maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לקינוחים מושלמים עם מינימום מרכיבים

  אין אדם אחד שלא אוהב קינוחים, ואפילו אלו ששומרים על דיאטה מרגישים פעמים רבות שהם יכולים לוותר עליה עבור ביס אחד קטן ממאפה או קרם מתוק ומפנק. הבעיה עם קינוחים היא שלרוב לוקח זמן רב להכין אותם ושהם כוללים מרכיבים רבים, אך לפני שאתם מאבדים את הסבלנות ומוותרים, אספנו עבורכם 6 מתכונים פשוטים להפליא לקינוחים מושלמים עם מינימום מרכיבים, שיגרמו לכם להיכנס כבר עכשיו למטבח ולהכין לעצמכם ולילדיכם קינוח מפנק.

מתכון לגלידת בננה מצופה בשוקולד כהה

במקום לאכול גלידה בטעם בננה, למה שלא תאכלו בננה אמתית כגלידה? הילדים שלכם ישתגעו על הקינוח החדש הזה שתכינו להם, והם בעצמם ירצו לעזור לכם בהכנות, וכמובן בחיסולה כמה שיותר מהר.
זמן הכנה: 4 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
רכיבים לגלידת בננה:
בננות - 2 (בשלות, חתוכות לחצאים)
שוקולד מריר - 100 גר'
סוכריות צבעוניות - לציפוי (ניתן להמיר בתוספות אחרות דוגמת קוקוס גרוס)
אופן הכנת הגלידת בננה:
  1. החדירו את חצאי השיפודים לתוך חצאי הבננות והכניסו אותם למקפיא למשך שעתיים לפחות.
  2. לאחר שהבננות קפאו, המיסו את השוקולד המריר בשיטת בן מארי (סיר מלא בשוקולד בתוך סיר מלא במים עד ⅓ מגובה סיר השוקולד).
  3. טבלו את הבננות בשוקולד וצפו אותן בעזרת כפית מכל צדיהן. לאחר מכן טבלו אותן בתוספת הציפוי שבחרתם (מומלץ לעשות זאת יחד עם הילדים). זהו, גלידות הבננה שלכם מוכנות! אם נשאר לכם עוד שוקולד וציפוי תוכלו להכין עוד – ילדיכם לבטח ישמחו.

מתכון למוס שוקולד

האמת היא שלקרוא לקינוח הזה "מוס שוקולד ב-3 מרכיבים" זה אפילו יותר מדי, כי תצטרכו לוודא שיש לכם רק את אחד מהם בבית – את השאר יש לכולנו ובחינם.
זמן הכנה: 8 דקות
כמות סועדים: 1
רמת קושי: קל
רכיבים למוס שוקולד:
שוקולד מריר - 100 גר' (מינימום 60% מוצקי קקאו, גרוס)
מים - 90 מ''ל
קוביות קרח - חופן
אופן הכנת המוס שוקולד:
  1. מזגו את המים לתוך סיר והרתיחו אותם.
  2. העבירו את השוקולד לתוך הסיר וערבבו אותו עד שיקבל מרקם קרמי.
  3. כעת קחו סיר אחר והכניסו לתוכו חופן קוביות קרח.
  4. העבירו את השוקולד לקערה שיכולה להיכנס בתוך סיר מי הקרח, והניחו אותה בתוכו.
  5. כעת נותר לכם רק לערבב במשך 2-3 דקות, עד שהשוקולד מקבל מרקם של מוס.
  6. העבירו את מוס השוקולד לכוס והגישו. ניתן לקשט עם עלה נענע.

מתכון למטבל גבינת שמנת, קרמל ואגוזים

את הקינוח הזה תוכלו להגיש בצלחת גדולה אחת, כי כל האורחים יטבלו בו את התפוחים שתגישו איתו וייהנו יחדיו ממעדן מושלם לסיום ארוחה דשנה.
זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 8
רמת קושי: קל
רכיבים למטבל שמנת:
תפוחי עץ - 3-4 (מסוגים שונים, חתוכים לפלחים ללא הליבה)
קרמל - ¾ כוס (לבשל על אש בינונית ¾ כוס סוכר, 3 כפות מים ו-½1 כפית מיץ לימון עד שהתערובת משחימה)
אגוזים - ½ כוס (לבחירתכם, מומלץ להשתמש באגוזים מסוכרים)
גבינת שמנת - 200 גר' (בטמפרטורת החדר)
גבינת שמנת - 200 גר' (בטמפרטורת החדר)
אופן הכנת המטבל שמנת:
  1. הניחו את גבינת השמנת במרכז צלחת ההגשה, ומסביב סדרו את פלחי התפוחים.
  2. הזליפו מעל לתפוחים ולגבינה את הקרמל, הוסיפו מעל לגבינה את האגוזים והכניסו מיד למקרר, עד להגשה.

מתכון לעוגת גבינה מ - 3 רכיבים בלבד

עוגת גבינה היא מעדן אהוב מאוד, היום תגלו שלא צריך להיות שף גדול כדי ללמוד כיצד להכין אחת מושלמת. אתם רק צריכים 3 מרכיבים שככל הנראה כבר יש לכם בבית, וזמן ההכנה והאפייה יחדיו לא אמור לארוך יותר משעה. אל תוותרו על המתכון המושלם הזה!
זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
רכיבים לעוגת גבינה:
אופן הכנת העוגת גבינה:
  1. הפרידו את חלמון וחלבון הביצים ל-2 קערות נפרדות. את החלבון הניחו בקערה גדולה יחסית, כסו בניילון נצמד והכניסו למקרר עד לרגע שתשתמשו בו. preperation
  2. חממו את התנור לחום של 170 מעלות.
  3. פזרו קוביות שוקולד לבן בקערה גדולה שניתן לחמם והניחו אותה על סיר מלא במים חמים כדי להמיס את השוקולד. preperation
  4. בינתיים הקציפו את החלבון עד להקצפה וקבלת מרקם אחיד (מרנג). הקצפת צריכה להיות מספיק יציבה כך שתוכלו להפוך את הקערה והיא לא תישפך. preperation
  5. ערבבו את השוקולד עד שהוא מקבל מרקם חלק, הוסיפו לו את גבינת השמנת והמשיכו להמיס אותם יחדיו. preperation
  6. הסירו את קערת השוקולד והשמנת מהסיר, הוסיפו לה את חלמוני הביצה וערבבו היטב. preperation
  7. הוסיפו שליש מכמות המרנג שהכנתם לקערת השוקולד וערבבו היטב. preperation
  8. הוסיפו חצי מכמות המרנג וערבבו היטב, ולבסוף הוסיפו את החצי האחרון שנשאר ושוב ערבבו היטב.
  9. מרחו שמן או חמאה על נייר אפייה על מנת שהעוגה לא תחליק כשהיא מתכווצת – כך תוכלו למנוע ממנה מלהיסדק.
  10. הניחו את נייר האפייה בתבנית אפייה, צקו אליה את התערובת והפילו בעדינות אותה בעדינות על שולחן מספר פעמים כדי לגרום לכל בועות האוויר לעלות למעלה. preperation
  11. הניחו את תבנית האפייה על מגש אפייה ושפכו על התבנית מעט מים חמים. preperation
  12. הכניסו את מגש האפייה לתנור ואפו על חום של 170 מעלות למשך 15 דקות.
  13. לאחר מכן הנמיכו את חום התנור ל-160 מעלות ואפו למשך 15 דקות נוספות.
  14. לבסוף כבו את התנור והשאירו את העוגה בתוכו למשך 15 דקות נוספות.
  15. הוציאו את העוגה מהתנור והניחו אותה לקירור על רשת אפייה. preperation

מתכון להכנת גלידה וניל ב- 3 מרכיבים

יתכן כי מעולם לא ידעתם שכל כך קל להכין גלידת וניל, אך אחרי שתנסו בעצמכם תיווכחו לגלות שאין צורך לצאת מהבית כדי ליהנות מפינוק קריר ומושלם ביום קיץ חם.
זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
רכיבים לגלידת וניל:
אופן הכנת הגלידת וניל:
  1. הקציפו את השמנת בעזרת מיקסר.
  2. שפכו לתוך קערת הקצפת את תמצית הווניל.
  3. הוסיפו את החלב המרוכז הממותק וערבבו את הכל.
  4. העבירו את התערובת לתבנית מלבנית והקפיאו למשך לפחות 6 שעות.

מתכון לקינוח בצורת שושנים מבצק עלים ותפוחי עץ

אמנם במתכון הזה תמצאו מעט יותר רכיבים מאשר בשאר, אך רובם אופציונליים והפשטות והתוצאה המדהימה של המתכון הזה יגרמו לכם לרצות להכין אותו כבר עכשיו!
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
רכיבים לשושני תפוחים:
בצק עלים - 1 (דף מופשר)
תפוחים - 2 (עדיף מזן רד דלישס)
מיץ לימון - מ- ½ לימון
מים - מעט
קמח - 1 כף (לקימוח משטח העבודה)
קרמל - 6 כפיות (לבשל על אש בינונית ¼ כוס סוכר, 1 כף מים ו-½ כפית מיץ לימון עד שהתערובת משחימה)
קינמון - מעט (לא חובה)
סוכר חום - מעט (לא חובה)
אבקת סוכר - לבזיקה מעל השושנים (לא חובה)
אופן הכנת השושני תפוחים:
  1. הכינו קערה עם מעט מאוד מים ומיץ מחצי לימון.
  2. חתכו את התפוחים לחצי והסירו את הליבה שלהם. לאחר מכן פרסו אותם דק והניחו מיד בקערת המים ומיץ הלימון, כדי שלא ישחימו.
  3. הכניסו את הקערה עם פרוסות התפוחים למיקרוגל למשך 3 דקות, על מנת לרכך אותם מעט. אם אתם מעדיפים תוכלו לבשל אותם על סף רתיחה בסיר מלא במים מעל הגז.
  4. פרסו את דף בצק העלים על גבי משטח מקומח והשתמשו במערוך כדי לספק לו צורה מלבנית וגדולה כמה שיותר. לאחר מכן חתכו ממנו 6 רצועות באורך 5X20 ס"מ לערך.
  5. מרחו כפית קרמל על כל רצועה של בצק עלים וחממו את התנור ל-190 מעלות.
  6. הניחו את רצועות התפוחים לאורך אחד מצדדיו הרחבים של בצק, כשהחלק העגול פונה כלפי חוץ ונמצא מעט מעבר לבצק. תוכלו בשלב זה לפזר על התפוחים מעט קינמון וסוכר חום.
  7. קפלו את הבצק כך שתכסו את התפוחים ועדיין יישאר מעט מהם מחוצה לו.
  8. גלגלו בעדינות את הבצק מצד אחד לשני כך שתיווצר צורה של שושנה, והניחו את השושנות שיצרתם בתבנית סיליקון למאפינס. אם אין לכם תבנית מסיליקון, שמנו בעזרת תרסיס שמן תבנית רגילה למאפינס והשתמשו בה.
  9. אפו בתנור למשך 40-45 דקות. אם אחרי 30 דקות הבצק נראה אפוי אך התפוחים לא נראים אפויים במלואם, העבירו את תבנית המאפינס למדף התחתון ביותר בתנור וחכו למשך 10-15 דקות כדי שלא יישרף המאפה עצמו.
  10. לבסוף פזרו מעל השושנות אבקת סוכר והגישו.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: