maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לקינוחים מושלמים עם מינימום מרכיבים

  אין אדם אחד שלא אוהב קינוחים, ואפילו אלו ששומרים על דיאטה מרגישים פעמים רבות שהם יכולים לוותר עליה עבור ביס אחד קטן ממאפה או קרם מתוק ומפנק. הבעיה עם קינוחים היא שלרוב לוקח זמן רב להכין אותם ושהם כוללים מרכיבים רבים, אך לפני שאתם מאבדים את הסבלנות ומוותרים, אספנו עבורכם 6 מתכונים פשוטים להפליא לקינוחים מושלמים עם מינימום מרכיבים, שיגרמו לכם להיכנס כבר עכשיו למטבח ולהכין לעצמכם ולילדיכם קינוח מפנק.
 
תוכלו ללחוץ על הסרטון שמופיע בכל מתכון כדי לצפות בתהליך ההכנה הפשוט שלו מתחילתו ועד סופו.
 

1. גלידת בננה טבעית מצופה בשוקולד

במקום לאכול גלידה בטעם בננה, למה שלא תאכלו בננה אמתית כגלידה? הילדים שלכם ישתגעו על הקינוח החדש הזה שתכינו להם, והם בעצמם ירצו לעזור לכם בהכנות, וכמובן בחיסולה כמה שיותר מהר.

מרכיבים (ל-4 מנות):

  • 2 בננות בשלות, חתוכות לחצאים
  • שיפודים שבורים לחצאים
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • ציפוי נוסף לבחירתכם (פתיתי קוקוס, סוכריות צבעוניות וכדומה...)

אופן ההכנה:

1. החדירו את חצאי השיפודים לתוך חצאי הבננות והכניסו אותם למקפיא למשך שעתיים לפחות.

2. לאחר שהבננות קפאו, המיסו את השוקולד המריר בשיטת בן מארי (סיר מלא בשוקולד בתוך סיר מלא במים עד ⅓ מגובה סיר השוקולד).

3. טבלו את הבננות בשוקולד וצפו אותן בעזרת כפית מכל צדיהן. לאחר מכן טבלו אותן בתוספת הציפוי שבחרתם (מומלץ לעשות זאת יחד עם הילדים). זהו, גלידות הבננה שלכם מוכנות! אם נשאר לכם עוד שוקולד וציפוי תוכלו להכין עוד – ילדיכם לבטח ישמחו.

2. מוס שוקולד עם 3 מרכיבים

האמת היא שלקרוא לקינוח הזה "מוס שוקולד ב-3 מרכיבים" זה אפילו יותר מדי, כי תצטרכו לוודא שיש לכם רק את אחד מהם בבית – את השאר יש לכולנו ובחינם.

מרכיבים: 

  • 100 גרם שוקולד מריר (מינימום 60% קקאו) גרוס
  • 90 מ"ל מים
  • חופן קוביות קרח

אופן ההכנה:

1. שפכו את המים לתוך סיר והרתיחו אותם.

2. העבירו את השוקולד לתוך הסיר וערבבו אותו עד שיקבל מרקם קרמי.

3. כעת קחו סיר אחר והכניסו לתוכו חופן קוביות קרח.

4. העבירו את השוקולד לקערה שיכולה להיכנס בתוך סיר מי הקרח, והניחו אותה בתוכו. 

5. כעת נותר לכם רק לערבב במשך 2-3 דקות, עד שהשוקולד מקבל מרקם של מוס. 

6. העבירו את מוס השוקולד לכוס והגישו. ניתן לקשט עם עלה נענע.

3. מטבל גבינת שמנת, קרמל ואגוזים

את הקינוח הזה תוכלו להגיש בצלחת גדולה אחת, כי כל האורחים יטבלו בו את התפוחים שתגישו איתו וייהנו יחדיו ממעדן מושלם לסיום ארוחה דשנה.
 

מרכיבים (ל-6-8 אנשים):

  • 3-4 תפוחי עץ מסוגים שונים, חתוכים לפלחים ללא הליבה
  • 200 גרם (קופסה אחת) גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
  • ¾ כוס קרמל (לבשל על אש בינונית ¾ כוס סוכר, 3 כפות מים ו-½1 כפית מיץ לימון עד שהתערובת משחימה)
  • ½ כוס אגוזים לבחירתכם (מומלץ להשתמש באגוזים מסוכרים)

אופן ההכנה:

1. הניחו את גבינת השמנת במרכז צלחת ההגשה, ומסביב סדרו את פלחי התפוחים.

2. הזליפו מעל לתפוחים ולגבינה את הקרמל, הוסיפו מעל לגבינה את האגוזים והכניסו מיד למקרר, עד להגשה.

4. עוגת גבינה מ-3 רכיבים

עוגת גבינה היא מעדן אהוב מאוד, והיום תגלו שלא צריך להיות שף גדול כדי ללמוד כיצד להכין אחת מושלמת. אתם רק צריכים 3 מרכיבים שככל הנראה כבר יש לכם בבית, וזמן ההכנה והאפייה יחדיו לא אמור לארוך יותר משעה. אל תוותרו על המתכון המושלם הזה! לחצו כאן או על התמונה כדי לעבור למתכון עוגת הגבינה.
עוגת גבינה עם 3 מרכיבים

5. גלידת וניל מ-3 רכיבים

יתכן כי מעולם לא ידעתם שכל כך קל להכין גלידת וניל, אך אחרי שתנסו בעצמכם תיווכחו לגלות שאין צורך לצאת מהבית כדי ליהנות מפינוק קריר ומושלם ביום קיץ חם.

מרכיבים:

  • 2 כוסות שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 30 גרם חלב מרוכז ממותק

אופן ההכנה:

1. הקציפו את השמנת בעזרת מיקסר.

2. שפכו לתוך קערת הקצפת את תמצית הווניל.

3. הוסיפו את החלב המרוכז הממותק וערבבו את הכל.

4. העבירו את התערובת לתבנית מלבנית והקפיאו למשך לפחות 6 שעות.

6. שושנות תפוחים

אמנם במתכון הזה תמצאו מעט יותר רכיבים מאשר בשאר, אך רובם אופציונליים והפשטות והתוצאה המדהימה של המתכון הזה יגרמו לכם לרצות להכין אותו כבר עכשיו!

מרכיבים (ל-6 שושנות):

  • 1 דף בצק עלים מופשר
  • 2 תפוחים (עדיף רד דלישס – אדומים)
  • מיץ מ-½ לימון
  • מעט מים
  • 1 כף קמח (לקימוח משטח העבודה)
  • 6 כפיות קרמל (לבשל על אש בינונית ¼ כוס סוכר, 1 כף מים ו-½ כפית מיץ לימון עד שהתערובת משחימה)
  • קינמון (לא חובה)
  • סוכר חום (לא חובה)
  • אבקת סוכר (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. הכינו קערה עם מעט מאוד מים ומיץ מחצי לימון.

2. חתכו את התפוחים לחצי והסירו את הליבה שלהם. לאחר מכן פרסו אותם דק והניחו מיד בקערת המים ומיץ הלימון, כדי שלא ישחימו.

3. הכניסו את הקערה עם פרוסות התפוחים למיקרוגל למשך 3 דקות, על מנת לרכך אותם מעט. אם אתם מעדיפים תוכלו לבשל אותם על סף רתיחה בסיר מלא במים מעל הגז.

4. פרסו את דף בצק העלים על גבי משטח מקומח והשתמשו במערוך כדי לספק לו צורה מלבנית וגדולה כמה שיותר. לאחר מכן חתכו ממנו 6 רצועות באורך 5X20 ס"מ לערך.

5. מרחו כפית קרמל על כל רצועה של בצק עלים וחממו את התנור ל-190 מעלות.

6. הניחו את רצועות התפוחים לאורך אחד מצדדיו הרחבים של בצק, כשהחלק העגול פונה כלפי חוץ ונמצא מעט מעבר לבצק. תוכלו בשלב זה לפזר על התפוחים מעט קינמון וסוכר חום.

7. קפלו את הבצק כך שתכסו את התפוחים ועדיין יישאר מעט מהם מחוצה לו.

8. גלגלו בעדינות את הבצק מצד אחד לשני כך שתיווצר צורה של שושנה, והניחו את השושנות שיצרתם בתבנית סיליקון למאפינס. אם אין לכם תבנית מסיליקון, שמנו בעזרת תרסיס שמן תבנית רגילה למאפינס והשתמשו בה.

9. אפו בתנור למשך 40-45 דקות. אם אחרי 30 דקות הבצק נראה אפוי אך התפוחים לא נראים אפויים במלואם, העבירו את תבנית המאפינס למדף התחתון ביותר בתנור וחכו למשך 10-15 דקות כדי שלא יישרף המאפה עצמו.

10. לבסוף פזרו מעל השושנות אבקת סוכר והגישו.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: