header

מתכון לסלט סלמון וקינואה עם רוטב בלסמי

סלט מהווה מנה מצוינת כתוספת לארוחת צהריים, אך בפניי עצמו הוא לא תמיד משביע. במתכון הבא ישנה תוספת של סלמון עתיר בחלבונים וקינואה טעימה שגדושה בפחמימות מורכבות שמתפרקות לאט ויוצרת מנה מיוחדת שתככב בארוחות הצהריים שלכם. 

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לסלט סלמון וקינואה עם רוטב בלסמי מקור תמונה: asassyspoon
רכיבים לסלט סלמון וקינואה:
סלמון - 450 גר' (טרי, בלי עצמות, חתוך לקוביות)
בזיליקום - 2 כפיות (מיובש)
פטרוזיליה - 2 כפיות (מיובשת)
מלח - 2 כפיות
פלפל שחור - 2 כפיות
שמן - ½2 כפות (לטיגון)
קינואה - 2 כוסות (מבושלת)
עלי בייבי - 4 כוסות (תערובת עלים ירוקים)
רכיבים לרוטב בלסמי:
שמן זית - ¼ כוס
חומץ בלסמי - 2 כפות
שיני שום - 2 (כתושות)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת סלט סלמון וקינואה:
  1. הכניסו לקערה בינונית את קוביות הסלמון יחד עם בזיליקום, פטרוזיליה, מלח ופלפל, וערבבו היטב.
  2. חממו את השמן לטיגון על מחבת נון סטיק ועל להבה בינונית-גבוהה, הכניסו לתוכה את קוביות הסלמון וטגנו כ-4 דקות, או עד להשחמה.
  3. הכניסו את הירקות העליים לקופסה, הניחו מעליהם את הקינואה וקוביות הסלמון והכניסו למקרר. לפני האכילה, הוסיפו לסלט את הרוטב הבלסמי, ערבבו ואכלו בתיאבון.
אופן הכנת רוטב בלסמי:
  1. ערבבו היטב את הרכיבים בקערה ושמרו בצנצנת/קופסה אטומה עד לארוחה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.