maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים נפלאים למנות איטלקיות

  קשה לאמוד את כל המנות הנפלאות שהמטבח האיטלקי הביא לנו, ושהפכו אותו לאחד הפופולריים ביותר בעולם. מפיצות ופסטות, דרך מרקים עשירים ולחמים רכים, יש אינספור מנות איטלקיות אהובות שאנחנו נהנים לאכול בחוץ וגם בבית. כדי שגם אתם תוכלו להכין ארוחה איטלקית נהדרת בביתכם, נסו את 7 המתכונים האלה, שטעמיהם ייקחו אתכם למחוזות המוריקים של איטליה ויאפשרו לכם להכניס מעט מהמדינה הנפלאה הזו אליכם הביתה.
 
מרכיבים לאוכל איטלקי
 
 
היום האיטלקי, כמו במרבית המדינות בעולם, מתחיל את היום בארוחת בוקר, ולמרבה הפלא הארוחה הזו היא קלילה מאוד במולדת הפיצה. המבוגרים פותחים את הבוקר בקפה עם חלב ומאפה קל כמו לחמנייה מתוקה עם חמאה וריבה, בעוד שהילדים נהנים משוקו או חלב חם. ארוחת הצהריים היא הארוחה החשובה והגדולה ביותר בעיניי האיטלקים, והם סוגרים את העסקים בין 13:00-16:00 כדי לאכול בנחת, כאשר הילדים הולכים פעמים רבות הביתה באותן השעות כדי ליהנות מארוחה טרייה.
 
ארוחת הצהריים מורכבת ממנה ראשונה שמכילה פסטה או אורז, מנה שנייה של דגים או בשר עם תוספת של ירקות או סלט, ופירות לסיום. ילדים ומבוגרים כאחד נהנים גם מחטיף בשעות אחר הצהריים שדומה לארוחת הבוקר, או שהוא כולל גלידה/עוגיות/יוגורט או מתוקים אחרים. היום האיטלקי מסתיים בארוחת ערב קלילה של מרק או סלט, בשרים קרים או שאריות של ארוחת הצהריים. אם אתם רוצים ליהנות מכל הטוב שיש למטבח האיטלקי להציע, 7 המתכונים הבאים למנות איטלקיות מסורתיות וחדשניות כאחד יתנו לכם את ההזדמנות להפוך את ביתכם למסעדה איטלקית ייחודית.

1. לחם עם עשבי תיבול

אין כמו לחם טרי וחם לפתוח אתו ארוחה או להכין ממנו כריכים, והמתכון שלפניכם ללחם איטלקי עוד יהפוך לכוכב אצלכם ואצל קרוביכם. צוותו לו רטבים, גבינות וכל תוספת אחרת שעולה על ראשכם, ותקבלו נשנוש טעים או תוספת נהדרת לארוחה דשנה.

רכיבים: 

  • 6 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כוסות מים
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כף מלח ים
  • 2 כפות בזיליקום טרי
  • 2 כפות אורגנו טרי
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית אבקת מרק בצל
מתכון ללחם איטלקי
 

הוראות הכנה:

1. בקערה גדולה, ערבבו יחד שמרים, מים חמים וסוכר. הניחו בצד למשך חמש דקות, או עד שהתערובת מתסיסה.

2. הוסיפו לתערובת השמרים שמן זית, מלח, עשבי תיבול, אבקת שום, אבקת מרק בצל ו-3 כוסות קמח וערבבו היטב. הוסיפו את הקמח שנותר ולושו כ-10 דקות עד שהבצק הופך לאחיד וקשיח למגע.

3. כסו את קערת הבצק במגבת מטבח נקייה והתפיחו אותו כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.

4. חממו את התנור ל-190 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו.

5. הוציאו את הבצק מהקערה, חתכו אותו ל-2 חתיכות ולושו מהן כיכרות לחם אחידות בגודלן. 

6. הניחו את הלחמים על תבנית האפייה, הכניסו לתנור ל-35 דקות או עד שהלחם משחים ומוכן. הוציאו מהתנור, צננו כ-15 דקות והגישו.

2. סלט חצילים

החציל הוא ירק טעים במיוחד, ולכן זה לא פלא שהוא מככב במנות רבות במטבח האיטלקי. אחת הדרכים הטובות ביותר להכין מנה מחצילים היא בסלט טעים, שמדגיש את הטעם של הירק הנהדר הזה ומאפשר ליהנות ממנו בפשטות, כמו במתכון האיטלקי המסורתי הבא.

רכיבים:

  • 6 חצילים
  • 1 שן שום, כתושה
  • 3 כפות שמן זית 
  • 1 כף חומץ בלסמי 
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1 כפית פטרוזיליה יבשה
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • ½ כפית בזיליקום יבש
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מתכון לסלט חצילים

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.

2. חוררו את החצילים בעזרת סכין, הניחו על תבנית האפייה והכניסו לתנור לשעה וחצי או עד שהחצילים מתרככים.

3. הוציאו את החצילים, הניחו להם להתקרר, הורידו מהם את הקליפה וחתכו לקוביות או עיגולים.

4. בקערה גדולה, ערבבו יחד שום, שמן זית, חומץ, סוכר, פטרוזיליה, אורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל. הוסיפו את חתיכות החציל וערבבו היטב.

5. הכניסו למקרר לשעתיים לפחות לספיגת טעמים והגישו קר.

3. מרק קפרזה

סלט הקפרזה האהוב, שמכיל עגבניות, בזיליקום וגבינת מוצרלה, מקבל במתכון הבא צורה חדשה בדמות מרק. כאשר מגישים אותו בטמפרטורת החדר עם לחם חמים וגבינה רכה, מקבלים מנה ייחודית עם טוויסט למתכון הקלאסי.

רכיבים:

  • 1 ראש שום
  • 1 קילו עגבניות 
  • שמן זית כתית
  • 4 עגבניות מיובשות בשמן
  • 1 כף סוכר חום 
  • 50 גרם עלי בזיליקום ועוד כמה לקישוט
  • ½1 כפות חומץ בן יין אדום
  • 2 כדורי מוצרלה גדולים
מתכון למרק קפרזה

אופן ההכנה:

1. חממו את התנור ל-120 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפיה ושמנו אותה היטב. 

2. חתכו את שיני השום (עם הקליפה) לרוחב, הניחו על תבנית האפייה יחד עם העגבניות השלמות, טפטפו על הירקות שמן זית והכניסו לתנור ל-25 דקות או עד שהעגבניות נפתחות. הוציאו את התבנית והניחו בצד לצינון.

3. הסירו את הקליפות משיני השום והכניסו לבלנדר יחד עם העגבניות הצלויות, עגבניות מיובשות (ללא השמן), סוכר, בזיליקום, חומץ ו-3 כפות שמן זית. הפעילו עד קבל תערובת חלקה.

4. הגישו בטמפרטורת החדר עם חתיכות של גבינת מוצרלה מעל המרק ועם לחם קלוי.

4. ריזוטו פטריות

אין כמו אורז כתוספת לארוחה, אך כשמצוותים לו פטריות, תבלינים וגבינה, מקבלים ריזוטו מנצח שעומד כמנה בזכות עצמה. נסו את המתכון המיוחד למאכל האיטלקי האהוב ותיהנו מאורז בצורה שונה מהרגיל.

רכיבים:

  • 6 כוסות מרק עוף פרווה (ניתן להכין מ-6 כוסות מים חמים ו-6 כפיות אבקת מרק עוף פרווה)
  • 3 כפות שמן זית
  • ½ קילו פטריות פורטבלו פרוסות דק
  • ½ קילו פטריות שמפניון פרוסות דק
  • 2 בצלי שאלוט חתוכים דק (ניתן להמיר בבצל לבן בינוני)
  • ½1 כוסות אורז מזן ארבוריו
  • ½ כוס יין לבן יבש
  • 3 כפות עירית קצוצה
  • ⅓ כוס גבינת פרמז'ן מגורדת
  • 4 כפות חמאה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
מתכון לריזוטו פטריות

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני ועל להבה נמוכה, חממו את מרק העוף.

2. בסיר גדול ועל להבה בינונית-גבוהה, חממו 2 כפות משמן הזית, הוסיפו את הפטריות וטגנו עד שהן מתרככות. העבירו את הפטריות והנוזלים שלהן לכלי נפרד ושימו בצד.

3. חממו את שמן הזית הנותר במחבת עליה טיגנתם את הפטריות, הוסיפו את הבצל וטגנו במשך כדקה.

4. הוסיפו למחבת את האורז וערבבו אותו עד שיתכסה בשמן, וכשהוא מזהיב קלות מזגו מעליו את היין וערבבו עד לכיסוי. 

5. הוסיפו ½ כוס מרק עוף למחבת האורז וערבבו עד שהוא נספג. המשיכו להוסיף בהדרגה ½ כוס מרק בכל פעם שהחלק הקודם נספג באורז עד שהוא ייגמר (במשך 15-20 דקות).

6. הסירו מהאש, הוסיפו את הפטריות ויתר הרכיבים וערבבו היטב עד שיתאחדו עם האורז. הגישו חם.

5. כדורי בשר

אין כמו כדורי בשר עשירים כדי להוסיף טעם לכל ארוחה, ועם המתכון הבא תוכלו להכין גרסה איטלקית מיוחדת למנה האהובה הזו. ילדים ומבוגרים כאחד יאהבו את כדורי הבשר הנימוחים הללו, שמתאימים לאורז, פסטה או אפילו לצד לחם פשוט.

רכיבים:

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם בשר עגל טחון
  • 200 גרם בשר חזה עוף טחון
  • 2 שיני שום טחונות
  • 2 ביצים
  • ½1 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • ½ כוס מים פושרים
  • 1 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
מתכון לכדורי בשר

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, ערבבו את כל סוגי הבשר, הוסיפו שום, ביצים, פטרוזיליה, מלח ופלפל וערבבו שוב לקבלת תערובת אחידה.

2. הוסיפו לקערה את פירורי הלחם והמים וערבבו היטב. 

3. במחבת גדולה, חממו את שמן הזית, צרו כדורים מתערובת הבשר וטגנו אותם כאשר הם מכוסים. לאחר מכן הניחו אותם על נייר סופג והגישו חם.

6. לינגוויני פוטנסקה

לא ניתן לדבר על המטבח האיטלקי בלי להזכיר לפחות סוג אחד של מנת פסטה, כמו פוטנסקה, עם טעמה החמצמץ והנהדר. השילוב בין טונה, ירקות ופסטה יוצר ארוחה בפניי עצמה, שמושלמת לצהריים או לארוחת ערב קלילה.

רכיבים:

  • 400 גרם פסטה בצורה האהובה עליכם (מומלץ מסוג לינגוויני)
  • 2 כפות שמן זית 
  • 4 שיני שום פרוסות דק
  • ½ כפית פלפל צ'ילי
  • 2 כפות צלפים סחוטים
  • 800 גרם עגבניות משומרות
  • ½ כוס זיתי קלמטה קצוצים גס
  • 4 עלי בזיליקום חתוכים גס
  • 140 גרם טונה בשמן עם מעט מהנוזלים
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מתכון לפסטה פוטנסקה

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול, הביאו מים לרתיחה, הוסיפו להם מלח ופסטה ובשלו עד שהיא מוכנה.

2. בינתיים, במחבת גדולה ועל אש בינונית, חממו את שמן הזית, הוסיפו צ'ילי ושום וטגנו עד שיצלו קלות.

3. הוסיפו למחבת צלפים וזיתים וטגנו במשך 2 דקות. הוסיפו את העגבניות בלבד (בלי הנוזלים) ורסקו אותן בעזרת כף עץ גדולה.

4. בשלו את העגבניות עד שהן מתייבשות מעט, כ-2 דקות, והוסיפו את נוזלי השימור שלהן, וכן מלח, פלפל שחור ובזיליקום. 

5. בשלו את הרוטב עד שהוא מסמיך והוסיפו את הטונה עם הנוזלים שלה.

6. סננו את הפסטה ושמרו ½ כוס מהנוזלים שלה בצד. החזירו את הפסטה לסיר, הוסיפו לה את הרוטב ונוזלי הבישול שלה, ערבבו והגישו חם.

7. קנולי לימון ופיסטוק

הקנולי הוא קינוח מפורסם מאוד באיטליה של צינוריות בצק מטוגנות ופריכות עם קרם גבינה עשיר. במתכון הבא יש תוספת של פיסטוק ולימון, שנותנים טעם מיוחד לקינוח המסורתי שלא תרצו להפסיק להכין.

רכיבים: 

עבור הבצק: 
  • 300 גרם קמח לבן + 3 כפות לרידוד
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • ¼ כפית סודה לשתייה
  • קמצוץ קינמון טחון
  • קורט מלח
  • גרידה מ-1 לימון
  • 4 כפות יין מרסלה
  • 1 ביצה גדולה
  • 4 כפות חמאה
  • 2 ליטר שמן צמחי לטיגון
עבור המלית:
  • 150 גרם אבקת סוכר + 3 כפות לזרייה
  • 400 גרם גבינת ריקוטה
  • 150 גרם גבינת מסקרפונה
  • 150 גרם יוגורט יווני
  • 2 לימונים
  • 75 גרם פיסטוקים 
מתכון לקנולי

אופן ההכנה:

הבצק:

1. בקערה בינונית, נפו את הקמח והוסיפו לו סוכר, סודה לשתייה, קינמון וקורט מלח.

2. צרו במרכז החומרים היבשים גומחה והוסיפו גרידת לימון, יין מרסלה וחלמון ביצה (שמרו את החלבון בצד). 

3. המיסו את החמאה, הוסיפו אותה לקערה ולושו היטב במשך 2-3 דקות. כסו את הקערה והניחו את הבצק בצד במשך 20 דקות.

4. רדדו את הבצק לאורך של 1 מטר וחתכו אותו ל-3 חלקים שווים.

5. צקו את השמן הצמחי לסיר בינוני וחממו אותו על אש בינונית – גבוהה.

6. צרו עיגולים בקוטר 10 ס"מ מחתיכות הבצק והברישו אותם בחלבון. הדקו את העיגולים סביב צינורות מתכת שמתאימים לטיגון והכניסו לשמן עד שהם יזהיבו. הוציאו לנייר סופג והניחו לצינורות הקנולי להצטנן.

מילוי:

1. נפו אבקת סוכר לקערה בינונית, הוסיפו לה ריקוטה, מסקרפונה ויוגורט יווני וערבבו עד שהתערובת חלקה.

2. גרדו את הקליפה מ-2 הלימונים, הוסיפו אותה לקערה וכן מיץ מאחד הלימונים. 

3. קצצו את הפיסטוקים ופזרו ⅓ מהכמות לקערה עם הקרם. ערבבו היטב ובעזרת מזלף, הכניסו את הקרם לתוך כל אחד מצינורות הקנולי. 

4. פזרו את שאר פירורי הפיסטוק על הקצוות החשופים של הקרם והגישו לצד משקה חם.

מקור התמונות: Niklas PivicRodrigo SEPÚLVEDA SCHULZKyleWiTh
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: