maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

8 מתכונים לארוחת ערב מזינה ובריאה רק ב-500 קלוריות

דיאטנים רבים טוענים כי פחמימות נועדו לתדלק את הגוף, אך משום שמרבית האנשים מוצאים זמן לאכול ארוחות תוצרת בית גדולות רק בשעות הערב, הפחמימות האלה לא מנוצלות על ידי הגוף ליצירת אנרגיה וכתוצאה מכך נוצרים מאגרי שומן בגוף. במקום לאכול ארוחות ערב שיגרמו לכם לעלות במשקל, למדו כיצד להכין את 8 המנות שלפניכם, אשר מתאימות במיוחד לשעות הערב, עשירות בוויטמינים ומינרלים ומכילות פחות מ-500 קלוריות ופחות מ-25 גרם פחמימות למנה! אז הפשילו שרוולים והכינו לעצמכם ולמשפחתכם ארוחת ערב קלה, מזינה טעימה.
מתכון למרק המבורגר

אחרי שגמלתי בליבי לשנות את הרגלי התזונה המזיקים שלי ולהפסיק לאכול המבורגר במסעדות, שאי אפשר לדעת ממה וכיצד הוא עשוי, חשבתי לנסות את המתכון הנהדר שלפניכם. מרק ההמבורגר הזה הוא גם מזין וגם טעים, וכל המשפחה שלי מחכה לפעם הבאה שאחליט להכין סיר גדול שיספיק גם עבורם.

רכיבים למרק :
בשר טחון - 900 גר'
עגבניות - 800 גר' ( חתוכות לקוביות)
גזר - 250 גר' (חתוך)
סלרי - 120 גר' (חתוך)
ציר בקר - 6 כוסות
קטשופ - ¾ כוס
שום - 1 כף (טחון)
פטרוזיליה - מעט (לקישוט)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לתבשיל פילאף עם פטריות, תרד וכרובית

המנה הנפלאה הזו, שמורכבת מפטריות מוקפצות ותרד בשילוב עם כרובית, היא אחד המאכלים הקלים ביותר להכנה, במיוחד כשאין כוח להשקיע בארוחת ערב מורכבת. הפילאף הנהדר הזה בריא, דל פחמימות, טעים, לא כולל רכיבים מן החי ואני בטוח שגם אתם עומדים להתאהב בו.

רכיבים לפילאף עם פטריות:
חמאה - 5 כפות
פטריות פורטובלו - 300 גר' (חתוכות)
שום כתוש - 2 כפיות
פלפל צ'ילי - 2 (קצוץ דק)
כרובית - 1 (להפריד את הפרחים)
עלי בייבי תרד - 450 גר' ( קצוצים)
מיץ לימון - מ-1 לימון (סחוט טרי )
פטרוזיליה - צרור
מתכון לחסה ממולאת בטופו וירקות

אנשים רבים חושבים שכדי להכין ארוחת ערב בריאה וקלילה צריך להשקיע הרבה זמן ותכנון, אך אני גיליתי שהמצב במציאות שונה לחלוטין! המנה שלפניכם "גוזלת" רק 20 דקות מזמני, וזה כולל לא רק את ההכנה, אלא גם את האכילה!

רכיבים לחסה ממולאת:
פלפל אדום - 1 (חתוך לרצועות דקות)
גבעולי בצל ירוק - 4 (חתוכים לפרוסות)
גזרים - 3 (מגוררים)
מלפפון - ½ מלפפון (חתוך לרצועות דקות)
נענע טרייה - צרור
טופו - 500 גר' (ניתן להחליף בחזה עוף)
רכיבים לרוטב:
חמאת בוטנים - ½ כוס
חומץ - 1 כף
סוכר חום - 2 כפות
רוטב צ'ילי - 1-3 כפיות
מיץ לימון טרי - מ- ½ לימון
שיני שום - 2-3 (כתושות או טחונות)
מים חמים - 2-4 כפות
חתיכות שורש ג'ינג'ר - 2 (בעובי של כ-½2 ס"מ)
מתכון לקציצות בקר עם סלט ובצל מקורמל

מרבית האנשים אוהבים "לאכול עם העיניים" ואני לא שונה מהם. לכן המנה הצבעונית הזו היא מושלמת בעיני, משום שהיא לא רק מחזה נפלא שגורם לי להרגיש שאני אוכל במסעדה יוקרתית, אלא גם חגיגה של טעמים שגורמת לי ללקק את האצבעות.

רכיבים לבצל המקורמל:
שמן זית - 1 כף
בצלים בגודל בינוני - 2 (חתוכים לקוביות)
מלח ים - לפי הטעם
שבבי צ'ילי - ½ כפית (ניתן להשתמש במקום בפלפל צ'ילי חתוך לקוביות קטנות)
שיני שום גדולות - 2 ( חתוכות דק)
דבש - ½ כפית (ניתן להמיר בסירופ מייפל)
מיץ לימון טרי - מ- ½ לימון
מים - 2-3 כפות
תערובת תבלינים - מעט, לתיבול (קינמון, אגוז מוסקט וציפורן טחונה)
רכיבים לקציצות בקר:
בשר בקר טחון - 400-500 גר'
שן שום גדולה - 1 (מגוררת)
פפריקה - ½ כפית
כמון - ½ כפית
מלח ים - ⅔ כפית
שמן קוקוס - לטיגון
רכיבים לסלט:
מלפפון - ½ מלפפון (חתוך לקוביות)
אבוקדו - ½ אבוקדו (חתוך לקוביות)
עגבניות שרי - 4-5 (חצויות לשתיים)
כוסברה - צרור
כמון - ⅓ כפית
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מיץ לימון - 1 כף (סחוט טרי)
שמן זית - 1-2 כפות
מתכון לקדירת קישואים ופלפל

תבשיל הקישואים הנהדר הזה הוא מעדן לכל המשפחה וזאת בהחלט סיבה למסיבה, מכיוון שהוא דל קלוריות (פחות מ-150 קלוריות למנה), דל פחמימות ומשביע במיוחד.

רכיבים לקדירת קישואים:
קישואים - 4 (חתוכים לרצועות דקות וארוכות)
מלח - ¼ כפית
חלבון ביצה - ¾ כוס (כ-6 ביצים)
ביצים - 4 (בנוסף לחלבונים)
עלי בזיליקום - כ-50 גר' (חתוכים גס)
פלפל אדום - 100 גר' (קלוי)
יוגורט טבעי - ½ כוס (0% שומן)
בצל סגול - מ- ½1 בצלים (חתוך לקוביות גסות)
שום טחון - 1 כף
עלי תרד - 100 גר' (טריים וקצוצים)
ארטישוק - 400 גר' ( מקופסת שימורים)
גבינת פרמז'ן - 100 גר' (מגוררת)
מתכון בריא לאורז כרובית

כשנתקלתי לראשונה במתכון הבריא הזה ל"אורז" כרובית, ניגשתי אליו במעט חשש, אולם אחרי שטעמתי את התוצאה מיד הלכתי להכין לעצמי מנה נוספת של המאכל הנפלא הזה, שישאיר אתכם שבעים עד לבוקר שלמחרת.

רכיבים ל"אורז" כרובית:
כרובית קטנה - 1 (מופרדת לפרחים)
שמן זית - 1 כף
קישואים קטנים - 2 (פרוסים דק)
גזרים - 2 (מגורדים)
שן שום - 1 (כתושה)
ג'ינג'ר - 2 כפות (מגורר)
מלח - ½ כפית
אננס - 200 גר' (חתוך לקוביות קטנות)
סירופ מייפל - 1 כפית (ניתן להמיר בדבש או סוכר חום)
כוסברה - ½ כוס ( קצוצה)
קשיו - מעט, לקישוט ( קלוי)
מתכון לסלט טונה ואבוקדו

דגים, וטונה בפרט, הם מאכלים בריאים ומשביעים שמכילים מגוון רחב של ויטמינים ומינרלים, ואחת המנות האהובות עלי לארוחת הערב היא סלט הטונה הטעים שלפניכם, שמוגש יחד עם אבוקדו וירקות בריאים ומזינים.

רכיבים לסלט טונה ואבוקדו:
טונה בהירה - כ-350 גר'
פלפל אדום - מ-½ פלפל (חתוך)
שעועית שחורה - כ-400 גר' (מבושלת, שטופה ומסוננת, ניתן להשתמש גם מקופסת שימורים)
כמון - ½ כפית
אבוקדו - 2 (פרוסים לקוביות)
כוסברה - צרור (קצוצה)
בצל סגול - ½ בצל (פרוס דק)
פלפל חריף - 1-2 (חתוך)
מלח - 1 כפית
מתכון לנתחי סלמון עם שומשום וסלט מלפפונים

כולנו יודעים שהתזונה שלנו משפיעה לא רק על הבריאות שלנו, אלא על כל איכות חיינו, וצריך לזכור שכדי שנוכל ליהנות ממצב רוח מרומם, חשוב להתייחס בכובד ראש לאוכל שאנו מכניסים לתוך גופנו. את המתכון הנפלא הזה לנתחי סלמון אני מכין עבור בת זוגתי לפחות פעם אחת בשבוע, כדי ששנינו נוכל ליהנות מהטעם הנפלא ומהחומרים המזינים הרבים שיש במנה הזו, אשר תורמים לבריאות הגוף והנפש.

רכיבים לסלט:
תרד - 450 גר'
צנוניות - 3 (פרוסות דק)
מלפפון - 1 (חתוך לשתיים ופרוס)
גבעולי שמיר - 2 (קצוצים)
רכיבים לרוטב:
שמן זית כתית - 3 כפות
מיץ לימון טרי - מ-½ לימון
מלח ים - מעט
רכיבים לדג סלמון:
סלמון - 300 גר'
שומשום שחור - ½ כפית
שומשום לבן - ½ כפית
שמן קוקוס - ½ כפית
מלח ים - לפי הטעם
מקור: יהונתן ג'.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: