maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

5 מתכונים טעימים ומפתיעים עם טופו

  כאשר אנשים שומעים את המילה "טופו", רבים נוטים לעוות את פניהם למרות שמעולם לא טעמו את הרכיב האהוד הזה. הטופו, שנוצר כתוצאה מתהליך גיבון (תהליך של הכנת גבינה) מחלב סויה, נראה ודומה במרקמו לגבינה לבנה, וניתן להכין עמו מגוון מאכלים טעימים ומפתיעים. הטופו סופג וסופח תבלינים וטעמים בצורה נפלאה, מה שהופך אותו לחומר הגלם המושלם להכנה של מגוון מטעמים. מלבד היותו טעים, טופו מכיל גם חלבונים רבים, אינו מכיל כולסטרול, הוא בעל ערך קלורי נמוך ויש בו מעט מאוד שומנים, וכל זה הופך אותו לאידאלי עבור אנשים שמנסים לרדת במשקל או צריכים לדבוק בתזונה דלת קלוריות. 5 המתכונים הטעימים והפשוטים הבאים יעזרו לכם להכיר את הטופו מזווית קצת אחרת, ולבשל עמו מטעמים נפלאים בלי לשלם את המחיר הקלורי של המקבילות החלביות והבשריות שלהם. שיהיה בתיאבון!
מתכון לנגיסי טופו מתובלים

את הנגיסים הנפלאים שתוכלו להכין לפי המתכון הבא ניתן לאכול כפי שהם או להוסיף לסלטים שונים. הם יוסיפו טעם ומרקם נפלא לכל מנה, ואתם תרוויחו קלוריות בריאות ורכיבי תזונה חיוניים.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים לנגיסי טופו:
טופו קשה - 250 גר'
קורנפלור - 1 כפית
דבש - 2 כפות
שיני שום - 3 (קצוצות)
מלח - קמצוץ
פלפל שחור - לפי הטעם
שומשום - מעט (לעיטור)
אופן הכנת הנגיסי טופו:
  1. חממו תנור ל-200 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה.
  2. יבשו את הטופו באמצעות מגבת נייר וחתכו אותו לקוביות בעובי 1 ס"מ.
  3. הכניסו את הקורנפלור לקערה, הוסיפו לתוכה את קוביות הטופו וערבבו אותן באבקה עד שיצופו מכל צדיהן. preperation מקור תמונה: Emily
  4. הניחו את קוביות הטופו המצופות בקורנפלור על תבנית האפייה המרופדת ואפו במשך 30-45 דקות.
  5. כ-5 דקות לפני סיום האפייה של הטופו (כשהקוביות יהיו בגוון חום-זהוב) התחילו להכין את הרוטב: במחבת קטנה חממו דבש, רוטב סויה ושום על להבה בינונית עד שהרוטב יתחיל להיות סמיך. טעמו את הרוטב והוסיפו לו מעט מלח ופלפל.
  6. הוציאו את קוביות הטופו מהתנור, הקפיצו ברוטב והגישו עם מעט שומשום מפוזר מעל.
 
מתכון לרולים במילוי טופו וירקות

רולים מנייר אורז כבשו בתים רבים בישראל שהחליטו להצטרף לטרנד האסייתי בשנים האחרונות ולהכין מטעמים מהמזרח הרחוק. הרולים הבאים פשוטים להכנה ותוכלו ליהנות מהם בארוחת הצהריים או הערב, מתי שרק שתרצו.

זמן הכנה: 15 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Ik T
רכיבים לרולים:
גזר - ½ כוס (רצועות)
פלפל אדום - ½ כוס (רצועות)
מלפפון - ½ כוס (רצועות)
כוסברה - חופן (טרייה)
נענע - חופן (עלים טריים)
טופו קשה - 220 גר' (חתוך לקוביות בעובי 1 ס"מ)
שמן צמחי - 4 כפות
קורנפלור - 3 כפות
סוכר חום - 1 כף
פלפל שחור - לפי הטעם
מלח - מעט
אופן הכנת הרולים:
  1. בקערה בינונית הכניסו את הקורנפלור והוסיפו לו את קוביות הטופו. ערבבו את הקוביות עד שיְצוׁפּוׁ מכל צדיהן בקורנפלור.
  2. בקערית קטנה, ערבבו יחד רוטב סויה, סוכר חום, מלח, פלפל ו-1 כף של שמן צמחי.
  3. חממו 3 כפות מהשמן הצמחי שנותר על מחבת בינונית ולהבה בינונית, והכניסו לתוכה את קוביות הטופו המצופות בקורנפלור.
  4. טגנו את קוביות הטופו מכל צדיהן עד שהם ישחימו, ולאחר מכן הוסיפו להן את הרוטב שהכנתם בקערית. המשיכו לבשל עד שייווצר זיגוג של הרוטב על קוביות הטופו. הסירו את המחבת מהלהבה.
  5. הרתיחו מים ומזגו אותם לכלי נמוך ועמוק. השרו את דפי האורז במשך 10-15 שניות לכל אחד, והניחו אותם על מגבת לחה או משטח לח אחר.
  6. סדרו את רצועות הירקות על החלק התחתון של דפי האורז, הניחו מעליהם את קוביות הטופו המזוגגות, גלגלו, קפלו את השוליים בצדדים כלפיי פנים והמשיכו לגלגל עד שהרולים ייסגרו. הגישו עם רטבים אהובים. preperation מקור תמונה: Emily
מתכון ללזניה עם טופו ותרד

לזניה היא אחד המאכלים האיטלקיים האהובים ביותר, אך בגרסה המקורית עם הגבינה יש לא מעט קלוריות ושומנים. הגרסה הקלילה הבאה תאפשר לכם לאכול את המנה האהובה בלי יותר מדי רגשות אשמה, אך עם הרבה טעם ורכיבי תזונה חשובים לגוף.

זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: Jesse Menn
רכיבים ללזניית תרד:
אטריות לזניה - 450 גר' (שלא דורשות בישול מקדים)
תרד - 280 גר' (קצוץ, שטוף ומנוקז מנוזלים)
טופו קשה - 450 גר' (חתוך גס)
חלב סויה - ¼ כוס (60 מ"ל, חלב אורז/ שיבולת שועל/ שקדים או אגוזי לוז)
שיני שום - 2 (כתושות או ½ כפית אבקת שום)
מיץ לימון - מ-½ לימון
בזיליקום - 15 עלים (שטופים וקצוצים)
מלח - 1 כפית
אופן הכנת הלזניית תרד:
  1. חממו את התנור ל-180 מעלות והכינו תבנית בינונית לאפייה.
  2. הכניסו למעבד מזון חתיכות טופו, תרד, חלב, אבקת שום/שום כתוש, מיץ לימון, בזיליקום ומלח והפעילו אותו עד לקבלת מחית חלקה. preperation מקור תמונה: Sarah R
  3. מרחו על חלקה התחתון של תבנית האפייה רוטב עגבניות, הניחו עליה דפי לזניה למילוי השכבה התחתונה, מחית טופו-תרד והמשיכו בהנחת השכבות עד שהתבנית תתמלא.
  4. הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 40-45 דקות, עד שהאטריות יתרככו והלזניה תהיה מוכנה.
 
מתכון לכריכי ברביקיו וגרגירי חומוס

הכריך המשביע הבא יעזור לכם לסיים את היום בצורה נפלאה ובריאה במיוחד. רוטב הברביקיו בו תשתמשו מאפשר לתת לטופו טעם מעושן ומיוחד במינו, שתרצו לשחזר שוב ושוב.

זמן הכנה: 10 דקות
כמות סועדים: 6
רמת קושי: קל
recipe מקור תמונה: penguincakes
רכיבים לכריכי ברביקיו:
טופו קשה - 340 גר'
שמן זית - 2 כפות
אבקת שום - ½ כפית
מלח - ½ כפית
פלפל שחור - מעט (⅛ כפית)
גרגירי חומוס - 420 גר' (משומרים, מסוננים מנוזלים)
לחמניות - 6-8 (להמבורגר או לנקניקייה)
אופן הכנת הכריכי ברביקיו:
  1. חממו שמן זית על מחבת גדולה מעל להבה בינונית. נגבו את הטופו מנוזלים עודפים, חתכו חצי ממנו לרצועות עבות ואת החצי השני פוררו באמצעות הידיים.
  2. הוסיפו את קוביות ופירורי הטופו למחבת יחד עם כל התבלינים (לא כולל רוטב הברביקיו) וטגנו במשך 7-10 דקות, או עד שהטופו ישחים. preperation מקור תמונה: amanda
  3. הוסיפו למחבת עם הטופו את רוטב הברביקיו והמשיכו לטגן במשך 3-5 דקות.
  4. הוסיפו למחבת את גרגירי החומוס והמשיכו לטגן את כל הרכיבים במשך 2 דקות נוספות תוך ערבוב מתמיד.
  5. הסירו את המחבת מהלהבה, חלקו את התערובת בין הלחמניות עם תוספות אהובות והגישו.
מתכון למוס שוקולד מטופו
המתכון הבא ילמד אתכם כיצד לסיים ארוחה בצורה טעימה ומתוקה במיוחד על ידי שימוש בטופו. המוס הנימוח הוא בדיוק הקינוח הקליל שצריך כדי להמתיק את היום, ותוכלו להכין אותו בקלות מטופו.
 
זמן הכנה: 10 דקות
רמת קושי: קל
recipe
רכיבים למוס שוקולד:
טופו רך - 270 גרר
שוקולד מריר - 120 גר' (חתוך גס, מומלץ 60% מוצקי קקאו ומעלה)
אבקת קקאו - ¼ כוס (לא ממותקת)
מים - ¼ כוס
סוכר - ½ כוס
ליקר תפוזים - 2 כפות (או קפה, לא חובה)
אופן הכנת המוס שוקולד:
  1. הרתיחו מים בסיר בינוני והניחו בתוכו סיר קטן יותר (באן מארי/סיר כפול) כך שתחתית הסיר העליון תיגע בקצה המים.
  2. הכניסו לסיר העליון שברי שוקולד, קקאו, חלב שקדים, מים, סוכר וליקר וערבבו מדי פעם עד להמסה ואיחוד של כל הרכיבים. preperation
  3. הכניסו את הטופו לתוך מעבד מזון והפעילו עד לקבלת פירורים קטנים. הכניסו את פירורי הטופו לתוך תערובת השוקולד וערבבו לקבלת תערובת אחידה. חלקו לכוסות/קעריות והגישו.
טיפ השף:
ניתן להמיס את השוקולד במיקרוגל, בפולסים קצרים של 30 שניות עד להמסת השוקולד.
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: