header

מתכון לעוגיות שוקולד ספירלה

מתכון לעוגיות ספירלות שוקולד קינוח מענג ופשוט, שכיף להכין עם הילדים, להפתיע איתו את האורחים ולחטוף ממנו ביס קטן כשמחפשים משהו מתוק וטעים!

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות שוקולד ספירלה
רכיבים לבצק:
קמח - 2 כוסות
סוכר - 1 כף
מלח - ½ כפית
חמאה - 5 כפות
חלב - ¾ כוס
רכיבים למילוי וציפוי:
חמאה - 3 כפות (מרוככת)
סוכר - 2 כפות
שוקולד מריר - 30 גר' (קצוץ דק)
חלמון ביצה - 1 (גדולה)
חלב - 1 כף
אבקת סוכר - לבזיקה
אופן הכנת הבצק:
  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
  2. בקערה בינונית, ערבבו קמח, סוכר, אבקת אפייה ומלח, עד לקבלת תערובת אחידה. preperation
  3. באמצעות האצבעות או בבלנדר, פוררו את החמאה לתוך החומרים היבשים.
  4. הוסיפו ¾ כוס חלב וערבבו את הבלילה עם מזלג עד לקבלת עיסה סמיכה. preperation
  5. לושו את הבצק בעדינות על משטח עבודה מקומח, עד לקבלת כדור. preperation
  6. באמצעות מערוך, רדדו את הבצק לצורת מלבן של 15 ס"מ על 30 ס"מ. מקמו את הצד הארוך של המלבן מולכם. preperation
אופן הכנת המילוי וציפוי:
  1. מרחו את החמאה המומסת על הבצק. preperation
  2. פזרו מעל את הסוכר וכסו עם השוקולד הקצוץ. preperation
  3. גלגלו את הבצק לגליל ארוך ופרסו אותו ל-10-12 חלקים שווים. preperation
  4. הניחו כל חתיכה על תבנית אפייה במרחק 2 ס"מ זו מזו. preperation
  5. ערבבו יחד חלמון וחלב והברישו את הצמרות. פזרו מעל סוכר. preperation
  6. הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 18 דקות או עד להזהבה. הגישו חם. preperation
מקור: חוה כשר
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.