maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 עוגות נפלאות שתוכלו להתחיל להכין כשהאורחים בדרך

האם קרה לכם פעם שישבתם על הספה בביתכם וצפיתם בטלוויזיה, כאשר לפתע התקשר חבר או קרוב משפחה והודיע כי בעוד זמן קצר הוא מגיע אליכם לכוס קפה? אם התשובה היא כן, סביר להניח שאמרתם לאותו חבר שאתם מצפים לו בקוצר רוח, אך למעשה חשתם לחוצים במיוחד כיוון שידעתם שאין בביתכם קינוח או מאפה שתוכלו להגיש לו לצד הקפה. 6 העוגות שלפניכם מתאימות בדיוק למצבים שכאלה, שכן אופן ההכנה שלהן כולל מספר מועט של שלבים קצרים. הן מהירות וקלות להכנה ולאפייה, מכילות חומרים שלרוב נמצאים בבית וטעמן כה נפלא, עד שחברכם יחשוב שציפיתם לו מבעוד מועד. יש לציין כי כל המתכונים הנפלאים האלו יוכלו לשמש אתכם גם בזמנים בהם אינכם מצפים לאורחים, אלא פשוט מתחשק לכם לאכול חתיכת עוגה טעימה.  

מתכון לעוגת שקדים ודובדבנים

העוגה הנפלאה הזו מפנקת במיוחד משום שיש לה טעם מענג של שקדים, ובשילוב עם דובדבנים או פירות יער אחרים מתקבל טעם נפלא עוד יותר. היתרון בעוגה הזו הוא שתוכלו להכין אותה בזמן קצר ובכל עונה, כיוון שמשתמשים בה בפירות יער קפואים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגת שקדים ודובדבנים:
חמאה - 8 כפות (רכה, כ-115 גר')
קמח - 1 כוס
אבקת אפייה - ½ כפית
מלח - ½ כפית
סוכר - ¾ כוס
תמצית שקדים - ½ כפית (טהורה)
דובדבנים - כ- 340 גר' (קפואים, מופשרים ויבשים מנוזלים, או כל פרי יער אחר לבחירכתם)
שקדים - ½ כוס (פרוסים)
אופן הכנת העוגת שקדים ודובדבנים:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ומשמנים תבנית פאי בקוטר של 23 ס"מ בחמאה או בתרסיס שמן.
  2. מערבבים יחד בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
  3. בקערה נפרדת (רצוי להשתמש במיקסר או במעבד מזון) מקציפים יחד חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, ולאחר מכן את תמצית השקדים.
  4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את תערובת החומרים היבשים (או מערבבים באופן ידני) עד לקבלת תערובת חלקה.
  5. יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית המשומנת ומפזרים מעליה את הדובדבנים (או את פירות היער האחרים שבחרתם) ואת פרוסות השקדים. preperation
  6. אופים במשך 45-50 דקות ובודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (נועצים את הקיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה). לבסוף מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר למשך 10 דקות.

מתכון לעוגת סולת בסירופ לימוני

כשהייתי קטנה נהגתי לבקש בכל יום שישי שיכינו בעבורי עוגת סולת. אהבתי את ריחה המשכר של העוגה ואת מרקמם של פירורי הסולת הנימוחים בפי. כשהתבגרתי, רציתי גם אני להכין עוגת סולת, אך הפעם כזו שתתאים לקהל בוגר ואנין טעם יותר. זמן קצר לאחר מכן מצאתי את המתכון הנפלא הזה שמשלב את טעמה המתוק של עוגת הסולת שזכרתי מילדותי יחד עם סירופ לימוני וחמצמץ שאין אחד שלא יאהב.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגת סולת:
חמאה - 125 גר' (רכה)
גרידת לימון - 1 כפית
סוכר - 1 כוס
סולת - ⅔ כוס
קמח תופח מאליו - ½1 כוסות
חלב - ½ כוס
רכיבים לסירופ לימון:
סוכר - 1 כוס
מיץ לימון - ½ כוס (מסונן מגרעינים)
מים קרים - ½ כוס
לימון קטן - 1 (פרוס לפרוסות דקות)
אופן הכנת העוגת סולת:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, מרפדים תבנית עגולה בעומק של 6 ס"מ ובקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה.
  2. בקערת מיקסר או בעזרת מטרפה ידנית, מערבבים את החמאה, גרידת הלימון והסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קרם חיוור וחלק.
  3. מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב, לאחר מכן מוסיפים את הסולת, הקמח והחלב וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה. preperation
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת ואופים במשך 45-50 דקות בסוף זמן האפייה בודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (נועצים את הקיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה).
אופן הכנת הסירופ לימון:
  1. בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את סירופ הלימון: מניחים סיר קטן על להבה נמוכה, שופכים לתוכו את הסוכר, מיץ הלימון והמים ומערבבים במשך כ-5 דקות עד להמסת הסוכר. מוסיפים את חתיכות הלימון הפרוס, מגבירים את להבת הגז ומביאים את הסירופ לרתיחה. מאפשרים לסירופ לרתוח למשך 4-5 דקות ומורידים מהאש.
  2. מעבירים את חתיכות הלימון אל צלחת ומוזגים חצי מכמות הסירופ על העוגה החמה.
  3. מגישים את העוגה עם פרוסות הלימון ועם שארית הסירופ שנותרה.

מתכון לעוגת שוקולד צ'יפס

את העוגה הזאת אני ממליצה לכם להכין בכל פעם שמתחשק לכם או לילדיכם משהו מתוק. בנוסף לעובדה שהיא טעימה מאוד, היא גם קלה מאוד להכנה ומכילה חומרים שניתן למצוא כמעט בכל בית. מלבד זאת, תוכלו להכין את העוגה לפי טעמכם האישי, שכן טיפות השוקולד צ'יפס קיימות במגוון טעמי השוקולד השונים ואלו יאפשרו לכם "לתבל" את העוגה כפי שאתם אוהבים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגת שוקוצ'יפס:
קמח - ½1 כוסות
סוכר חום - 1 כוס
אבקת קקאו - ¼ כוס (לא ממותק)
סודה לשתייה - 1 כפית
מלח - 1 כפית
חומץ - 1 כפית
שמן צמחי - ⅓ כוס
תמצית וניל - 2 כפיות
חלב - 1 כוס
שוקולד צ'יפס - 1 כוס ( לבחירתכם: חלב, לבן, מריר או שילוב שלהם)
אופן הכנת העוגת שוקוצ'יפס:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ומשמנים תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ בחמאה או בתרסיס שמן.
  2. מערבבים יחד בקערה קמח, סוכר חום, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח.
  3. יוצרים 3 "גומות" בתוך התערובת ומוזגים לתוך אחת מהן שמן, לתוך השנייה חומץ ולתוך השלישית תמצית וניל. שופכים מעל הכל את כוס החלב ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  4. יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית ומפזרים מלמעלה באופן אחיד את כל כמות השוקולד צ'יפס.
  5. אופים במשך כ-30 דקות, בודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (הפעם נרצה שהקיסם יצא ממרכז עם העוגה כשהוא עטוף במעט בפירורים לחים). מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר למשך 15 דקות.

מתכון לעוגת תפוחים ללא מוצרי חלב

סביר להניח שגם אתם נתקלתם במצב בו הגשתם קינוח לשולחן בתום הארוחה וגיליתם כי לפחות אחד מן האורחים שלכם לא יכול ליהנות ממנו. בין שמשום שאותו אורח מקפיד על כללי הכשרות וזה עתה סיימתם לאכול ארוחה בשרית ובין שהוא נמנע ממוצרי חלב מטעמי רגישות, וודאי חשתם חוסר נעימות. עוגת התפוחים הבאה היא קלה להכנה וטעמה נפלא, אך לא פחות חשוב, היא אינה מכילה כלל מוצרי חלב ולכן כולם יוכלו ליהנות ממנה. 

זמן הכנה: 5 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגת תפוחים מהירה:
סוכר - ¾1 כוסות
שמן צמחי - 1 כוס
תמצית וניל - 1 כפית
קמח - 2 כוסות
אבקת אפייה - ¼1 כפיות
מלח - 1 כפית
קינמון - 1 כפית (טחון)
סודה לשתייה - ¼ כפית
תפוחי עץ - 2-3 (לבחירתכם)
אגוזים - 1 כוס (קצוצים)
קצפת פרווה - ¼1 כוסות (לציפוי לא חובה)
אופן הכנת העוגת תפוחים מהירה:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ומשמנים תבנית בגודל של 33X23 ס"מ בחמאה או בתרסיס שמן.
  2. מערבבים יחד בקערה סוכר, שמן, ביצים ותמצית וניל עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון וסודה לשתייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מקלפים את התפוחים, חותכים אותם לקוביות ומקפלים את התפוחים והאגוזים אל תוך התערובת. preperation
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 35-40 דקות. לאחר מכן בודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (נועצים את הקיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה).
  5. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר מעט. בשלב זה ניתן לצפות את העוגה בקצפת או להגיש אותה לצד גלידת וניל, לפי טעמכם.

מתכון לעוגת בננה

בננות הן טעימות, מתוקות ומשביעות מאוד, ולכן רצוי שיהיו בכל בית בכל עת. הבעיה מתחילה כשחולפים מספר ימים מרגע הקנייה, אז הבננה הצהובה והיפה שקנינו מתחילה להירקב ותוך זמן קצר כבר לא ניתן לעשות בה שימוש. העוגה המופלאה הזאת תספק לכם פתרון מעולה לבננות הבשלות שלכם, כך שלא רק שהן לא יגיעו לפח האשפה, הן ישמשו להכנת עוגה פשוטה, טעימה ופריכה שכל בני הבית יוכלו ליהנות ממנה.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגת בננה:
חמאה - 125 גר'
סוכר - ¾ כוס
תמצית וניל - 1 כפית
ביצה - 1
בננות - 2 (בשלות, מעוכות לרסק)
חלב - ¼ כוס
סוכר דמררה - 1 כפית (לקישוט)
אופן הכנת העוגת בננה:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות ומשמנים תבנית מוארכת בחמאה או בתרסיס שמן.
  2. בסיר על להבה בינונית, ממיסים יחד חמאה, סוכר ותמצית וניל.
  3. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את מחית הבננות, מערבבים היטב, מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב. מקפלים פנימה אל התערובת את הקמח והחלב וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. preperation
  4. יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית ובוזקים מעל את סוכר הדמררה לקבלת מרקם פריך.
  5. אופים במשך כ-35 דקות ובסופן בודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (נועצים את הקיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה). מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר מעט.

מתכון קל לעוגת שוקולד

אני רוצה להתוודות בפניכם ולספר שבניגוד לרוב המוחלט של האנשים, אינני אוהבת עוגות שוקולד. אני תמיד שמחה לקבל חטיף או עוגיית שוקולד, אך כשמדובר בעוגות, לרוב אני מרגישה שהתוצאה שמתקבלת היא מתוקה ויבשה מידי ואינה עושה חסד עם המרכיב המופלא הזה. כך לפחות חשבתי עד שהכינו עבורי את עוגת השוקולד הבאה... כשהסכמתי לטעום ממנה נדהמתי לגלות שהיא רכה ועסיסית וכי הקפה שנמצא בה מעשיר אותה ומבדיל אותה משאר עוגות יום ההולדת הפשוטות. כדי להעצים את כל החוויה, מעל העוגה נמזוג סירופ שוקולד כה קליל וטעים, שלא האמנתי שניתן להכין אותו מ-4 מרכיבים ותוך 3 דקות בלבד.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לעוגת שוקולד:
קמח - 2 כוסות
סוכר - 2 כוסות
אבקת קקאו - ¾ כוס (לא ממותק)
סודה לשתייה - 2 כפיות
אבקת אפייה - 1 כפית
שמן צמחי - ½ כוס
חלב - 1 כוס
תמצית וניל - 1 כפית
קפה נמס - 1 כוס (חזק, רותח)
רכיבים לסירופ שוקולד ב-3 דקות:
אבקת קקאו - ¼ כוס (איכותית)
סוכר - ¼ כוס
מים - 7 כפות (ניתן להשתמש בחלב למרקם עשיר יותר)
חמאה - 2 כפיות (חתוכה לקוביות, כ-10 גר')
אופן הכנת העוגת שוקולד:
  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בגודל של 23X33 ס"מ בחמאה או בתרסיס שמן.
  2. מערבבים יחד בקערה גדולה קמח, סוכר, אבקת קקאו, סודה לשתייה ואבקת אפייה. מוסיפים לתערובת החומרים היבשים שמן, חלב, ביצים ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. לבסוף מוזגים פנימה את כוס הקפה ומערבבים.
  3. יוצקים את הבלילה אל תוך תבנית האפייה ואופים במשך 25-35 דקות. אחריהן בודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (נועצים את הקיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה).
  4. העוגה הזו יוצאת נימוחה ומתוקה כך או כך, אך אם תרצו להעשיר אותה אף יותר, תוכלו לנצל את הזמן בו העוגה נמצאת בתנור לצורך הכנת סירופ שוקולד חלק ומבריק תוך 3 דקות בלבד! כמובן שתוכלו להכין את רוטב השוקולד הטעים והפשוט הזה בכל פעם שתרצו לשדרג כל עוגה שאתם מכינים במינימום מאמץ.
אופן הכנת הסירופ שוקולד ב-3 דקות:
  1. בסיר קטן על להבה בינונית, מערבבים קקאו, סוכר ומים ומביאים אותם לרתיחה.
  2. לאחר שהקקאו והסוכר נמסו, מסירים את הסיר מן האש ומקפלים פנימה את קוביות החמאה.
  3. מניחים לסירופ להתקרר מעט, מוזגים אותו על העוגה ומסדרים ומשטחים בעזרת מרית. preperation
  4. את סירופ השוקולד ניתן לשמור במקרר עד שבוע ימים ולחמם במיקרוגל או על סיר קטן בכל פעם שמתחשק דבר מה מתוק. תוכלו לצפות באמצעותו עוגות, לטבול בו פירות או לטפטף מעט ממנו על מנת הגלידה שלכם. אחרי שתנסו להכין אותו תיווכחו גם אתם לדעת כי סירופ השוקולד הזה הוא מתכון מנצח!
מקור: אביה ג.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: