maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגיות מלוחות של העדה הטריפוליטאית – קאק מליח

בני עדות צפון אפריקה ידועים בעוגיות המתוקות והטעימות שלהם, אך תתפלאו לשמוע שיש להם גם עוגיות מלוחות טעימות לא פחות. אם שבעתם די ממתוק ומתחשק לכם חטיף מלוח קליל שמשתלב נהדר עם מאכלי חלב ומטבלים, אתם מוזמנים להכיר את ה"קאק מליח", או בעברית "עוגייה מלוחה". המתכון הפשוט כשלעצמו הוא קסם כאשר השילוב עם הטעם הנהדר הופך אותו לחוויה של ממש. אז למה אתם מחכים? רוצו אל המטבח ונסו את המתכון הנהדר הזה עוד היום.
זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות מלוחות של העדה הטריפוליטאית – קאק מליח מקור תמונה: 196flavors
רכיבים לעוגיות מלוחות:
חלב - ½ כוס
חמאה - ½ כוס (מומסת)
שמן צמחי - ½ כוס
אבקת אפייה - 1 כפית
מלח - 1 כפית
קמח - ½3 כוסות
ביצה - 1 (טרופה - למריחה)
שומשום - ½ כוס (לציפוי)
אופן הכנת העוגיות מלוחות:
  1. צקו את החלב, החמאה המומסת ואת השמן לתוך קערת המיקסר וערבבו יחד.
  2. כעת, נפו את הקמח, המלח ואבקת האפייה אל תוך קערה נפרדת.
  3. העבירו את תכולת קערת הקמח אל תוך קערת המיקסר וערבבו עד לקבלת בצק חלק ואחיד.
  4. הניחו בתוך שקית ניילון וקררו במשך שעה.
  5. לאחר שעה, הוציאו את הבצק מהמקרר והניחו אותו על משטח עבודה מקומח מעט.
  6. חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  7. בינתיים כשהתנור מתחמם, צרו כדורים בגודל כדור פינג-פונג וגלגלו כל אחד מהם לחבל באורך של כ-15 ס"מ ובקוטר של כאחד וחצי ס"מ.
  8. הביאו קצה אחד של החבל אל הקצה השני, איחזו בלולאה שנוצרה וגלגלו אותה כך שתיווצר מעין חלה קטנה משתי צמות.
  9. הניחו את הצמה שנוצרה על תבנית אפייה, הברישו בביצה ופזרו שומשום.
  10. כשהתנור חם והגיע לטמפרטורה הרצויה, הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך כ-15 דקות או עד להזהבת העוגיות.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר