maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מתכוני פסטה מירקות - בריא וטעים

 פסטה היא אחד המאכלים הפופולריים ביותר בכל בית ובצדק - היא קלה להכנה, טעימה ואפשר להכין כמעט אינסוף סוגים של רוטב שישתדך לה. אבל בינינו, כמה מכם באמת מוכנים להסתפק בגודל המנה המומלצת (בערך כוס של פסטה מבושלת)? רובנו אוכלים בכיף גבעת פסטה וכך צורכים הרבה יותר פחמימות מהמומלץ. אין סיבה להימנע מפסטה לתמיד, במיוחד לא אם אתם משתמשים בפסטה מקמח מלא, אבל לפעמים כדאי להשתמש בתחליף האולטימטיבי: ירקות! כן, הירקות הקשים שבמזווה ובמקרר שלכם יכולים לחליף את הפסטה בהצלחה רבה, ולהיות פתרון נפלא לשומרים על המשקל ולרגישים לגלוטן כאחד. כל מה שצריך הוא קולפן ומתכון קל לרוטב מיוחד. אתם מוזמנים להכיר את התחליפים הבריאים והטעימים של הפסטה. 
מתכון קל לספגטי מבשר דלעת עם שום וחמאה

"דלעת הספגטי" הצהובה קיבלה את שמה משום שלאחר הבישול החלק שבמרכזה מקבל מרקם המזכיר ספגטי,  כך שהיא מועמדת טבעית להחליף את הספגטי הרגיל. תוכלו למצוא אותה אצל הירקן ובשווקים. השידוך הפשוט של תוכנה לחמאה ושום מבליט את טעמה והופך אותה לחגיגת טעמים נהדרת. 

רכיבים ל"ספגטי":
דלעת ספגטי - 1 (קטנה)
חמאה - 2 כפות
שיני שום - 2 (קצוצות)
פטרוזיליה - ¼ כוס (או ריחן, קצוצים - אפשר לערבב )
מלח - ½ כפית (שטוחה או לפי הטעם)
גבינת פרמז'ן - ¼ כוס (מגורדת)
מתכון קל לספגטי מרצועות זוקיני עם עגבניות ורוזמרין

הזוקיני הוא תחליף פופולרי לספגטי בקרב אוהבי האוכל הבריא. אם אין זוקיני אפשר להשתמש בקישוא, אך הזוקיני, בעל הקליפה הירוקה כהה, מוצק יותר מהקישוא ולכן עדיף עליו. 

רכיבים ל"ספגטי" זוקיני:
עגבניות קצוצות - 800 גר' (1 קופסה או 4-5 עגבניות טריות קצוצות )
בצל - ½ (סגול, קצוץ)
רוזמרין - כ-20 (עלים)
מלח - לפי הטעם
שמן זית - 3 כפות
שיני שום - 6 (קצוץ בגסות)
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון טבעוני לפסטת לפת ברוטב קשיו

אתם יכולים להכין רוטב אלפרדו חלבי רגיל, אבל כאן מובא לפניכם רוטב טבעוני למקרה שתרצו להכין מנה שהיא פרווה. הלפת, שבטח כלל נאפית או נצלית, מקבלת כאן תפקיד חדש ומפתיע

רכיבים לספגטי לפת:
לפת - 1 (גדולה וקלופה)
שמן זית - 1 כף
שמן זית - 1 כף
שיני שום - 2 (קצוצות)
חומץ לבן - 2 כפות
רכיבים לרוטב קשיו טבעוני:
אגוזי קשיו - 2 כוסות (שהושרו במים לשעה לפחות וסוננו)
מים - 2 כוסות
מיץ לימון - 2 כפות
שמרי בירה - 3 כפות (להשיג בחנויות ומרכולי הטבע)
אבקת שום - 1 כף
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - ½ כפית (גרוס)
אגוז מוסקט - מעט (⅛ כפית, מגורד)
מתכון קל ללזניה מחצילים וגבינות

זה פשוט מאוד וכל כך טעים: חצילים הם מרכיב פופולרי בתוך לזניה, אבל בשר החציל העבה יכול להיות גם תחליף מושלם לדפי הלזניה עצמם.

רכיבים לרוטב עגבניות:
שמן זית - ¼ כוס
בצל - 1 (גדול, קצוץ)
שיני שום - 3 (כתושות)
פפריקה חריפה - ¼ כפית (או צ'ילי גרוס)
עגבניות מרוסקות - 2 קופסאות (800 גר' כל אחת)
בזיליקום - צרור (עלים טריים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
רכיבים לחצילים:
חצילים - 4 (גדולים)
גבינת מוצרלה - 400 גר' (חתוכה לפרוסות)
גבינת פרמז'ן - 2 כפות (מגורדת)
פירורי לחם - 1 כוס (רצוי קלויים קלות אך לא חובה)
מתכון לפסטת פטוצ'יני גזר עם פטריות ופלפל אדום

הגזר המתקתק מעניק למנה טעם וצבע נהדרים, וכמובן שפע של ויטמינים טובים. אתם יכולים לנשנש ממנו בלי ייסורי מצפון... שימו לב שרשימת המרכיבים כוללת רוטב עגבניות לפסטה מוכן. אתם יכולים לקנות אחד כזה או להכין לפי טעמכם. 

רכיבים לפטוצ'יני גזר :
שמן זית - 2 כפות
שן שום - 1 (קצוצה)
פטריות - ½ כוס (שמפיניון, חתוכות )
פלפל אדום - 1 (קצוץ)
בזיליקום - 2 כפות (עלים טריים)
עגבניות שרי - ½ כוס (חצויות)
רוטב עגבניות - ¾ כוס (לפסטה, קנוי או מוכן לפי טעמכם)
גזרים - 3 (גדולים וקלופים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בזיליקום - חופן (קרועים ביד קישוט)
מתכון לספגטי גזר וזוקיני בפסטו תרד

גזר וזוקיני יכולים להחליף את הספגטי בצלחת שלכם, מה דעתכם לשלב ביניהם ולהכין רוטב פסטו מיוחד? אמנם ניתן לאדות את המרכיבים העיקריים לפני ההכנה, אבל אתם תופתעו לגלות שאפשר להכין את המנה הזאת גם בלי להדליק תנור או להוציא מחבת מהארון!

רכיבים לספגטי:
גזרים - 2 (גדולים, קלופים)
זוקיני - 2 (גדולים, קלופים)
עלי תרד בייבי - 3 כוסות
גרעיני דלעת - ¼ כוס (קלופים טבעיים)
שמן זית - 3 כפות
מלח - לפי הטעם
מתכון מיוחד לניוקי בטטה ללא גלוטן

ניוקי נעשה בדרך כלל מתפוחי אדמה, אבל כאן אתם מוזמנים לגוון בבטטה, שמעניקה לו טעם וצבע משגעים. הבטטה גם גורמת לעליית סוכר הדרגתית יותר בגוף מאשר תפוח האדמה, ולכן מומלצת יותר למי שרוצה להרגיש שובע לזמן ארוך יותר. 

רכיבים לניוקי בטטה:
בטטות - 2 (בינוניות, קלופות, צלויות (45 דקות בתנור בחום 180° מעלות) ומעוכות לפירה)
מלח - 1 כפית
קמח תפוחי אדמה - 4 כוסות (אפשר גם קמח לבן רגיל)
בצלצלי שאלוט - 3 (קצוצים או בצל אחד בינוני קצוץ)
שיני שום - 2 (קצוצות)
שמן זית - מעט
ג'ינג'ר - 1 כף
מקור: גלי בן-דור
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: