header

מתכון לפסטה לינגוויני פוטנסקה

לא ניתן לדבר על המטבח האיטלקי בלי להזכיר לפחות סוג אחד של מנת פסטה, כמו פוטנסקה, עם טעמה החמצמץ והנהדר. השילוב בין טונה, ירקות ופסטה יוצר ארוחה בפניי עצמה, שמושלמת לצהריים או לארוחת ערב קלילה.
 
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
מתכון לפסטה לינגוויני פוטנסקה
רכיבים ללינגוויני פוטנסקה:
פסטה - 400 גר' (בצורה האהובה עליכם, מומלץ מסוג לינגוויני)
שמן זית - 2 כפות
שיני שום - 4 (פרוסות דק)
פלפל צ'ילי - ½ כפית
צלפים - 2 כפות (סחוטים)
עגבניות - 800 גר' (משומרות)
זיתי קלמטה - ½ כוס (קצוצים גס)
בזיליקום - 4 (עלים חתוכים גס)
טונה - 140 גר' (בשמן עם מעט מהנוזלים)
מלח - לפי הטעם
פלפל שחור - לפי הטעם
אופן הכנת הלינגוויני פוטנסקה:
  1. בסיר גדול, הביאו מים לרתיחה, הוסיפו להם מלח ופסטה ובשלו עד שהיא מוכנה.
  2. בינתיים, במחבת גדולה ועל אש בינונית, חממו את שמן הזית, הוסיפו צ'ילי ושום וטגנו עד שיצלו קלות.
  3. הוסיפו למחבת צלפים וזיתים וטגנו במשך 2 דקות. הוסיפו את העגבניות בלבד (בלי הנוזלים) ורסקו אותן בעזרת כף עץ גדולה.
  4. בשלו את העגבניות עד שהן מתייבשות מעט, כ-2 דקות, והוסיפו את נוזלי השימור שלהן, וכן מלח, פלפל שחור ובזיליקום.
  5. בשלו את הרוטב עד שהוא מסמיך והוסיפו את הטונה עם הנוזלים שלה.
  6. סננו את הפסטה ושמרו ½ כוס מהנוזלים שלה בצד. החזירו את הפסטה לסיר, הוסיפו לה את הרוטב ונוזלי הבישול שלה, ערבבו והגישו חם.
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
קבל עדכונים על מתכונים חדשים ישירות לתיבת המייל שלך!
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.