header

מתכון לעוגת מייפל עם אגוזי מלך

ישנם מעט מאוד ריחות שניתן לזהות בקלות ולומר במדויק מה נאפה או מתבשל, אך כאשר אופים עוגת מייפל, אי אפשר להתבלבל. אם גם לכם מתחשק שכל הבית יהיה אפוף בניחוח ממכר של מייפל, הכינו את המתכון שלפניכם ותקבלו עוגת קפה סתווית, רכה, טעימה וקלה להכנה.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
מתכון לעוגת מייפל עם אגוזי מלך מקור תמונה: handletheheat
רכיבים לשטרויזל (פירורי בצק):
סוכר חום בהיר - ½ כוס (בהיר)
קמח לבן - ¼ כוס (32 גר')
אגוזי מלך - ¼ כוס (קצוץ דק - 27 גר' )
קינמון - ½ כפית
חמאה - 3 כפות (ללא מלח, מומסת)
רכיבים לעוגת מייפל:
קמח לבן - 2 כוסות (250 גר')
אבקת אפייה - 1 כפית
סודה לשתייה - ½ כפית
מלח - ½ כפית
סוכר חום בהיר - ½ כוס (100 גר')
אגוזי מלך - ½ כוס (קצוצים - 50 גר')
סירופ מייפל - ½ כוס (170 גר')
שמן - ½ כוס (100מ"ל)
חלב - ¼ כוס
ביצים - 2 (גדולות וטרופות)
תמצית וניל - 1 כפית (לא חובה)
שמנת חמוצה - 227 גר' (בטמפרטורת החדר)
רכיבים לזיגוג:
אבקת סוכר - ½ כוס (60 גר')
סירופ מייפל - 2 כפות
אופן הכנת השטרויזל (פירורי בצק):
  1. חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. ערבבו בקערה קטנה את רכיבי השטרויזל, פוררו בעזרת מזלג והניחו בצד.
אופן הכנת העוגת מייפל:
  1. ערבבו בקערה גדולה קמח, סודה לשתייה, מלח, סוכר חום ואגוזי מלך.
  2. בקערה קטנה ערבבו יחד סירופ מייפל, שמן, חלב, ביצים ותמצית וניל. הוסיפו פנימה את השמנת החמוצה וערבבו היטב.
  3. צקו את תערובת המייפל והביצים לקערת הקמח, ערבבו בתנועות עדינות עד שהקמח נטמע ונוצרת בלילה מעט סמיכה.
  4. צקו את התערובת עד כ-¾ מגובה התבנית, פזרו את השטרויזל מעל הבלילה ואפו בתנור כ-35-40 דקות עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא נקי.
  5. הוציאו את העוגה מהתנור והניחו לה להתקרר כ-15 דקות. בינתיים הכינו את הזיגוג.
אופן הכנת הזיגוג:
  1. ערבבו את סירופ המייפל יחד עם אבקת הסוכר למשחה עבה וטפטפו על העוגה המוכנה.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.