maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

12 מזונות שניתן להקפיא ולאכול כמו חדשים

  אתם מתכוננים להכין ארוחה משפחתית, מוציאים את כל המצרכים הדרושים מהמקרר ולצערכם מגלים שחלקם רקובים או לא ראויים לאכילה. המצב הזה קורה לכולנו לעתים, בייחוד אם יש מספר רכיבים שנמצאים בנבכי המקרר ושכחנו מהם, מה שגורם להם להתקלקל עם הזמן. על מנת שתוכלו להימנע מהמצבים הללו ולא לרוץ למכולת בכל פעם שאתם צריכים רכיבים מסוימים, ערכנו עבורכם רשימה של 12 מזונות שמומלץ להקפיא ושיחזיקו מעמד זמן רב בזכות ההקפאה. באופן הזה תוכלו להכין את הארוחה שרציתם בקלות ובלי להשמיט רכיבים חשובים שנאלצתם להשליך משום שגיליתם שהם רחוקים מלהיות טריים.
 
מקרר פתוח ומלא באוכל
 

1. ג'ינג'ר

השורש האהוב הזה משמש להכנה של מגוון מאכלים, החל ממנות דגל של המטבח האסייתי, דרך מרקים ועד לקינוחים מסוימים. תוכלו להאריך את חיי המדף של הג'ינג'ר באופן בלתי מוגבל אם תכניסו אותו למקפיא בשלמותו ותוציאו אותו בעת הצורך. באופן הזה השורש הנפלא לא יתייבש, כפי שקורה לו במקרר, ואתם תוכלו ליהנות ממנו בכל עת שתרצו.

2. אבוקדו

כל חובבי האבוקדו מכירים את האופי ההפכפך של הפרי הייחודי הזה, שמבשיל יתר על המידה תוך ימים ספורים בלבד. אם ברצונכם לשמור אבוקדו כך שתוכלו ליהנות ממנו במנות מיוחדות, כמו שייקים למשל, חתכו אותו לפרוסות כשהוא בשל (קליפתו כהה) והכניסו לשקית אטומה ולמקפיא. שלפו את פרוסות האבוקדו כשתצטרכו ותיהנו ממנו אפילו מחוץ לעונה. 
ידיים של אישה אוחזות באבוקדו חצוי

3. בצל ירוק

ישנם מגוון מאכלים שמצריכים גבעולים בודדים של בצל ירוק, מה שמותיר אותנו עם שאר הצרור בלי שימוש. כדי למנוע את זריקת הבצל המיוחד הזה לפח, חתכו אותו לרוחבו, הכניסו את החתיכות לבקבוק פלסטיק ריק ואת הבקבוק הכניסו למקפיא. כאשר תרצו להכין מרק ירקות מהביל, פשוט הוציאו את הבקבוק ו"מזגו" את הבצלים למנה כדי להוסיף לה טעם ומרקם ייחודיים.
 
 

4. ביצים מבושלות

הכוונה כאן היא לא לביצים קשות שמקפיאים בשלמותן, אלא למנות מוכנות שמכילות ביצים, כמו קישים ופשטידות למיניהן. המאכלים הטעימים הללו יכולים להחזיק מעמד במקפיא במשך חודשים ארוכים, ובכל פעם שהרעב ינקר או כשיגיעו אורחים לא צפויים, תוכלו להוציא כמה חתיכות של פשטידה או מנות אישיות שהכנתם, לחמם מעט בתנור ולהגיש. הטעם יהיה טוב בדיוק כמו הגרסה הטרייה של המנות הללו, ואתם לא תצטרכו להכין אותן כל פעם מחדש, מה שיחסוך לכם זמן רב במטבח.
חיתוך של פשטידה

5. טופו

הטופו כבש את המטבח של רבים מאיתנו בשנים האחרונות, ולא חייב להיות טבעוני או צמחוני כדי ליהנות מ"גבינת" הסויה המיוחדת הזו. כדי לשמר את הטופו לתקופה של עד 3 חודשים, הוציאו אותו מהאריזה המקורית שלו, נקזו ממנו את הנוזלים והכניסו את הקוביה בשלמותה לתוך שקית ניילון שתסגרו היטב, ואותה הכניסו למקפיא. כשתרצו להשתמש בטופו, הוציאו אותו מהמקפיא, הכניסו למיקרוגל למשך 60 שניות על עוצמה גבוהה, ואם הוא לא הפשיר לחלוטין, חממו אותו למשך 30 שניות נוספות והוא יהיה כמו חדש.

6. בננות בשלות

יום אחד הן ירוקות ויום אחרי – שחורות לחלוטין. המהפך הזה של הבננות נגרם מהחום הארץ-ישראלי שקשה להילחם בו, במיוחד בכל הנוגע לאחסון של פירות וירקות שונים מחוץ למקרר. כשתבחינו בבננות שמתחילות להבשיל, קלפו אותן, חתכו לפרוסות והכניסו לשקית אטומה שנועדה להקפאה. הבננות אמנם ישנו את צבען, אך הן יחזיקו מעמד במשך זמן רב, ואתם תוכלו להשתמש בהן להכנת שייקים, קינוחים ומחיות פרי לילדים במידת הצורך.
אשכולות של בננות

7. עשבי תיבול טריים

קשה להתחרות בטעמם של עשבי תיבול טריים שמעשירים כל מנה ומקנים לה טעם שאף רכיב אחר לא יכול להעניק. עשבי התיבול עדינים מטבעם, ולכן הם נוטים להתקלקל כששומרים אותם במקרר, גם לאחר שעוטפים אותם כהלכה ומונעים כניסה של לחות, כך שאם אתם מרבים להשתמש בעשבי תיבול, מומלץ לקצוץ אותם, להכניס לשקיות אטומות ולהקפיא. תוכלו להכין גם קוביות עשבי תיבול על ידי מזיגה של שמן זית או מיץ לימון על עשבי תיבול קצוצים שתכניסו למגש קוביות קרח. כשתכינו את המנות שאתם מעוניינים בהן, פשוט הוסיפו אליהן את הקוביות בצורה ישירה ותחסכו זמן וכסף רב על הדרך.
 

8. רסק עגבניות

במרקים, רטבים שונים ובכריכים, אין כמו רסק עגבניות עשיר שמשדרג את טעמה של כל מנה. בגלל העובדה שהרסק מרוכז כל כך, במרבית המתכונים צריך כפות ספורות ממנו, מה שמותיר אותנו עם קופסה או פחית שימורים שלמה של הממרח האהוב. לאחר פתיחתו, רסק עגבניות נוטה להתחמצן ולפתח עובש, מה שמוביל אותו ישירות לפח האשפה, גם אם נותרה כמות גדולה ממנו. כדי ליהנות מרסק עגבניות בכל עת, תוכלו לרפד מיכלי אחסון עם נייר שעווה, למרוח עליהם שכבה של הרסק ולהכניס למקפיא. בכל עת שתצטרכו את הרסק, שברו חתיכה ממנו או אספו את הכמות הרצויה עם כף, והוא כבר יימס במהרה הן בתוך מאכלים שונים והן לאחר ההוצאה מהמקפיא.
פחית שימורים של רסק עגבניות לצד פסטה ובצל

9. גבינה

בדומה לרסק עגבניות, גבינה שנמצאת זמן מה במקרר מפתחת עובש ואנו נאלצים לזרוק אותה פעמים רבות, גם אם נותרה ממנה כמות מכובדת. עם זאת, גבינה יכולה להחזיק מעמד במקפיא במשך חודשים ארוכים, ותוכלו להקפיא אותה כשהיא מגורדת או חתוכה לפרוסות או רצועות ולהכין ממנה כל מאכל שתרצו. את הגבינה מומלץ לנקז מנוזלים אם יש כאלו, לעטוף בנייר שעווה, להכניס לשקית ולמקפיא ולהוציא אותה שתרצו טוסט או פיצה ביתית מהבילה.

10. אגוזים

אגוזים מכל הסוגים מכילים שומנים חיוניים שיכולים להתקלקל אם הם נמצאים במקרר במשך כמה חודשים. השינוי הזה משפיע על טעמם וכן על יתרונותיהם הבריאותיים של האגוזים, ולכן מומלץ להקפיא אותם בתוך שקית ניילון או נייר כדי למנוע את קלקולם. בעת הצורך, הוציאו את האגוזים מהמקפיא כמה דקות לפני שתצטרכו אותם על מנת שהם יפשירו מעט ויהיו נוחים לחיתוך או כל פעולה אחרת שתרצו לעשות עליהם.
מגש עץ עם מגוון אגוזים

11. פלפלים חריפים

בישראל יש מנות אהובות רבות שמכילות פלפלים חריפים, וכשטועמים אותן, לא קשה להבין מדוע זה כך... כדי להכין מאכלי עדות שונים או פשוט כשתרצו עקצוץ של חריפות במנה שלכם, תוכלו להשתמש בפלפלים חריפים שהקפאתם בשלמותם או בחתיכות. טעמם של הפלפלים יישמר לאורך זמן במקפיא, ואתם תוכלו להעשיר את המנות שלכם עם תבלין טרי ואהוב במיוחד בארצנו הקטנה.

12. קמח חיטה מלא

חיי המדף של קמח חיטה מלא מונים חודשים ספורים בלבד, ולאחר התקופה הזו הוא מתחיל להבאיש ויוצא מכלל שימוש. למרבה השמחה, ניתן להקפיא קמח מלא בקופסאות זכוכית/פלסטיק או אפילו באריזה המקורית שלו כדי לשמור על טריותו במשך חודשים ארוכים, ואפילו שנים. אם תרצו להכין מנות שמכילות שמרים, מומלץ לאפשר לקמח להתחמם מעט בטמפרטורת החדר על מנת שהשמרים לא ייהרסו וכדי שהמתכון ייצא כהלכה.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: