maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

7 מתכונים נפלאים למנות איטלקיות

  קשה לאמוד את כל המנות הנפלאות שהמטבח האיטלקי הביא לנו, ושהפכו אותו לאחד הפופולריים ביותר בעולם. מפיצות ופסטות, דרך מרקים עשירים ולחמים רכים, יש אינספור מנות איטלקיות אהובות שאנחנו נהנים לאכול בחוץ וגם בבית. כדי שגם אתם תוכלו להכין ארוחה איטלקית נהדרת בביתכם, נסו את 7 המתכונים האלה, שטעמיהם ייקחו אתכם למחוזות המוריקים של איטליה ויאפשרו לכם להכניס מעט מהמדינה הנפלאה הזו אליכם הביתה.
מתכון מיוחד ללחם עם עשבי תיבול

אין כמו לחם טרי וחם לפתוח אתו ארוחה או להכין ממנו כריכים, והמתכון שלפניכם ללחם איטלקי עוד יהפוך לכוכב אצלכם ואצל קרוביכם. צוותו לו רטבים, גבינות וכל תוספת אחרת שעולה על ראשכם, ותקבלו נשנוש טעים או תוספת נהדרת לארוחה דשנה.

זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: KyleWiTh
רכיבים ללחם:
קמח - 6 כוסות
מים - 2 כוסות
סוכר - 2 כפות
שמן זית - ¼ כוס
מלח ים - 1 כף
בזיליקום - 8 עלים (טריים)
אורגנו - 1 כפית (טרי)
אבקת שום - 1 כפית
שבבי בצל - 2 כפות (מושרה במים חמים לכדקה)
אופן הכנת הלחם:
  1. בקערה גדולה, ערבבו יחד שמרים, מים חמים וסוכר. הניחו בצד למשך חמש דקות, או עד שהתערובת מתסיסה.
  2. הוסיפו לתערובת השמרים שמן זית, מלח, עשבי תיבול, אבקת שום, שבבי בצל, 3 כוסות קמח וערבבו היטב. הוסיפו את הקמח שנותר ולושו כ-10 דקות עד שהבצק הופך לאחיד וקשיח למגע.
  3. כסו את קערת הבצק במגבת מטבח נקייה והתפיחו אותו כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  4. חממו את התנור ל-190 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו.
  5. הוציאו את הבצק מהקערה, חתכו אותו ל-2 חתיכות ולושו מהן כיכרות לחם אחידות בגודלן.
  6. הניחו את הלחמים על תבנית האפייה, הכניסו לתנור ל-35 דקות או עד שהלחם משחים ומוכן. הוציאו מהתנור, צננו כ-15 דקות והגישו.
 
מתכון לסלט חצילים בנוסח איטלקי

החציל הוא ירק טעים במיוחד, ולכן זה לא פלא שהוא מככב במנות רבות במטבח האיטלקי. אחת הדרכים הטובות ביותר להכין מנה מחצילים היא בסלט טעים, שמדגיש את הטעם של הירק הנהדר הזה ומאפשר ליהנות ממנו בפשטות, כמו במתכון האיטלקי המסורתי הבא.

זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לסלט חצילים:
שן שום - 1 (כתושה)
שמן זית - 3 כפות
סוכר לבן - 2 כפות
פטרוזיליה - 1 כפית (יבשה)
אורגנו - 1 כפית (יבש)
בזיליקום - ½ כפית (יבש)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הסלט חצילים:
  1. חממו את התנור ל-175 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפייה ושמנו אותו היטב.
  2. חוררו את החצילים בעזרת סכין, הניחו על תבנית האפייה והכניסו לתנור לשעה וחצי או עד שהחצילים מתרככים.
  3. הוציאו את החצילים, הניחו להם להתקרר, הורידו מהם את הקליפה וחתכו לקוביות או עיגולים.
  4. בקערה גדולה, ערבבו יחד שום, שמן זית, חומץ, סוכר, פטרוזיליה, אורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל. הוסיפו את חתיכות החציל וערבבו היטב.
  5. הכניסו למקרר לשעתיים לפחות לספיגת טעמים והגישו קר.
מתכון למרק קפרזה

סלט הקפרזה האהוב, שמכיל עגבניות, בזיליקום וגבינת מוצרלה, מקבל במתכון הבא צורה חדשה בדמות מרק. כאשר מגישים אותו בטמפרטורת החדר עם לחם חמים וגבינה רכה, מקבלים מנה ייחודית עם טוויסט למתכון הקלאסי.

זמן הכנה: 50 דקות
כמות סועדים: 3
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Niklas Pivic
רכיבים למרק:
עגבניות - 1 קג'
שמן זית כתית - ⅕ כוס
סוכר חום - 1 כף
עלי בזיליקום - 50 גר' (ועוד כמה לקישוט)
כדורי מוצרלה - 2 (גדולים)
אופן הכנת המרק:
  1. חממו את התנור ל-120 מעלות, רפדו תבנית בנייר אפיה ושמנו אותה היטב.
  2. חתכו את שיני השום (עם הקליפה) לרוחב, הניחו על תבנית האפייה יחד עם העגבניות השלמות, טפטפו על הירקות שמן זית והכניסו לתנור ל-25 דקות או עד שהעגבניות נפתחות. הוציאו את התבנית והניחו בצד לצינון.
  3. הסירו את הקליפות משיני השום והכניסו לבלנדר יחד עם העגבניות הצלויות, עגבניות מיובשות (ללא השמן), סוכר, בזיליקום, חומץ ו-3 כפות שמן זית. הפעילו עד קבל תערובת חלקה.
  4. הגישו בטמפרטורת החדר עם חתיכות של גבינת מוצרלה מעל המרק ועם לחם קלוי.
 
מתכון לריזוטו פטריות קלאסי

אין כמו אורז כתוספת לארוחה, אך כשמצוותים לו פטריות, תבלינים וגבינה, מקבלים ריזוטו מנצח שעומד כמנה בזכות עצמה. נסו את המתכון המיוחד למאכל האיטלקי האהוב ותיהנו מאורז בצורה שונה מהרגיל.

זמן הכנה: שעה
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לריזוטו פטריות:
שמן זית - 3 כפות
פטריות פורטבולו - ½ קילו (פרוסות דק)
פטריות שמפיניון - ½ קילו (פרוסות דק)
בצלי שאלוט - 2 (חתוכים דק, ניתן להמיר בבצל לבן בינוני)
יין לבן יבש - ½ כוס
עירית - 3 כפות (קצוצה)
חמאה - 4 כפות
מלח - לפי הטעם
גבינת פרמז'ן - ⅓ כוס (מגורדת)
פלפל שחור - לפי הטעם
ציר ירקות - 6 כוסות (ניתן להמיר ב-6 כוסות מים חמים ו-6 כפיות אבקת מרק עוף פרווה)
אופן הכנת הריזוטו פטריות:
  1. בסיר בינוני ועל להבה נמוכה, חממו את מרק העוף.
  2. בסיר גדול ועל להבה בינונית-גבוהה, חממו 2 כפות משמן הזית, הוסיפו את הפטריות וטגנו עד שהן מתרככות. העבירו את הפטריות והנוזלים שלהן לכלי נפרד ושימו בצד.
  3. חממו את שמן הזית הנותר במחבת עליה טיגנתם את הפטריות, הוסיפו את הבצל וטגנו במשך כדקה.
  4. הוסיפו למחבת את האורז וערבבו אותו עד שיתכסה בשמן, וכשהוא מזהיב קלות מזגו מעליו את היין וערבבו עד לכיסוי.
  5. הוסיפו ½ כוס מרק עוף למחבת האורז וערבבו עד שהוא נספג. המשיכו להוסיף בהדרגה ½ כוס מרק בכל פעם שהחלק הקודם נספג באורז עד שהוא ייגמר (במשך 15-20 דקות).
  6. הסירו מהאש, הוסיפו את הפטריות ויתר הרכיבים וערבבו היטב עד שיתאחדו עם האורז. הגישו חם.
מתכון לכדורי בשר בסיגנון איטלקי
אין כמו כדורי בשר עשירים כדי להוסיף טעם לכל ארוחה, ועם המתכון הבא תוכלו להכין גרסה איטלקית מיוחדת למנה האהובה הזו. ילדים ומבוגרים כאחד יאהבו את כדורי הבשר הנימוחים הללו, שמתאימים לאורז, פסטה או אפילו לצד לחם פשוט.
 
זמן הכנה: 15 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לכדורי בשר:
בשר בקר טחון - 500 גרם
בשר עגל טחון - 200 גרם
חזה עוף טחון - 200 גרם
פטרוזיליה - ½1 כפות (טרייה קצוצה)
פירורי לחם - 2 כוסות
מים פושרים - ½ כוס
שמן זית - 1 כוס
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הכדורי בשר:
  1. בקערה גדולה, ערבבו את כל סוגי הבשר, הוסיפו שום, ביצים, פטרוזיליה, מלח ופלפל וערבבו שוב לקבלת תערובת אחידה.
  2. הוסיפו לקערה את פירורי הלחם והמים וערבבו היטב.
  3. במחבת גדולה, חממו את שמן הזית, צרו כדורים מתערובת הבשר וטגנו אותם כאשר הם מכוסים. לאחר מכן הניחו אותם על נייר סופג והגישו חם.
מתכון לפסטה לינגוויני פוטנסקה
לא ניתן לדבר על המטבח האיטלקי בלי להזכיר לפחות סוג אחד של מנת פסטה, כמו פוטנסקה, עם טעמה החמצמץ והנהדר. השילוב בין טונה, ירקות ופסטה יוצר ארוחה בפניי עצמה, שמושלמת לצהריים או לארוחת ערב קלילה.
 
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים ללינגוויני פוטנסקה:
פסטה - 400 גר' (בצורה האהובה עליכם, מומלץ מסוג לינגוויני)
שמן זית - 2 כפות
שיני שום - 4 (פרוסות דק)
פלפל צ'ילי - ½ כפית
צלפים - 2 כפות (סחוטים)
עגבניות - 800 גר' (משומרות)
זיתי קלמטה - ½ כוס (קצוצים גס)
בזיליקום - 4 (עלים חתוכים גס)
טונה - 140 גר' (בשמן עם מעט מהנוזלים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הלינגוויני פוטנסקה:
  1. בסיר גדול, הביאו מים לרתיחה, הוסיפו להם מלח ופסטה ובשלו עד שהיא מוכנה.
  2. בינתיים, במחבת גדולה ועל אש בינונית, חממו את שמן הזית, הוסיפו צ'ילי ושום וטגנו עד שיצלו קלות.
  3. הוסיפו למחבת צלפים וזיתים וטגנו במשך 2 דקות. הוסיפו את העגבניות בלבד (בלי הנוזלים) ורסקו אותן בעזרת כף עץ גדולה.
  4. בשלו את העגבניות עד שהן מתייבשות מעט, כ-2 דקות, והוסיפו את נוזלי השימור שלהן, וכן מלח, פלפל שחור ובזיליקום.
  5. בשלו את הרוטב עד שהוא מסמיך והוסיפו את הטונה עם הנוזלים שלה.
  6. סננו את הפסטה ושמרו ½ כוס מהנוזלים שלה בצד. החזירו את הפסטה לסיר, הוסיפו לה את הרוטב ונוזלי הבישול שלה, ערבבו והגישו חם.
מתכון לקנולי מסורתי בתוספת לימון ופיסטוק

הקנולי הוא קינוח מפורסם מאוד באיטליה של צינוריות בצק מטוגנות ופריכות עם קרם גבינה עשיר. במתכון הבא יש תוספת של פיסטוק ולימון, שנותנים טעם מיוחד לקינוח המסורתי שלא תרצו להפסיק להכין.

זמן הכנה: 30 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Rodrigo SEPÚLVEDA SCHULZ
רכיבים לבצק הקנולי:
קמח לבן - 300 גר' + 3 כפות לרידוד
אבקת סוכר - 50 גר'
סודה לשתייה - ¼ כפית
קינמון טחון - קמצוץ
מלח - קורט
יין מרסלה - 4 כפות
חמאה - 4 כפות
שמן צמחי - 2 ליטר (לטיגון)
רכיבים למלית לקנולי:
אבקת סוכר - 150 גר' + 3 כפות לזרייה
פיסטוקים - 75 גר'
אופן הכנת הבצק הקנולי:
  1. בקערה בינונית, נפו את הקמח והוסיפו לו סוכר, סודה לשתייה, קינמון וקורט מלח.
  2. צרו במרכז החומרים היבשים גומחה והוסיפו גרידת לימון, יין מרסלה וחלמון ביצה (שמרו את החלבון בצד).
  3. המיסו את החמאה, הוסיפו אותה לקערה ולושו היטב במשך 2-3 דקות. כסו את הקערה והניחו את הבצק בצד במשך 20 דקות.
  4. רדדו את הבצק לאורך של 1 מטר וחתכו אותו ל-3 חלקים שווים.
  5. צקו את השמן הצמחי לסיר בינוני וחממו אותו על אש בינונית – גבוהה.
  6. צרו עיגולים בקוטר 10 ס"מ מחתיכות הבצק והברישו אותם בחלבון. הדקו את העיגולים סביב צינורות מתכת שמתאימים לטיגון והכניסו לשמן עד שהם יזהיבו. הוציאו לנייר סופג והניחו לצינורות הקנולי להצטנן.
אופן הכנת המלית לקנולי:
  1. נפו אבקת סוכר לקערה בינונית, הוסיפו לה ריקוטה, מסקרפונה ויוגורט יווני וערבבו עד שהתערובת חלקה.
  2. גרדו את הקליפה מ-2 הלימונים, הוסיפו אותה לקערה וכן מיץ מאחד הלימונים.
  3. קצצו את הפיסטוקים ופזרו ⅓ מהכמות לקערה עם הקרם. ערבבו היטב ובעזרת מזלף, הכניסו את הקרם לתוך כל אחד מצינורות הקנולי.
  4. פזרו את שאר פירורי הפיסטוק על הקצוות החשופים של הקרם והגישו לצד משקה חם.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: