header

מתכון קל ללזניה מחצילים וגבינות

זה פשוט מאוד וכל כך טעים: חצילים הם מרכיב פופולרי בתוך לזניה, אבל בשר החציל העבה יכול להיות גם תחליף מושלם לדפי הלזניה עצמם. הפתיעו את האורחים שלכם עם המנה הטעימה, הבריאה והמפתיעה הזו!

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מתכון קל ללזניה מחצילים וגבינות
רכיבים לרוטב עגבניות:
שמן זית - ¼ כוס
שיני שום - 3 (כתושות)
פפריקה חריפה - ¼ כפית (או צ'ילי גרוס)
בצל - 1 (גדול, קצוץ)
עגבניות מרוסקות - 2 קופסאות (800 גר' כל אחת)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בזיליקום - צרור (עלים טריים)
רכיבים לחצילים:
חצילים - 4 (גדולים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
גבינת מוצרלה - 400 גר' (חתוכה לפרוסות)
גבינת פרמזן - 2 כפות (מגורדת)
פירורי לחם - 1 כוס (רצוי קלויים קלות אך לא חובה)
אופן הכנת הרוטב עגבניות:
  1. במחבת עמוקה חממו את שמן הזית, הוסיפו את השום והוציאו אותו כשהוא מזהיב.
  2. הוסיפו את הפפריקה החריפה, ולאחר דקה הוסיפו את הבצל. בשלו עד שהבצל מתרכך ומשחים קלות, ואז הוסיפו את העגבניות המרוסקות (כולל המיץ).
  3. הוסיפו מלח ופלפל, ובשלו כ-30 דקות. כשהרוטב מוכן כבו את האש, הוסיפו את עלי הבזיליקום והשרו אותם ברוטב עד שיגיע הזמן להשתמש בו (אז תוכלו להוציא אותם).
אופן הכנת החצילים:
  1. חממו תנור ל-230 מעלות. הכינו תבנית ועליה נייר אפייה משומן קלות.
  2. בעזרת סכין חדה חתכו את החצילים לאורך וצרו פרוסות בעובי ½ ס"מ. תבלו במעט מלח ופלפל והניחו את הפרוסות על נייר האפייה.
  3. אפו במשך 15-10 דקות עד שהפרוסות משחימות בקצותיהן, הוציאו והניחו מחוץ לתנור עד שהפרוסות יצטננו.
  4. הנמיכו את חום התנור ל-175 מעלות.
  5. בתבנית מלבנית, כסו את התחתית בכוס מרוטב העגבניות.
  6. מעל רוטב העגבניות הניחו פרוסות חציל שיכסו את כל שטח התבנית.
  7. כסו את פרוסות החצילים בפרוסות מוצרלה (איך צורך לכסות את כל שטח התבנית כיוון שהגבינה תימס ותתרחב באפייה).
  8. פזרו מעל המוצרלה פתיתי פרמזן ופירורי לחם.
  9. חזרו על הרכבת השכבות לפי הסדר עד שנגמרות כל פרוסות החציל. אמורות להתקבל 4-3 שכבות של פרוסות חציל. השכבה העליונה ביותר תהיה הפרמזן ופירורי הלחם.
  10. אפו ללא כיסוי במשך 45 דקות עד שהגבינה למעלה מזהיבה. אחר כך הניחו ללזניה להצטנן ולהתמצק מחוץ לתנור, במשך 20 דקות. preperation
  11. הגישו לשולחן עם חיוך.
מקור: גלי בן-דור
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.