maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכוני עדות למטעמים נהדרים של חג פורים

 אילו מטעמים יש בחג הפורים? הרוב יגידו אוזני המן ולאחר מכן יעצרו כדי לחשוב קצת, אך כמעט לכל עדה יש מנה מתוקה או מנחמת נוספת שבה היא מתגאה במיוחד. בחרנו עבורכם 6 מתכונים מפי מומחי הבשלנים שברשת, ובנוסף אליהם תמצאו בכתבה הבאה גם קישור לעוד 5 מתכוני אוזני המן ייחודיים שלא תצפו לראות, אך תשמחו לטעום. אז לפני שפורים מגיע, הפשילו שרוולים, הכינו את המצרכים והתחילו לבשל כמה מטעמי עדות שאי אפשר לוותר עליהם בחג הנהדר הזה.
מתכון לעוגיות בעבע מהבלוג "Morcake"

מור נכנסה למטבח עם אבא שלה ויחד הם הכינו את עוגיות הבעבע בתמר שמככבות בחג הפורים במטבח העירקי, על פי המתכון שאביה שדרג בעצמו. את התוצאה אתם יכולים לראות לפניכם, ואין ספק שהשמחה שיחוש כל מי שיטעם אותן שווה את ההשקעה בהן.

 למתכונים נוספים מהבלוג "Morcake"

זמן הכנה: 35 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: morcake.
רכיבים לראש עיסה:
שמרים יבשים - 2 כפיות
סוכר לבן - 1 כף
קמח לבן - 1 כף
מים פושרים - ¼ כוס
רכיבים לעוגיות בעבע:
קמח - 1 קג'
חוויאג' לאפייה - ½ כף (רשות)
שמן קנולה - 5 כפות
סוכר לבן - 2 כפות
חמאה - 200 גר' (או מחמאה, מומסת וקרה או רכה, חתוכה לקוביות)
מלח - ¾ כף
מים פושרים - ½1 כוסות
רכיבים למלית:
תמרים - 250-500 גר' (מגולענים (עג'ווה), תלוי בסוג המלית שאתם מעוניינים בה)
שמן קנולה - 3 כפות
מים - 1-2 כפות (רק אם צריך)
ביצה - 1 (טרופה, ניתן לדלל במעט חלב או מים)
שומשום - לזרייה לפני אפייה
אופן הכנת הראש עיסה:
  1. מתחילים בהכנה של ראש העיסה: בקערה בינונית, הניחו שמרים, סוכר, קמח ומים. ערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. המתינו רבע שעה עד 20 דקות, עד שהעיסה תתחיל לתסוס וייווצרו בה בועות אוויר. במידה שנוצרים גושים ערבבו שוב במהלך הזמן הזה.
אופן הכנת העוגיות בעבע:
  1. נפו קמח לקערת המיקסר, הוסיפו חוויאג' (לא חובה), שמן, סוכר, את השמרים התוססים וכוס מים. preperation
  2. בקערה שבה התססתם את השמרים, טרפו קלות את הביצים והוסיפו אותם לקערה המיקסר.
  3. הפעילו מיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה ולושו במשך 3-4 דקות. preperation
  4. העלו בהדרגה את מהירות המיקסר והוסיפו תוך כדי קוביות חמאה או מחמאה מומסת. הוסיפו לסירוגין גם מים על פי מידת הצורך, ככל שהבצק סופח עד להתנתקותו מדופן הקערה. מור ואביה השתמשו בכוס וחצי בסך הכל, אך ייתכן שתזדקקו לפחות או ליותר.
  5. הוסיפו מלח, הגבירו את מהירות המיקסר ולושו במשך 2 דקות נוספות. לאחר מכן הנמיכו את מהירות המיקסר ולושו במשך דקה נוספת על מהירות בינונית. כעת אמור להתקבל בצק רך ונוח שמתנתק בקלות מוו הלישה.
  6. הוציאו את הבצק מהקערה, הניחו על משטח עבודה ולושו עם הידיים במשך 2-3 דקות. במידה שהבצק שקיבלתם הוא מעט דביק, רצוי שתקמחו קודם לכן את המשטח. preperation
  7. צרו כדור מהבצק ורססו במעט שמן או הברישו קלות, זאת על מנת שלא ייווצר קרום במהלך ההתפחה. preperation
  8. החזירו את כדור הבצק לקערה, כסו במגבת יבשה והניחו להתפחה במקום חמים למשך שעה, עד שהבצק מכפיל או אפילו משלש את נפחו.
  9. אחרי שהבצק תפח, הוציאו ממנו את האוויר על ידי לחיצתו כלפי מטה בעזרת האגרופים, כסו שוב במגבת והשאירו להתפחה נוספת של שעה, או עד שהבצק יכפיל את נפחו.
  10. בזמן שאתם מחכים לבצק שיתפח התחילו להכין את המלית.
  11. חממו את התנור ל-180 מעלות.
  12. קחו חתיכת בצק וגלגלו לכדור קטן. צרו עם האצבע גומה במרכז הכדור ודחסו לתוכה כפית או פחות (לפי טעמכם) ממלית התמרים. קפלו פנימה את הבצק כך שהמלית תהיה מוסתרת, הדקו וגלגלו שוב לכדור. preperation
  13. שטחו את הכדור ביד או עם מערוך קטן עד שתקבלו עוגייה עגולה ודקה בקוטר של 7-9 ס"מ. המשיכו כך עם שאר הבצק וסדרו את העוגיות בתבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה, עם רווחים קטנים בין כל אחת (מור ואביה הציבו 16 עוגיות בתבנית).
  14. דקרו את העוגיות מספר פעמים בעזרת מזלג, הברישו במעט ביצה טרופה ופזרו מעליהן שומשום. לאחר מכן תנו להן לתפוח במשך עשר דקות עד רבע שעה בתבנית. preperation
  15. אפו במשך כ-25 דקות עד שישחימו ויזהיבו קלות, אך היזהרו שלא לאפות יותר מדי בכדי שלא יתייבשו. זמן האפייה עשוי להשתנות מתנור לתנור, לכן רצוי לבדוק את העוגיות לפני שמסתיימות 25 הדקות, ולהוציא אותן כשהן מקבלות צבע זהוב-שחום. preperation
אופן הכנת המלית:
  1. חממו שמן במחבת על אש גבוהה. לאחר שהשמן רתח, הנמיכו את האש לעצמה בינונית והוסיפו את התמרים, תוך כדי שאתם מועכים אותם ומערבבים בתוך השמן במשך כ-3 דקות.
  2. לאחר מכן הסירו את המחבת מהאש בכדי למנוע חריכה של התמרים. אם המלית קשה מדי, הוסיפו מים על מנת לרככה.
טיפ השף:
* ניתן להמיר את המחמאה בשמן ו/או בחמאה.
* העוגיות שמתקבלות הן די גדולות, אך דקות. תוכלו להכין עוגיות קטנות או גדולות יותר, אולם הדבר ישפיע על כמות העוגיות שתקבלו.
* 70 עוגיות אמנם נשמע כמו הרבה, אך מור מציינת שניתן להקפיא אותן, כך שלא צריך לפחד שיתבזבזו. היא גם מציינת שניתן להכין פשוט חצי מהכמות.
* במידה שאתם ממהרים, אתם יכולים לוותר על ההתפחה השנייה. התהליך אמנם מניב בצק רך ואוורירי יותר, אולם הוא לא בגדר חובה. ניתן להתפיח את הבצק רק פעם אחת, להכין את המלית בזמן ההתפחה ולאחר מכן למלא את העוגיות ולאפות אותן.
* תוכלו להשתמש בכל מלית אחרת במידת הרצון, למשל בממרח שוקולד או אגוזים וקינמון.
 
מתכון לעוגיות דבלה טריפוליטאיות של יהודית

את שושני הבצק האלה אנו מכירים ממטבחים רבים ובשמות שונים, אך אין בית טריפוליטאי שבו יוותרו עליהם במהלך חג הפורים. את הדבלה מגישים ביחד עם סירופ מתוק שהופך את חוויית האכילה לנפלאה עבור בלוטות הטעם ועבור הנשמה, ואחרי שתטעמו בעצמכם תבינו בדיוק למה. 

למתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: yehudithhh
רכיבים לבצק:
תמצית וניל - 1 כפית
קמח מנופה - 3 כוסות
קורנפלור - ½ - ¾ כוס (או קמח, לקימוח)
שמן - 1 ליטר (לטיגון עמוק)
רכיבים לסירופ:
מים - 3 כוסות
סוכר - 2 כוסות
מיץ לימון - מ- ½ לימון
קורנפלור - 1 כפית (לא חובה)
אופן הכנת הבצק:
  1. שימו בקערה את הביצים וטרפו אותן קלות. הוסיפו תוך כדי הטריפה את אבקת הסודה לשתייה ואת תמצית הווניל.
  2. לושו את התערובת והוסיפו קמח בהדרגה, תוך כדי הלישה. המשיכו ללוש עד לקבלת בצק עדין וחלק.
  3. הניחו את הבצק מכוסה בצד למשך חצי שעה.
  4. חלקו את הבצק ל-4 חלקים שווים, קמחו משטח עבודה בקורנפלור או קמח והתחילו לרדד בעזרת מכונת פסטה או עם מערוך לעלה דק וארוך. במידה שאתם עובדים עם מכונת פסטה, התחילו עם השלב העבה ביותר (מספר 1) והגיעו עד למספר 8. על העלה להיות ברוחב של 3 ס"מ ובעובי דק מאוד שיגרום לו להיראות שקוף.
  5. חממו שמן עמוק בסיר טיגון על אש בינונית-נמוכה והתחילו לטגן את הרצועות עד להזהבה קלה. היזהרו מטיגון יתר – הדבלה אמורה להיות זהובה ולא שחומה. כשנוצרות בועות על העוגיות זה סימן לדבלה מוצלחת. תוכלו להיעזר בסרטון הבא כדי לדעת כיצד לגלגל את הבצק:
  6. כעת התחילו להכין את הסירופ.
  7. לאחר שהסירופ מוכן טבלו את העוגיות בזהירות בסירופ במשך כמה שניות מכל צד. היזהרו שלא לשבור אותן.
  8. העבירו את העוגיות לצלחת והניחו אותן במרווחים קטנים אחת לצד השנייה על מנת שלא ידבקו או ישברו. preperation מקור תמונה: yehudithhh
אופן הכנת הסירופ:
  1. בשלו מים יחד עם סוכר במשך כ-20 דקות.
  2. לאחר מכן הוסיפו מיץ לימון ובשלו במשך 10 דקות נוספות, עד שמתקבל סירופ צמיגי.
טיפ השף:
* ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום למשך כשבועיים.
* אם יש מישהו שעוזר לכם, ניתן להכין את כל כמות הבצק לטיגון ולטגן (האחד מרדד והשני מטגן). בכל מקרה אחר, מומלץ שתכינו חלק אחד מהבצק, טגנו אותו ואז הכינו את הבצק השני וכן הלאה, זאת על מנת שלא יתייבש.
* מומלץ גם לכסות את הבצק באופן כללי על מנת שלא יתייבש.
מתכון לאוזני המן במילוי מנגולד של ארז קומרובסקי

ארז מעיד שהוא אוהב לשלב את שמן האבוקדו בבצקים מלוחים (יותר מאשר ברטבים לסלט), כי הוא נותן למאפים ניחוח נחמד של ארטישוק. מנגולד עכשיו בעונה, אבל כמובן שאפשר להחליף אותו בתרד, תרד תורכי או עלי סלק אדום - כל אחד יתן חמיצות משלו וטעם קצת אחר למעדן הנפלא הזה לחג.

למתכונים נוספים מהאתר "על השולחן"

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: hashulchan
רכיבים לבצק:
קמח חלה - 450 גר' (¼3 כוסות)
שמרים יבשים - 3 גרם (1/2 כפית, או 10 גר' שמרים טריים)
שמן אבוקדו - 170 מ"ל (2/3 כוס + כף)
מלח - 1 כפית (מחוקה)
וודקה - 45 מ"ל (3 כפות)
מים - 150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות)
רכיבים למלית:
מנגולד - צרור
בצלים - 2 (קצוצים)
שמן זית - 60 מ"ל (1/4 כוס)
רכיבים לבשמל וסיום המאפה:
חמאה - 50 גר'
קמח - 3 כפות
חלב - 360 מ"ל (½1 כוסות)
גבינת פרמזן - 100 גר' (מגוררת דק)
גבינת עיזים - 50 גר' (סנט מור, מגוררת דק)
מלח - לפי הטעם
פלפל לבן - לפי הטעם
אגוז מוסקט - קורט
ביצה - 1 (טרופה, להברשה)
אופן הכנת הבצק:
  1. מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים שמן אבוקדו, מלח, וודקה ומים ולשים היטב רק עד שנוצר בצק אחיד. אין צורך בלישה ארוכה, שתיצור מאפה קשה.
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות ועד יומיים לכל היותר. הבצק יתפח מעט ויתייצב. יתקבל בצק נוח לעבודה ובעל גוון ירוק עז.
אופן הכנת המלית:
  1. מפרידים מנגולד לגבעולים ועלים וקוצצים בנפרד.
  2. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל עד שקיפות. מוסיפים את גבעולי המנגולד הלבנים ומטגנים כ-3 דקות לריכוך. מוסיפים את עלי המנגולד, מטגנים יחד 2 דקות ומסירים מהכיריים.
אופן הכנת הבשמל וסיום המאפה:
  1. ממיסים חמאה בסיר קטן עד לתחילת רתיחה.
  2. מוסיפים קמח ובוחשים לקבלת רביכה. מוסיפים חלב לאט ותוך כדי בחישה וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 3-2 דקות עד שמסמיך.
  3. מוסיפים גבינות, מלח, פלפל לבן ומוסקט, מערבבים ומצננים. מוסיפים את תערובת המנגולד לבשאמל ומערבבים היטב.
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי דק ככל האפשר (3-2 מ"מ) וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
  6. ממלאים כל עיגול בצק בכף מלית ומהדקים לצורת אוזן המן (משולש). משאירים פתח קטן, כדי שאפשר יהיה לראות את המלית הצבעונית גם לאחר האפייה. מניחים את האוזניים במרווחים בתבנית, מברישים בביצה ומתפיחים כ-10 דקות.
  7. מברישים שוב בביצה ואופים כ-15 דקות עד הזהבה.
 
 
 
מתכון לפורן פולי של איריס שמש טלגיאון

את המנה הבאה תוכלו לראות במטבח של יהודי הודו בחג הפורים, ומילוי החומוס שבו מפתיע ומענג את החך בזכות השימוש בתבלינים שבו ידועים ההודים. המתכון הבא שייך לאמא של איריס, ואין ספק שהוא יעזור לכם לגוון את השולחן שלכם שיהיה מלא במאכלים מתוקים.

למתכונים נוספים מהבלוג "איריס מתכונים"

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: iris-matkonim
רכיבים לבצק:
קמח רגיל - 1 קג'
פיתות - 4 (מושרות במים)
שמן - ¼ כוס
מלח - קורט
מים פושרים - ¼1 כוס (או כמה שייכנס לסיר, או דייסת סולת, הוראות במהלך המתכון)
רכיבים לדייסת סולת:
סולת - 3 כפות
מלח - קורט
מרגרינה - 50 גר'
סוכר - 2 כפות
רכיבים למילוי:
חומוס - 500 גר' (שנשאר מושרה במשך הלילה או מקופסת שימורים)
סוכר - 250 גר'
מלח - קורט
הל - קורט
אגוז מוסקט - ½ כפית (טחון)
אופן הכנת הבצק:
  1. הסירו את הפורן מהאש והמשיכו כך עם כל כדור שיצרתם.
  2. סחטו היטב את הפיתות מהמים וערבבו יחד עם הקמח, השמן והמלח.
  3. הוסיפו בהדרגה את המים או דייסת הסולת עד שתקבלו בצק אחיד שהינו רך, אך אינו נדבק.
  4. עטפו את הבצק בשמן, ותנו לו לנוח למשך כרבע שעה.
  5. בינתיים התחילו בהכנת המילוי.
  6. הכינו כדורים קטנים מהבצק, קמחו את משטח העבודה, קחו כל כדור ומעכו אותו מעט. פתחו בכל כדור עיגול (בצורת כוס) ושימו בתוכו את המילוי. קפלו מצד אחד ולאחר מכן מהצד השני ורדדו לגודל הרצוי.
  7. על מחבת טפלון או טאוו'ה חם (כלי מיוחד להכנת בקרי שניתן לרכוש בחנויות לממכר תבלינים הודים) הניחו את הפורן שיצרתם, בעזרת מגבת. לחצו על הבצק בעדינות רבה עד שיופיעו בו בועות או עד שיתפח. לאחר מכן הפכו ולחצו שוב. preperation מקור תמונה: iris-matkonim
  8. הסירו את הפורן מהאש והמשיכו כך עם כל כדור שיצרתם.
אופן הכנת הדייסת סולת:
  1. בשלו בסיר סולת יחד עם מלח, מרגרינה וסוכר, עד לקבלת עיסה סמיכה.
אופן הכנת המילוי:
  1. בשלו בסיר לחץ את גרגירי החומוס עד שיתרככו וסננו מהמים (אם אתם משתמשים בחומוס מקופסת שימורים, אין צורך בשלב זה).
  2. שימו בסיר רגיל את החומוס, הסוכר, המלח, ההל ואגוז המוסקט וערבבו על אש נמוכה עד שתתקבל עיסה סמיכה. הסירו מהאש, טחנו במטחנת בשר ותקבלו עיסה למריחה.
מתכון לסהרוני פרג מהבלוג "אוכל כשר כורדי ומזרחי"

בתיה מתמחה לא רק באוכל מזרחי, והמתכון הבא לסהרוני הפרג, אותם ניתן למצוא בחג פורים במטבח ההונגרי, ישמש אתכם להכנת חטיף נהדר שתשמחו להמתיק בעזרתו את יומם של כל מי שיתארח בביתכם בחג.

למתכונים נוספים מהבלוג "אוכל כשר כורדי ומזרחי"

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: batyad
רכיבים לבצק:
מיץ תפוזים - ⅓ כוס (סחוט טרי)
אשל - ½ גביע
חלמוני ביצים - 2 (+ 1 חלמון נוסף מעורבב במעט שמן להברשה)
שמרים - 25 גר' ( טריים)
סוכר - ½ כוס
קמח - 4 כוסות (מנופה)
רכיבים למילוי ויצירת הסהרונים:
מים - 1 כוס
חמאה - 30 גר'
פרג - 250 גר' (טחון)
סוכר - ½ כוס
אופן הכנת הבצק:
  1. הכניסו לקערת מיקסר את מיץ התפוזים, האשל, 2 החלמונים והסוכר וערבבו עם וו לישה.
  2. הוסיפו לתערובת שמרים וקמח בהדרגה (2-3 פעמים) והמשיכו לערבל עד לקבלת בצק גמיש שנוח לעבוד איתו.
  3. לבסוף כסו את הבצק ותנו לו לתפוח במשך כשעה.
אופן הכנת המילוי ויצירת הסהרונים:
  1. הכניסו לסיר את המים והסוכר, הרתיחו ובשלו במשך 10 דקות.
  2. הוסיפו את החמאה, הפרג הטחון ופירורי הביסקוויטים, ערבבו והמשיכו לבשל במשך 10 דקות נוספות עד לקבלת תערובת סמיכה והסירו את הסיר מהאש.
  3. ניתן להוסיף עוד סוכר במידה שתרצו להמתיק עוד יותר את המילוי.
  4. חממו מראש את התנור ל-180 מעלות.
  5. חלקו את הבצק ל-50 חתיכות במשקל 25 גרם (מומלץ לשקול). הניחו את החתיכות על משטח מקומח מעט וכסו במגבת.
  6. קחו חתיכת בצק, רדדו, מלאו במלית, גלגלו כמו רולדה, סגרו וצרו צורה של ירח. preperation מקור תמונה: batyad
  7. עשו זאת עם כל חתיכת בצק, הניחו בתבנית ומרחו על כל החתיכות חלמון עם מעט שמן. preperation מקור תמונה: batyad
  8. פזרו על הסהרונים אבקת סוכר ושמרו אותם בקופסה אטומה. preperation מקור תמונה: batyad
מתכון לעוגיות יויו אלג'יראיות של יהודית אביב

עוגיות היויו מככבות בשלל מטבחים, אך בעיקר במטבח האלג'ירי במהלך חג הפורים, ואלו בהחלט מסוג העוגיות שלא ניתן להפסיק לאכול ושמשאירות בפה טעם של עוד. גם להן מתלווה סירופ מתוק שיהפוך את חוויית הטעימה למענגת עוד יותר.

למתכונים נוספים מהבלוג "הלוחשת לאוכל"

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: yehudithhh
רכיבים לעוגיות:
סוכר - 10 כפות
שמן - 10 כפות (+ שמן לטיגון עמוק)
אבקת אפייה - 2 שקיקים (20 גר')
גרידת לימון - מ-1 לימון
מיץ תפוזים - ¼ כוס
קמח - ½5-4 כוסות
רכיבים לסירופ סוכר:
סוכר - 3 כוסות
מים - 1 כוס
גרידת תפוז - מ- ½ לימון
פתיתי קוקוס - מעט (לציפוי)
אופן הכנת העוגיות:
  1. הכינו את הבצק בעזרת כל הרכיבים כך שיהיה רך מאוד ודביק. הוסיפו קמח אך ורק אם הבצק אינו אחיד ולושו אותו עד שהוא מתאחד - ולא יותר מזה.
  2. תנו לבצק לנוח במקרר במשך חצי שעה כדי שיהיה נוח לעבוד איתו. עליו להיות אוורירי בשל אבקת האפייה. שימו לב שבקיץ מומלץ להשאיר את הבצק במקרר אפילו שעה.
  3. שמנו מעט את משטח העבודה וחלקו את הבצק ל-30-40 יחידות. עם ידיים משומנות, צרו מעין נחשים וסגרו אותם לצורת בייגלה.
  4. השאירו את העוגיות למנוחה למשך 30 דקות.
  5. טגנו את העוגיות בשמן עמוק על חום בינוני-נמוך (170 מעלות אם יש לכם מדחום) עד שיזהיבו וטבלו מיד בסירופ הסוכר שבהמשך.
אופן הכנת הסירופ סוכר:
  1. קלו כף סוכר בסיר עד שתקבלו קרמל בהיר.
  2. הוסיפו לסיר את המים, הסוכר וגרידת התפוז, הרתיחו ובשלו במשך כ-20 דקות, עד לקבלת סירופ סמיך.
  3. הוסיפו לסיר את מיץ הלימון וטבלו את העוגיות מיד לאחר שהן יוצאות מהטיגון בעוד שהסירופ רותח ומבעבע קלות על הגז.
  4. פזרו מעל העוגיות את פירורי הקוקוס. preperation מקור תמונה: yehudithhh
טיפ השף:
ניתן לשמור את העוגיות עד יומיים-שלושה מחוץ למקרר בצנצנת סגורה היטב.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: