maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

6 עוגות נפלאות שתוכלו להתחיל להכין כשהאורחים בדרך

האם קרה לכם פעם שישבתם על הספה בביתכם וצפיתם בטלוויזיה, כאשר לפתע התקשר חבר או קרוב משפחה והודיע כי בעוד זמן קצר הוא מגיע אליכם לכוס קפה? אם התשובה היא כן, סביר להניח שאמרתם לאותו חבר שאתם מצפים לו בקוצר רוח, אך למעשה חשתם לחוצים במיוחד כיוון שידעתם שאין בביתכם קינוח או מאפה שתוכלו להגיש לו לצד הקפה. 6 העוגות שלפניכם מתאימות בדיוק למצבים שכאלה, שכן אופן ההכנה שלהן כולל מספר מועט של שלבים קצרים. הן מהירות וקלות להכנה ולאפייה, מכילות חומרים שלרוב נמצאים בבית וטעמן כה נפלא, עד שחברכם יחשוב שציפיתם לו מבעוד מועד. יש לציין כי כל המתכונים הנפלאים האלו יוכלו לשמש אתכם גם בזמנים בהם אינכם מצפים לאורחים, אלא פשוט מתחשק לכם לאכול חתיכת עוגה טעימה.  
 
 

1. עוגת שקדים ודובדבנים / פירות יער חמה

העוגה הנפלאה הזו מפנקת במיוחד משום שיש לה טעם מענג של שקדים, ובשילוב עם דובדבנים או פירות יער אחרים מתקבל טעם נפלא עוד יותר. היתרון בעוגה הזו הוא שתוכלו להכין אותה בזמן קצר ובכל עונה, כיוון שמשתמשים בה בפירות יער קפואים.
עוגה
מצרכים:
  • 8  כפות (כ-115 גרם) חמאה רכה
  • כוס קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • ½ כפית מלח
  • ¾  כוס סוכר
  • 3 ביצים גדולות
  • ½ כפית תמצית שקדים טהורה
  • כ-340 גרם דובדבנים (או כל פרי יער אחר לבחירכתם) קפואים, מופשרים ויבשים מנוזלים
  • ½ כוס שקדים פרוסים

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ומשמנים תבנית פאי בקוטר של 23 ס"מ בחמאה או בתרסיס שמן.
 
2. מערבבים יחד בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
 
3. בקערה נפרדת (רצוי להשתמש במיקסר או במעבד מזון) מקציפים יחד חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, ולאחר מכן את תמצית השקדים. 
 
4. מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים פנימה את תערובת החומרים היבשים (או מערבבים באופן ידני) עד לקבלת תערובת חלקה.
 
5. יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית המשומנת ומפזרים מעליה את הדובדבנים (או את פירות היער האחרים שבחרתם) ואת פרוסות השקדים.
 
6. אופים במשך 45-50 דקות ובודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (נועצים את הקיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה). לבסוף מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר למשך 10 דקות.
עוגה
 

2. עוגת סולת בסירופ לימוני

כשהייתי קטנה נהגתי לבקש בכל יום שישי שיכינו בעבורי עוגת סולת. אהבתי את ריחה המשכר של העוגה ואת מרקמם של פירורי הסולת הנימוחים בפי. כשהתבגרתי, רציתי גם אני להכין עוגת סולת, אך הפעם כזו שתתאים לקהל בוגר ואנין טעם יותר. זמן קצר לאחר מכן מצאתי את המתכון הנפלא הזה שמשלב את טעמה המתוק של עוגת הסולת שזכרתי מילדותי יחד עם סירופ לימוני וחמצמץ שאין אחד שלא יאהב.  
עוגה
מצרכים
להכנת העוגה:
  • 125 גרם חמאה רכה
  • כפית גרידת לימון
  • כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • ⅔ כוס סולת
  • ½1 כוסות קמח תופח מאליו
  • ½ כוס חלב
להכנת סירופ הלימון:
  • כוס סוכר
  • ½ כוס מיץ לימון (מסונן מגרעינים)
  • ½ כוס מים קרים
  • לימון קטן פרוס לפרוסות דקות
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, מרפדים תבנית עגולה בעומק של 6 ס"מ ובקוטר 20 ס"מ בנייר אפייה.
 
2. בקערת מיקסר או בעזרת מטרפה ידנית, מערבבים את החמאה, גרידת הלימון והסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קרם חיוור וחלק.
 
3. מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב, לאחר מכן מוסיפים את הסולת, הקמח והחלב וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת חלקה.
 
4. יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת ואופים במשך 45-50 דקות בסוף זמן האפייה בודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (נועצים את הקיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה).
 
5. בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את סירופ הלימון: מניחים סיר קטן על להבה נמוכה, שופכים לתוכו את הסוכר, מיץ הלימון והמים ומערבבים במשך כ-5 דקות עד להמסת הסוכר. מוסיפים את חתיכות הלימון הפרוס, מגבירים את להבת הגז ומביאים את הסירופ לרתיחה. מאפשרים לסירופ לרתוח למשך 4-5 דקות ומורידים מהאש.
 
6. מעבירים את חתיכות הלימון אל צלחת ומוזגים חצי מכמות הסירופ על העוגה החמה.
 
7. מגישים את העוגה עם פרוסות הלימון ועם שארית הסירופ שנותרה.
עוגה

3. עוגת שוקולד צ'יפס מתוקה וטעימה

את העוגה הזאת אני ממליצה לכם להכין בכל פעם שמתחשק לכם או לילדיכם משהו מתוק. בנוסף לעובדה שהיא טעימה מאוד, היא גם קלה מאוד להכנה ומכילה חומרים שניתן למצוא כמעט בכל בית. מלבד זאת, תוכלו להכין את העוגה לפי טעמכם האישי, שכן טיפות השוקולד צ'יפס קיימות במגוון טעמי השוקולד השונים ואלו יאפשרו לכם "לתבל" את העוגה כפי שאתם אוהבים.
עוגה
מצרכים:
  • ½1 כוסות קמח
  • כוס סוכר חום
  • ¼ כוס אבקת קקאו לא ממותק
  • כפית סודה לשתייה
  • כפית מלח
  • כפית חומץ
  • ⅓ כוס שמן צמחי
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • כוס חלב
  • כוס שוקולד צ'יפס לבחירתכם (חלב, לבן, מריר או שילוב שלהם)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ומשמנים תבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ בחמאה או בתרסיס שמן.
 
2. מערבבים יחד בקערה קמח, סוכר חום, אבקת קקאו, סודה לשתייה ומלח.
 
3. יוצרים 3 "גומות" בתוך התערובת ומוזגים לתוך אחת מהן שמן, לתוך השנייה חומץ ולתוך השלישית תמצית וניל. שופכים מעל הכל את כוס החלב ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
 
4. יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית ומפזרים מלמעלה באופן אחיד את כל כמות השוקולד צ'יפס.
 
5. אופים במשך כ-30 דקות, בודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (הפעם נרצה שהקיסם יצא ממרכז עם העוגה כשהוא עטוף במעט בפירורים לחים). מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר למשך 15 דקות.
עוגה

4. עוגת תפוחים ללא מוצרי חלב

סביר להניח שגם אתם נתקלתם במצב בו הגשתם קינוח לשולחן בתום הארוחה וגיליתם כי לפחות אחד מן האורחים שלכם לא יכול ליהנות ממנו. בין שמשום שאותו אורח מקפיד על כללי הכשרות וזה עתה סיימתם לאכול ארוחה בשרית ובין שהוא נמנע ממוצרי חלב מטעמי רגישות, וודאי חשתם חוסר נעימות. עוגת התפוחים הבאה היא קלה להכנה וטעמה נפלא, אך לא פחות חשוב, היא אינה מכילה כלל מוצרי חלב ולכן כולם יוכלו ליהנות ממנה. 
 
עוגה
מצרכים:
  • ¾1 כוסות סוכר
  • כוס שמן צמחי
  • 3 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • 2 כוסות קמח
  • ¼1 כפיות אבקת אפייה
  • כפית מלח
  • כפית קינמון טחון
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • 2-3 תפוחים לבחירתכם
  • כוס אגוזים קצוצים

*​ניתן לצפות את העוגה ב-¼1 כוסות קצפת (חלבית או צמחית) או להגיש אותה לצד גלידת וניל (חלבית או פרווה).

הוראות הכנה:
1. מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ומשמנים תבנית בגודל של 33X23 ס"מ בחמאה או בתרסיס שמן.
 
2. מערבבים יחד בקערה סוכר, שמן, ביצים ותמצית וניל עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון וסודה לשתייה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
 
3. מקלפים את התפוחים, חותכים אותם לקוביות ומקפלים את התפוחים והאגוזים אל תוך התערובת.
 
4. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 35-40 דקות. לאחר מכן בודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (נועצים את הקיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה).
 
5. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר מעט. בשלב זה ניתן לצפות את העוגה בקצפת או להגיש אותה לצד גלידת וניל, לפי טעמכם.
עוגה

5. עוגת בננה קלילה ומהירה

בננות הן טעימות, מתוקות ומשביעות מאוד, ולכן רצוי שיהיו בכל בית בכל עת. הבעיה מתחילה כשחולפים מספר ימים מרגע הקנייה, אז הבננה הצהובה והיפה שקנינו מתחילה להירקב ותוך זמן קצר כבר לא ניתן לעשות בה שימוש. העוגה המופלאה הזאת תספק לכם פתרון מעולה לבננות הבשלות שלכם, כך שלא רק שהן לא יגיעו לפח האשפה, הן ישמשו להכנת עוגה פשוטה, טעימה ופריכה שכל בני הבית יוכלו ליהנות ממנה.
עוגה

מצרכים:
  • 125 גרם חמאה
  • ¾ כוס סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • ביצה
  • 2 בננות בשלות, מעוכות לרסק
  • ⅓1 כוס קמח תופח מאליו
  • ¼ כוס חלב
  • כפית סוכר דמררה לקישוט
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות ומשמנים תבנית מוארכת בחמאה או בתרסיס שמן.
 
2. בסיר על להבה בינונית, ממיסים יחד חמאה, סוכר ותמצית וניל. 
 
3. מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את מחית הבננות, מערבבים היטב, מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב. מקפלים פנימה אל התערובת את הקמח והחלב וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
 
4. יוצקים את הבלילה אל תוך התבנית ובוזקים מעל את סוכר הדמררה לקבלת מרקם פריך.
 
5. אופים במשך כ-35 דקות ובסופן בודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (נועצים את הקיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה). מוציאים מהתנור ומניחים לעוגה להתקרר מעט.
עוגה

6. עוגת שוקולד עשירה ונימוחה

אני רוצה להתוודות בפניכם ולספר שבניגוד לרוב המוחלט של האנשים, אינני אוהבת עוגות שוקולד. אני תמיד שמחה לקבל חטיף או עוגיית שוקולד, אך כשמדובר בעוגות, לרוב אני מרגישה שהתוצאה שמתקבלת היא מתוקה ויבשה מידי ואינה עושה חסד עם המרכיב המופלא הזה. כך לפחות חשבתי עד שהכינו עבורי את עוגת השוקולד הבאה... כשהסכמתי לטעום ממנה נדהמתי לגלות שהיא רכה ועסיסית וכי הקפה שנמצא בה מעשיר אותה ומבדיל אותה משאר עוגות יום ההולדת הפשוטות. כדי להעצים את כל החוויה, מעל העוגה נמזוג סירופ שוקולד כה קליל וטעים, שלא האמנתי שניתן להכין אותו מ-4 מרכיבים ותוך 3 דקות בלבד.
עוגה
מצרכים לעוגה:
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כוסות סוכר
  • ¾ כוס אבקת קקאו לא ממותק
  • 2 כפיות סודה לשתייה
  • כפית אבקת אפייה
  • ½ כוס שמן צמחי
  • כוס חלב
  • 2 ביצים
  • כפית תמצית וניל
  • כוס קפה נמס חזק, רותח
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור לטמפרטורה של 175 מעלות ומשמנים תבנית אפייה בגודל של 23X33 ס"מ בחמאה או בתרסיס שמן.
 
2. מערבבים יחד בקערה גדולה קמח, סוכר, אבקת קקאו, סודה לשתייה ואבקת אפייה. מוסיפים לתערובת החומרים היבשים שמן, חלב, ביצים ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. לבסוף מוזגים פנימה את כוס הקפה ומערבבים.
 
3. יוצקים את הבלילה אל תוך תבנית האפייה ואופים במשך 25-35 דקות. אחריהן בודקים בעזרת קיסם שיניים שהעוגה אפויה (נועצים את הקיסם במרכז העוגה וכאשר הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה).
 
העוגה הזו יוצאת נימוחה ומתוקה כך או כך, אך אם תרצו להעשיר אותה אף יותר, תוכלו לנצל את הזמן בו העוגה נמצאת בתנור לצורך הכנת סירופ שוקולד חלק ומבריק תוך 3 דקות בלבד! כמובן שתוכלו להכין את רוטב השוקולד הטעים והפשוט הזה בכל פעם שתרצו לשדרג כל עוגה שאתם מכינים במינימום מאמץ.  
עוגה

סירופ שוקולד ב-3 דקות

מצרכים:
  • ¼ כוס אבקת קקאו איכותית
  • ¼ כוס סוכר
  • 7 כפות מים (ניתן להשתמש בחלב למרקם עשיר יותר)
  • שתי כפיות (כ-10 גרם) חמאה, חתוכה לקוביות
הוראות הכנה:
1. בסיר קטן על להבה בינונית, מערבבים קקאו, סוכר ומים ומביאים אותם לרתיחה.
 
2. לאחר שהקקאו והסוכר נמסו, מסירים את הסיר מן האש ומקפלים פנימה את קוביות החמאה.
 
3. מניחים לסירופ להתקרר מעט, מוזגים אותו על העוגה ומסדרים ומשטחים בעזרת מרית.
 
את סירופ השוקולד ניתן לשמור במקרר עד שבוע ימים ולחמם במיקרוגל או על סיר קטן בכל פעם שמתחשק דבר מה מתוק. תוכלו לצפות באמצעותו עוגות, לטבול בו פירות או לטפטף מעט ממנו על מנת הגלידה שלכם. אחרי שתנסו להכין אותו תיווכחו גם אתם לדעת כי סירופ השוקולד הזה הוא מתכון מנצח!
 
 
 
מקור: אביה ג.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: