רוב האנשים מקשרים סלרי למרקים, תבשילים ולפעמים גם למנות של ירקות בגריל, ולרוב הוא לא ממש כוכב ההצגה. אך בדיוק כמו כל שאר הירקות במטבח שלנו, פשוט צריך לדעת איך להביא אותו למרכז הבמה, ובמתכון הסלט שלפניכם זה קורה בזכות שילוב טעמים עשיר ומיוחד שמשאיר בפה טעם של עוד. זה מתחיל בתפוח עץ חמצמץ ועסיסי, ממשיך בתמרים קצוצים ומייפל מתקתק, כשמעל הכל גם מפוזרת גבינה עם מליחות קלה וטעם עמוק. אגב, אם תמיד סלדתם מסלרי חי בגלל הסיבים שלו, אז כדאי שתדעו שבמתכון הזה גם מחכה לכם טיפ פשוט לטיפול בבעיה, שמאפשר ליהנות מהטריות והפריכות שלו ללא הפרעה. שיהיה בתיאבון!
רכיבים לסלט סלרי ותפוחי עץ:
אופן הכנת סלט סלרי ותפוחי עץ:
-
חיתכו את תפוח העץ (ללא הליבה) לקוביות קטנות, קצצו את עלי וגבעולי הפטרוזיליה (רק את החלקים הרכים), כתשו שן שום אחת והעבירו הכל לקערה גדולה.
-
הוסיפו 3 כפות חומץ תפוחים, 2 כפיות מייפל, חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור. התחילו לערבב ותוך כדי הוסיפו בהדרגה את שמן הזית עד שכל הכמות משולבת עם שאר רכיבי הרוטב.
-
המשיכו בחיתוך והכנת שאר רכיבי הסלט, והוסיפו אותם לקערה הגדולה אחד אחד לאחר הסיום.
-
קצצו את הבצל הסגול לחצי פרוסות דקות, את התמרים לחתיכות קטנות בחיתוך גס, וכתשו קלות את השקדים. הוסיפו הכל לקערה.
-
הוסיפו גבינה, ערבבו היטב, טעמו והוסיפו מלח, פלפל, חומץ תפוחים או מייפל לפי הטעם.
-
להגשה, ניתן לקשט את הסלט בכמה עלי סלרי ולפזר מעל עוד קצת גבינה.
טיפ השף:
לגיוון והעשרת הטעם, את התמרים במתכון ניתן להחליף בפירות יער, דובדבנים וכדומה, ואת השקדים ניתן להחליף בתערובת אגוזים לפי בחירתכם.