maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לגולאש הונגרי אמיתי

גולאש הוא אחד מסמלי האיכות של המטבח ההונגרי הקלאסי - המנה המופלאה הזאת, המשלבת בשר שמן עם ירקות שורש שמבושלים בבישול איטי, ידועה כעשירה ומנחמת בכל רחבי העולם. לפעמים רק עצם הזכרת שמה גורמת לגירוי בבלוטות הטעם, שרק מחכות להרגיש את הבשר הרך והנימוח בחלל הפה. אז אם עשינו לכם חשק להכין את מנת הדגל של המטבח ההונגרי, כדאי שתנסו את המתכון הבא...
זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לגולאש הונגרי אמיתי מקור תמונה: kuechengoetter
רכיבים לגולאש:
בצלים - 5 (קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ)
פלפל צהוב - 1 (גדול, חתוך לרצועות ארוכות ברוחב 1 ס"מ)
פלפל אדום - 1 (גדול, חתוך לרצועות ארוכות ברוחב 1 ס"מ)
בשר לגולאש - ¼1 ק"ג (חתוך לקוביות בגודל 5X5 ס"מ)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
קמח - 1 כף
שמן צמחי - 3 כפות
רסק עגבניות - 2 כפות
יין אדום - 250 מ"ל (יבש)
מיורן - קמצוץ (מיובש – לא חובה)
תפוח אדמה - 1 (בינוני, קלוף ומגורר)
פלפל חריף - 1 כפית (או פפריקה חריפה)
קימל - 1 כפית (טחון)
אופן הכנת הגולאש:
  1. הכניסו לקערה מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, קמח וקוביות בשר, ערבבו במרץ והניחו בצד.
  2. חממו סיר גדול על כיריים עם להבה גבוהה, צקו 3 כפות שמן והמתינו עד שהשמן יעלה מעט עשן.
  3. הכניסו את קוביות הבשר המתובלות וטגנו אותן כ-2 דקות מכל צד.
  4. הוסיפו אל הסיר את קוביות הבצל וטגנו כ-3 דקות נוספות.
  5. הוסיפו את רסק העגבניות, בשלו כ-10 דקות ולאחר מכן מזגו את היין בהדרגה.
  6. בשלו עוד 2-4 דקות עד ליצירת רוטב מזוגג מעט סמיך.
  7. צקו את ציר הבקר אל תוך הסיר, כסו בעזרת מכסה, הביאו לרתיחה ובשלו על אש נמוכה למשך כשעתיים.
  8. הכינו את תפוח האדמה המגורר והכניסו אותו לסיר יחד עם הפלפלים והפפריקה החריפה. ערבבו את הגולאש והמשיכו לבשל אותו במשך כשעה נוספת או עד שהבשר מתרכך.
  9. הגישו חם לצד פירה או אורז.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר