print header

7 דרכים שבהן שפת דיבור מעידה על אופי האדם

אתם כנראה כבר יודעים שאפשר ללמוד רבות על אנשים משפת הגוף וטון הדיבור שלהם, למשל אם הם משלבים ידיים, מרבים לגעת באף או מדברים בקול רם אפשר לשער שהם משקרים, מרגישים לחוצים חשים ביטחון וכדומה. מפני שהסימנים האלו כבר מוכרים לכולם, קל מאוד להתאמץ כדי לזייף אותם. בשל כך נלמד אתכם היום שיטה נוספת שתעזור לכם לנסות להבין את האנשים שמסביבכם ושעימם אתם מדברים. כל שעליכם לעשות הוא לשם כך הוא לשים לב למילים שבהן הם משתמשים, בידיעה שיש להן משמעות רבה, בין אם בדיבור או בכתיבה. הנה 7 דרכים שיעזרו לכם לפענח ולהכיר טוב יותר את אופיו של האדם שעומד מולכם  דרך המילים שלו. כמובן שאם כמה מהן תקפות לגביכם – כדאי שתהיו מודעים לכך ותדעו האם המילים הללו משרתות אתכם כראוי, או שמא עליכם לפעול בעניין...
 

1. מופנמים נוהגים להשתמש בשפה יותר מופשטת

דרכים בהן מילים מעידה על אופי: בחורה מוחצנת: "הספר הזה מצוין!", בחורה מופנמת: "הספר הזה מספק הרבה מידע"
כפי שתבינו כעת ובהמשך הכתבה, מופנמים ומוחצנים משתמשים במילים שונות כדי לבטא את אותם הדברים. כדי לאשש זאת, נערך בהולנד מחקר בשנת 2008 שבמסגרתו נתבקשו 40 מתנדבים לבחון תמונות המציגות מצבים חברתיים שונים, ולתאר אותן בקול רם. ממצאי המחקר העלו כי אלו המופנמים השתמשו במילים מופשטות וכלליות, בעוד המוחצנים נעזרו במונחים שהם יותר מדוייקים. חשבו למשל על כתבה חדשותית שאתם ובני זוגכם צופים בה, ונסו להיזכר מהי תגובתכם עליה. אדם מופנם יגיד, למשל, "איזו כתבה אינפורמטיבית", בעוד מוחצן – "איזו כתבה מעולה!".

2. מופנמים נוטים לסייג ולהשתמש בכמויות ברורות

דרכים בהן מילים מעידה על אופי: בחור מוחצן: "בוא נלך לאכול", בחור מופנם: "אולי כדאי שנאכל נקניקיה בלחמנייה"
בזמן שאנשים מוחצנים מעדיפים ליהנות מהחיים המהירים של העידן הדיגיטלי, להיות ספונטניים ולקחת יותר סיכונים, מופנמים מעדיפים להיות יותר זהירים. בשל כך, הם בדרך כלל מעדיפים לציין כמויות ברורות או להשתמש בה"א הידיעה, למשל, לומר שהם רוצים לקנות את "החולצה הזאת" ולא "חולצה כלשהי". במקביל, הם במקרים רבים יסייגו את דבריהם בעזרת מילים כמו "אולי", שיתנו להם מעין פתח מילוט מהתחייבות כזו או אחרת. לדוגמה, בזמן שבחורה מוחצנת תגיד לחברתה "בואי נלך לקנות בגדים חדשים", מישהי אחרת תגיד באותו מצב "אולי נלך לקנות שמלה חדשה לאירוע של שבוע הבא?" ובכך תפגין את האופי המופנם שלה.

3. מוחצנים משתמשים במילים המבטאות עונג

דרכים בהן מילים מעידה על אופי: בחור מוחצן: "אני אוהב את הסלון הגדול שבדירה החדשה שלי", בחור מופנם: "אני צריך לשפץ את המטבח בדירה החדשה שלי"
מכירים את האנשים האלו שלא משנה על מה תדברו איתם, סביר להניח שהם ינסו יפנו את השיחה לפתירת בעיות שעולות במהלכה? למשל, הם יציינו איזו בעיית צנרת שהתעוררה בביתם, או ינסו לעזור לכם להתגבר על אתגר שאמרתם שמטריד אתכם. אתם כנראה תחשבו שהם פשוט אוהבים להתלונן או לתקן את כל העולם לפי ראות עיניהם, אבל באופן רחב יותר זו עדות לכך שהם מופנמים. בניגוד אליהם, אנשים מוחצנים דווקא יעדיפו לדבר על ההנאות הקטנות של החיים, ויגידו למשל משפטים כמו "איך אני אוהב לטייל!" או "אתמול ממש נהניתי במסעדה החדשה שנפתחה בשכונה". מטרתם היא לא לגרום לכם לקנא בהם או להשוויץ, אלא פשוט לבטא את מי שהם.

4. אנשים עם ראש פתוח משתמשים במילים המבטאות תחושות

דרכים בהן מילים מעידה על אופי: בחור מעודד חבר עצוב: "אל תהיה עצוב, אתה פשוט צריך אוזן קשבת"
בנוסף למופנמות או מוחצנות, המילים שבהן אנו משתמשים יכולות לבטא עד כמה אנחנו פתוחים מחשבתית. אנשים עם ראש פתוח, למשל, מעדיפים להשתמש במילים המקושרות לתחושות ולרגשות. אם הם חשים שאדם מסביבם עצוב או מדוכא  בשל טעות כלשהי שהוא עשה, הם יגידו לו משהו כמו "אל תהיה עצוב, אתה פשוט זקוק לאוזן קשבת. רוצה לדבר על מה שקרה?". כמובן שהם לא יאמרו זאת סתם, אלא יעשו מאמץ להקשיב לו ולהיות שם בשבילו.

5. אנשים לחוצים נעזרים במילים כדי לבטא את המתח שלהם

דרכים בהן מילים מעידה על אופי: אני סוחב איתי כל כך הרבה עצב
לא משנה כמה הם ינסו לשלוט בטון הדיבור או בשפת הגוף שלהם, אנשים לחוצים כמעט תמיד מסגירים את עצמם בגלל המילים שבהן הם בוחרים להשתמש. הסיבה לכך היא שלא משנה כמה הם מנסים להסתיר תחושות כמו חשש, דאגה ומצוקה, הן תמיד יצוצו איכשהו ממעמקי הנפש, בין השאר דרך הדיבור. יתכן שהם יראו לכם בסדר גמור, אך ברגע שהם יפתחו את הפה, הם יגידו משפט שלא משתמע לשתי פנים, כמו "אני סוחב איתי לכל מקום כל כך הרבה עצב". כמובן שלא כל אדם שאומר אותו הוא בהחלט לחוץ מטבעו – יתכן שהוא פשוט עובר תקופה מאתגרת והוא יירגע לאחר שהיא תחלוף, לכן אל תמהרו לשפוט אחרים. אם הדברים הללו נוגעים אליכם ואתם למעשה אותם אנשים לחוצים, אולי כדאי שתנסו להרגיע את עצמכם בעזרת הדרכים המוכחות הבאות.

6. אנשים חרוצים משתמשים במילים הקשורות להישגיות ולעבודה

דרכים בהן מילים מעידה על אופי: אבא מחזיק ילדה ואומר לאשתו: "צריך למצוא לילדה בית ספר טוב. אעבוד על זה"
כולנו רוצים להקיף את עצמנו באנשים מסורים וחרוצים, אבל איך נזהה אותם? כפי שאתם ודאי כבר יכולים להבין, גם כאן השפה שבה הם משתמשים היא חלר מהתשובה. אנשים שכאלו הם חדורי מטרה ומחפשי תוצאות, לכן הם משתמשים במילים שמקושרות להישגיות ולעבודה. למשל, אם החבר שלכם רוצה להיפגש איתכם ומחפש את המקום המושלם ששניכם תוכלו ליהנות בו, הוא כנראה יגיד משהו כמו "צריך לחפש איזה בית קפה נחמד שנשב בו. אעבוד על זה". אל תתפלאו אם הוא יקיים את ההבטחה הזו במהרה...

7. אנשים שפתוחים לחוויות חדשות משתמשים במילה "אנחנו"

דרכים בהן מילים מעידה על אופי: זוג לאחר לידה. בחור פתוח: "אנחנו כל כך מאושרים!", בחור לחוץ: "אני כל כך נרגש"

מחפשים אנשים חברותיים שיסכימו לצאת איתכם להרפתקה או פשוט לחוות עמכם דברים חדשים? האזינו טוב טוב לדבריהם ובדקו האם הם מרבים לומר "אנחנו" במקום "אני". מעבר לכך שהתבטאות שכזו נובעת מאופיים של אנשים מסוימים שמאמצים אותה, היא גם מגיעה לאחר שינויים ומהפכות שקורים בסביבה. חשבו למשל על השימוש הגובר במילה "אנחנו" לאחר מלחמות או אירועים לאומיים שמאחדים אותנו הישראלים, וגורמים לנו לחוש יותר קשורים אחד לשני. בנוסף, אנשים שפתוחים מחשבתית ומוכנים להתנסות בחוויות חדשות הם חיוביים יותר, וזה מתבטא בשפתם ובמילים שהם בוחרים לומר.

מקור התמונות: brightside

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.