maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכוני עדות למטעמים נהדרים של חג פורים

אילו מטעמים יש בחג הפורים? הרוב יגידו אוזני המן ולאחר מכן יעצרו כדי לחשוב קצת, אך כמעט לכל עדה יש מנה מתוקה או מנחמת נוספת שבה היא מתגאה במיוחד. בחרנו עבורכם 5 מתכונים מפי מומחי הבשלנים שברשת, ובנוסף אליהם תמצאו בכתבה הבאה גם קישור לעוד 6 מתכוני אוזני המן ייחודיים שלא תצפו לראות, אך תשמחו לטעום. אז לפני שפורים מגיע, הפשילו שרוולים, הכינו את המצרכים והתחילו לבשל כמה מטעמי עדות שאי אפשר לוותר עליהם בחג הנהדר הזה.

 

 

לחצו על התמונה של המנה המבוקשת כדי לצפות במתכון

 
 
 
 
 

עיראקי – עוגיות בעבע של מור מהבלוג "Morcake"

מור נכנסה למטבח עם אבא שלה ויחד הם הכינו את עוגיות הבעבע בתמר שמככבות בחג הפורים במטבח העירקי, על פי המתכון שאביה שדרג בעצמו. את התוצאה אתם יכולים לראות לפניכם, ואין ספק שהשמחה שיחוש כל מי שיטעם אותן שווה את ההשקעה בהן.

מתכוני עדות לפורים
 

מצרכים (ל-70 עוגיות בקוטר 7-9 ס"מ לפני האפייה):

לראש העיסה:

  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר לבן
  • 1 כף קמח לבן
  • ¼ כוס מים פושרים

לעוגיות:

  • 1 ק"ג קמח
  • ½ כף חוויאג' לאפייה (רשות)
  • ⅜ כוס שמן קנולה (או ¼ כוס + 1-2 כפיות)
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 200 גרם חמאה או מחמאה, מומסת וקרה או רכה, חתוכה לקוביות
  • ¾ כף מלח
  • ½1 כוסות מים פושרים

למלית:

  • 250-500 גרם תמרים מגולענים (עג'ווה), תלוי בסוג המלית שאתם מעוניינים בה (מור ואביה השתמשו בכל הכמות)
  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1-2 כפות מים (רק אם צריך)

מצרכים נוספים:

  • 1 ביצה טרופה (ניתן לדלל במעט חלב או מים)
  • שומשום

אופן ההכנה:

1. מתחילים בהכנה של ראש העיסה: בקערה בינונית, הניחו שמרים, סוכר, קמח ומים. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

2. המתינו רבע שעה עד 20 דקות, עד שהעיסה תתחיל לתסוס וייווצרו בה בועות אוויר. במידה שנוצרים גושים ערבבו שוב במהלך הזמן הזה.

3. נפו קמח לקערת המיקסר, הוסיפו חוויאג' (לא חובה), שמן, סוכר, את השמרים התוססים וכוס מים.

מתכוני עדות לפורים
 

4. בקערה שבה התססתם את השמרים, טרפו קלות את הביצים והוסיפו אותם לקערה המיקסר.

5. הפעילו מיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ולושו במשך 3-4 דקות. 

מתכוני עדות לפורים
 

6. העלו בהדרגה את מהירות המיקסר והוסיפו תוך כדי קוביות חמאה או מחמאה מומסת. הוסיפו לסירוגין גם מים על פי מידת הצורך, ככל שהבצק סופח עד להתנתקותו מדופן הקערה. מור ואביה השתמשו בכוס וחצי בסך הכל, אך ייתכן שתזדקקו לפחות או ליותר.

7. הוסיפו מלח, הגבירו את מהירות המיקסר ולושו במשך 2 דקות נוספות. לאחר מכן הנמיכו את מהירות המיקסר ולושו במשך דקה נוספת על מהירות בינונית. כעת אמור להתקבל בצק רך ונוח שמתנתק בקלות מוו הלישה.

8. הוציאו את הבצק מהקערה, הניחו על משטח עבודה ולושו עם הידיים במשך 2-3 דקות. במידה שהבצק שקיבלתם הוא מעט דביק, רצוי שתקמחו קודם לכן את המשטח.

מתכוני עדות לפורים
 

9. צרו כדור מהבצק ורססו במעט שמן או הברישו קלות, זאת על מנת שלא ייווצר קרום במהלך ההתפחה. 

10. החזירו את כדור הבצק לקערה, כסו במגבת יבשה והניחו להתפחה במקום חמים למשך שעה, עד שהבצק מכפיל או אפילו משלש את נפחו.

11. אחרי שהבצק תפח, הוציאו ממנו את האוויר על ידי לחיצתו כלפי מטה בעזרת האגרופים, כסו שוב במגבת והשאירו להתפחה נוספת של שעה, או עד שהבצק יכפיל את נפחו.

12. בזמן שאתם מחכים לבצק שיתפח התחילו להכין את המלית: חממו שמן במחבת על אש גבוהה. לאחר שהשמן רתח, הנמיכו את האש לעצמה בינונית והוסיפו את התמרים, תוך כדי שאתם מועכים אותם ומערבבים בתוך השמן במשך כ-3 דקות. לאחר מכן הסירו את המחבת מהאש בכדי למנוע חריכה של התמרים. אם המלית קשה מדי, הוסיפו מים על מנת לרככה.

מתכוני עדות לפורים
 

13. חממו את התנור ל-180 מעלות.

14. קחו חתיכת בצק וגלגלו לכדור קטן. צרו עם האצבע גומה במרכז הכדור ודחסו לתוכה כפית או פחות (לפי טעמכם) ממלית התמרים. קפלו פנימה את הבצק כך שהמלית תהיה מוסתרת, הדקו וגלגלו שוב לכדור.

מתכוני עדות לפורים
 

15. שטחו את הכדור ביד או עם מערוך קטן עד שתקבלו עוגייה עגולה ודקה בקוטר של 7-9 ס"מ. המשיכו כך עם שאר הבצק וסדרו את העוגיות בתבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה, עם רווחים קטנים בין כל אחת (מור ואביה הציבו 16 עוגיות בתבנית).

16. דקרו את העוגיות מספר פעמים בעזרת מזלג, הברישו במעט ביצה טרופה ופזרו מעליהן שומשום. לאחר מכן תנו להן לתפוח במשך עשר דקות עד רבע שעה בתבנית.

מתכוני עדות לפורים
 

17. אפו במשך כ-25 דקות עד שישחימו ויזהיבו קלות, אך היזהרו שלא לאפות יותר מדי בכדי שלא יתייבשו. זמן האפייה עשוי להשתנות מתנור לתנור, לכן רצוי לבדוק את העוגיות לפני שמסתיימות 25 הדקות, ולהוציא אותן כשהן מקבלות צבע זהוב-שחום.

מתכוני עדות לפורים
 

כמה הערות נוספות:

  • מור ואביה השתמשו במחמאה עבור העוגיות, שכן זהו המתכון של אביה, אך ניתן להמיר חלק מהכמויות בשמן או להשתמש בחמאה או רק בשמן.
  • העוגיות שמתקבלות הן די גדולות, אך דקות. תוכלו להכין עוגיות קטנות או גדולות יותר, אולם הדבר ישפיע על כמות העוגיות שתקבלו.
  • 70 עוגיות אמנם נשמע כמו הרבה, אך מור מציינת שניתן להקפיא אותן, כך שלא צריך לפחד שיתבזבזו. היא גם מציינת שניתן להכין פשוט חצי מהכמות.
  • במידה שאתם ממהרים, אתם יכולים לוותר על ההתפחה השנייה. התהליך אמנם מניב בצק רך ואוורירי יותר, אולם הוא לא חובה. ניתן להתפיח רק פעם אחת, להכין את המלית בזמן ההתפחה ולאחר מכן ליצור ולמלא את העוגיות ולאפות אותן.
  • תוכלו להשתמש בכל מלית אחרת במידת הרצון, למשל בממרח שוקולד או אגוזים וקינמון. 

לחצו כאן כדי לצפות במתכונים נוספים מהבלוג "Morcake"

ולחצו כאן כדי לחזור לרשימת המתכונים שבכתבה

טריפוליטאי – דבלה של יהודית אביב מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

את שושני הבצק האלה אנו מכירים ממטבחים רבים ובשמות שונים, אך אין בית טריפוליטאי שבו יוותרו עליהם במהלך חג הפורים. את הדבלה מגישים ביחד עם סירופ מתוק שהופך את חוויית האכילה לנפלאה עבור בלוטות הטעם ועבור הנשמה, ואחרי שתטעמו בעצמכם תבינו בדיוק למה. 

מתכוני עדות לפורים
 

מצרכים (לכ-40 עוגיות בינוניות):

לבצק:

  • 3 ביצים
  • ¼ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות קמח מנופה
  • ½ - ¾ כוס קורנפלור או קמח (לקימוח)
  • 1 ליטר שמן לטיגון עמוק 

לסירופ:

  • 3 כוסות מים
  • 2 כוסות סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית קורנפלור (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. שימו בקערה את הביצים וטרפו אותן קלות. הוסיפו תוך כדי הטריפה את אבקת הסודה לשתייה ואת תמצית הווניל.

2. לושו את התערובת והוסיפו קמח בהדרגה, תוך כדי הלישה. המשיכו ללוש עד לקבלת בצק עדין וחלק.

3. הניחו את הבצק בצד למשך חצי שעה.

4. חלקו את הבצק ל-4 חלקים שווים, קמחו משטח עבודה בקורנפלור או קמח והתחילו לרדד בעזרת מכונת פסטה או עם מערוך לעלה דק וארוך. במידה שאתם עובדים עם מכונת פסטה, התחילו עם השלב העבה ביותר (מספר 1) והגיעו עד למספר 8. על העלה להיות ברוחב של 3 ס"מ ובעובי דק מאוד שיגרום לו להיראות שקוף.

5. חממו שמן עמוק בסיר טיגון על אש בינונית-נמוכה והתחילו לטגן את הרצועות עד להזהבה קלה. היזהרו מטיגון יתר – הדבלה אמורה להיות זהובה ולא שחומה. כשנוצרות בועות על העוגיות זה סימן לדבלה מוצלחת. תוכלו להיעזר בסרטון הבא כדי לדעת כיצד לגלגל את הבצק:

 

6. כעת התחילו להכין את הסירופ: בשלו מים יחד עם סוכר במשך כ-20 דקות. לאחר מכן הוסיפו מיץ לימון ובשלו במשך 10 דקות נוספות, עד שמתקבל סירופ צמיגי.

7. טבלו את העוגיות בזהירות בסירופ במשך כמה שניות מכל צד. היזהרו שלא לשבור אותן.

8. העבירו את העוגיות לצלחת והניחו אותן במרווחים קטנים אחת לצד השנייה על מנת שלא ידבקו או ישברו.

מתכוני עדות לפורים
 

כמה הערות נוספות:

  • ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום למשך כשבועיים.
  • אם יש מישהו שעוזר לכם, ניתן להכין את כל כמות הבצק לטיגון ולטגן (האחד מרדד והשני מטגן). בכל מקרה אחר, מומלץ שתכינו חלק אחד מהבצק, טגנו אותו ואז הכינו את הבצק השני וכן הלאה, זאת על מנת שלא יתייבש. מומלץ גם לכסות את הבצק באופן כללי על מנת שלא יתייבש.

לחצו כאן כדי לצפות במתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

ולחצו כאן כדי לחזור לרשימת המתכונים שבכתבה

5 אוזני המן עם מילוי מיוחד

את הפרג תשמרו למתכון הסהרונים, משום שאת אוזני ההמן של השנה תכינו עם כל דבר אחר פרט אליו. אמנם לא מדובר במתכונים מעדות שונות, אך אין ספק שאוזני ההמן מככבות במטבח של כל עדה בארץ, והמתכונים הנפלאים הבאים יעזרו לכם להפוך את החטיף המוכר והאהוב למנה מפתיעה ביותר.

מתכוני עדות לפורים
 

לחצו כאן או על התמונה כדי לצפות ב-5 המתכונים לאוזני ההמן המיוחדים

ולחצו כאן כדי לחזור לרשימת המתכונים שבכתבה

הודי – פורן פולי של איריס שמש טלגיאון מהאתר "איריס מתכונים"

את המנה הבאה תוכלו לראות במטבח של יהודי הודו בחג הפורים, ומילוי החומוס שבו מפתיע ומענג את החך בזכות השימוש בתבלינים שבו ידועים ההודים. המתכון הבא שייך לאמא של איריס, ואין ספק שהוא יעזור לכם לגוון את השולחן שלכם שיהיה מלא במאכלים מתוקים.

מתכוני עדות לפורים
 

מצרכים:

  • 1 ק"ג קמח רגיל
  • 4 פיתות מושרות במים
  • ¼ כוס שמן
  • קורט מלח
  • ¼1 כוס מים פושרים (או כמה שייכנס לסיר), או דייסת סולת (הוראות במהלך המתכון)

למילוי:

  • 500 גרם חומוס שנשאר מושרה במשך הלילה (אפשר להשתמש בחומוס מקופסת שימורים)
  • 250 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • קורט הל
  • ½ כפית אגוז מוסקט טחון

אופן ההכנה:

1. סחטו היטב את הפיתות מהמים וערבבו יחד עם הקמח, השמן והמלח.

2. הוסיפו בהדרגה את המים או דייסת הסולת (בשלו בסיר 3 כפות סולת יחד עם מלח, 50 גרם מרגרינה ו-2 כפות סוכר, עד לקבלת עיסה סמיכה) עד שתקבלו בצק אחיד שהינו רך, אך אינו נדבק.

3. עטפו את הבצק בשמן, ותנו לו לנוח למשך כרבע שעה.

4. בינתיים התחילו בהכנת המילוי: בשלו בסיר לחץ את גרגירי החומוס עד שיתרככו וסננו מהמים (אם אתם משתמשים בחומוס מקופסת שימורים, אין צורך בשלב זה).

5. שימו בסיר רגיל את החומוס, הסוכר, המלח, ההל ואגוז המוסקט וערבבו על אש נמוכה עד שתתקבל עיסה סמיכה. הסירו מהאש, טחנו במטחנת בשר ותקבלו עיסה למריחה.

6. הכינו כדורים קטנים מהבצק, קמחו את משטח העבודה, קחו כל כדור ומעכו אותו מעט. פתחו בכל כדור עיגול (בצורת כוס) ושימו בתוכו את המילוי. קפלו מצד אחד ולאחר מכן מהצד השני ורדדו לגודל הרצוי.

7. על מחבת טפלון או טאוו'ה חם (כלי מיוחד להכנת בקרי שניתן לרכוש בחנויות לממכר תבלינים הודים) הניחו את הפורן שיצרתם, בעזרת מגבת. לחצו על הבצק בעדינות רבה עד שיופיעו בו בועות או עד שיתפח. לאחר מכן הפכו ולחצו שוב.

8. הסירו את הפורן מהאש והמשיכו כך עם כל כדור שיצרתם.

מתכוני עדות לפורים

 

אופן הכנת דייסת הסולת:

 

לחצו כאן כדי לצפות במתכונים נוספים מהאתר "איריס מתכונים"

ולחצו כאן כדי לחזור לרשימת המתכונים שבכתבה

הונגרי – סהרוני פרג של בתיה דורון מהבלוג "אוכל כשר כורדי ומזרחי"

בתיה מתמחה לא רק באוכל מזרחי, והמתכון הבא לסהרוני הפרג, אותם ניתן למצוא בחג פורים במטבח ההונגרי, ישמש אתכם להכנת חטיף נהדר שתשמחו להמתיק בעזרתו את יומם של כל מי שיתארח בביתכם בחג.

מתכוני עדות לפורים
 

מצרכים (ל-50 סהרונים):

  • ⅓ כוס מיץ תפוזים
  • ½ גביע אשל
  • 2 חלמוני ביצים + 1 חלמון נוסף מעורבב במעט שמן להברשה
  • 25 גרם שמרים
  •  ½ כוס סוכר
  • 4 כוסות קמח מנופה

למילוי הפרג:

  • 1 כוס מים
  • 30 גרם חמאה
  • 250 גרם פרג טחון
  • ½ כוס פירורי ביסקוויטים
  • ½ כוס סוכר

אופן הכנת הבצק:

1. הכניסו לקערת מיקסר את מיץ התפוזים, האשל, 2 החלמונים והסוכר וערבבו עם וו לישה. 

2. הוסיפו לתערובת שמרים וקמח בהדרגה (2-3 פעמים) והמשיכו לערבל עד לקבלת בצק גמיש שנוח לעבוד איתו. 

3. לבסוף כסו את הבצק ותנו לו לתפוח במשך כשעה.

אופן הכנת מילוי הפרג:

1. הכניסו לסיר את המים והסוכר, הרתיחו ובשלו במשך 10 דקות.

2. הוסיפו את החמאה, הפרג הטחון ופירורי הביסקוויטים, ערבבו והמשיכו לבשל במשך 10 דקות נוספות עד לקבלת תערובת סמיכה והסירו את הסיר מהאש.

3. ניתן להוסיף עוד סוכר במידה שתרצו להמתיק עוד יותר את המילוי.

אופן הכנת העוגיות:

1. חממו מראש את התנור ל-180 מעלות.

1. חלקו את הבצק ל-50 חתיכות במשקל 25 גרם (מומלץ לשקול). הניחו את החתיכות על משטח מקומח מעט וכסו במגבת. 

2. קחו חתיכת בצק, רדדו, מלאו במלית, גלגלו כמו רולדה, סגרו וצרו צורה של ירח. 

 

3. עשו זאת עם כל חתיכת בצק, הניחו בתבנית ומרחו על כל החתיכות חלמון עם מעט שמן.

4. אפו במשך 20-30 דקות, עד לקבלת צבע זהוב.

 

5. פזרו על הסהרונים אבקת סוכר ושמרו אותם בקופסה אטומה.

מתכוני עדות לפורים
 

לחצו כאן כדי לצפות במתכונים נוספים מהבלוג "אוכל כשר כורדי ומזרחי"

ולחצו כאן כדי לחזור לרשימת המתכונים שבכתבה

אלג'ירי – עוגיות יויו של יהודית אביב מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

עוגיות היויו מככבות בשלל מטבחים, אך בעיקר במטבח האלג'ירי במהלך חג הפורים, ואלו בהחלט מסוג העוגיות שלא ניתן להפסיק לאכול ושמשאירות בפה טעם של עוד. גם להן מתלווה סירופ מתוק שיהפוך את חוויית הטעימה למענגת עוד יותר.

מתכוני עדות לפורים
 

מצרכים לעוגיות (ל-30-40 עוגיות):

  • 4 ביצים
  • 10 כפות סוכר
  • 10 כפות שמן + שמן לטיגון עמוק
  • 2 חבילות אבקת אפייה
  • גרידת לימון אחד
  • ¼ כוס מיץ תפוזים
  • ½5-4 כוסות קמח

מצרכים לסירופ סוכר:

  • 3 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • גרידת תפוז אחד
  • מיץ מחצי לימון
  • פירורי קוקוס לציפוי

אופן הכנת העוגיות:

1. הכינו את הבצק בעזרת כל הרכיבים כך שיהיה רך מאוד ודביק. הוסיפו קמח אך ורק אם הבצק אינו אחיד ולושו אותו עד שהוא מתאחד - ולא יותר מזה.

2. תנו לבצק לנוח במקרר במשך חצי שעה כדי שיהיה נוח לעבוד איתו. עליו להיות אוורירי בשל אבקת האפייה. שימו לב שבקיץ מומלץ להשאיר את הבצק במקרר אפילו שעה.

3. שמנו מעט את משטח העבודה וחלקו את הבצק ל-30-40 יחידות. עם ידיים משומנות, צרו מעין נחשים וסגרו אותם לצורת בייגלה. 

4. השאירו את העוגיות למנוחה למשך 30 דקות.

5. טגנו את העוגיות בשמן עמוק על חום בינוני-נמוך (170 מעלות אם יש לכם מדחום) עד שיזהיבו וטבלו מיד בסירופ הסוכר שבהמשך.

אופן הכנת סירופ הסוכר:

1. קלו כף סוכר בסיר עד שתקבלו קרמל בהיר.

2. הוסיפו לסיר את המים, הסוכר וגרידת התפוז, הרתיחו ובשלו במשך כ-20 דקות, עד לקבלת סירופ סמיך.

3. הוסיפו לסיר את מיץ הלימון וטבלו את העוגיות מיד לאחר שהן יוצאות מהטיגון בעוד שהסירופ רותח ומבעבע קלות על הגז.

4. פזרו מעל העוגיות את פירורי הקוקוס.

ניתן לשמור את העוגיות עד יומיים-שלושה מחוץ למקרר בצנצנת סגורה היטב.

מתכוני עדות לפורים
 

לחצו כאן כדי לצפות במתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

ולחצו כאן כדי לחזור לרשימת המתכונים שבכתבה

 

אוהבים לבשל ויש לכם מתכון מנצח שהייתם רוצים לשתף איתנו?

שלחו אותו לכתובת המייל support@baba-mail.co.il

 

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: