maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לריבת פטל ושוקולד מרעננת

למרות שהפטל שניתן למצוא בחנויות בארץ הוא קפוא וארוז בשקית, עדיין ניתן להפוך אותו לריבה נהדרת ומעוררת תיאבון. תוספת השוקולד הופכת את הריבה הזו למעדן, שניתן למרוח על פנקייקים, טוסטים ואפילו להשתמש בה כמילוי לעוגה.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לריבת פטל ושוקולד מרעננת מקור תמונה: ourbestbites
רכיבים לריבת פטל:
פטל - ¼3 כוסות (בהמשך יפורט כיצד להפשיר את השקית בצורה הנכונה)
סוכר - ½1 כוסות
מיץ לימון - ½1 כפיות
שוקולד מריר - 60 גר' (קצוץ)
צנצנות מעוקרות לאיחסון - 2 יח' (בהמשך יפורט כיצד לעקר את הצנצנות)
אופן הכנת הריבת פטל:
  1. על מנת להפשיר את הפטל מבלי להסתכן בנזילה של המיץ שבשקית, הניחו את השקית בתוך קערה והציבו אותה במקרר למשך הלילה.
  2. בינתיים, עקרו את הצנצנות המיועדות לריבה: הניחו אותן בסיר עם מים חמימים, הביאו לרתיחה ובשלו במשך 10 דקות על חום בינוני. הפכו אותן על גביי מגבת וייבשו, ולאחר שהן מתייבשות העבירו לתנור ל-10 דקות וחממו בחום של כ-110 מעלות.
  3. פתחו את שקית הפרי, סננו את הנוזלים והעבירו ¼3 כוסות פטל אל סיר כבד בעל תחתית עבה. מומלץ להשתמש בסיר נירוסטה ולא ברזל, על מנת לא לפגוע בטעם הריבה.
  4. הניחו צלוחית ריקה במקרר, לשימוש בהמשך.
  5. כעת, הוסיפו אל הסיר את הסוכר ומיץ הלימון, והביאו לרתיחה על אש בינונית-גבוהה תוך בחישה מתמדת. אפשרו לריבה להמשיך לרתוח כ-5 דקות. preperation מקור תמונה: ourbestbites
  6. הוסיפו את השוקולד וערבבו עד שהוא נמס לחלוטין, בערך כדקה.
  7. המשיכו לערבב את התערובת עד שהיא מתעבה, בערך ב-5 דקות נוספות, ולאחר מכן הסירו את הסיר מהאש.
  8. כדי לבדוק שהריבה מוכנה, הוציאו את הצלוחית מהמקרר, הניחו בתוכה כף של ריבה מהסיר והחזירו למקרר ל-2 דקות. לאחר מכן הוציאו את הצלוחית והעבירו אצבע דרך הריבה – אם הריבה מוכנה ולא נוזלית מדי, האצבע שלכם תותיר עקבות נקיים וברורים.
  9. במקרה שהריבה נוזלית, המשיכו לבשל אותה במשך כ-3 דקות נוספות. לאחר מכן בצעו את הבדיקה עם הצלחת פעם נוספת.
  10. באמצעות משפך ומצקת העבירו את הריבה החמה אל הצנצנות. צננו, כסו ושמרו במקרר כ-24 שעות לצורך התגבשות של הרכיבים. תוכלו לשמור אותה בקירור ולהשתמש בה במשך עד חודשיים.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: