maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לריבת אתרוגים

בכל שנה לקראת חג הסוכות נערכות מכירות של ארבעת המינים והמיוחד שבהם הוא האתרוג, שיש לו גם ריח וגם טעם ואף מייחסים לו סגולות רפואיות. למתכון ריבת האתרוגים שלפניכם, ואתם לא צריכים את האתרוגים המהודרים שמחירם יקר, אלא את הפשוטים שנמכרים בשווקים עבור מאכל ולא ברכה. המתכון של הריבה קל ופשוט להכנה, והתוצאה הנפלאה תפתיע אתכם ואת שאר הסועדים שוודאי יבקשו מכם את המתכון עבורה.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לריבת אתרוגים מקור תמונה: ameblo.jp
רכיבים לריבת אתרוגים:
תפוז - 1
סוכר - לפי משקל הפרי (המשקל לאחר הבישול במים)
מים - להשרייה
אופן הכנת הריבת אתרוגים:
  1. שטפו את האתרוג והתפוז היטב, חצו אותם לאורכם ופרסו לפרוסות דקות מאוד. preperation מקור תמונה: apeloigcollection
  2. מלאו סיר בינוני במים, הסירו את כל הגרעינים והשרו את האתרוג והתפוז למשך הלילה.
  3. בבוקר החליפו את המים במים חדשים, הניחו את הסיר על להבה בינונית-גבוהה והביאו את התערובת לרתיחה.
  4. החליפו את המים שוב, הביאו לרתיחה פעם נוספת ורוקנו את המים שוב לחלוטין.
  5. שיקלו את תכולת הפירות לאחר כל סדר הפעילויות הקודם והוסיפו סוכר במשקל השווה לזה של הפירות. preperation מקור תמונה: apeloigcollection
  6. בשלו על חום נמוך כ-45 דקות עד שהריבה תתחיל להיות במרקם של ג'לי סמיך. preperation מקור תמונה: apeloigcollection
  7. תוכלו לבדוק את היקרשות הריבה על ידי בדיקת "הצלחת הקפואה" (מופיע בטיפ השף). לאחר שבדקתם והריבה נקרשת כפי שרציתם, הסירו אותה ממקור החום.
  8. ניתן ואף עדיף לטחון את הריבה עם בלנדר מוט.
  9. העבירו את הריבה לצנצנות מעוקרות ואחסנו או השתמשו בה לפי הצורך.
טיפ השף:
בדיקת הצלחת - בתחילת העבודה הכניסו 2-3 צלחות זכוכית קטנות למקפיא. לאחר כחצי שעה שהריבה מתבשלת, הוציאו צלחת אחת מהמקפיא הניחו כף אחת של ריבה במרכז הצלחת והעבירו את האצבע לאורכה כך שיווצר פס נקי בריבה שהנחתם. אם נוזל הריבה מתחבר חזרה במהירות, הריבה צריכה להתבשל עוד זמן, אם הנוזל נשאר יציב או חוזר באיטיות למקומו, אזי הריבה מוכנה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: