maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים למנות מתוקות במיוחד מפירות יבשים

בהיותו ראש השנה לאילנות, ט"ו בשבט הוא המועד שבו חוגגים את כל השפע וההדר שיש לטבע להציע לנו. אנו עושים זאת באמצעות נטיעת עצים, עיסוק בענייני איכות הסביבה, וכמובן אכילת פירות בכלל ופירות יבשים בפרט. אם קיבלתם במתנה מהמשרד או מהחברים קערת פירות יבשים ואתם רוצים לעשות איתם משהו מיוחד, המתכונים הבאים, שמגיעים ממיטב הבשלנים שברשת, יהפכו אותם למתוקים וטעימים פי כמה וכמה. הכירו 5 מתכונים שיעזרו לכם להפוך את הפירות היבשים למנות נפלאות שכולם בבית ישמחו לטעום. 

 

1. פנפורטה של אורלי דהן חרמש מהבלוג "Brown Sugar"

פנפורטה משמעותה באיטלקית הוא "לחם חזק", אך אין הכוונה למרקמה של העוגה, אלא לתיבול החזק שבה. זוהי עוגה מושלמת לט"ו בשבט, ואחרי שתטעמו אותה כבר תדעו מה תרצו לעשות עם כל הפירות היבשים שיגיעו לביתכם מהיום והלאה.

מתכונים לט'ו בשבט

 

מצרכים:

  • 1 כוס פירות יבשים קצוצים גס (תוכלו להשתמש בכל פרי יבש שתרצו)
  • 2 כוסות אגוזים קלויים (תוכלו להשתמש בכל סוג אגוז שתרצו)
  • ½ כפית קינמון
  • ¼ כפית ג'ינג'ר טחון יבש
  • ½ כפית מלח
  • 1 כף קקאו גדושה
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס או צ'ילי יבש (לא חובה, אך מומלץ לאמיצים שביניכם)
  • ¾ כוס קמח רגיל
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • ⅔ כוס דבש
  • ⅔ כוס סוכר
  • אבקת סוכר (לקישוט)

אופן ההכנה:

1. חממו תנור מראש ל-160 מעלות, רפדו תבנית עגולה בקוטר 22 ושמנו אותה.

2. קלו את האגוזים למשך כמה דקות במחבת יבשה על אש בינונית, עד שהם מקבלים מעט גוון זהוב. לאחר מכן צננו אותם וקצצו גס.

3. העבירו את האגוזים הקלויים ואת הפירות היבשים לקערה גדולה, הוסיפו לה את התבלינים, הקקאו והקמח, וערבבו.

מתכונים לט'ו בשבט

 

4. העבירו את הסוכר והדבש לסיר קטן והביאו אותו לרתיחה. לאחר מכן הנמיכו את עצמת האש ובשלו למשך דקה-שתיים נוספות.

5. המיסו את השוקולד במיקרוגל או על אדים והוסיפו אותו לתערובת האגוזים והפירות היבשים. הוסיפו מעל את הסירופ וערבבו את הכל, לפני שיתקשה.

6. העבירו את התערובת לתבנית שהכנתם מראש ויישרו את הכל.

מתכונים לט'ו בשבט

 

7. אפו למשך כ-25 דקות. לאחר מכן צננו לחלוטין וזרו אבקת סוכר בנדיבות. פרסו את העוגה בעזרת סכין חדה ומשוננת, ותוכלו לשמור אותה למשך מספר שבועות בכלי אטום.

מתכונים לט'ו בשבט

לחצו כאן כדי להכיר מתכונים נוספים מהבלוג "Brown Sugar"

 

2. לפתן פירות יבשים של שפרה לאונר מהבלוג "במטבח עם שפרה"

אצל שפרה, הלפתן הזה הוא אחד מסמלי החג. היא ממליצה להכין אותו מספר ימים מראש, ואם אתם רוצים ממש להתפנק, כדאי לאכול אותו יחד עם כדור גלידה מעל – פשוט מושלם!

מתכונים לט'ו בשבט
 

מצרכים:

  • 200 גרם פרוסות תפוחים יבשים
  • 200 גרם משמש יבש
  • 200 גרם שזיף מיובש מגורען
  • 200 גרם צימוקים
  • ½ כוס סוכר
  • 2 פרוסות לימון
  • ½ כפית תמצית וניל
  • מים לכיסוי התכולה
  • קערת זכוכית (לא חובה, אך מומלץ)

אופן ההכנה:

1. שטפו היטב את כל הפירות היבשים והעבירו אותם לסיר גדול. 

2. הוסיפו את כל המצרכים לסיר, כסו מעט במים וגרמו לכל הפירות לשקוע (הם יצופו). 

3. וודאו שהמים מכסים לגמרי את כל המצרכים. אם לא, הוסיפו מעט מים נוספים.

4. הביאו את הסיר לרתיחה, הנמיכו את עצמת האש ובשלו למשך חצי שעה.

5. קררו את המנה, העבירו לקערת זכוכית יפה, כסו וקררו היטב לפני ההגשה.

מתכונים לט'ו בשבט

לחצו כאן כדי להכיר מתכונים נוספים מהבלוג "במטבח עם שפרה"

 

3. עוגת פירות יבשים של אורלי דהן חרמש מהבלוג "Brown Sugar"

אורלי מציינת שט"ו בשבט הוא אחד החגים האהובים עליה, ולמרות שאת העוגה הזו כדאי להכין בחג הזה, יתכן שתרצו להכין אותה במשך כל השנה. זהו מתכון בסיסי שתוכלו לשלב בו אי אילו פירות ואגוזים שתרצו.

מתכונים לט'ו בשבט

 

מצרכים לעוגה (בתבנית אינגליש קייק בגודל 25 ס"מ על 11 ס"מ, או בשתי תבניות קטנות):

  • 180 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר דמררה
  • קליפת תפוז מגוררת
  • ½ כפית מלח
  • וניל
  • 4 ביצים
  • 3 כוסות קמח תופח (או רגיל, בתוספת שקית אחת של אבקת אפייה)
  • ½ כוס שמנת מתוקה
  • 1 כוס אגוזים קצוצים גס, לבחירתכם
  • 1 כוס פירות יבשים קצוצים גס, לבחירתכם
  • 2 כפות קמח

מצרכים לעיטור:

  • ½ כוס שקדים פרוסים
  • 2-3 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. חממו תנור מראש ל-180 מעלות.

2. ערבבו את האגוזים ואת הפירות היבשים בקערה אחת יחד עם 2 כפות קמח (זה עוזר להפריד בין חתיכות הפירות היבשים, וגם עוזר להם לא לשקוע לתחתית העוגה). הניחו את הקערה בצד.

מתכונים לט'ו בשבט

 

3. במיקסר עם וו גיטרה, עבדו יחד את החמאה, הסוכר, המלח, הווניל וקליפת התפוז לתערובת אחידה.

מתכונים לט'ו בשבט

 

4. הוסיפו את הביצים, בכל פעם ביצה אחת. מדי פעם נקו את הדפנות בעזרת מרית.

5. הוסיפו את הקמח ואת השמנת המתוקה לסירוגין. היזהרו מערבוב יתר.

6. העבירו לקערה גדולה יותר וערבבו פנימה את הפירות היבשים והאגוזים, עד שהם מתפזרים בצורה אחידה.

מתכונים לט'ו בשבט

 

7. העבירו לתבנית משומנת ויישרו.

מתכונים לט'ו בשבט

 

8. פזרו מעל העוגה את השקדים הפרוסים, ומעליהם את אבקת הסוכר.

9. אפו למשך 45-50 דקות. העוגה והשקדים אמורים להזהיב והעוגה אמורה להתייצב במרכזה.

מתכונים לט'ו בשבט

 

10. ניתן להוסיף עוד אבקת סוכר לאחר הצינון.

מתכונים לט'ו בשבט

לחצו כאן כדי להכיר מתכונים נוספים מהבלוג "Brown Sugar"

 

4. עוגיות רול של אבי ז'אן לוי מהבלוג "אומנות בטבעונות"

בזמן שאבי הכין אוזני המן עם הפירות היבשים שנשארו לו מט"ו בשבט, קפצה בראשו מחשבה על סושי. אז הוא החליט לשנות לגמרי את המתכון שהיה לו בראש, וכך הגיעה ההברקה המתוקה שתראו לפניכם – עוגיות רול.

מתכונים לט'ו בשבט

 

מצרכים לבצק:

  • 1 כוס שיבולת שועל טחונה דק
  • 1 כוס פתיתי קוקוס טחונים דק
  • 1 כוס פצפוצי אורז טחונים דק
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קמצוץ מלח
  • 7 תמרים
  • 3 כפות סילאן
  • ½ כוס אגוזי מלך
  • 5 כפות מים

מצרכים למילוי:

  • 1 כוס אגוזי פקאן
  • 2 תמרים
  • 2 תאנים מיובשות
  • שזיפים מיובשים
  • חופן תותים מיובשים ששהו כ-15 דקות במים
  • 2 כפות מים
  • 1 כף סילאן

לקישוט מומלץ להשתמש בפתיתי קוקוס

הוראות הכנה:

1. העבירו למעבד מזון את כל החומרים שמיועדים לבצק, וטחנו עד שתקבלו עיסה במרקם צפוף.

מתכונים לט'ו בשבט

 

2. העבירו את העיסה לנייר אפייה ושטחו אותה בעזרת דף אפייה בכדי למנוע את הידבקותה למערוך.

מתכונים לט'ו בשבט

 

3. טחנו את המרכיבים למילוי ושטחו אותם על הבצק.

מתכונים לט'ו בשבט

 

4. גלגלו את הבצק לצורת גליל.

5. אם ברצונכם לקשט את הרול עם פתיתי קוקוס, זה השלב שבו תעשו זאת. פזרו את הפתיתים על המשטח וגלגלו את הרול עד שיתכסה במלואו.

מתכונים לט'ו בשבט

 

6. כעת נשאר רק לחתוך ולהגיש.

מתכונים לט'ו בשבט

לחצו כאן כדי להכיר מתכונים נוספים מהבלוג "אומנות בטבעונות"

5. עוגיות פלורנטין של אורלי דהן חרמש מהבלוג "Brown Sugar"

את עוגיות הפלורנטין, שמקורן בפירנצה שבאיטליה, בדרך כלל מכינים עם שכבת שוקולד מריר, אך לאורלי יש הצעה אחרת ומיוחדת לט"ו בשבט. מרקם הבצק הוא פירורי, חמאתי ועשיר, ואין ספק שהמתיקות של המנה הזו תשאיר בפיכם טעם של עוד.

מתכונים לט'ו בשבט

מצרכים לתחתית:

  • ¼2 כוסות קמח רגיל מנופה
  • ¼ כפית מלח
  • 150 גרם חמאה
  • ½ כוס אבקת סוכר מנופה
  • ⅓ כוס שמנת מתוקה
  • תוכן של חצי מקל וניל (את החצי השני תצטרכו לתערובת הפירות היבשים)

מצרכים לציפוי:

  • 100 גרם חמאה
  • ⅔ כוס סוכר
  • ⅓ כוס שמנת מתוקה
  • 3 כפות דבש
  • ¼ כפית מלח
  • תוכן של חצי מקל וניל
  • ¼ כוס קמח
  • 1 כוס שקדים פרוסים קלויים ומוזהבים
  • ¼ כוס אגוזי פקאן קצוצים
  • ¼ כוס חמוציות קצוצות
  • ¼ כוס קליפות תפוזים מיובשות

הוראות הכנה:

1. חממו את התנור מראש ל-180 מעלות.

2. חצו את מקל הווניל לאורכו ורוקנו את תוכנו משני חצאיו. חצי אחד ישמש לבצק התחתית, והחצי השני ישמש לציפוי.

מתכונים לט'ו בשבט

 

3. חתכו חמאה קרה לקוביות והעבירו למיקסר יחד עם אבקת הסוכר, המלח והווניל. ערבלו במהירות בינונית-גבוהה עד לריכוך. 

4. הנמיכו את המהירות לאיטית והוסיפו את הקמח בבת אחת. ערבלו עד שנוצרים פירורים.

5. הוסיפו את השמנת המתוקה והמשיכו לערבל מעט, עד שמתקבל בצק פירורי שאינו אחיד.

מתכונים לט'ו בשבט

 

6. העבירו את הפירורים לתבנית מלבנית משומנת בתחתיתה ובשוליה. אורלי ממליצה להשתמש במסגרת מלבנית בגודל 18 ס"מ על 36 ס"מ. לבסוף שטחו את הכל.

מתכונים לט'ו בשבט

 

7. אפו בתנור במשך 15-20 דקות, עד שהמאפה יתחיל להזהיב קלות.

8. בינתיים התחילו להכין את ציפוי קרמל הדבש: העבירו לקלחת את החמאה, הסוכר, השמנת המתוקה, הדבש, המלח ואת התוכן של חצי מקל הווניל. חממו את הכל בהדרגה על אש נמוכה-בינונית.

מתכונים לט'ו בשבט

 

9. הרתיחו למשך כ-2 דקות והורידו את הסיר מהאש.

מתכונים לט'ו בשבט

 

10. הוסיפו את הקמח וערבבו היטב.

11. כעת קלו במחבת יבשה שקדים פרוסים עד שיזהיבו.

מתכונים לט'ו בשבט

 

12. קצצו קליפות תפוזים מיובשות, חמוציות ואגוזי פקאן.

מתכונים לט'ו בשבט

 

13. ערבבו את הפירות יבשים והאגוזים יחד עם קרמל הדבש שהכנתם, ושטחו מעל הבצק החצי אפוי.

מתכונים לט'ו בשבט

 

14. אפו במשך 15-20 דקות, עד שיתקבל צבע זהוב. לבסוף צננו ופרסו לריבועים או מלבנים.

מתכונים לט'ו בשבט

לחצו כאן כדי להכיר מתכונים נוספים מהבלוג "Brown Sugar"

 

אוהבים לבשל ויש לכם מתכון מנצח שהייתם רוצים לשתף איתנו?

שלחו אותו לכתובת המייל support@baba-mail.co.il

 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: