maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים טעימים ומפתיעים עם טופו

  כאשר אנשים שומעים את המילה "טופו", רבים נוטים לעוות את פניהם למרות שמעולם לא טעמו את הרכיב האהוד הזה. הטופו, שנוצר כתוצאה מתהליך גיבון (תהליך של הכנת גבינה) מחלב סויה, נראה ודומה במרקמו לגבינה לבנה, וניתן להכין עמו מגוון מאכלים טעימים ומפתיעים. הטופו סופג וסופח תבלינים וטעמים בצורה נפלאה, מה שהופך אותו לחומר הגלם המושלם להכנה של מגוון מטעמים. מלבד היותו טעים, טופו מכיל גם חלבונים רבים, אינו מכיל כולסטרול, הוא בעל ערך קלורי נמוך ויש בו מעט מאוד שומנים, וכל זה הופך אותו לאידאלי עבור אנשים שמנסים לרדת במשקל או צריכים לדבוק בתזונה דלת קלוריות. 5 המתכונים הטעימים והפשוטים הבאים יעזרו לכם להכיר את הטופו מזווית קצת אחרת, ולבשל עמו מטעמים נפלאים בלי לשלם את המחיר הקלורי של המקבילות החלביות והבשריות שלהם. שיהיה בתיאבון!
מתכון לנגיסי טופו מתובלים

את הנגיסים הנפלאים שתוכלו להכין לפי המתכון הבא ניתן לאכול כפי שהם או להוסיף לסלטים שונים. הם יוסיפו טעם ומרקם נפלא לכל מנה, ואתם תרוויחו קלוריות בריאות ורכיבי תזונה חיוניים.

רכיבים לנגיסי טופו:
טופו קשה - 250 גר'
קורנפלור - 1 כפית
דבש - 2 כפות
שיני שום - 3 (קצוצות)
מלח - קמצוץ
פלפל שחור - לפי הטעם
שומשום - מעט (לעיטור)
 
מתכון לירקות וטופו מגולגלים בדפי אורז

רולים מנייר אורז כבשו בתים רבים בישראל שהחליטו להצטרף לטרנד האסייתי בשנים האחרונות ולהכין מטעמים מהמזרח הרחוק. הרולים הבאים פשוטים להכנה ותוכלו ליהנות מהם בארוחת הצהריים או הערב, מתי שרק שתרצו.

recipe מקור תמונה: Ik T
רכיבים לרולים:
גזר - ½ כוס (רצועות)
פלפל אדום - ½ כוס (רצועות)
מלפפון - ½ כוס (רצועות)
כוסברה - חופן (טרייה)
נענע - חופן (עלים טריים)
טופו קשה - 220 גר' (חתוך לקוביות בעובי 1 ס"מ)
שמן צמחי - 4 כפות
קורנפלור - 3 כפות
סוכר חום - 1 כף
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח - מעט
מתכון ללזניה עם טופו ותרד

לזניה היא אחד המאכלים האיטלקיים האהובים ביותר, אך בגרסה המקורית עם הגבינה יש לא מעט קלוריות ושומנים. הגרסה הקלילה הבאה תאפשר לכם לאכול את המנה האהובה בלי יותר מדי רגשות אשמה, אך עם הרבה טעם ורכיבי תזונה חשובים לגוף.

recipe מקור תמונה: Jesse Menn
רכיבים ללזניית תרד:
אטריות לזניה - 450 גר' (שלא דורשות בישול מקדים)
תרד - 280 גר' (קצוץ, שטוף ומנוקז מנוזלים)
טופו קשה - 450 גר' (חתוך גס)
חלב סויה - ¼ כוס (60 מ"ל, חלב אורז/ שיבולת שועל/ שקדים או אגוזי לוז)
שיני שום - 2 (כתושות או ½ כפית אבקת שום)
מיץ לימון - מ-½ לימון
בזיליקום - 15 עלים (שטופים וקצוצים)
מלח - 1 כפית
 
מתכון לכריכי ברביקיו וגרגירי חומוס

הכריך המשביע הבא יעזור לכם לסיים את היום בצורה נפלאה ובריאה במיוחד. רוטב הברביקיו בו תשתמשו מאפשר לתת לטופו טעם מעושן ומיוחד במינו, שתרצו לשחזר שוב ושוב.

recipe מקור תמונה: penguincakes
רכיבים לכריכי ברביקיו:
טופו קשה - 340 גר'
שמן זית - 2 כפות
אבקת שום - ½ כפית
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - מעט (⅛ כפית)
גרגירי חומוס - 420 גר' (משומרים, מסוננים מנוזלים)
לחמניות - 6-8 (להמבורגר או לנקניקייה)
מתכון למוס שוקולד מטופו
המתכון הבא ילמד אתכם כיצד לסיים ארוחה בצורה טעימה ומתוקה במיוחד על ידי שימוש בטופו. המוס הנימוח הוא בדיוק הקינוח הקליל שצריך כדי להמתיק את היום, ותוכלו להכין אותו בקלות מטופו.
 
רכיבים למוס שוקולד:
טופו רך - 270 גרר
שוקולד מריר - 120 גר' (חתוך גס, מומלץ 60% מוצקי קקאו ומעלה)
אבקת קקאו - ¼ כוס (לא ממותקת)
מים - ¼ כוס
סוכר - ½ כוס
ליקר תפוזים - 2 כפות (או קפה, לא חובה)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: