maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים מיוחדים לחג הפסח

 בכל שנה, לאחר כל הניקיונות והארגונים לקראת חג הפסח, מתחילים הלבטים הקבועים בנוגע למה שנבשל. ישנם מאכלים שאוכלים רק פעם בשנה בליל הסדר, אך מה לעשות שלפעמים הדור הצעיר כבר לא מתחבר למנות הישנות ומחפש אוכל יותר מעניין. במיוחד עבורם ועבור אלה שרוצים לרענן את המאכלים המוגשים לשולחן החג, אספנו 5 מתכונים לפסח מעדות שונות ונתנו להם טוויסט מעניין שיגרום לצעירים שבחבורה ולכל מי שחפץ בשינוי, לטעום ולהתענג על המנות הטעימות והמסקרנות.
מתכון לכדורי גפילטע-פיש
אם הילדים לא מוכנים לטעום את קציצות הגפילטע-פיש שלכם או של סבתא, ואתם מתעקשים שחייבים כי זאת מסורת, הכינו להם את כדורי הגפילטע-פיש הללו בלי לומר להם מה הם, ותראו שהילדים יזללו את מנת הדג בתיאבון והנאה. אתם תוכלו להרגיש מרוצים שהבעיה נפתרה והקטנטנים רק יחכו לפעם הבאה.
רכיבים לכדורי גפילטע-פיש:
דג קרפיון - 2 פילטים (או כל פילה דג אחר - שמרו את העצמות)
בצל - ¼ (גדול קצוץ דק)
אבקת אפייה - ½ כפית
קמח מצה - ½ כוס (או קמח תפוח אדמה)
קורנפלור - ½ כוס (או קמח תפוח אדמה)
מלח - 1 כפית
פלפל שחור - 1 כפית
סוכר - 4 כפות
גזר - 1 (קלוף וחתוך לקוביות קטנות)
 
מתכון למרק אגוזים גאורגי - סגרובֶה
מתכון המרק שלפניכם מגיע אלינו מגאורגיה ונקרא סגרובֶה. את המנה המיוחדת הזו, העוברת בין אם לבת במשך דורות, נהגו להכין בעיקר בליל הסדר והיא נחשבה למנה מפנקת ועשירה שכולם חיכו לקבלה. מתכון המרק המקורי בשרי ומכיל גרונות עוף, אך כאן ניתנת האפשרות להכין את המאכל המסורתי הנהדר הזה גם למי שלא אוכל בשר.
מתכון למרק אגוזים גאורגי - סגרובֶה מקור תמונה: jaggerypepper
רכיבים למרק אגוזים:
בצל - ½ (בינוני קלוף וקצוץ)
שמן קנולה - 2 כפות (לטיגון הבצל)
שום - 1 (קצוץ)
מלח - ¼ כפית (שטוחה)
פפריקה מתוקה - ¼ כפית (שטוחה)
מים - ¾ כוס
רסק עגבניות - ½ כוס
אגוזי מלך - 3 כפות (טחונים)
רוטב תמרינדי - ½ כפית
מתכון למרק כדורי קניידלך ממולאים בחזה עוף
אין כמעט אחד שלא מכיר את כדורי קמח המצה המתבשלים במרק העוף - הטעם המופלא והמרקם הנהדר יוצרים חוויה קולינארית שניתן למצוא רק במטבח היהודי-אשכנזי המסורתי. הכנת הקניידלך היא אינה עבודה מסובכת וגוזלת רק דקות מעטות, אך אם תרצו לגוון קצת את המנה שלכם וליצור אוכל גורמה גם מהמאכל היהודי הוותיק, כדאי שתעקבו אחר המתכון הבא. לאחר שתנסו אותו פעם אחת לא תרצו להחליפו באחר.
מתכון למרק כדורי קניידלך ממולאים בחזה עוף מקור תמונה: recepty.blesk
רכיבים למרק:
כרעיים עוף - 4 יחידות
סלרי - 2 (גבעולים גדולים עם עלים - קצוצים)
גזרים - 2 (גדולים, פרוסים בעובי 3 ס"מ)
בצל - 1 (חתוך לרבעים)
פטרוזיליה - ½ צרור
שמיר - 3 כפות (או 1 כפית מיובש)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לקניידלך:
ביצים - 4 (טרופות)
שמן - 4 כפות
קמח מצה - 1 כוס
מלח - 2 כפיות
מים - ¼ כוס (חמים)
מים - 12 כוסות (עם כ-2 כפות מלח)
 
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח
הכירו את עוגיות השוקולד צ'יפס הכשרות לפסח שלא תוכלו להבחין בינן לבין הרגילות של היומיום. אחרי שנים בהן היינו צריכים לסבול מעוגיות לא טעימות בחג הפסח, הגיע הזמן להתענג על קינוח טעים ופריך שיעשה לכם חג כשר ושמח במיוחד.
מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח מקור תמונה: toriavey
רכיבים לעוגיות שוקולד צ'יפס:
חמאה - ¼2 חבילות (ללא מלח - 250 גרם)
סוכר חום - ½1 כוסות
דבש - 2 כפות
תמצית וניל - 2 כפיות
מלח - ¼ כפית
קמח מצה לעוגות - ¾1 כוסות
שוקולד צ'יפס - 2 כוסות
מתכון לפשטידת תפוחי אדמה וירקות - מחמר מרוקאית
את פשטידת המחמר המרוקאית זוכרים ואוהבים זקני השבט אשר לא היו מוכנים להחליפה בעד שום מאכל אחר - הריח הנפלא שהיה מתפשט בכל חלל הבית היה פורץ החוצה ומזמין את כל השכנים. כיום מעבר לטעם חשובה גם האסתטיקה והגודל של המנה, לכן שימרנו את המתכון המסורתי אך הענקנו לו מראה שונה ומגרה שיגרום גם לדור הצעיר להתענג על המנה הטעימה ועתיקת היומין הזו.
מתכון לפשטידת תפוחי אדמה וירקות - מחמר מרוקאית מקור תמונה: thelemonbowl
רכיבים לפשטידה:
תפוחי אדמה - 5 (בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות)
אפונה וגזר - 1 קופסה (מקופסת שימורים שטופה ומסוננת)
פטרוזיליה - ½ צרור (קצוצה דק)
ביצים - 6 (טרופות)
אבקת מרק בטעם עוף - 1 כף (שטוחה)
מלח - קורט
פלפל שחור - קורט
שמן קנולה - ¼ כוס
כורכום - ½ כפית
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו