header

מטבל דלעת, תרד, ארטישוק וגבינות

הסתיו כאן כבר מזמן, וזו בדיוק העונה המושלמת להכנת מנות מנחמות שהופכות את הערבים להרבה יותר חמימים ונעימים. בשביל זה יצאנו לחפש לכם מנה לא צפויה שאתם בטוח תרצו לנסות, וכל בן בית או אורח שיטעם אותה ישאל מיד "ממה עשוי הדבר המושלם הזה?!". זהו לא עוד סתם מטבל, אלא מטבל דלעת, תרד, ארטישוק וגבינות, שרק אחרי שתטעמו אותו תבינו עד כמה הוא עשיר ומנחם – כמו שמאכלי סתיו אמיתיים צריכים להיות.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
מטבל דלעת, תרד, ארטישוק וגבינות מקור תמונה: tasty.co
רכיבים למטבל דלעת, תרד, ארטישוק וגבינות:
חמאה מלוחה - 4 כפות
שיני שום - 2 (כתושות)
תרד טרי - 400 גרם
לבבות ארטישוק - 100 גרם (קצוצים)
גבינת צ'דר - 100 גרם (מגורדת)
גבינת מוצרלה - 200 גרם (חתוכה לרצועות)
גבינת שמנת - 225 גרם
שמנת חמוצה - 240 גרם
מחית דלעת - 425 גרם
מלח גס - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
בגט - 1 (פרוס - להגשה)
אופן הכנת מטבל דלעת, תרד, ארטישוק וגבינות:
  1. חממו את התנור מראש ל-230 מעלות.
  2. המיסו את החמאה בסיר שמתאים גם לחימום בתנור, על חום בינוני.
  3. הוסיפו את השום וטגנו למשך 2 דקות, עד שהחמאה והשום מזהיבים.
  4. הוסיפו את התרד והמשיכו לטגן עד שהוא קמל, כ-3 דקות.
  5. הוסיפו את לבבות הארטישוק וטגנו למשך דקה נוספת.
  6. הוסיפו את גבינות הצ'דר והמוצרלה וערבבו תוך כדי בישול עד שהן נמסות, כ-2 דקות.
  7. הוסיפו את גבינת השמנת וערבבו עד שהיא נמסה ומשתלבת באופן מלא עם שאר המרכיבים, כדקה אחת.
  8. הוסיפו את השמנת החמוצה ואת מחית הדלעת, וערבבו עד שמתקבל מרקם קרמי.
  9. תבלו עם מלח ופלפל לפי הטעם.
  10. העבירו את המטבל שהכנתם יחד עם הסיר לתוך התנור וללא מכסה. בשלו למשך 15-20 דקות, עד שהמטבל מתחיל לבעבע ומקבל גוון חום-זהוב.
  11. הגישו מיד עם פרוסות בגט וטבלו בהנאה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.