maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

4 ארוחות בוקר שקטנטנים אוהבים!

בישול עם ילדים - מתכונים שכיף להכין

ארבעת המתכונים הבאים הם רב שימושיים - או שאתם מכינים והילדים אוכלים. או שהילדים מכינים ואתם אוכלים, או שכולם מכינים וכולם אוכלים! כך או כך או כך, כולם מרוויחים ארוחת בוקר טוב! בתאבון!

 

מאפה שיבולת שועל, תפוח וקינמון

  • 2 כוסות שיבולת שועלארוחת בוקר
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 וחצי כפיות קינמון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 וחצי כוסות חלב דל שומן
  • חצי כוס רסק תפוחים
  • 1 כף חמאה מומסת
  • 2 חלבונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 תפוח ירוק סמית, קלוף, חתוך לקוביות קטנות

תוספות לבחירה: סוכר חום, צימוקים, חמוציות מיובשות, שקדים קצוצים.

מה עושים?

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אפייה מלבנית.

בקערה גדולה מערבבים: שיבולת שועל, סוכר חום, קינמון, אבקת אפייה ומלח.

בקערה בינונית מערבבים: חלב, רסק תפוחים, חמאה, חלבונים ותמצית וניל.

יוצקים את החומרים הרטובים על היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את קוביות התפוחים.

יוצקים את התערובת לתבנית.

מכניסים לתנור ואופים במשך 20 דקות, או עד שהשיבולת הופכת לזהובה.

מוציאים מהתנור ומגישים חם. אפשר לפזר מעל את התוספות לבחירה.

בוקר טוב - ובתאבון!

_________________________________________________________



מאפינס אוכמניות

  • 5 כפות חמאה מומסתארוחת בוקר
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 3/4 כוס קרם פרש / יוגורט רגיל / שמנת חמוצה
  • 1/2 כפית גרידת לימון
  • 1/2 כוס קמח חיטה
  • 1 כוס קמח רגיל
  • 1 וחצי כפיות אבקת אפייה
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס אוכמניות, טריות או קפואות (אין צורך בהפשרה). כדי למנוע מהתערובת להכחיל, כדאי לערבב את פירות היער עם כף של קמח, לפני ההכנה.

מה עושים?

מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית מאפינס של 12 כוסות.

במיקסר מערבבים חמאה וסוכר, עד שנוצר קצף בהיר ותפוח.

מוסיפים את הביצים וטורפים הכל יחד.

מוסיפים את הקרם פרש וגרידת הלימון תוך כדי ערבוב.

בקערה בינונית מערבבים: קמח חיטה, קמח רגיל, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח.

מנפים מחצית מהחומרים היבשים לתוך הבלילה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מנפים את החומרים היבשים הנותרים לתוך הבלילה ומערבבים.

מפזרים מעל את האוכמניות ומקפלים בעדינות את הבלילה.

בעזרת כף גלידה, יוצקים מהבלילה הסמיכה כדי למלא את כוסות המאפינס עד ל-3/4.

מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 25-30 דקות, או עד שהמאפינס נהיים זהובים.

מוציאים מהתנור ומניחים על השיש להצטנן. אפשר להגיש עם חמאה.

בוקר טוב - ובתאבון!

_________________________________________________________


לחם בננה עם יוגורט יווני

  • 1 כוס קמח מחיטה מלאהארוח בוקר
  • 1/2 כוס שיבולת שועל
  • 1/4 כוס זרעי פשתן טחון
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 ביצים גדולות
  • 3/4 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס יוגורט יווני
  • 2 כפות שמן צמחי
  • 3/4 כוס גרנולה
  • 3 בננות בשלות, בינוניות, מרוסקות למחית

מה עושים?

מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית.

בקערה גדולה מערבבים: קמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה, זרעי פשתן ומלח.

בקערה נפרדת מערבבים: חלב, ביצים, סוכר חום, יוגורט יווני ושמן.

מוסיפים את החומרים הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים בעדינות גם את הגרנולה והבננות.

יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במשך 40 דקות.

מוציאים מהתנור, מצננים במשך 5 דקות ומגישים.

בהמשך, אפשר לחמם פרוסות מלחם הבננה במיקורגל במשך 15 עד 30 שניות.

בוקר טוב - ובתאבון!

_________________________________________________________



פנקייק יוגורט ונילפנקייק

  • 1 וחצי כוסות קמח
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כוס יוגורט
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס באטרמילק (רוויון)
  • 1 ביצה
  • 2 כפות חמאה מומסת

מה עושים?

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים.

מוסיפים: יוגורט, רוויון, חלב וביצים.

עם מזלג מערבבים את הבלילה, כך שהיוגורט עדיין נשאר גבשושי.

מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.

מחממים מחבת גדולה על אש בינונית.

בכל פעם יוצקים 1/4 כוס מהבלילה על המחבת ומבשלים עד שנוצרות בועות והצד התחתון מוזהב. הופכים את הפנקייק לצד השני, עד שגם הוא מזהיב.

מגישים חם. אפשר להוסיף סירופ מייפל.

בוקר טוב - ובתאבון!

 

מקור: רחל מושקוביץ
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: