולות של התמרים. בכל פעם שהתערובת נהיית אחידה הוסיפו עוד תמרים. בסיום התהליך התערובת אמורה להיות אחידה מספיק כדי לשמור על צורתה אם תכינו ממנה כדור קטן בעזרת הידיים.
  • את התערובת האחידה והמוכנה שלכם יש להעביר לתבנית מכוסה בנייר אפייה ולפזר מעל את שאריות אגוזי המלך בצורה אחידה. 
  • בעזרת הידיים, מערוך או כל כלי אחר דחפו את האגוזים לתוך התערובת והכניסו את המגש למקרר או למקפיא לפני החיתוך. את הברואניז ניתן לשמור במקרר למשך עד שבועיים.
 

8. כיסוני שוקולד ומרשמלו

אזהרה: אחרי שתכינו את הקינוח הזה לילדיכם בפעם הראשונה הם לא יפסיקו לבקש מכם שתכינו אותו שוב! ובנימה קצת פחות מבודחת באמת שאין לי בעיה עם זה, כי הוא כל כך קל להכנה שזה פשוט כיף להכין אותו. כמובן שאסור לילדים להפריז בצריכת מאכלים מתוקים שכאלה, אבל מדי פעם שווה לפנק אותם ואת עצמנו עם הקינוח הזה.
 
קינוחים קלים להכנה
 
מרכיבים:
  • ¾1 כוסות פתיבר מרוסק
  • כוס שוקולד צ'יפס מריר או חלב על פי העדפתכם
  • שקית מרשמלו או מיני מרשמלו
  • 110 גרם חמאה
הוראות הכנה:
  • המסו את החמאה בעזרת חימום קצר במיקרוגל, הוסיפו את שבבי הפתיבר וערבבו עם מזלג עד לקבלת תערובת אחידה.
  • הכינו בעזרת התערובת שלכם "ריפוד" בתוך כל תא של תבנית קאפקייקס ואפו למשך 10 דקות על חום של 200 מעלות עד שהציפוי מזהיב.
  • אחרי שהוצאתם את התבנית מהתנור הכניסו לתוך כל תא בתבנית מעט שוקולד צ'יפס, קצת יותר מכיסוי התחתית, והמתינו עד שהם ימסו. את המגש אפשר להניח בצד ולחכות עד לרגע ההגשה.
  • לפני שאתה מגישים את הקינוח הכניסו לתוך כל תא כמה חתיכות מרשמלו והכניסו לתנור שחומם מראש על מצב גריל בעוצמה מרבית למשך דקה, עד שהמרשמלו מזהיב.
  • הוציאו והגישו!
 

9. עוגות קינמון בכוס

ולסיום, המתכון האהוב עלי ביותר. קשה לעמוד בפני הריח של מאפה קינמון טרי והשילוב עם הטעם של תפוחי העץ הופך את הקינוח הזה למאפה מיוחד במינו שיפתיע וירשים את כל מי שיטעם ממנו. המתינו ליום חורף גשום, הכינו לעצמכם את עוגת הקינמון הזאת ושבו בנחת מתחת לשמיכה...
 
קינוחים קלים להכנה
 
מרכיבים למנה אחת:
  • 2 כפות רסק תפוחי עץ
  • כף שמן צמחי
  • כף חלב 
  • ¼ כפית תמצית וניל
  • ¼ כוס וכפית אחת של קמח
  • ½2 כפות סוכר חום
  • ¾ כפית קינמון
  • קמצוץ אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
  • ¼ כפית אבקת אפייה
  • קמצוץ מלח
הוראות הכנה:
  • הכניסו את כל המרכיבים שלכם לכלי גדול המתאים לשימוש במיקרוגל וערבבו אותם היטב עם מזלג.
  • הכניסו למיקרוגל וחממו על עוצמה מרבית במשך דקה. בדקו עם קיסם האם העוגה מוכנה ואם לא חממו לעוד 15 שניות נוספות.
  • יש להגיש את העוגה חמה ואם רוצים אפשר לקשט עם קצפת או זיגוג סוכר.
 

 

מקור: ענת הלוי
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: