header

מתכון לציר בקר איכותי

לבשר בקר יש טעם נפלא וניתן להכין בעזרתו ציר שייתן דגש מיוחד לכל מאכל. הציר הזה מתאים להכנת תבשילים בשריים שונים וכל מאכל אחר שזקוק לחיזוק טעמים טבעי.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לציר בקר איכותי
רכיבים לציר בקר:
עצמות בקר - 2 קג' (רצוי לערבב עצמות מוח ועצמות עם מעט בשר עליהן כמו צלעות למשל)
גזרים - 2 (בינוניים, לא קלופים חתוכים לחתיכות באורך 5 ס"מ)
כרישה - 1 (בינונית, חתוכה לחתיכות באורך 5 ס"מ)
בצל - 1 (גדול, חתוך לרבעים, לא קלוף)
ראש שום - 1 (חתוך לרוחב)
סלרי - 2 (גבעולים חתוכים לחתיכות באורך 5 ס"מ)
פלפל שחור - 6 (גרגירים שלמים)
פלפל שחור - 2 כפות
מים - ½2 ליטר
אופן הכנת הציר בקר:
  1. חממו תנור ל-230 מעלות ובתוך כלי חסין חום הניחו עצמות וחלקי בקר, גזרים, כרישה, בצל ושום והכניסו לתנור למשך 20 דקות. ערבבו לעתים קרובות עד להשחמה של כל הרכיבים.
  2. הכניסו לתוך סיר גדול את המים ולאחר מכן גם סלרי, עלי דפנה, גרגירי פלפל וחומץ תפוחים. הוסיפו לסיר את תכולת הכלי שהיה בתנור תוך הוספת המיצים שניגרו מהרכיבים.
  3. כסו את הסיר והביאו את הרכיבים לרתיחה על להבה גדולה. לאחר הרתיחה, הנמיכו את הלהבה לנמוכה-בינונית והניחו לציר להתבשל כשהמכסה פתוח מעט. preperation מקור תמונה: Sarah R
  4. בשלו את הציר במשך 8-24 שעות (אל תשאירו אותו ללא השגחה! ניתן לכבות אותו לפרקים ולהמשיך לבשל אותו כשתוכלו). הסירו שומן שנאגר מעל הציר כאשר הוא יצטבר. הוסיפו לציר מים במידת הצורך כדי לכסות את הבקר והירקות.
  5. הסירו את הסיר מהאש וצננו את הציר. סננו את הציר בעזרת מסננת דקה וחלקו אותו לצנצנות. חכו עד שהוא יהיה חמים ולא חם והכניסו למקרר/מקפיא עד לשימוש בעת הצורך.
טיפ השף:
לאחר הסינון של הציר, צקו את הנוזל למתקן של קוביות קרח או לצנצנות קטנות והקפיאו, כך תוכלו להשתמש בו בעת הצורך.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.