maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 סלטים מרעננים וטעימים במיוחד

ישר לעיקר - בשרים ותוספות

יש האומרים שארוחה היא לא ארוחה ללא סלט שילווה אותה, אבל האם הסלט יכול להיות ארוחה בפני עצמו? הסלטים הנהדרים הבא הם לא רק טעימים ובריאים, הם גם ממלאים ממש כמו מנה בפני עצמם! מומלץ לכל חובב אוכל.

 
סלט אספרגוס ופתיתים אביבי
סלט טעים ומרענן שיכול להתאים גם כתוספת למנה עיקרית, כאשר הוא מוגש חם, וגם כסלט קר ובריא.

סלטים

מרכיבים
לסלט
  • צרור אספרגוס
  • 2 כוסות פתיתים (לא מבושלים)
  • 1/2 כוס זיתי קלמטה (פרוסים, ללא חרצנים)
  • 1/2 כוס גבינת פטה
  • חופן צנוברים קלויים (לא חובה)
  • חופן נענע טרייה, טרגון ופטרוזיליה.
  • גרידת לימון
לרוטב
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 כפות חרדל גרגרים
  • 2 כפות חומץ מיין אדום
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טבעי
  • 1 כך מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
הכנה
  • חממו תנור לחום של 220 מעלות.
  • קצצו את הקצוות הקשיחים של האספרגוס וסדרו אותו על נייר אפייה בתבנית.
  • פזרו על האספרגוס 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל גרוס וחצי מגרידת הלימון.
  • אפו את האספרגוס כ-20 דקות, עד שהוא יתרכך. חתכו את האספרגוס לחתיכות באורך של כ-2 ס"מ.
  • הרתיחו מים ומלח בסיר גדול, הוסיפו את הפתיתים ובשלו עד שיהיו מוכנים.
  • בזמן הבישול, הכינו את הרוטב על ידי ערבוב של כל מרכיבי הרוטב בקערה.
  • סננו את הפתיתים, העבירו אותם לקערה גדולה וערבבו אותם עם הרוטב, הזיתים, האספרגוס, גבינת הפטה, הצנוברים, עשבי התיבול וגרידת הלימון.

סלט אפרסמון, רימון ואורז בר
סלט מפתיע ופשוט להכנה אשר יכול לשמש כמנה בפני עצמו.

סלטים

מרכיבים
לסלט
  • 3 כוסות אורז בר מבושל
  • כוס גרעיני רימון
  • 4 אפרסמונים בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 1 כוס פיסטוקים קלויים, מקולפים וקצוצים
  • 4 כוסות עלי קייל

​לרוטב

  • בצלצל שאלוט בינוני
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
  • 2 כפות ממרח מיסו אדום
  • כף חומץ מיין לבן
  • כף שמן זית
  • 2 כפיות דבש
הכנה
  • קצצו את הבצל והשרו אותו במי קרח למשך 5 דקות לפחות. סננו את הבצלצל. השריית הבצל מעדנת את טעמו החריף.
  • העבירו את הבצלצל, מיץ התפוזים, ממרח המיסו, החומץ, שמן הזית והדבש במעבד מזון, והפעילו אותו עד ליצירת רוטב אחיד וחלק.
  • תבלו את הרוטב עם מלח ופלפל גרוס בנדיבות.
  • ערבבו בקערה את האורז עם הרוטב, הוסיפו את גרעיני הרימון, חתיכות האפרסמון, חצי מהפיסטוקים וערבבו עד שכל המרכיבים יתכסו ברוטב.
  • לפני ההגשה, פזרו את שארית הפיסטוקים מעל הסלט.

סלט ים תיכוני עם גרגרי חומוס מתובלים וקרוטוני זעתר
סלט בעל טעמים מוכרים אך חדשים. טעים, ממלא ובריא.

סלטים

מרכיבים
לסלט
  • 3 מלפפונים, חתוכים לקוביות
  • 3 עגבניות תמר, חתוכות לקוביות
  • 9 צנוניות בינוניות, חתוכות לקוביות
  • 1 וחצי כוסות כוסברה טרייה, קצוצה
  • 170 גר' גבינת פטה
לקרוטונים
  • 3 פיתות טריות
  • 4 כפות שמן זית
  • 6 כפות זעתר
לגרגרי החומוס
  • 2 קופסאות גרגרי חומוס, מסוננות
  • 2 כפות זמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
לרוטב
  • 1/2 כוס טחינה
  • 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טבעי
  • 1/4 כוס מים פושרים
  • 1/2 כף מלח
  • 2 כפיות חומץ אורז
  • 1 כף סירופ מייפל
הכנה
  • חממו תנור לחום של 170 מעלות, וסדרו נייר אלומיניום בתבנית אפייה.
  • הפרידו כל אחת מהפיתות לשני חצאים, סדרו את החצאים על תבנית האפייה, הזליפו עליהן את שמן הזית ופזרו מעליהן את הזעתר. אפו במשך כ-15 דקות, עד שיהפכו לזהובות. הניחו לפיתות להתקרר.
  • בזמן שהפיתות נאפות, נכין את גרגרי החומוס. ערבבו בקערה קטנה את הכמון, הפפריקה, הכורכום, המלח והפלפל. חממו את זמן הזית במחבת, הוסיפו את גרגרי החומוס המסוננים והתבלינים וערבבו בעדינות עד שהתבלינים יכסו לגמרי את הגרגרים. אל תטגנו יותר מ-7 דקות.
  • הכינו את הרוטב על ידי טריפה של הטחינה ומיץ הלימון. הוסיפו לרוטב את המים וסירופ המייפל, ערבבו היטב וקררו עד לשימוש.
  • ערבבו את הירקות, הכוסברה, הגבינה וגרגרי החומוס בקערת הגשה. שברו את הפיתות ביד ליצירת קרוטונים קטנים. הוסיפו את הרוטב ממש לפני ההגשה.

סלט הדרים עם אשכולות שומשום ורוטב וינגרט שומר
סלט גורמה בעל טעמים מיוחדים שישארו איתכם לאורך זמן רב. 

סלטים

מרכיבים
לאשכולות השומשום 
  • חלבון מביצה גדולה
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית ציפורנים טחונות
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • כוס זרעי שומשום
לסלט
  • 4 תפוזים, קלמנטינות, תפוזי דם ו/או אשכוליות (ניתן לשלב לפי הטעם)
  • 10 כוסות תערובת עלי סלט
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה טריים
  • 1/2 כוס עלי שומר, קצוצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/4 פקעת שומר קטנה, קצוצה
  • בצלצל שאלוט קטן, קצוץ דק
  • 2 כפות ג'ינג'ר, מקולף וקצוץ
  • 1 כפית זרעי שומר, מעוכים
  • 1/4 כוס חומץ מיין לבן
  • 2 כפות דבש
הכנה
  • חממו תנור לחום של 180 מעלות.
  • טרפו את חלבון הביצה בקערה קטן עד שיווצר מעט קצף, הקציפו פנימה את הסוכר, המלח, הקינמון, הציפורנים והאגוז המוסקט. הוסיפו את השומשום וערבבו עד שיצופו כולם בתערובת.
  • בעזרת כף, צרו מתערובת השומשום אשכולות קטנים, סדרו אותם על תבנית עם נייר אפייה.
  • אפו את האשכולות, תוך הפיכה מדי פעם, במשך 10 דקות, עד להזהבה.
  • חממו במחבת קטנה את השמן, הוסיפו לו את השומר הקצוץ, הבצל, הג'ינג'ר וזרעי השומר. ערבבו את תוכן המחבת לעיתים קרובות, טגנו במשך 8-10 דקות עד לריכוך (אל תתנו לתערובת להשחים!). הוסיפו את החומץ והדבש, תבלו במלח ופלפל.
  • גרדו בעדינות כפית גרידה אחת מהתפוז והניחו בצד. קלפו את כל פירות ההדר, הפרידו את הפלחים והעבירו אותם לקערה.
  • ערבבו את פירות ההדר עם העלים, הפטרוזיליה, עלי השומר והרוטב. 
  • הגישו בתוספת אשכולות השומשום.

סלט תרד טרופי מרענן עם רוטב וינגרט ליים
סלט בעל טעמים טרופיים מפתיעים אשר יהפוך את הקיץ שלכם לחווייה חדשה לגמרי.

סלטים

מרכיבים
לסלט
  • 3 כוסות עלי תרד טריים
  • 1/3 כוס תות שדה, קצוץ
  • 1/3 כוס אננס, קצוץ
  • 1/2 אבוקדו, חתוך לקוביות
  • 1/8 כוס פרוסות בצל סגול
  • 1/8 כוס פקאנים קלויים
  • גבינת פרמז'ן מגוררת
לרוטב
  • 1/8 כוס שמן זית
  • 1/8 כוס חומץ מיין לבן
  • כף מיץ מליים טרי
הכנה
  • צרפו את מרכיבי הרוטב במיכל קטן, סגרו אותו וערבבו היטב.
  • העבירו לקערה את עלי התרד, תות השדה, האננס, האבוקדו, הבצל, והפקאנים, הוסיפו את רוטב הוינגרט.
  • ערבבו את הסלט היטב, הוסיפו את גרידת הפרמז'ן.

 

מקור: אורית גוזלן
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: