maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

טיפים נהדרים לאחסון נכון של פירות וירקות נפוצים

 היכן מומלץ לאחסן עגבניות ואיך למנוע השחמה של פלחי תפוחים? רבים מאיתנו קונים פירות וירקות, אך לא תמיד מצליחים ליהנות מטעמם הנפלא ומיתרונותיהם הבריאותיים הרבים, מפני שמרכיבי המזון הללו מתקלקלים בטרם עת. לעיתים הסיבה לכך היא שאנו לא יודעים לשמור עליהם ולאחסן אותם כראוי – אך אל דאגה, מדובר בבעיה פתירה למדי! כל שעליכם לעשות הוא פשוט לקרוא את המדריך הבא, ולהשתמש בטיפים שיש בו ושנועדו לעזור לכם לאחסן נכון 12 סוגים של פירות וירקות נפוצים.
 
אחסון נכון של פירות וירקות: פירות וירקות מסוגים שונים

1. גזרים

גזרים מתייבשים במהירות אם לא צורכים אותם, אך יש דרך נהדרת להתמודד עם הבעיה ולהימנע ממראה יבש וישן שלהם ואף מהירקבותם. תחילה, חתכו את הקצה העבה שלהם, היכן שנמצא בדרך כלל העלה; לאחר מכן, אחסנו אותם בקופסה מלאה במים, אטמו אותה עם ניילון נצמד ואחסנו במקרר. אם אתם לא מעוניינים להשרות אותם במים, תוכלו פשוט לעטוף את הגזרים בפלסטיק בועות ("פצפצים"), שיאפשר להם לקבל את הלחות הנחוצה להם.

2. פירות יער

אוהבים לאכול תותים, פטל ועוד סוגים של פירות יער, אך לא מבינים מדוע הם מתקלקלים יחסית מהר במקרר? כדי לפתור את זה, רגע לפני שאתם מאחסנים אותם שם, שטפו אותם בתערובת המכילה מים וחומץ ביחס של 1:3 לטובת המים, שתסייע לכם להילחם בעובש שלעיתים גורם להם להירקב מהר יותר. לאחר מכן שטפו את פירות היער עם מים ויבשו אותם היטב – אתם כבר תראו שחיי המדף שלהם יתארכו.

3. עלי חסה

חתכתם קצת יותר מדי חסה לסלט שלכם ואתם רוצים לשמר את החלקים הנותרים, או שאולי אתם פשוט מחפשים דרך טובה יותר לאחסן את החסה הטרייה שקניתם? הכניסו את העלים לקערה, עטפו את חלקה העליון עם מגבת נייר ואטמו את הכלי עם ניילון נצמד. קחו רק בחשבון שמגבת הנייר סופגת לחות שעלולה לגרום לעלים להפוך לחומים, לכן עליכם לשים לב אליה ולהקפיד להחליף אותה כאשר היא הופכת ללחה מדי. דרך נוספת להוציא מעלי חסה את הלחות העודפת שלהם היא לפזר מעליהם מלח.
אחסון נכון של פירות וירקות: גזרים, פירות יער ועלי חסה

4. פירות הדר

ניתן לשמור על תפוזים, מנדרינות, אשכוליות ולימונים בחוץ ובטמפרטורת החדר, כל עוד אתם מרחיקים אותם מקרני שמש ישירות. עם זאת, אם ברצונכם להאריך את חייהם, מומלץ להכניס אותם למגירת הירקות שבמקרר שלכם, הרחק מהירקות והפירות האחרים. רגע לפני שאתם מעוניינים להשתמש בהם, הוציאו אותם החוצה והניחו להם להגיע לטמפרטורת החדר, למשך 15-20 דקות – כך יהיה יותר קל לחתוך אותם, וטעמם יהיה יותר מתוק.

5. לימונים

ואם כבר בפירות הדר עסקינן, מה לעשות עם חצי לימון שהתייבש במקרר? התשובה היא הרבה יותר פשוטה משחשבתם – הימנעו בכלל מלהגיע למצב הזה; אם אתם צריכים כמה טיפות של מיץ לימון, אל תחצו אותו אלא חוררו אותו עם מזלג, וסחטו ממנו בהתאם לכמות שנחוצה לכם. כך תוכלו להשתמש בו פעם נוספת – מבלי שהוא יתייבש במקרר, כפי שקורה כשמאחסנים חצאי לימון חשופים. השיטה הזו כמובן מתווספת לזו שכתבנו מעלה ונוגעת לפירות הדר.

6. פלחי תפוח

כל מי שהשאיר אי פעם פלחי תפוח במקרר או מחוצה לו, יודע באיזו מהירות הם עוברים תהליך חמצון שמקנה להם מראה שחום ופחות מפתה. כדי להימנע ממצב שכזה, השרו את הפלחים למשך 5 דקות בקערת מים קרים ומלוחים – מספיקה ½ כפית מלח לליטר מים. לאחר מכן, הניחו לפלחים להתייבש, אחסנו אותם בשקית ניילון אטומה והכניסו אותה למקרר.
אחסון נכון של פירות וירקות: פלחי תפוזים, לימון חצוי ופלחי תפוח

7. גבעולי אספרגוס

גבעולי האספרגוס מתייבשים לעיתים עוד לפני שמזדמן לנו לבשל אותם, אך יש דרך נהדרת לשמר את הלחות הנחוצה להם. בדיוק כמו שאתם שומרים על פרחים, כך גם העמידו את גבעולי האספרגוס בקערה או בכוס עם מים, כאשר החלק התחתון של הצמחים מופנה מטה, והעליון מכוסה בשקית ניילון. אחסנו את כלי הקיבול במקרר וראו כיצד השיטה אכן עובדת.

8. אפרסקים

בכל הקשור לאפרסקים, יש להפריד את אלו שבשלים מאלו שטרם הספיקו. את האפרסקים שאינם בשלים הכניסו לשקית נייר, ואחסנו אותם בטמפרטורת החדר על שידה או ארונית; הימנעו מלהכניס אותם לקופסאות אטומות, ומלאחסן אותם במקרר או מעליו. את האפרסקים הבשלים כדאי לשטוף בזרם מים קרים, לנגב בעדינות עם מגבת נייר ולאחסן בשקית ניילון במקרר. השתדלו שלא להעמיס יותר מדי אפרסקים בשקית אחת.

9. פלפלים

קניתם פלפלים מצבעים שונים, וחלקם התקלקלו במקרר? באופן כללי, כדאי שתדעו שפלפלים ירוקים נוטים להחזיק מעמד טוב יותר מסוגיו האחרים של הירק, ולכן אם יש לכם גם פלפלים צהובים ואדומים – כדאי להשתמש בהם קודם. מומלץ לאחסן את כל הסוגים הללו בשקית ניילון או רשת במגירות הירקות שבמקרר, וכך לסייע לפלפלים המתוקים שלכם להחזיק מעמד בין שבוע לשבועיים.
אחסון נכון של פירות וירקות: אספרגוס, אפרסקים ופלפלים

10. עשבי תיבול טריים

אוהבים להעשיר את המנות שלכם עם הטעמים הנפלאים של עשבי התיבול השונים, אך לא יודעים איך לאחסן אותם? בדומה לגבעולי האספרגוס שציינו מעלה, ניתן לאחסן סוגים שונים של עשבי תיבול - כגון בזיליקום, פטרוזיליה וכוסברה – ממש כמו פרחים; פשוט חתכו את הקצה שלהם ואחסנו אותם במים על כוננית או על שידה, בטמפרטורת החדר. באשר לעירית, רוזמרין וטימין, עטפו אותם באופן רופף בניילון נצמד, ואחסנו אותם בחלק החם ביותר של המקרר שלכם, שהוא בדרך כלל הדלת שלו. אם אתם חוששים להרוס את עשבי התיבול הללו, הניחו אותם בתוך מגבת נייר לפני שאתם עוטפים אותם בניילון נצמד. בנוסף, ודאו כי אתם שוטפים את עשבי התיבול השונים שלכם רק רגע לפני שאתם משתמשים בהם, ולא קודם.

11. פטריות

אוהבים להכין מנות שונות עם פטריות? הגיע הזמן שתדעו כיצד לאחסן אותם באופן שמיטיב עימם. תחילה, במקום לשטוף אותם, נגבו אותם ואחסנו בתוך שקית נייר, שתסייע בספיגת שאריות של לחות. הניחו אותה על מדפי המקרר – לא במגירת הירקות. בנוסף, ודאו שאינכם מאחסנים את הפטריות בסמוך למרכיבי מזון עם טעמים או ריחות חזקים, שאותם הן עלולות לספוג בקלות.

12. עגבניות

עגבניות לא ממש אוהבות קור, זאת מכיוון שהוא גורם להן לאבד את הטעם והמרקם האידיאליים שלהן. לכן מומלץ לאחסן אותן על שידה או בארונית, ולאו דווקא במקרר – כפי שאני ועוד רבים אחרים דווקא נוהגים לעשות. בנוסף לכך, כשאתם מאחסנים עגבניות, מומלץ להניח אותן הפוך, על הצד שבו בדרך כלל יש את העלים, זאת מכיוון שהוא החלק האחרון שמבשיל.
אחסון נכון של פירות וירקות: בזיליקום, פטריות ועגבניות

בשורה התחתונה...

לעיתים הסיבה לכך שהירקות והפירות שלכם נרקבים מהר, או שהם פחות טעימים משהם אמורים להיות, לאו דווקא טמונה בהם עצמם – אלא בדרך שבה אתם מאחסנים אותם. אם תיישמו את הטיפים שבמדריך הזה, תוכלו ליהנות מטעמם הנפלא ומיתרונותיהם הבריאותיים של מרכיבי המזון החשובים הללו. מכירים מישהו שתמיד מתלונן על כך שהעגבניות שלו נרקבות מהר? שתפו עימו את הכתבה הזו, אולי הוא יבין אחת ולתמיד מה הסיבה...
 
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו