maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכוני גולש טעימים ומפתיעים

 הכירו את 5 גרסאות הגולאש השונות והמיוחדות שיהפכו כל ארוחה שלכם לסעודת מלכים מפנקת ומשביעה! החל מהגרסה ההונגרית הקלאסית דרך המתכון הברזילאי שמבוסס על דגים ועד לגולאש האירי שמכיל בירה כהה ועשירה - כל אחד ימצא ברשימה הבאה את המנה שתואמת או טעמו האישי. תוכלו להכין את המנות האלו עבור ארוחות ערב עשירות או מפגשי סוף שבוע עם כל המשפחה, ולפנק את יקיריכם עם מאכלים טעמים שהם לא ימצאו בשום מקום אחר. שיהיה בתיאבון!
מתכון לגולאש הונגרי אמיתי
גולאש הוא אחד מסמלי האיכות של המטבח ההונגרי הקלאסי - המנה המופלאה הזאת, המשלבת בשר שמן עם ירקות שורש שמבושלים בבישול איטי, ידועה כעשירה ומנחמת בכל רחבי העולם. לפעמים רק עצם הזכרת שמה גורמת לגירוי בבלוטות הטעם, שרק מחכות להרגיש את הבשר הרך והנימוח בחלל הפה. אז אם עשינו לכם חשק להכין את מנת הדגל של המטבח ההונגרי, כדאי שתנסו את המתכון הבא...
מתכון לגולאש הונגרי אמיתי מקור תמונה: kuechengoetter
רכיבים לגולאש:
בצלים - 5 (קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ)
פלפל צהוב - 1 (גדול, חתוך לרצועות ארוכות ברוחב 1 ס"מ)
פלפל אדום - 1 (גדול, חתוך לרצועות ארוכות ברוחב 1 ס"מ)
בשר לגולאש - ¼1 ק"ג (חתוך לקוביות בגודל 5X5 ס"מ)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קמח - 1 כף
שמן צמחי - 3 כפות
רסק עגבניות - 2 כפות
יין אדום - 250 מ"ל (יבש)
מיורן - קמצוץ (מיובש – לא חובה)
תפוח אדמה - 1 (בינוני, קלוף ומגורר)
פלפל חריף - 1 כפית (או פפריקה חריפה)
קימל - 1 כפית (טחון)
 
מתכון לגולאש מקסיקני עם שעועית
מתכון גולאש מקסיקני טעים, עשיר ונימוח המוכיח את הביטוי "הסבלנות משתלמת" - מה עוד צריך בשביל ארוחה מפנקת? אמנם זמן הבישול של המנה הזו הוא לא קצר, אבל שילוב המרכיבים שבה יוצר חווית טעמים שבהחלט מפצה על כך. אז למה אתם מחכים? פנקו את יקיריכם במנה מעולה שתעלה חיוך ענק על פניהם וטעם נהדר על לשונם.
מתכון לגולאש מקסיקני עם שעועית מקור תמונה: thepretendbaker
רכיבים לגולאש:
שעועית לבנה - 1 ק"ג (מושרת ללילה במים)
מים - 6 כוסות
בשר בקר - 750 גרם (חתוך לקוביות בינוניות)
בצל - 1 (גדול, קצוץ)
פלפל ירוק חריף - 1 (גדול, קצוץ)
שן שום - 1 (כתושה)
מלח - ½1 כפיות
אורגנו - ½ כפית
פפריקה מתוקה - ¼ כפית
כמון - ¼ כפית (טחון)
רסק עגבניות - 220 גרם
שמן זית - 3 כפות
מתכון לתבשיל גולאש אפריקאי עם עוף ובוטנים
כל עם ומתכון הקדירה הייחודי לו; להונגרים גולאש חריף, לטוניסאים אריסה ואילו באזורים מסוימים באפריקה תוכלו לפגוש במנה המיוחדת שלפניכם, שמבוססת על עוף ובוטנים. המתכון הבא קל ופשוט להכנה, והטעם הממכר של המנה הנהדרת הזו יגרום לכם להכין אותה פעם אחר פעם בכל הזדמנות אפשרית!
מתכון לתבשיל גולאש אפריקאי עם עוף ובוטנים מקור תמונה: kitchensanctuary
רכיבים לגולאש:
שמן צמחי - ½1 כף
בצל - 1 (גדול, קלוף וקצוץ)
שיני שום - 2 (כתושות)
ג'ינג'ר - 1 חתיכה (בגודל אגודל, מקולפת ומגורדת)
פלפל שחור - ½ כפית
מלח - ¼ כפית
פלפל צ'ילי - 1 כפית (מיובש - לא חובה)
פלפל צ'ילי - 2 (קטנים, טריים וקצוצים דק)
חזה עוף - 4 (חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ)
חמאת בוטנים - 150 גרם (טבעית)
ציר עוף - 480 מ"ל (מתכון לציר עוף, או ½2 כוסות מים רותחים עם ½2 כפיות אבקת מרק)
עגבניות מרוסקות - 1 (קופסת שימורים)
בטטה - 1 (גדולה, חתוכה לקוביות בגודל 2X2 ס"מ)
בוטנים - 1 כוס (קצוצים גס)
 
מתכון לגולאש דגים ברזילאי
אם חשבתם שגולאש ניתן להכין רק מבשר בקר או עוף, כדאי שתכירו את המתכון הברזילאי הבא שיכול להתמודד בקלות מול כל מנת תבשיל קדירה אחרת. המנה הקלילה והמרעננת הזו מתאימה לכל עונה וגורמת לתחושת שובע לאורך זמן. אז בפעם הבאה כשמתחשק לכם לאכול משהו טעים, מהיר ובריא, נסו את מתכון גולאש הדגים הברזילאי שלפניכם ותיהנו ממנת גורמה איכותית ומפתיעה!
מתכון לגולאש דגים ברזילאי מקור תמונה: recipetineats
רכיבים לגולאש:
פילה דג לבן - 500 גרם (ללא עור, חתוך לקוביות של ½2 ס"מ)
מלח - ¼ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
שמן זית - ½2 כפות (מחולקות)
שיני שום - 2 (כתושות)
בצל - 1 (קטן, קצוץ דק)
פלפל אדום - 1 (גדול, חתוך לרצועות)
סוכר - ½1 כפיות
כמון - 1 כף (טחון)
פפריקה חריפה - 1 כף (לא חובה)
מלח - ½ כפית
חלב קוקוס - 400 מ"ל
עגבניות מרוסקות - 400 גרם (מקופסת שימורים)
ציר דגים - 1 כוס (מתכון לציר דגים, או 1 כוס מים רותחים עם 1 כפית אבקת מרק עוף)
מתכון לגולאש אירי עם בירה כהה
כמו כל תבשיל קדירה אחר, המתכון לגולאש האירי דורש המון סבלנות בשל בישולו האיטי, אך שלא כמו בכל מתכון מסורתי אחר, כאן הבירה משחקת תפקיד מרכזי ומוסיפה גוון עמוק וריח נפלא שיהפוך את היום שלכם לשמח במיוחד. אז ממש לא משנה מה מזג האוויר עכשיו או אם חשבתם לבשל מנה אחרת, כדאי לכם מאוד לנסות את המתכון הבא!
מתכון לגולאש אירי עם בירה כהה מקור תמונה: recipetineats
רכיבים לגולאש:
שמן זית - 2 כפות
בשר בקר לגולאש - ¼1 ק"ג (חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ)
מלח - ¾ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
שיני שום - 3 (כתושות)
בצלים - 2 (קצוצים)
נקניקיות קבאנוס - 180 גרם (קצוצות)
קמח - 3 כפות
בירה כהה - 440 מ"ל (גינס, לף וכדומה)
רסק עגבניות - 4 כפות
ציר עוף - 3 כוסות (מתכון לציר עוף, או 3 כוסות מים עם 3 כפיות אבקת מרק עוף)
גזרים - 3 (קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ½1 ס"מ)
סלרי - 2 גבעולים (גדולים, חתוכים לחתיכות בגודל של 2 ס"מ)
טימין - 1 כפית (עלים מיובשים)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו