maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
header

מתכון לשטרודל תפוחים וצימוקים

עוגת השטרודל הווינאית הזו היא אחת המוכרות ביותר שקיימות, ועוד עם מגוון גרסאות רחב מאוד. הקינוח המתוק והנהדר הזה מוצג בכל מאפייה כבר שנים רבות, ולכל אחת טעם שונה משל האחרת. בעזרת מתכון עוגת שטרודל התפוחים שלפניכם, תוכלו להכין את אחת העוגות המוצלחות והקלות שאפיתם לאחרונה וליצור קינוח מושלם כמו במאפייה.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לשטרודל תפוחים וצימוקים מקור תמונה: oliviascuisine
רכיבים לשטרודל תפוחים:
ביצה - 1
מים - 1 כף
סוכר - 2 כפות
קמח - 3 כפות
קינמון - ¼ כפית
תפוחי עץ - 2 (מסוג סמית, גדולים, קלופים וחתוכים דק)
צימוקים - 2 כפות
בצק עלים - 250 גרם (מופשר)
אופן הכנת השטרודל תפוחים:
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
  2. בקערה בינונית ערבבו יחד 1 כף קמח, סוכר וקינמון. הוסיפו את התפוחים החתוכים דק ואת הצימוקים וערבבו היטב.
  3. פתחו ורדדו מעט את בצק העלים על משטח עבודה מקומח משאר הקמח הנותר.
  4. הניחו את מלית התפוחים במרכז בצק העלים ופזרו את המלית לרוחב הבצק, אבל לא עד הסוף. השאירו 2-3 ס"מ מסוף הבצק שתוכלו לקפל על המלית כך שלא תישפך מהצדדים.
  5. קפלו את הדפנות של רוחב הבצק על המלית מימין ומשמאל. העבירו את קצה הבצק הקרוב אל גופכם מעל המלית וגלגלו את הבצק לרולדה.
  6. טרפו את הביצה עם כף המים והברישו את הבצק לכל אורכו. הכניסו לתנור לאפייה של כ-40 דקות או עד שהבצק מקבל גוון חום-זהוב.
  7. הוציאו מהתנור והניחו לשטרודל להתקרר, זרו אבקת סוכר מעל אם אתם מעוניינים בכך והגישו לצד גלידת וניל.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל: