maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

10 שיטות מיוחדות לניקוי כלי הבישול בצורה חכמה

לא משנה עד כמה אנחנו בשלנים מוכשרים, לפעמים כל אחד מאיתנו מתבלבל בהכנת האוכל ומכניס מינוני מרכיבים שגויים, או חלילה שוכח את הסיר על האש. למרות שאף אחד לא בוכה על קצת אורז שנשרף, אין דבר יותר מעצבן מכתמים קשים וסימני חריכה על הסירים והמחבתות הטובים ביותר שלנו. לכל אחד ואחת יש את הדרך שלו לניקוי כתמים קשים מכלי המטבח, אבל לפעמים אפילו השיטה הזאת מאכזבת אותנו ואנחנו נאלצים לשפשף אותם שוב ושוב. בפעם הבאה שאתם נתקלים בכתם עקשן במיוחד על הסירים והמחבתות שלכם, נסו להשתמש באחת משיטות הניקוי הפשוטות והיעילות האלו:
 

1. מי סודה

סירים ומחבתות ממתכת יצוקה הם דרך נפלאה לבשל תבשילים על אש נמוכה ולאורך זמן, אבל לנקות אותם יכול להיות כאב ראש לא קטן. כדי לעזור לכם לנקות את הסירים האלו בקלות ובמהירות, שפכו סודה אל הכלי אחרי שרוקנתם את תוכנו בסיום הבישול, כשהסיר עדיין חם. המים והגזים שבסודה ימנעו מהאוכל ולהידבק לדפנות הכלי ויהיה לכם הרבה יותר קל לנקות אותו.
 
ניקוי סירים
 

2. מקפיא

את רוב הכתמים וסימני החריכה מומלץ תמיד לנקות כשהכלי עדיין חם, אבל זה לא תמיד אפשרי. אם הכלי כבר קר נצלו זאת כמה שאתם יכולים והכניסו את הסיר או המחבת למקפיא למשך הלילה. למחרת בבוקר מלאו את הכלי במים פושרים ונקו אותו באמצעות כף עץ או ספוג ניקוי מיוחד שלא ישרוט את המתכת.
 

3. קטשופ

שיטה מפתיע במיוחד לניקוי כתמי מזון מסוג אחד היא דווקא באמצעות כתמי מזון מסוג אחר. החומציות והלחות של הרוטב הנפוץ הזה יכולה לעזור בניקוי כתמים קשים בתוך כלי הבישול שלכם, כמו גם סימני חריכה על הדפנות והתחתית. יש למרוח שכבה דקה של קטשופ על האזור המלוכלך, להמתין רבע שעה ולנקות אותו בעזרת ספוג וסבון כלים.
 
ניקוי סירים
 

4. לימון

למיץ הלימון יש תכונות רבות שמועילות לנו במגוון תחומים, ואין אדם אחד שלא יודע שהוא יכול לשמש כחומר ניקוי רב עוצמה. על מנת לנקות סירים ומחבתות בעזרת לימון, שפשפו את הצד הבשרני של לימון חתוך על האזור הבעייתי, המתינו חמש דקות ונקו בעזרת מטלית יבשה. שימו לב, חשוב לוודא שהסיר יבש לפני הניקוי כדי לנצל את כל עוצמת הניקיון של הלימון.
 

5. אל תשתמשו בסבון

מפתיע לגלות אבל כלי בישול מסוימים, כמו למשל מחבתות ווק וכלי נחושת, מתנקים בצורה הטובה ביותר דווקא כשלא משתמשים כלל בחומרי ניקוי. עבור הכלים האלה השיטה הפשוטה והמוכרת של השריה במים רותחים היא הטובה ביותר. סבון כלים ונוזלי ניקוי אחרים לפעמים רק ימרחו את הכתם ויגרמו לדחיסתו כך שהוא יהיה אפילו יותר קשה לניקוי משהיה בהתחלה. 
 
ניקוי סירים
 

6. חימום עדין

במקרה של שאריות אוכל מסוימות כמו אורז או פסטה, דווקא חימום עדין של כלי הבישול יכול להפוך את מלאכת הניקיון לקלה בהרבה. מאכלים דביקים יש לחמם על אש קטנה כדי לייבש את הלחות והנוזלים שמחברים אותם לדפנות הכלי. שימו לב, בניגוד לשיטה המקובלת במקרה זה מומלץ שלא להוסיף לסיר מים אלא לגרד בעדינות את השאריות בעזרת כף עץ לאחר שהן יתייבשו. 
 

7. מרכך כביסה

לניקוי כתמים קשים באמת לא צריך ללכת לקנות סבון כלים מיוחד, כיוון שיש פתרון פשוט שסביר להניח שכבר יש לכם בבית. מלאו את הסיר או המחבת במים פושרים והוסיפו בין רבע לחצי פקק של נוזל מרכך כביסה לכלי. קחו מטלית בד רגילה ונגבו בעדינות את הכלי כדי לערבב את המים שבפנים, ולחשוף את השכבה העקשנית ביותר של הכתם לחומר הניקוי. המתינו כשעה ושטפו את הסיר. השאריות ירדו בקלות רבה עם שפשוף קל שיפרק גם את הצטברות השומן השרוף העקשנית ביותר. מומלץ לנקות את הכלי במדיח לאחר התהליך.
 
ניקוי סירים
 

8. חומץ

רבים מאיתנו משתמשים במים רותחים כדי לנקות סירים ומחבתות שבהם נשרף לנו האוכל, אבל מניסיון אישי אני יכולה להגיד ששיטה זו לא תמיד עובדת. לעומת זאת, אם תוסיפו למים הרותחים חצי כוס עד כוס וחצי של חומץ (בהתאם לגודל הכלי שאתם רוצים לנקות), תגלו שהניקוי הופך למשימה פשוטה שלא תדרוש מכם מאמץ כלל וכלל.
 

9. תפוחי עץ

שיטה מפתיעה זו היא למעשה פשוטה למדי. כל שעליכם לעשות הוא לקלף כמה תפוחי עץ, בהתאם לגודל הסיר או המחבת, להכניס את הקליפות לכלי ולהרתיח בתוכו מים במשך כרבע שעה. מרבית הכתמים ייעלמו לחלוטין, ואת השאריות העקשניות ביותר תוכלו לנקות עם צמר פלדה או ספוג עדין בהתאם לסוג הכלי.
 
ניקוי סירים
 
 
10. תוספת מיוחדת – ניקוי תבניות פיירקס
 
בניגוד לסירים ולמחבתות שלנו, את תבניות הפיירקס אנחנו לא יכולים להעמיד על הכיריים כדי להרתיח בהן מים, ולפעמים שימוש במים רותחים ומטליות קרצוף עלול לקחת שעות של מאמץ ועבודה. במקום זאת,  שפכו תערובת סודה לשתייה עם מים לתוך הכלי והכניסו אותו לתנור על חום גבוה. תנו לתערובת לרתוח, המתינו להתקררות ושפשפו בקלות. חשוב לזכור, אל תמלאו את התבנית מעבר למחצית העובי שלה, שכן יש סכנה שהמים יישפכו.
 

 

מקור: זהבית אלון
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: