maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים נפלאים למנות איטלקיות

  קשה לאמוד את כל המנות הנפלאות שהמטבח האיטלקי הביא לנו, ושהפכו אותו לאחד הפופולריים ביותר בעולם. מפיצות ופסטות, דרך מרקים עשירים ולחמים רכים, יש אינספור מנות איטלקיות אהובות שאנחנו נהנים לאכול בחוץ וגם בבית. כדי שגם אתם תוכלו להכין ארוחה איטלקית נהדרת בביתכם, נסו את 7 המתכונים האלה, שטעמיהם ייקחו אתכם למחוזות המוריקים של איטליה ויאפשרו לכם להכניס מעט מהמדינה הנפלאה הזו אליכם הביתה.
מתכון מיוחד ללחם עם עשבי תיבול

אין כמו לחם טרי וחם לפתוח אתו ארוחה או להכין ממנו כריכים, והמתכון שלפניכם ללחם איטלקי עוד יהפוך לכוכב אצלכם ואצל קרוביכם. צוותו לו רטבים, גבינות וכל תוספת אחרת שעולה על ראשכם, ותקבלו נשנוש טעים או תוספת נהדרת לארוחה דשנה.

recipe מקור תמונה: KyleWiTh
רכיבים ללחם:
קמח - 6 כוסות
מים - 2 כוסות
סוכר - 2 כפות
שמן זית - ¼ כוס
מלח ים - 1 כף
בזיליקום - 8 עלים (טריים)
אורגנו - 1 כפית (טרי)
אבקת שום - 1 כפית
שבבי בצל - 2 כפות (מושרה במים חמים לכדקה)
 
מתכון לסלט חצילים בנוסח איטלקי

החציל הוא ירק טעים במיוחד, ולכן זה לא פלא שהוא מככב במנות רבות במטבח האיטלקי. אחת הדרכים הטובות ביותר להכין מנה מחצילים היא בסלט טעים, שמדגיש את הטעם של הירק הנהדר הזה ומאפשר ליהנות ממנו בפשטות, כמו במתכון האיטלקי המסורתי הבא.

רכיבים לסלט חצילים:
שן שום - 1 (כתושה)
שמן זית - 3 כפות
סוכר לבן - 2 כפות
פטרוזיליה - 1 כפית (יבשה)
אורגנו - 1 כפית (יבש)
בזיליקום - ½ כפית (יבש)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון למרק קפרזה

סלט הקפרזה האהוב, שמכיל עגבניות, בזיליקום וגבינת מוצרלה, מקבל במתכון הבא צורה חדשה בדמות מרק. כאשר מגישים אותו בטמפרטורת החדר עם לחם חמים וגבינה רכה, מקבלים מנה ייחודית עם טוויסט למתכון הקלאסי.

recipe מקור תמונה: Niklas Pivic
רכיבים למרק:
עגבניות - 1 קג'
שמן זית כתית - ⅕ כוס
סוכר חום - 1 כף
עלי בזיליקום - 50 גר' (ועוד כמה לקישוט)
כדורי מוצרלה - 2 (גדולים)
 
מתכון לאורז עם פטריות קלאסי - ריזוטו

אין כמו אורז כתוספת לארוחה, אך כשמצוותים לו פטריות, תבלינים וגבינה, מקבלים ריזוטו מנצח שעומד כמנה בזכות עצמה. נסו את המתכון המיוחד למאכל האיטלקי האהוב ותיהנו מאורז בצורה שונה מהרגיל.

רכיבים לריזוטו פטריות:
שמן זית - 3 כפות
פטריות פורטבולו - ½ קילו (פרוסות דק)
פטריות שמפיניון - ½ קילו (פרוסות דק)
בצלי שאלוט - 2 (חתוכים דק, ניתן להמיר בבצל לבן בינוני)
יין לבן יבש - ½ כוס
עירית - 3 כפות (קצוצה)
חמאה - 4 כפות
מלח - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - ⅓ כוס (מגורדת)
פלפל שחור - לפי הטעם
ציר ירקות - 6 כוסות (ניתן להמיר ב-6 כוסות מים חמים ו-6 כפיות אבקת מרק עוף פרווה)
מתכון לכדורי בשר בסיגנון איטלקי
אין כמו כדורי בשר עשירים כדי להוסיף טעם לכל ארוחה, ועם המתכון הבא תוכלו להכין גרסה איטלקית מיוחדת למנה האהובה הזו. ילדים ומבוגרים כאחד יאהבו את כדורי הבשר הנימוחים הללו, שמתאימים לאורז, פסטה או אפילו לצד לחם פשוט.
 
רכיבים לכדורי בשר:
בשר בקר טחון - 500 גרם
בשר עגל טחון - 200 גרם
חזה עוף טחון - 200 גרם
פטרוזיליה - ½1 כפות (טרייה קצוצה)
פירורי לחם - 2 כוסות
מים פושרים - ½ כוס
שמן זית - 1 כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לפסטה לינגוויני פוטנסקה
לא ניתן לדבר על המטבח האיטלקי בלי להזכיר לפחות סוג אחד של מנת פסטה, כמו פוטנסקה, עם טעמה החמצמץ והנהדר. השילוב בין טונה, ירקות ופסטה יוצר ארוחה בפניי עצמה, שמושלמת לצהריים או לארוחת ערב קלילה.
 
רכיבים ללינגוויני פוטנסקה:
פסטה - 400 גר' (בצורה האהובה עליכם, מומלץ מסוג לינגוויני)
שמן זית - 2 כפות
שיני שום - 4 (פרוסות דק)
פלפל צ'ילי - ½ כפית
צלפים - 2 כפות (סחוטים)
עגבניות - 800 גר' (משומרות)
זיתי קלמטה - ½ כוס (קצוצים גס)
בזיליקום - 4 (עלים חתוכים גס)
טונה - 140 גר' (בשמן עם מעט מהנוזלים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
מתכון לפסטה קנולי מסורתי בתוספת לימון ופיסטוק

הקנולי הוא קינוח מפורסם מאוד באיטליה של צינוריות בצק מטוגנות ופריכות עם קרם גבינה עשיר. במתכון הבא יש תוספת של פיסטוק ולימון, שנותנים טעם מיוחד לקינוח המסורתי שלא תרצו להפסיק להכין.

recipe מקור תמונה: Rodrigo SEPÚLVEDA SCHULZ
רכיבים לבצק הקנולי:
קמח לבן - 300 גר' + 3 כפות לרידוד
אבקת סוכר - 50 גר'
סודה לשתייה - ¼ כפית
קינמון טחון - קמצוץ
מלח - קורט
יין מרסלה - 4 כפות
חמאה - 4 כפות
שמן צמחי - 2 ליטר (לטיגון)
רכיבים למלית לקנולי:
אבקת סוכר - 150 גר' + 3 כפות לזרייה
פיסטוקים - 75 גר'
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: