maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לגולאש אירי עם בירה כהה

כמו כל תבשיל קדירה אחר, המתכון לגולאש האירי דורש המון סבלנות בשל בישולו האיטי, אך שלא כמו בכל מתכון מסורתי אחר, כאן הבירה משחקת תפקיד מרכזי ומוסיפה גוון עמוק וריח נפלא שיהפוך את היום שלכם לשמח במיוחד. אז ממש לא משנה מה מזג האוויר עכשיו או אם חשבתם לבשל מנה אחרת, כדאי לכם מאוד לנסות את המתכון הבא!
זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון לגולאש אירי עם בירה כהה מקור תמונה: recipetineats
רכיבים לגולאש:
שמן זית - 2 כפות
בשר בקר לגולאש - ¼1 ק"ג (חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ)
מלח - ¾ כפית
פלפל שחור - לפי הטעם
שיני שום - 3 (כתושות)
בצלים - 2 (קצוצים)
נקניקיות קבאנוס - 180 גרם (קצוצות)
קמח - 3 כפות
בירה כהה - 440 מ"ל (גינס, לף וכדומה)
רסק עגבניות - 4 כפות
ציר עוף - 3 כוסות (מתכון לציר עוף, או 3 כוסות מים עם 3 כפיות אבקת מרק עוף)
גזרים - 3 (קלופים וחתוכים לקוביות בגודל ½1 ס"מ)
סלרי - 2 גבעולים (גדולים, חתוכים לחתיכות בגודל של 2 ס"מ)
טימין - 1 כפית (עלים מיובשים)
אופן הכנת הגולאש:
  1. המליחו ופלפלו את קוביות הבשר בקערה.
  2. חממו סיר גדול על אש גבוהה, צקו את השמן וטגנו בתוכו את קוביות הבשר מכל הכיוונים בקבוצות קטנות בכל פעם.
  3. הסירו את הבשר מהסיר והניחו בצד.
  4. בינתיים החזירו את הסיר לכיריים מתחת ללהבה בינונית וצקו עוד מעט שמן, טגנו את השום והבצל יחדיו עד שהבצל נעשה שקוף, כ-3 דקות, ולאחר מכן הוסיפו את הקבאנוס הקצוץ.
  5. בשלו עד שהבצל משחים, הוסיפו את הקמח וערבבו היטב.
  6. מיזגו את הבירה על התערובת של הבצל והקאבנוס, וערבבו עד שהקמח נטמע בבירה.
  7. החזירו את הבשר אל תוך הסיר, כולל המיצים שנוצרו בקערה, וצקו את ציר העוף אל הסיר עד כדי כיסוי כמעט מוחלט. בסיום, הכניסו לתוך הסיר את 2 עלי הדפנה.
  8. כסו את הסיר והביאו לרתיחה, הורידו את הטמפרטורה לנמוכה ביותר ובשלו כשעתיים לפחות או עד שהבשר נעשה רך ונימוח.
  9. הסירו את המכסה ובשלו עוד כ-30-45 דקות נוספות, הוציאו את עלי הדפנה, טעמו ושפרו טעמים על ידי הוספת מלח ופלפל לפי טעמכם.
  10. כאשר הרוטב צומצם דיו ונעשה מעט סמיך, הגישו את המנה לצד פירה או אורז.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: