maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 מתכונים לארוחות בוקר מיוחדות וטעימות

  במקרים רבים ארוחת הבוקר היא הארוחה אותה אנו אוכלים בחופזה כאשר אנחנו ממהרים לצאת מהבית, כך שאיננו מצליחים להשקיע בה מעבר למספר דקות, אך כולנו יודעים שאין דרך נהדרת יותר לפתוח את היום מאשר עם ארוחת בוקר מפנקת. את ההנאה מארוחות הבוקר המיוחדות והמושקעות נדחה עד ליציאתנו למסעדות או לבתי קפה באירועים או בימים בהם יש לנו זמן להתפנק, למרות שמדובר במנות שלרוב נוכל להכין בעצמנו בבית. 6 ארוחות הבוקר הבאות מיועדות לאותם הימים בהם יש לכם זמן לפנק את עצמכם או את בני המשפחה שלכם, ואין ספק שהן יאפשרו לכם וליקיריכם להתחיל את היום על רגל ימין. תהליך ההכנה של רובן הוא לא מסובך כלל, ואין סועד שלא יטעה לחשוב שהוא טועם אוכל שהגיע ממסעדה!

מתכון לעגבניות ממולאות בביצים וגבינת פרמז'ן

סביר להניח שאם תפתחו את המקרר שלכם ברגע זה, תמצאו בו קרטון ביצים ועגבניות בשלות. לפיכך, אם תרצו להכין ארוחת בוקר עם מצרכים שכבר ברשותכם, הגיוני שתבחרו להכין חביתה או שקשוקה. המתכון הבא מציע לכם רעיון נהדר וקצת שונה על ידי הכנת ביצים אפויות בתוך עגבניות, שיהפכו כל ארוחה משעממת לחוויה מפתיעה!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: purewow
רכיבים לביצים אפויות:
שמן זית - 2 כפות
חלב - ¼ כוס
מלח - לתיבול
פטרוזיליה - 4 כפות (או כל עשב תיבול לבחירתכם: תימין, רוזמרין וכדומה)
פלפל שחור - לתיבול
גבינת פרמזן - ¼ כוס (מגוררת)
אופן הכנת הביצים אפויות:
  1. מחממים מראש את התנור ל-190 מעלות, ומשמנים עם שמן זית סיר גדול המתאים לחימום בתנור.
  2. בעזרת סכין קילוף קטן מסירים את גבעולי העגבניות, ובעזרת כף גורפים החוצה את התכולה שלהן. תוכלו להשתמש בה בהמשך לצורך הכנת רוטב עגבניות או סלסה.
  3. מסדרים את העגבניות בסיר, שוברים את הביצים ומעבירים כל אחת לתוך עגבנייה. מכסים כל ביצה עם כף חלב וכף פרמזן, ומוסיפים מעט מלח ופלפל. preperation
  4. אופים בתנור עד שהעגבניות מתרככות, החלבונים מתייצבים והחלמונים עדיין רכים מעט, בין 15 ל-17 דקות.
  5. מאפשרים למנה להתקרר כ-5 דקות, מקשטים עם עשבי התיבול ומגישים מיד.

מתכון לפאי מעלי פילו עם פלאפל וסלט קצוץ

גרגרי החומוס עשירים בסיבים תזונתיים וחומצות שומן בלתי רוויות, ולכן הפלאפל משפר את ערכי הכולסטרול שלנו ומותיר אותנו שבעים ומרוצים. הבעיה עם המנה הרגילה היא שמדובר בכדורים מטוגנים וספוגי שמן, שמבטלים חלק גדול מהיתרונות הגלומים בקטנייה וגורמים לנו לחוש עייפות בשעות הצהריים. כדי ליהנות מפלאפל טעים ומזין כארוחת בוקר נהדרת, תוכלו להכין את המנה הבאה שללא ספק תשמח כל חך.

זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: purewow
רכיבים לבצק הפאי:
בצק פילו - 10 (דפים מופשרים למשך הלילה)
חמאה - 8 כפות (מומסת)
רכיבים לפאי הפלאפל:
פטרוזיליה - צרור
כוסברה - ½ צרור
נענע - ½ צרור
חומוס - 2 כוסות (מבושל)
מלח - לפי הטעם
שמן זית - 3-4 כפות
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לסלט לגימור הפאי:
מלפפון - 120 גר'
עגבניות שרי - 150 גר' (חתוכות לרבעים)
בצל סגול - 75 גר' (קצוץ)
שמן זית - 2 כפות
מלח - לתיבול
פלפל שחור - לתיבול
גבינת פטה - ½ כוס (מפוררת)
אופן הכנת הבצק הפאי:
  1. מחממים תנור ל-190 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה המיועדת לפאי.
  2. מוציאים את בצק הפילו מהאריזה, אך שומרים בכל פעם את הדפים שלא עובדים איתם תחת מגבת מטבח לחה כדי למנוע מהם מלהתייבש.
  3. מברישים כל דף בחמאה מומסת, ומניחים את הדפים המוברשים זה על גבי זה.
  4. מעבירים את שכבות בצק הפילו אל תבנית הפאי, ומאפשרים לקצוות הדפים להיצמד אל דפנות התבנית. מכסים את התבנית במגבת מטבח בזמן שמכינים את המילוי.
אופן הכנת הפאי הפלאפל:
  1. מערבלים את הבצל הירוק עם שום, פטרוזיליה, כוסברה ונענע, עד לשילוב הרכיבים. מוסיפים את החומוס ומעבדים עד לקבלת תערובת מגובשת, אין צורך שתהיה במרקם אחיד.
  2. מוסיפים את הביצה ומתבלים במלח ופלפל. מעבירים את התערובת לקערה ושומרים במקרר למשך 15-20 דקות.
  3. מוציאים את הקערה מהמקרר ויוצקים את התערובת על גבי הבצק. מחליקים את השכבה העליונה שלה.
  4. אופים בין 20 ל-25 דקות, עד להזהבה, ומוציאים לקירור.
אופן הכנת הסלט לגימור הפאי:
  1. מערבבים את המלפפון, העגבניות, הבצל הסגול ושמן הזית בקערה בינונית. מתבלים במלח ופלפל. preperation
  2. לאחר חיתוך הפאי, מניחים מעט סלט על כל חתיכה ומגישים יחד עם כף יוגורט יווני וכף גבינת פטה.

מתכון לקרואסונים

הקרואסון הוא מאכל שגורם לרובנו לחוש כאילו אנחנו בחופשה, אך ביומיום אין לנו לרוב את המרץ להכין אותו עקב החשש שטעמו לעולם לא יהיה דומה לזה של הקרואסונים במאפיות. תהליך ההכנה של הקרואסונים שבמתכון אכן אורך זמן, אך לאחר שתטעמו אותם פעם אחת לא תרצו לוותר על שילובם בארוחות הבוקר המפנקות ביותר. כיוון שאת הבצק תוכלו לאחסן במקפיא עד לשישה חודשים, ניתן להכין אותם בכמות גדולה ורק להכניס כמה לתנור ברגע שתרצו לאכול.

זמן הכנה: 25 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לבצק הקרואסון:
קמח - ½4 כוסות
סוכר - ¼ כוס
שמרים - 1 כף
מלח - קמצוץ
חלב - ½1 כוסות
חמאה - 300 גר' (חתוכה לקוביות)
רכיבים לציפוי:
ביצה - 1
מים - 1 כף
מלח - קמצוץ
אופן הכנת הבצק הקרואסון:
  1. מערבלים באמצעות מיקסר חשמלי את הקמח עם הסוכר, השמרים והמלח במהירות נמוכה, כ-30 שניות. מוסיפים את החלב ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת עיסה במרקם בצקי, עד 4 דקות.
  2. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה וממשיכים לערבל במהירות בינונית עד שהחמאה משולבת היטב בבצק, כ-3 דקות.
  3. מעבירים את הבצק אל תבנית אפייה מרופדת, ובאמצעות ידיים מקומחות קלות מעצבים אותו לצורת מלבן.
  4. מכסים את הבצק בניילון ומכניסים למקרר למשך כ-30 דקות, עד שהבצק צונן אבל לא קשה.
  5. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק למלבן בעובי של 2-3 ס"מ. מקפלים את השליש השמאלי של הבצק לכיוון המרכז ולאחר מכן מקפלים את השליש הימני על גבי השמאלי. מרדדים את הבצק וחוזרים על התהליך שוב (הקיפול עוזר לחלקו הפנימי של הקרואסון שלכם להיות אוורירי). מכסים את הבצק בניילון נצמד ושומרים במקרר למשך 30 דקות נוספות.
  6. לאחר שהבצק מקורר שוב, חוזרים על התהליך פעמיים אחרונות ומקררים בפעם האחרונה למשך 30 דקות נוספות.
  7. כעת מחלקים את הבצק לשני חלקים, ואז מרדדים כל מחצית על משטח מקומח קלות. בעזרת סכין חד חותכים את הבצק למשולשים בעלי בסיס באורך של כ-10 ס"מ. חותכים חריץ אנכי באורך ס"מ בבסיסו של כל משולש. כדי לעצב את הבצק לצורת קרואסון. מגלגלים את שני הצדדים של בסיס המשולש, בצד בו מצוי החריץ שיצרתם, ולאחר מכן ממשיכים לגלגל עד לכדי קבלת צורה של חצי סהר. חוזרים על התהליך עם כל שאר המשולשים.
  8. מעבירים את הקרואסונים אל תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, ואם אינכם מעוניינים לאפות אותם כרגע זהו השלב בו תוכלו לאחסן אותם בשקית במקפיא.
  9. מאפשרים לקרואסונים לתפוח בתנור עד שהם מכפילים את גודלם, בין 35 ל-40 דקות על חום של 180 מעלות.
אופן הכנת הציפוי:
  1. בקערה קטנה, מקציפים את הביצה עם המים והמלח, ומברישים את חלקו העליון של כל קרואסון. אופים שוב עד להזהבה, בין 15 ל-17 דקות. preperation מקור תמונה: purewow

מתכון לקיש קייל, גבינת צ'דר ואורז

המנה הזו נראית יוקרתית ומעוררת תיאבון, אך תופתעו לגלות כמה קל להכין אותה. הבסיס שלה עשוי מאורז והיא מכילה ירקות אהובים וטעימים להתחלה נהדרת של היום.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: בינוני
recipe מקור תמונה: purewow
רכיבים לפאי קייל וגבינה:
אורז - 2 כוסות (מבושל)
חלב - ⅔ כוס
מלח - לתיבול
בצלים ירוקים - 3 (פרוס דק)
עלי כרוב קייל - ½ חופן (קרועים)
גבינת צ'דר - ½ כוס (מגורדת)
פלפל שחור - לתיבול
אופן הכנת הפאי קייל וגבינה:
  1. מחממים תנור ל-190 מעלות, ומשמנים תבנית פאי.
  2. בקערה גדולה, מערבבים את האורז עם חלבוני הביצה והגבינה המגוררת עד שהרכיבים משתלבים.
  3. באמצעות ידיים לחות, מעבירים את תערובת האורז אל תוך תבנית הפאי ולוחצים עליה קלות כך שתכסה את הבסיס באופן שווה. אופים עד שהיא מתחילה להזהיב, בין 13 ל-15 דקות, ומצננים מעט. preperation
  4. בקערה בינונית, מקציפים את הביצים עם החלב עד לשילוב הרכיבים, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מסדרים את הבצל הירוק והקייל בשכבה בגובה אחיד על גבי בסיס תערובת האורז, ולאחר מכן שופכים מעל את תערובת הביצים. אם תרצו שהקייל יהיה פריך, תוכלו להימנע מלכסות אותו לחלוטין.
  5. אופים במשך 20-25 דקות, עד ששכבת הביצה מוכנה, ומצננים מעט לפני חיתוך והגשה.

מתכון לפריטטה בצל ועלי ארוגולה

פריטטה היא השדרוג המושלם לחביתה, כאשר התוספות שלה משתלבות עם הביצים טרם הטיגון. צורתה דומה יותר לפשטידה מאשר לחביתה מסורתית, ואפשר להגיש אותה חמה, בטמפרטורת החדר ואפילו קרה. לא משנה באיזו דרך תבחרו, היא תישאר טעימה.

זמן הכנה: 5 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: purewow
רכיבים לפריטטת ארוגולה:
שמן זית - 1 כף
בצלים בינוניים - 2 (פרוסים דק)
מלח - לפי הטעם
ארוגולה - 4 כוסות
חלב - ⅓ כוס (דל שומן)
גבינת עיזים - ¼ כוס (מפוררת)
אופן הכנת הפריטטת ארוגולה:
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים את שמן הזית על אש בינונית במחבת המתאימה לשימוש גם בתנור, מוסיפים את הבצל, מנמיכים את הלהבה לעוצמה נמוכה ומבשלים את הבצלים עד שהם זהובים ומקורמלים, בין 20 ל-25 דקות.
  3. מוסיפים לבצל ארוגולה ומבשלים במשך 1-2 דקות על חום בינוני.
  4. בקערה בינונית, מקציפים את הביצים, החלבונים והחלב עד שהרכיבים משתלבים. יוצקים את התערובת לתוך המחבת ומאפשרים לה להתבשל במשך 2-3 דקות. preperation
  5. לאחר מכן מפזרים את גבינת העיזים המפוררת על גבי התערובת.
  6. מעבירים את המחבת לתנור ואופים עד שהרכיבים מתגבשים, בין 15 ל-20 דקות. מצננים במשך 5 דקות לפני ההגשה.

מתכון לקרפים במילוי אגסים מקורמלים ומסקרפונה

להבדיל מפנקייק, הכנת קרפים נראית לרבים כמו מלאכה מסובכת ולא בצדק. המתכון הבא יאפשר לכם ליהנות מקרפים מדהימים וטעימים בקלות, באמצעות בלילה פשוטה להכנה. את הטעמים המפנקים תוכלו לשאוב מתוספות בדמות אגסים מקורמלים וגבינת מסקרפונה, אך ניתן גם להשתמש בכל תוספת אחרת לבחירתכם.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: purewow
רכיבים לקרפים:
חלב - 1 כוס
מים - ¼ כוס
חמאה - 4 כפות + כפית אחת עבור הטיגון (מומסת)
תמצית וניל - ¾ כפית
קמח - 1 כוס
קינמון - קמצוץ
רכיבים למילוי גבינה:
שמנת מתוקה - ¼ כוס
סוכר - ½ כוס
חמאה - 1 כף
אגסים - 2 (ללא הגרעינים, חצויים וחתוכים דק)
סוכר חום - 3 כפות
קינמון - קמצוץ
דבש - להגשה
גבינת מסקרפונה - ½1 כוסות
אופן הכנת הקרפים:
  1. בקערה גדולה, מקציפים את החלב עם מים, ביצים, חמאה ותמצית וניל. מוסיפים את הקמח והקינמון ומערבבים עד לשילוב הרכיבים. אם התערובת נראית גבשושית, מסננים אותה כדי להיפטר מהגושים. בשלב הזה תוכלו לאחסן את הבלילה בקירור עד יומיים, אם תהיו מעוניינים להכין את הקרפים מאוחר יותר.
  2. מחממים במחבת בינונית כפית של חמאה מומסת על חום בינוני גבוה. כאשר המחבת חמה, יוצקים פנימה בתנועה סיבובית את הבלילה, כך שתכסה את כל בסיס המחבת באופן שווה. preperation
  3. מטגנים את הקרפ עד להזהבה, בין 2 ל-3 דקות. באמצעות מרית, משחררים את קצוות הקרפ ואז מנערים את המחבת קדימה ואחורה כדי לשחרר גם את שאר חלקיו מבסיס המחבת.
  4. הופכים את הקרפ ומטגנים עד דקה על הצד השני. מעבירים את הקרפ לצלחת שמכוסה בנייר אפייה, וממשיכים לבצע את שלבים 2-4 עד לסיום הבלילה.
אופן הכנת המילוי גבינה:
  1. כעת מכינים את המילוי: בקערה קטנה מקציפים את גבינת המסקרפונה עם שמנת וסוכר, ומניחים בצד.
  2. מחממים את החמאה במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים את פרוסות האגס, סוכר חום וקינמון. מערבבים מפעם לפעם עד שהאגסים זהובים ורכים, בין 4 ל-5 דקות.
  3. ממלאים את הקרפים: מניחים 2 כפות מסקרפונה, 3 כפות תערובת אגס וכף ריבת אוכמניות במרכז כל קרפ, ולאחר מכן מקפלים את הקרפ לרבע ומניחים על הצלחת. מעטרים מלמעלה עם מעט דבש ומגישים.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: