מה צריך? להכנת הפחזניות:
להכנת רוטב השוקולד:
|
חממו את התנור ל-180 מעלות ושמנו תבנית אפייה. בסיר בינוני חממו יחד את המים, החמאה, הסוכר והמלח עד לרתיחה. הורידו את הסיר מהאש ושפכו פנימה את הקמח, ערבבו עד לתערובת אחידה. |
החזירו את הסיר לכיריים וחממו על אש בינונית כ-2-3 דקות, תוך כדי בחישה, עד שהתערובת מתרחקת מהצדדים. |
הורידו את הסיר מהאש והעבירו את התערובת לקערה בינונית. הוסיפו 4 ביצים, אחת בכל פעם וערבבו. |
הברישו בעדינות את הפחזניות בביצה טרופה. |
אפו את הפחזניות עד להזהבה כ-25 דקות (אל תוציאו אותם מהתנור לפני שהפחזניות אפויות, אחרת הן יצנחו). הוציאו אותן מהתבנית כדי להתקרר. |
בזמן שהפחזניות נאפות, הכינו עיגולי גלידה על מגש, כסו אותם בניילון נצמד והכניסו למקפיא כדי שיתפסו את הצורה. |
לרוטב השוקולד - בסיר קטן חממו את השמנת המתוקה. את קוביות השוקולד שברו בתור קערה וכשהשמנת מתחממת, צקו אותה על השוקולד - ערבבו עד להמסה ותערובת חלקה, אח"כ הוסיפו 1.5 כפית חמאה וערבבו שוב למרקם אחיד. |
חתכו כל פחזנית לחצי. הוציאו את כדורי הגלידה מהמקפיא והכניסו כל כדור אל הפחזניה החמימה. צקו מעל את רוטב השוקולד ואכלו בהנאה! בתיאבון! |
לידיעתכם, זהו הערך התזונתי של כל פחזניה: 123 קלוריות, 9 גרם סה"כ שומן (14%), 5 גרם שומן רווי (27%), 60 מ"ג כולסטרול (20%), נתרן 56 מ"ג (2%), סה"כ 9 גרם פחמימות (3%), סיבים תזונתיים 0.3 גר '(1%), 5 גרם סוכר, 2 גרם חלבון (4%) |
תמונה: jeffreyw
כתוב תגובה
תוכן התגובה:
שם מלא: