maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לנתחי סלמון עם שומשום וסלט מלפפונים

כולנו יודעים שהתזונה שלנו משפיעה לא רק על הבריאות שלנו, אלא על כל איכות חיינו, וצריך לזכור שכדי שנוכל ליהנות ממצב רוח מרומם, חשוב להתייחס בכובד ראש לאוכל שאנו מכניסים לתוך גופנו. את המתכון הנפלא הזה לנתחי סלמון אני מכין עבור בת זוגתי לפחות פעם אחת בשבוע, כדי ששנינו נוכל ליהנות מהטעם הנפלא ומהחומרים המזינים הרבים שיש במנה הזו, אשר תורמים לבריאות הגוף והנפש.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 2
רמת קושי: קל
מתכון לנתחי סלמון עם שומשום וסלט מלפפונים
רכיבים לסלט:
תרד - 450 גר' (עלי בייבי טריים)
צנוניות - 3 (פרוסות דק)
מלפפון - 1 (חתוך לשתיים ופרוס)
שמיר - 2 (גבעולים קצוצים)
רכיבים לרוטב:
שמן זית - 3 כפות
מיץ לימון - מ-½ לימון (טרי)
מלח ים - מעט
רכיבים לדג סלמון:
סלמון - 300 גר'
שומשום שחור - ½ כפית
שומשום לבן - ½ כפית
שמן קוקוס - ½ כפית
מלח ים - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט:
  1. ערבבו בקערה גדולה את התרד, הצנוניות, השמיר והמלפפון. preperation
אופן הכנת הרוטב:
  1. בקערה נפרדת ערבבו את כל המרכיבים של הרוטב.
אופן הכנת הדג סלמון:
  1. פזרו מלח ים על חתיכות הסלמון משני הצדדים והניחו בצד (כשהחלק התחתון הוא העור).
  2. ערבבו את שני סוגי השומשום ופזרו מעל הסלמון (צד אחד בלבד)
  3. חממו מחבת על חום בינוני, הוסיפו את שמן הקוקוס ותנו לו להתחמם במשך דקה אחת.
  4. הניחו את הסלמון על המחבת (עור כלפי מעלה), טגנו במשך 4 דקות, הפכו וטגנו למשך 3 דקות נוספות. לאחר מכן כסו עם מכסה והנמיכו את עצמת האש.
  5. המשיכו לטגן במשך כ-3 דקות (תלוי בעובי הנתחים, אם הם עבים בצורה ניכרת כדאי לטגן עוד 3 דקות נוספות) והסירו את המחבת מהאש.
  6. הוסיפו לסלט את הרוטב, טעמו ותקנו את התיבול במידת הצורך. הגישו את הסלמון לצד הסלט ושיהיה בתיאבון!
מקור: יהונתן ג'.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
App Logo
באפליקציה נוח יותר