maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים למנות מתוקות במיוחד מפירות יבשים

 בהיותו ראש השנה לאילנות, ט"ו בשבט הוא המועד שבו חוגגים את כל השפע וההדר שיש לטבע להציע לנו. אנו עושים זאת באמצעות נטיעת עצים, עיסוק בענייני איכות הסביבה, וכמובן אכילת פירות בכלל ופירות יבשים בפרט. אם קיבלתם במתנה מהמשרד או מהחברים קערת פירות יבשים ואתם רוצים לעשות איתם משהו מיוחד, המתכונים הבאים, שמגיעים ממיטב הבשלנים שברשת, יהפכו אותם למתוקים וטעימים פי כמה וכמה. הכירו 5 מתכונים שיעזרו לכם להפוך את הפירות היבשים למנות נפלאות שכולם בבית ישמחו לטעום. 
מתכון לעוגת פנפורטה של אורלי דהן חרמש

פנפורטה משמעותה באיטלקית הוא "לחם חזק", אך אין הכוונה למרקמה של העוגה, אלא לתיבול החזק שבה. זוהי עוגה מושלמת לט"ו בשבט, ואחרי שתטעמו אותה כבר תדעו מה תרצו לעשות עם כל הפירות היבשים שיגיעו לביתכם מהיום והלאה.

למתכונים נוספים מהבלוג "brown sugar"

מתכון לעוגת פנפורטה של אורלי דהן חרמש מקור תמונה: brwsugar
רכיבים לעוגה:
פירות יבשים - 1 כוס (קצוצים גס, תוכלו להשתמש בכל פרי יבש שתרצו)
אגוזים - 2 כוסות (קלויים ,תוכלו להשתמש בכל סוג אגוז שתרצו)
קינמון - ½ כפית
ג'ינג'ר - ¼ כפית (טחון יבש)
מלח - ½ כפית
קקאו - 1 כף (גדושה)
פלפל שחור - ½ כפית (או צ'ילי יבש - לא חובה, אך מומלץ לאמיצים שביניכם)
קמח רגיל - ¾ כוס
דבש - ⅔ כוס
סוכר - ⅔ כוס
אבקת סוכר - מעט (לקישוט)
 
מתכון ללפתן פירות יבשים של שפרה לאונר

אצל שפרה, הלפתן הזה הוא אחד מסמלי החג. היא ממליצה להכין אותו מספר ימים מראש, ואם אתם רוצים ממש להתפנק, כדאי לאכול אותו יחד עם כדור גלידה מעל – פשוט מושלם!

למתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה"

מתכון ללפתן פירות יבשים של שפרה לאונר מקור תמונה: shifra-l
רכיבים ללפתן פירות יבשים:
משמש יבש - 200 גר'
שזיף מיובש - 200 גר' (מגולען)
צימוקים - 200 גר'
סוכר - ½ כוס
תמצית וניל - ½ כפית
מים - עד כיסוי התכולה
מתכון לבימואלוס של עידית נרקיס כ"ץ

לכל משפחה יש את הגרסה שלה למצה מטוגנת, אך זו שלפניכם בהחלט מתעלה על אחרות בזכות כמה תוספות מיוחדות. "בימואלוס", שהן בעצם לביבות מצה מטוגנות עם תפוחי אדמה, יאפשרו לכם להתפנק בחג עם מנה מיוחדת וטעימה. במשפחתה של עידית נוהגים לטבול את הבימואלוס במי סוכר, אך תוכלו להתפנק איתן במגוון דרכים ועם שלל תוספות כמו גבינות, ירקות, מטבלים ועוד.

למתכונים נוספים מהבלוג "טעים!"

מתכון לבימואלוס של עידית נרקיס כ"ץ מקור תמונה: zetaim
רכיבים לבימואלוס:
מצות - 5
תפוח אדמה - 1 (גדול, מקולף)
גבינת "טוב טעם" - 250 גר' (או 1 קופסה של גבינה לבנה 5%)
מלח - לפי הטעם
רכיבים למי סוכר:
סוכר - 1 כוס
מים - 2 כוסות
מיץ לימון - כמה טיפות
 
מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב לימוני של תמר האחרת

במשפחתה של תמר עורכים בשנים האחרונות סדר קצת אחר עם מנות טבעוניות וטעימות, שאחת מהן היא תחתיות ארטישוק ממולאות. במתכון הבא, הירק הישראלי האהוב הופך למנה יפיפייה וטעימה הממולאת בפטריות ואגוזים, שתגרום לכם לפזול לעברה במשך כל קריאת ההגדה.

למתכונים נוספים מהבלוג "דפי תמר"

מתכון לתחתיות ארטישוק ממולאות ברוטב לימוני של תמר האחרת מקור תמונה: תמר האחרת
רכיבים לארטישוק ממולא:
תחתיות ארטישוק - 1 חבילה (כ-7 תחתיות, קפואות)
מיץ לימון - 6 כפות
שיני שום - 4 (שלמות)
בצל סגול - 1 (בינוני, קצוץ)
פטריות שמפיניון - 8 (טריות, קלופות ופרוסות )
שמן זית - 4-3 כפות
שיני שום - 3 (טרי, פרוסות)
אגוזי קשיו - 1 כוס (מושרים במים לשעה לפחות, מסוננים)
עירית - ½ צרור (קצוצה)
שבבי צ'ילי - ¼ כפית
תערובת עשבי תיבול איטלקים - ½ כפית (ניתן להשיג ברשתות השיווק)
גרידת לימון - מ-1 לימון
שמן זית - לזילוף
נענע - 2 גבעטלים (לקישוט)
מים - 1 כוס
מלח - לפי טעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון ללוקוס שלם אפוי בתנור של איריס לוי

דג לוקוס אפוי מהווה את הדרך המושלמת לפתוח את סעודת החג בצורה קלילה וטעימה במיוחד. במתכון הבא של איריס לוי תמצאו שלל רכיבים נפלאים ובריאים המעטרים את אחד הדגים האהובים ביותר בארץ – הלוקוס. איריס ממליצה לאפות את הדג הנפלא הזה כשהוא מכוסה בנייר אלומיניום כדי שלא יתייבש ועל מנת שבשרו העדין יתבשל היטב ויהיה רך וטעים.

למתכונים נוספים מהאתר של "איריס לוי שף פרטי"

מתכון ללוקוס שלם אפוי בתנור של איריס לוי מקור תמונה: irischef
רכיבים לדג לוקוס:
דג לוקוס - 1-1.2 קג'
שיני שום - 6 (טרי, פרוסות )
כרישה - 1 (חתוכה לרצועות דקות - החלק הלבן)
בצל - 1 (חתוך לרצועות דקות)
רוזמרין - 1 (ענף)
פלפל אדום חריף - 1 (חתוך לקוביות קטנות/פרוסות דקות)
גרגירי חומוס - ½ כוס (מבושלים)
עלי תרד - 1 כוס (טרי)
יין - ¼ כוס (לבן יבש)
ציר ירקות - 2 כוסות (או מים)
שמן זית - 1 כוס + 6 כפות
לימון - 1 (פרוס לפרוסות)
מיץ לימון - מ-½ לימון
סוכר חום - 1 כפית
מלח - לפי טעם
פלפל שחור - לפי הטעם
טימין - 6 (ענפים)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: