maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכוני עדות למטעמים נהדרים של חג פורים

 אילו מטעמים יש בחג הפורים? הרוב יגידו אוזני המן ולאחר מכן יעצרו כדי לחשוב קצת, אך כמעט לכל עדה יש מנה מתוקה או מנחמת נוספת שבה היא מתגאה במיוחד. בחרנו עבורכם 6 מתכונים מפי מומחי הבשלנים שברשת, ובנוסף אליהם תמצאו בכתבה הבאה גם קישור לעוד 5 מתכוני אוזני המן ייחודיים שלא תצפו לראות, אך תשמחו לטעום. אז לפני שפורים מגיע, הפשילו שרוולים, הכינו את המצרכים והתחילו לבשל כמה מטעמי עדות שאי אפשר לוותר עליהם בחג הנהדר הזה.
מתכון לעוגיות בעבע מהבלוג "Morcake"

מור נכנסה למטבח עם אבא שלה ויחד הם הכינו את עוגיות הבעבע בתמר שמככבות בחג הפורים במטבח העירקי, על פי המתכון שאביה שדרג בעצמו. את התוצאה אתם יכולים לראות לפניכם, ואין ספק שהשמחה שיחוש כל מי שיטעם אותן שווה את ההשקעה בהן.

 למתכונים נוספים מהבלוג "Morcake"

recipe מקור תמונה: morcake.
רכיבים לראש עיסה:
שמרים יבשים - 2 כפיות
סוכר לבן - 1 כף
קמח לבן - 1 כף
מים פושרים - ¼ כוס
רכיבים לעוגיות בעבע:
קמח - 1 קג'
חוויאג' לאפייה - ½ כף (רשות)
שמן קנולה - 5 כפות
סוכר לבן - 2 כפות
חמאה - 200 גר' (או מחמאה, מומסת וקרה או רכה, חתוכה לקוביות)
מלח - ¾ כף
מים פושרים - ½1 כוסות
רכיבים למלית:
תמרים - 250-500 גר' (מגולענים (עג'ווה), תלוי בסוג המלית שאתם מעוניינים בה)
שמן קנולה - 3 כפות
מים - 1-2 כפות (רק אם צריך)
ביצה - 1 (טרופה, ניתן לדלל במעט חלב או מים)
שומשום - לזרייה לפני אפייה
 
מתכון לעוגיות דבלה טריפוליטאיות של יהודית

את שושני הבצק האלה אנו מכירים ממטבחים רבים ובשמות שונים, אך אין בית טריפוליטאי שבו יוותרו עליהם במהלך חג הפורים. את הדבלה מגישים ביחד עם סירופ מתוק שהופך את חוויית האכילה לנפלאה עבור בלוטות הטעם ועבור הנשמה, ואחרי שתטעמו בעצמכם תבינו בדיוק למה. 

למתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

recipe מקור תמונה: yehudit-aviv
רכיבים לבצק:
תמצית וניל - 1 כפית
קמח מנופה - 3 כוסות
קורנפלור - ½ - ¾ כוס (או קמח, לקימוח)
שמן - 1 ליטר (לטיגון עמוק)
רכיבים לסירופ:
מים - 3 כוסות
סוכר - 2 כוסות
מיץ לימון - מ- ½ לימון
קורנפלור - 1 כפית (לא חובה)
מתכון לאוזני המן במילוי מנגולד של ארז קומרובסקי

ארז מעיד שהוא אוהב לשלב את שמן האבוקדו בבצקים מלוחים (יותר מאשר ברטבים לסלט), כי הוא נותן למאפים ניחוח נחמד של ארטישוק. מנגולד עכשיו בעונה, אבל כמובן שאפשר להחליף אותו בתרד, תרד תורכי או עלי סלק אדום - כל אחד יתן חמיצות משלו וטעם קצת אחר למעדן הנפלא הזה לחג.

למתכונים נוספים מהאתר "על השולחן"

recipe מקור תמונה: hashulchan
רכיבים לבצק:
קמח חלה - 450 גר' (¼3 כוסות)
שמרים יבשים - 3 גרם (1/2 כפית, או 10 גר' שמרים טריים)
שמן אבוקדו - 170 מ"ל (2/3 כוס + כף)
מלח - 1 כפית (מחוקה)
וודקה - 45 מ"ל (3 כפות)
מים - 150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות)
רכיבים למלית:
מנגולד - צרור
בצלים - 2 (קצוצים)
שמן זית - 60 מ"ל (1/4 כוס)
רכיבים לבשמל וסיום המאפה:
חמאה - 50 גר'
קמח - 3 כפות
חלב - 360 מ"ל (½1 כוסות)
גבינת פרמזן - 100 גר' (מגוררת דק)
גבינת עיזים - 50 גר' (סנט מור, מגוררת דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל לבן - לפי הטעם
אגוז מוסקט - קורט
ביצה - 1 (טרופה, להברשה)
 
 
 
מתכון לפורן פולי של איריס שמש טלגיאון

את המנה הבאה תוכלו לראות במטבח של יהודי הודו בחג הפורים, ומילוי החומוס שבו מפתיע ומענג את החך בזכות השימוש בתבלינים שבו ידועים ההודים. המתכון הבא שייך לאמא של איריס, ואין ספק שהוא יעזור לכם לגוון את השולחן שלכם שיהיה מלא במאכלים מתוקים.

למתכונים נוספים מהבלוג "איריס מתכונים"

recipe מקור תמונה: iris-matkonim
רכיבים לבצק:
קמח רגיל - 1 קג'
פיתות - 4 (מושרות במים)
שמן - ¼ כוס
מלח - קורט
מים פושרים - ¼1 כוס (או כמה שייכנס לסיר, או דייסת סולת, הוראות במהלך המתכון)
רכיבים לדייסת סולת:
סולת - 3 כפות
מלח - קורט
מרגרינה - 50 גר'
סוכר - 2 כפות
רכיבים למילוי:
חומוס - 500 גר' (שנשאר מושרה במשך הלילה או מקופסת שימורים)
סוכר - 250 גר'
מלח - קורט
הל - קורט
אגוז מוסקט - ½ כפית (טחון)
מתכון לסהרוני פרג מהבלוג "אוכל כשר כורדי ומזרחי"

בתיה מתמחה לא רק באוכל מזרחי, והמתכון הבא לסהרוני הפרג, אותם ניתן למצוא בחג פורים במטבח ההונגרי, ישמש אתכם להכנת חטיף נהדר שתשמחו להמתיק בעזרתו את יומם של כל מי שיתארח בביתכם בחג.

למתכונים נוספים מהבלוג "אוכל כשר כורדי ומזרחי"

recipe מקור תמונה: batyad
רכיבים לבצק:
מיץ תפוזים - ⅓ כוס (סחוט טרי)
אשל - ½ גביע
חלמוני ביצים - 2 (+ 1 חלמון נוסף מעורבב במעט שמן להברשה)
שמרים - 25 גר' ( טריים)
סוכר - ½ כוס
קמח - 4 כוסות (מנופה)
רכיבים למילוי ויצירת הסהרונים:
מים - 1 כוס
חמאה - 30 גר'
פרג - 250 גר' (טחון)
סוכר - ½ כוס
מתכון לעוגיות יויו אלג'יראיות של יהודית אביב

עוגיות היויו מככבות בשלל מטבחים, אך בעיקר במטבח האלג'ירי במהלך חג הפורים, ואלו בהחלט מסוג העוגיות שלא ניתן להפסיק לאכול ושמשאירות בפה טעם של עוד. גם להן מתלווה סירופ מתוק שיהפוך את חוויית הטעימה למענגת עוד יותר.

למתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

recipe מקור תמונה: yehudit-aviv
רכיבים לעוגיות:
סוכר - 10 כפות
שמן - 10 כפות (+ שמן לטיגון עמוק)
אבקת אפייה - 2 שקיקים (20 גר')
גרידת לימון - מ-1 לימון
מיץ תפוזים - ¼ כוס
קמח - ½5-4 כוסות
רכיבים לסירופ סוכר:
סוכר - 3 כוסות
מים - 1 כוס
גרידת תפוז - מ- ½ לימון
פתיתי קוקוס - מעט (לציפוי)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: