maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 ריבות בטעם מפתיע שניתן להכין בבית

    על טוסט, קרואסון או וופל בלגי, ריבה יכולה לשדרג כל מנה ולהפוך אותה למתוקה וטעימה יותר. רובנו מסתפקים בריבות בטעמים מוכרים כמו תות, אך בפועל קיימת קשת רחבה מאוד של תוספות שיכולות להפוך את הריבה עצמה למרכז הארוחה. 5 המתכונים הבאים יאפשרו לכם לא רק להכין ריבה בעצמכם אלא גם להוסיף לה טעם ייחודי, והן יפתיעו את כל בני הבית. שימו לב: על מנת שהריבה תשמור על טעמה במשך זמן רב, מומלץ לעקר את הצנצנות בהן אתם מעוניינים לשמור אותה. ההנחיות לעיקור צנצנות מופיעות בכל מתכון. בתאבון! 

מתכון לריבת פטל ושוקולד מרעננת

למרות שהפטל שניתן למצוא בחנויות בארץ הוא קפוא וארוז בשקית, עדיין ניתן להפוך אותו לריבה נהדרת ומעוררת תיאבון. תוספת השוקולד הופכת את הריבה הזו למעדן, שניתן למרוח על פנקייקים, טוסטים ואפילו להשתמש בה כמילוי לעוגה.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: ourbestbites
רכיבים לריבת פטל:
פטל - ¼3 כוסות (בהמשך יפורט כיצד להפשיר את השקית בצורה הנכונה)
סוכר - ½1 כוסות
מיץ לימון - ½1 כפיות
שוקולד מריר - 60 גרם (קצוץ)
צנצנות מעוקרות לאיחסון - 2 יח' (בהמשך יפורט כיצד לעקר את הצנצנות)
אופן הכנת הריבת פטל:
  1. על מנת להפשיר את הפטל מבלי להסתכן בנזילה של המיץ שבשקית, הניחו את השקית בתוך קערה והציבו אותה במקרר למשך הלילה.
  2. בינתיים, עקרו את הצנצנות המיועדות לריבה: הניחו אותן בסיר עם מים חמימים, הביאו לרתיחה ובשלו במשך 10 דקות על חום בינוני. הפכו אותן על גביי מגבת וייבשו, ולאחר שהן מתייבשות העבירו לתנור ל-10 דקות וחממו בחום של כ-110 מעלות.
  3. פתחו את שקית הפרי, סננו את הנוזלים והעבירו ¼3 כוסות פטל אל סיר כבד בעל תחתית עבה. מומלץ להשתמש בסיר נירוסטה ולא ברזל, על מנת לא לפגוע בטעם הריבה.
  4. הניחו צלוחית ריקה במקרר, לשימוש בהמשך.
  5. כעת, הוסיפו אל הסיר את הסוכר ומיץ הלימון, והביאו לרתיחה על אש בינונית-גבוהה תוך בחישה מתמדת. אפשרו לריבה להמשיך לרתוח כ-5 דקות. preperation מקור תמונה: ourbestbites
  6. הוסיפו את השוקולד וערבבו עד שהוא נמס לחלוטין, בערך כדקה.
  7. המשיכו לערבב את התערובת עד שהיא מתעבה, בערך ב-5 דקות נוספות, ולאחר מכן הסירו את הסיר מהאש.
  8. כדי לבדוק שהריבה מוכנה, הוציאו את הצלוחית מהמקרר, הניחו בתוכה כף של ריבה מהסיר והחזירו למקרר ל-2 דקות. לאחר מכן הוציאו את הצלוחית והעבירו אצבע דרך הריבה – אם הריבה מוכנה ולא נוזלית מדי, האצבע שלכם תותיר עקבות נקיים וברורים.
  9. במקרה שהריבה נוזלית, המשיכו לבשל אותה במשך כ-3 דקות נוספות. לאחר מכן בצעו את הבדיקה עם הצלחת פעם נוספת.
  10. באמצעות משפך ומצקת העבירו את הריבה החמה אל הצנצנות. צננו, כסו ושמרו במקרר כ-24 שעות לצורך התגבשות של הרכיבים. תוכלו לשמור אותה בקירור ולהשתמש בה במשך עד חודשיים.
מתכון לריבת בננות

הריבה הזו היא קלה להכנה, בעלת טעם נהדר ותהיה אהובה במיוחד על ילדים. כיוון שהיא מתאימה לצד כמעט כל מנה מתוקה, מדובר בתוספת נהדרת שלא תרצו לוותר עליה.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: blommi
רכיבים לריבת בננות:
בננות - 5 כוסות (פרוסות)
סוכר - 2 כוסות
מיץ תפוזים - ½ כוס
מיץ ליים - 2 כפות
מלח - קמצוץ
צנצנות מעוקרות - 4 יח' (לאיחסון, בהמשך יפורט כיצד לעקר את הצנצנות)
אופן הכנת הריבת בננות:
  1. צקו את הריבה לתוך הצנצנות ואטמו היטב.
  2. עקרו את הצנצנות המיועדות לריבה: הניחו אותן בסיר עם מים חמימים, הביאו לרתיחה ובשלו במשך 10 דקות על חום בינוני. הפכו אותן על גביי מגבת וייבשו, ולאחר שהן מתייבשות העבירו לתנור ל-10 דקות וחממו בחום של כ-110 מעלות.
  3. הכניסו את כל החומרים לסיר סיר כבד בעל תחתית עבה. מומלץ להעדיף סיר נירוסטה ולא ברזל, על מנת לא לפגוע בטעם הריבה.
  4. לאחר שהריבה מתחילה לבעבע, הנמיכו את האש ובשלו במשך כ-15 דקות תוך ערבוב לעתים תכופות. preperation מקור תמונה: blommi
  5. צקו את הריבה לתוך הצנצנות ואטמו היטב.
מתכון קל לריבת בצל

הריבה הנהדרת הזו היא תוספת שהאורחים לא יוכלו להישאר אדישים אליה בכל פעם שתגישו אותה לצד מנה עיקרית בשרית. תוכלו גם לאכול אותה בהנאה רבה על טוסט, ולאחסן אותה בכלי אטום במשך כשבוע. כיוון שמדובר בריבה שאורך חייה קצר מזה של שאר הריבות, אין צורך לעקר את הכלי שבו אתם מאחסנים אותה.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: allrecipes
רכיבים לריבת בצל:
שמן זית - 1 כף
בצל - 2 גדולים (קצוץ דק)
מים - 1 כוס
חומץ בלסמי - ¼ כוס
סוכר חום - ¼ כוס
אופן הכנת הריבת בצל:
  1. חממו את שמן הזית בסיר על אש בינונית-גבוהה.
  2. טגנו את הבצל בשמן עד שהוא מתקרמל, בין 10 ל-12 דקות.
  3. הוסיפו לסיר מים, חומץ בלסמי וסוכר חום. ערבבו עד שהסוכר נמס והתערובת מבעבעת.
  4. הנמיכו את האש ובשלו עד שהתערובת מסמיכה ומגיעה למרקם הרצוי, כ-30 דקות.
  5. העבירו לכלי אטום ואחסנו במקרר. preperation
מתכון לריבת צ'ילי

חובבי הצ'ילי לא יוכלו לוותר על המתכון הבא. הריבה הזו היא בעלת טעם חמצמץ שמשדרג כל מנה, וניתן לשלבה לצד מנה עיקרית ואפילו לצד קינוח, אם אתם חובבים קינוחים פחות מתוקים.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: alifeofgeekery
רכיבים לריבת צ'ילי:
צנצנות מעוקרות - 5 יח' (של 200 מ''ל, בהמשך יפורט כיצד לעקר את הצנצנות)
פלפלי צ'ילי - 100 גר' (אדומים)
סוכר - 1 קג'
חומץ תפוחים - 470 מ''ל
תפוחים - 3 גדולים
אופן הכנת הריבת צ'ילי:
  1. עקרו את הצנצנות המיועדות לריבה: הניחו אותן בסיר עם מים חמימים, הביאו לרתיחה ובשלו במשך 10 דקות על חום בינוני. הפכו אותן על גביי מגבת וייבשו, ולאחר שהן מתייבשות העבירו לתנור ל-10 דקות וחממו בחום של כ-110 מעלות.
  2. הניחו צלוחית קטנה במקרר לצינון.
  3. קצצו את פלפלי הצ'ילי והוציאו מהם את הגרעינים, ולאחר מכן ערבלו אותם בבלנדר.
  4. הסירו את הגבעולים של התפוחים, וחוררו כל תפוח במספר מקומות באמצעות מזלג. אין צורך לחתוך את התפוחים.
  5. העבירו את כל הרכיבים אל סיר כבד בעל תחתית עבה. מומלץ להעדיף סיר נירוסטה ולא ברזל, על מנת לא לפגוע בטעם הריבה. ערבבו והביאו לרתיחה של כ-15 דקות.
  6. כדי לבדוק שהריבה מוכנה, הוציאו את הצלוחית מהמקרר, הניחו בתוכה כף של ריבה והחזירו למקרר ל-2 דקות. לאחר כמן הוציאו את הצלוחית והעבירו עליה אצבע – אם הריבה מוכנה ולא נוזלית מדי, האצבע שלכם תותיר עקבות ברורים. אם היא נוזלית, המשיכו להרתיח את הריבה ובצעו את הבדיקה פעם נוספת כעבור 5 דקות.
  7. לאחר שהריבה עברה את "מבחן הצלוחית", הוציאו את התפוחים מהתערובת והסירו קצף שהצטבר בחלקה העליון.
  8. קחו את הצנצנות ומלאו אותן בריבה באמצעות משפך.
  9. אטמו את הצנצנות היטב ואפשרו להן להצטנן. ניתן להעביר למקרר ולאחסן במשך כ-3 שבועות. preperation מקור תמונה: alifeofgeekery
מתכון לריבת פינה קולדה

מעוניינים להכין קינוח שישמח את כל המבוגרים? הריבה הבאה כוללת רום, אננס וקרם קוקוס, והטעם שלה יפתיע את האורחים שלכם ללא צל של ספק. תוכלו לחתוך מספר קרואסונים או טוסטים, ולהגיש לצד צלוחיות ריבה קטנות.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: food
רכיבים לריבת פינה קולדה:
ממרח אננס - ½3 כוסות
קרם קוקוס - 1 כוס
רום לבן - ⅓ כוס
מיץ לימון - ¼ כוס
סוכר - ½6 כוסות
אבקת פקטין פירות - 85 גר' (מונע מהריבה להפוך לדלילה)
צנצנות מעוקרות - 4 יח' (בנפח 1 ליטר, בהמשך יפורט כיצד לעקר את הצנצנות)
אופן הכנת הריבת פינה קולדה:
  1. הסירו את הקצף וצקו את הריבה לצנצנות מעוקרות עד לגובה של כסנטימטר מהשפה. נגבו שאריות מהשפה.
  2. עקרו את הצנצנות המיועדות לריבה: הניחו אותן בסיר עם מים חמימים, הביאו לרתיחה ובשלו במשך 10 דקות על חום בינוני. הפכו אותן על גביי מגבת וייבשו, ולאחר שהן מתייבשות העבירו לתנור ל-10 דקות וחממו בחום של כ-110 מעלות.
  3. בסיר כבד בעל תחתית עבה, ערבב את מחית האננס, קרם הקוקוס, הרום ומיץ הלימון.
  4. הוסיפו סוכר והביאו לרתיחה על אש גבוהה. המשיכו להרתיח את התערובת במשך 3 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.
  5. הסירו מהאש והוסיפו פנימה את הפקטין תוך כדי ערבוב.
  6. אטמו היטב את הצנצנות, והניחו בעדינות בתוך סיר עם מים רותחים למשך 5 דקות. לאחר מכן הוציאו בזהירות ואפשרו להן להתייבש בטמפרטורת החדר. preperation מקור תמונה: food
  7. בדקו שהצנצנות נותרו אטומות היטב ואחסנו במקרר עד לצריכה. ניתן להשתמש בריבה במשך כ-3 שבועות.

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: