maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לעוגיות רולדת תמרים

עיראק ידועה כארץ שופעת תמרים ולכן העוגיות הללו הן אחד מהמתוקים האהובים ביותר שתוכלו למצוא כמעט בכל בית של משפחה עיראקית. אם גם לכם מתחשק לטעום מעוגיות התמרים המסורתיות האלה עקבו אחר ההוראות של המתכון שלפניכם וכאשר הן תהיינה מוכנות, פנקו את עצמכם בספל תה חם ומהביל שישתלב מצוין עם פרוסות הרולדה המדהימות הללו.
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגיות רולדת תמרים מקור תמונה: maryamsculinarywonders
רכיבים לבצק:
קמח - 3 כוסות
חלב חם - 1 כוס (או מים חמים)
חמאה - 1 כוס (מומסת, כ-240 גרם)
מלח - ½ כפית
שמרים יבשים - 2 כפיות
סוכר - 1 כפית
קצח - 2 כפיות
רכיבים למלית ויצירת הרולדות:
תמרים מג'הול - 2 כוסות (קלופים, מגולענים ודחוסים)
זרעי שומר - 1 כפית
אבקת הל - 1 כפית
שומשום - ¼ כוס (קלוי מעט)
חמאה - 1 כף
ביצה - 1 (טרופה, להברשת הבצק)
אופן הכנת הבצק:
  1. הכניסו את כל מרכיבי הבצק לקערה וערבבו יחדיו עד ליצירת בצק חלק, אחיד וגמיש.
  2. הניחו אותו בצד למשך 20-30 דקות למנוחה ותפיחה קלה.
אופן הכנת המלית ויצירת הרולדות:
  1. חממו סיר קטן על אש בינונית-גבוהה והכניסו פנימה 1 כף חמאה. לאחר שהחמאה נמסה, הוסיפו את התבלינים ואת התמרים.
  2. ערבבו היטב עד שהתמרים מתרככים ונמרחים כמו מעיין משחה.
  3. הוסיפו את השומשום הקלוי וערבבו היטב. הסירו מהאש והניחו בצד.
  4. חלקו את הבצק לשניים או ארבע חלקים, תלוי בגודל משטח העבודה שלכם, ורדדו חלק אחד מהבצק על נייר אפייה מקומח קלות.
  5. מרחו חלק מן המלית בשכבה דקה על כל הבצק המרודד הפרוס לפניכם וחצו את הבצק לאורכו. preperation מקור תמונה: http://maryamsculinarywonders.blogspot.com/2015/04
  6. גלגלו את שני חצאי הבצק לרולדות. preperation מקור תמונה: maryamsculinarywonders
  7. העבירו אל תבנית מרופדת בנייר אפייה ופרסו כל רולדה לעוגיות בעובי 1-2 ס"מ. הפרידו מעט בין כל יחידה והברישו במעט ביצה טרופה. חזרו על סדר הפעולות עם כל חלקי הבצק הנותרים. preperation מקור תמונה: maryamsculinarywonders
  8. הכניסו את התבנית אל תנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות למשך כ-15 דקות עד להזהבה, הוציאו, צננו והגישו או אחסנו בקופסה אטומה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר