print header

10 מוצרים שרוקחים ממליצים שיהיו לכם בבית

אין אדם שמבין בתרופות יותר מאשר רוקח, ולכן סביר להניח שדווקא בביתם של רוקחים תמצאו תרופה לכל בעיה. עם זאת, האדם הפשוט לא מוסמך לטפל בעצמו או בבני משפחתו בעזרת תרופות מרשם כראות עיניו, ולכן אנחנו יכולים לרכוש תרופות ללא מרשם שעבורן לא צריך הוראות מטעם רופא, זאת תוך מגבלות מסוימות. ישנן כמה תרופות ללא מרשם שכדאי שתמיד יהיו בביתכם, יחד עם כלים ופריטים רפואיים אחרים, ואלו הם ה-10 שרוקחים ממליצים עליהם. שימו לב שעל אף ההמלצות, בכל הנוגע לילדים או נשים בהיריון, תמיד צריך להתייעץ עם רופא לפני שמספקים להם טיפול תרופתי כזה או אחר.
 
תרופות ללא מרשם רופא שצריך שיהיו בבית: תרופות ופירות

1. תרופות נגד כאבים 

פרצטמול (אקמול, דקסמול, אברולט, אברול, פראמול, נובימול, רוקמול, פנדול, מכבימול) ואיבופרופן (אדוויל, אדקס, איפובן, ארטופן, נורופן) הם תרופות שחובה שיהיו בכל בית, כך אומרת מרי ברידג'מן, רוקחת ופרופסור בבית הספר לרוקחות ע"ש ארנסט מריו בניו ג'רזי. אף על פי שהן ניתנות לרכישה ללא מרשם, ברידג'מן מזהירה שלא להשתמש בהם בכמה מקרים פרטניים:
 
  • הימנעו מנטילת איבופרופן אם אתם סובלים מבעיות בכליות או כיבים בקיבה (אולקוס).
  • הימנעו מנטילת פרצטמול לעיתים קרובות מדי, עם אלכוהול או באופן קבוע למשך מספר ימים, שכן הוא מזיק לכבד.
  • בדקו מה המינון המומלץ לילדים לפני שתטפלו בהם בעזרת תרופות אלו, ובאופן כללי מומלץ לרכוש עבורם תרופות שמיועדות להם, במינונים נמוכים.

2. תרופות נגד צרבת

צרבת זו בעיה נפוצה שמשפיעה עלינו יותר ככל שאנחנו מתבגרים וכן בשלבים שונים בחיים, למשל במהלך היריון. ברידג'מן ממליצה לשמור על טבליות נגד צרבת (טאמס) בארון התרופות, ומעידה כי הן בטוחות לשימוש כמעט עבור כולם, כשהן מכילות בסך הכל תערובת של סוכרוז בשביל הטעם וסידן פחמתי, שהוא סותר חומצה.

3. תרופות נגד שיעול

לטיפול בשיעול ניתן ליטול טבליות ברומהקסין (סולבקס, מוקולס, מובקס), אולם חשוב לציין כי אלו מיועדות לשיעול עם ליחה בלבד, והן לא עוזרות למנוע את השיעול עצמו, אלא את הצטברות הליחה בגרון. לטיפול בשיעול יבש צריך להשתמש בסירופ שמכיל דקסטרומתורפאן (תרודקס), אולם חשוב להדגיש שהתרופה הזו עלולה לגרום לטשטוש, ולכן מומלץ שלא לנהוג תחת השפעתה.
תרופות ללא מרשם רופא שצריך שיהיו בבית: אישה משתעלת

4. ציוד עזרה ראשונה

לפציעות שטחיות אתם צריכים שיהיו בביתכם תמיד אלכוהול לחיטוי, משחה אנטיביוטית ופלסטרים, ולפציעות חמורות יותר, כדאי שיהיו גם תחבושות. שלא כמו טבליות או תרופות אחרות לשימוש פנימי, ציוד עזרה ראשונה הוא הדבר היחידי שתרכשו בבית המרקחת ושתוכלו לאחסן בחדר האמבטיה או השירותים. "שינויי הטמפרטורה והלחות שבחדרים האלה משפיעים לרעה על תרופות", כך אומר ברידג'מן, ואותן היא ממליצה לאחסן בארון גבוה במטבח.

5. כלים רפואיים

אינכם זקוקים לערכה כירורגית בבית, אך אתם כן צריכים שיהיו לכם כמה כלים בארון התרופות, ביניהם מד-חום. אביזר נוסף שמומלץ שיהיה בביתכם הוא פינצטה, שמשמשת לא רק למריטת גבות, אלא גם להסרת קוצים שנתקעו באצבעות. אם צריך, רכשו גם מד לחץ דם אוטומטי שיוכל לעזור לכם למדוד את לחץ הדם שלכם כשאתם מרגישים חלשים. 

6. תרופות לצינון

אם אתם סובלים מסינוסים חסומים, ברידג'מן ממליצה קודם כל להתחיל עם פתרונות טבעיים, כמו תמיסת מי מלח, איתה אפשר לשטוף את האף ללא שום תופעות לוואי. אם זה לא עזר, ניתן לרכוש תרסיסי אף ללא מרשם רופא עם אוקסימטזולין (אלרין, אפ-טיפה, רינוקליר, נסיבין), אולם חשוב שלא להשתמש בהם באופן קבוע ולאורך זמן, משום שהם עלולים לגרום לריריות להתנפח כעבור 3-5 ימי שימוש, מה שיגרום לאף להיות מנוזל באופן תמידי.
תרופות ללא מרשם רופא שצריך שיהיו בבית: ילד מקנח את האף

7. תרופות לבטן 

לכאבי בטן, שלשולים, בחילות, גזים וקלקול קיבה, התרופה המומלצת ביותר ללא מרשם רופא היא ביסמות סובסליצילאט (קלבטן, פינק ביסמוט, ביטני X, פפטולייט, בטן קאר). עם זאת, חשוב מאוד לציין שמתחת לגיל 12 התרופה הזו יכולה להינתן אך ורק בהנחיית רופא ולא על דעת עצמכם.

8. תרופות נגד פטריה

כשמתחילה לצוץ פטריה באזור מסוים בגופכם, כמו למשל פטרת כף הרגל (רגל האתלט), פטרת העור או קנדידה, עליכם להיות מוכנים להילחם בה, כשיש מספר דרכים לעשות זאת, בעזרת אבקות, קרמים ותרסיסים עם איכויות אנטי-פטרייתיות. התרופה שניתן לרכוש ללא מרשם רופא היא ביפונאזול (אגיספור), שבעזרתה אפשר לטפל בזיהום פטרייתי בעור, בקרקפת או בציפורניים. עם זאת, אם אתם חושדים שיש לכם פטריה או שאתם כבר סובלים ממנה באזור פנימי בגוף, תמיד מומלץ לפנות לרופא לקבלת הטיפול המתאים.

9. תרופות לכוויה

אם נכוויתם באופן קל על ידי השמש לאחר בילוי בחוף הים או בבריכה, הפתרון המומלץ ביותר הוא ג'ל אלוורה, כשניתן לרכוש אותו בחנויות או להשתמש בו באופן טבעי הישר מצמח האלוורה. אם אתם מחפשים תרופה מקצועית יותר, שמרו בביתכם טרולאמין (ביאפין), שמשמשת לטיפול בכוויות בדרגות 1 ו-2, וגם מתאימה לטיפול בפצעי לחץ.
תרופות ללא מרשם רופא שצריך שיהיו בבית: אלוורה

10. תוספי תזונה

יש לא מעט תוספי תזונה בשוק, אך במקום שתמהרו לרכוש את כולם, ראשית מומלץ שתתייעצו עם הרופא שלכם ותגלו מה החוסרים שעליכם להשלים בגופכם. מריאנה קורסו, רוקחת מהמרכז הרפואי האוניברסיטאי בנפטון שבניו ג'רזי, ממליצה לצרוך באופן קבוע קומפלקס של ויטמין B וויטמין D. יחד עם זאת, אם אתם שומעים על וירוס או חיידק שמסתובבים באוויר בתקופה מסוימת וחוששים שנדבקתם בהם, התחילו לצרוך תוספי ויטמין C שיחזקו את המערכת החיסונית שלכם, או נטלו טבליות פרופוליס.

 

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:
בלחיצתך על "הרשם", הינך מסכים ל תנאי שימוש ו הצהרת הפרטיות שלנו ומאשר קבלת מיילים מהאתר.