print header

אוסף של 5 מתכונים ממטבחי דרום אמריקה

 צעירים רבים נוסעים אל היבשת הזו אחרי צבא, יש גם לא מעט אנשים במדינתנו שהם יוצאי המדינות הנמצאות בשטחה – אך רובנו, צריך להודות בכך, לא ממש מכירים את דרום אמריקה, ובטח ובטח לא את מטבחיה ואת המנות המאפיינות אותם. בעיני רבים מאיתנו המטבח הדרום אמריקאי יכול להיתפס כאקזוטי, תוסס ומסעיר, אך גם ככזה שכולל מנות שאנו לא ממש יודעים איך להכין ואולי גם רכיבים שאינם נפוצים פה בארץ. אז תנו לנו לגלות לכם סוד קטן: הכנת מנות דרום אמריקאיות טעימות יכולה להיות עניין לא מסובך בכלל, כי יש לא מעט מהן שכוללות רכיבים שניתן למצוא בקלות בארץ, והטעמים שתקבלו מהן הם ייחודים ומרעננים. כדי שתבינו כמה קל, פשוט ומומלץ לבשל אוכל דרום-אמריקאי, אספנו עבורכם 5 מתכונים למנות ממטבחים שונים ברחבי היבשת המרתקת הזו שיפתחו לכם את התיאבון.

מתכון פשוט לסביצ'ה פרואני

הסביצ'ה הוא לא סתם סלט – זהו המאכל הלאומי של פרו, ואחד המאכלים הנפוצים ביותר בדרום אמריקה, ולא בכדי. השילוב הנהדר בין הדג הטרי לבין הירקות הרעננים הופך את הסביצ'ה למעדן מיוחד, אך גם פשוט מאוד להכנה, שכדאי שתנסו בעצמכם, כי הוא ייכנס ישירות לליבכם ולמטבחכם.

 

מתכון פשוט לסביצ'ה פרואני מקור תמונה: feasting at home
רכיבים לסביצ'ה פרואני:
בצל סגול - ½ (חתוך לפרוסות דקות)
דג - 500 גרם (ניתן להשתמש בבס, מוסר ים או מושט לבחירתכם; חתוך לקוביות של 1.5 ס"מ)
שיני שום - 2-3 (מרוסקות)
מלח - ½1 כפיות (ועוד חופן קטן לטיפול בבצל)
פלפל שחור - ¼ כף
כוסברה - ¼–½ כף (קצוצה)
פלפל חלפיניו - 1 (ללא גרעינים, חתוך דק)
מיץ לימון - ¾ כוס
מלפפון - 1 כוס (פרוס דק)
שמן זית - 1 כף
אבוקדו - 1 (חצי קשה, פרוס, לקישוט)
מתכון לאמפנדס קטנים במילוי בשר וזיתים

מתכון לאמפנדס, החטיף הארגנטינאי הרשמי, מגיע בצורת כיסונים קטנים וממולאים בבשר בקר. מעדן מתובל!

רכיבים לבצק :
קמח - 3 כוסות
שמן זית - ⅓ כוס
מים - 1 כוס
סוכר - 1 כף
מלח - 1 כפית
רכיבים למלית בשר:
בשר בקר - ½ קג' (טחון)
עגבניות - 2 (בינוניות, מרוסקות)
בצל - 1 (גדול, קצוץ)
זיתים - ½ כוס (ירוקים, קצוצים)
שיני שום - 3 (קצוצות)
כמון - 1 כף
שמן זית - לפי הטעם
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לקצ'פה - פנקייק תירס וונצואלי

בוונצואלה הרחוקה שבדרום אמריקה, נוהגים לאכול קצ'פה – מעין פנקייק תירס חמים וטעים – לארוחת בוקר, ואתם תוכלו להכין אותו בקלות בעזרת המתכון הזה, גם לארוחת ערב שגרתית, כמנה לסעודה עם אורחים או בכל זמן אחר שתחפצו בו. פנקייק התירס הנפלא הזה פשוט להכנה ומביא את טעמי דרום אמריקה ישירות למטבחכם!

 

מתכון לקצ'פה - פנקייק תירס וונצואלי מקור תמונה: The Spruce Eats
רכיבים לקצ'פה:
גרגירי תירס - 3 כוסות (טריים או קפואים)
שמנת - 1 כף
מלח - 1 כפית
חמאה - 2 כפות (מומסת)
קורנפלור - ¼ כוס (לעיבוי ומיצוק, לא חובה)
חמאה - לפי הטעם (כתוספת)
גבינת שמנת - לפי הטעם (כתוספת)
מתכון לפאפה רלנה: תפוחי אדמה ממולאים בנוסח פרואני

אם אתם רוצים אוכל מנחם, מזין ומרגיע – המנה הנפלאה הזו, שמגיעה אלינו מן המטבח הפרואני הרחוק, היא בדיוק כזו. הפאפא רלנה הם כדורי רסק תפוחי אדמה מטוגנים וממולאים בתערובת בשר טחון, שללא ספק יעלו לכם חיוך מאוזן לאוזן ברגע שתטעמו אותם. אז אל תתמהמהו – גשו אל המתכון, אמצו אותו למטבחכם והחלו להכין את הפאפא רלנה.

 

מתכון לפאפה רלנה: תפוחי אדמה ממולאים בנוסח פרואני מקור תמונה: receta de papa de rellena
רכיבים לפאפא רלנה:
תפוח אדמה - 6 (בינוניים)
בצל - ½ כוס (קצוץ דק)
שיני שום - 2 (כתושות)
פלפל חלפיניו - 1 כף (כתוש)
כמון - 1 כפית
פפריקה - ½ כפית
בשר טחון - 350 גרם
ציר בקר - ¾ כוס
צימוקים - ⅓ כוס
זיתים ירוקים - ⅓ כוס (מגולענים וחתוכים, לא חובה)
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ¼ כפית
קמח - ½ כוס
"לצ'ה אסאדה" - מתכון לעוגת פודינג חלב דרום אמריקאית

אם מתחשק לכם לגוון את תפריט הקינוחים שאתם מוציאים ממטבחכם ולהכניס לו קצת רוח דרום אמריקאית רעננה, נסו את עוגת הפודינג הנפלאה "לצ'ה אסאדה". משמעות שמה של העוגה הזו, המגיעה אלינו מן המטבח הצ'יליאני האקזוטי הוא "חלב צלוי" והיא כוללת תערובת חלבית מתוקה להפליא על מצע של קרמל נהדר. אז נסו את הקינוח הזה, שייקח אתכם ישירות לצ'ילה הנפלאה וישאיר בפה טעם של עוד לכל מי שיטעם ממנו.

"לצ'ה אסאדה" - מתכון לעוגת פודינג חלב דרום אמריקאית מקור תמונה: Pilar's Chilean Food&Garden
רכיבים ללצ'ה אסאדה:
חלב מרוכז - 1 פחית (כ-400 גרם)
חלב - 2 כוסות
תמצית וניל - 1 כפית
סוכר - 1 כוס
מים - ½ כוס
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו