maavaron
מיד תועבר לדף המבוקש
print header

מה לזרוק ומה לשמור אחרי הפסקת חשמל?

הוריקן סנדי שמשתולל בחוף המזרחי של ארה"ב משבש את אספקת החשמל והתקשורת ופוגע באיכות החיים של האנשים הנמצאים תחת מחסה. אך הפסקות חשמל ממושכות הן לא רק תולדה של סופות ענק. כל אחד מאיתנו עלול להיקלע למצב בו ייאלץ לשהות ללא חשמל במשך שעות ואפילו ימים במיוחד בחורף המתקרב. בעוד שברוב המקרים אפשר להדליק נרות כדי להתגבר על החושך ולהתכסות בשמיכות כדי להתגבר על הקור, אין הרבה שנוכל לעשות כדי למנוע מהמזון המאוחסן במקרר ובמקפיא להתקלקל. מה עושים? 

הדבר החשוב ביותר בזמן הפסקת חשמל ממושכת הוא לשמור על דלתות המקרר והמקפיא סגורות. המקרר יכול לשמור על הטמפרטורה שבו במשך 4 שעות והמקפיא יכול לשמור על הטמפרטורה שבו עד 48 שעות (24 שעות אם הוא חצי מלא). אומנם רוב הפסקות החשמל אורכות פחות מזה, אך אף פעם אין לדעת ולא כדאי להסתכן בקלקול קיבה ומחלות זיהומיות הנובעות מאכילת מזון מקולקל.

איך יודעים האם האוכל שהיה במקרר עדיין בטוח לאכילה?
הכלל הבסיסי הוא להיפטר מכל מזון שאוחסן בטמפרטורה של מעל 5 מעלות ליותר משעתיים. לא משנה איך הוא נראה ואיך הוא מריח. לא בטוחים אם לשמור או לזרוק? הנה לפניכם רשימה מפורטת לפי קבוצות מזון.

אזהרה

ירקות

ירקות גולמיים, עשבי תיבול ותבלינים, בטוחים לאכילה אחרי הפסקת חשמל ממושכת. יחד עם זאת, מומלץ לזרוק כל ירק שכבר היה חתוך, שטוף או מבושל. כך גם מומלץ להשליך שאריות מבושלות המכילות ירקות כמו פשטידות, מרקים או תבשילים, תפוחי אדמה אפויים, סלט תפוחי אדמה ומיצים של ירקות.

פשטידות ומאפים
אחרי הפסקת חשמל ממושכת השליכו לפח מאפים ממולאים בקרם, מעדני קצפת ופשטידת גבינות. לעומת זאת עוגות שיש יבשות בטוחות לאכילה.

לחם, עוגות, עוגיות, פסטה ודגנים
לחמים, לחמניות, מאפינס, עוגות שיש, כעכים, עוגיות וופלים, בטוחים לאכילה. לעומת זאת, פסטה ואורז מבושלים, סלט פסטה, בצק קפוא וכריכים מוכנים בהחלט לא מומלצים.

רטבים, ממרחים וריבות
רבים מהממרחים והרטבים שבמקרר יחזיקו מעמד בזמן הפסקת חשמל. חמאת בוטנים, ריבה, חרדל, קטשופ ורטבים כמו סויה, ברביקו וווסטרשייר, יהיו בטוחים לאכילה וכך גם רטבים על בסיס חומץ. לעומת זאת, השליכו לפח רטבים על בסיס עגבניות או שמנת, ציר דגים, מיונז וחזרת שאוחסנו בטמפרטורה של מעל 10 מעלות צלזיוס, יותר מ-8 שעות.

פירות
כל הפירות בטוחים לאכילה, אלא אם כן הם כבר חתוכים ופרוסים. אם זה המקרה, זרקו אותם לפח.

ביצים
ביצים ומוצרים המבוססים על ביצים אינם טובים לאכילה.

מוצרי חלב
אחרי הפסקת חשמל ממושכת, חמאה ומרגרינה בטוחות לאכילה. לעומת זאת מוצרי חלב אחרים כמו חלב, שמנת, יוגורט ומעדנים צריכים להיזרק.

גבינות
חשוב להבחין בין גבינות קשות לרכות. גבינות קשות כמו צ'דר וגבינה שוויצרית הן בטוחות לאכילה, אבל גבינות רכות כמו גבינת מוצרלה, ריקוטה, גבינה לבנה או קוטג', מומלץ לזרוק לפח. השליכו גם גבינה מגורדת.

בשר, עוף ופירות ים
כל מזון בקטגוריה זו שנשמר בטמפרטורה של מעל 5 מעלות צלזיוס במשך שעתיים או יותר, יש להשליך. כולל: בשר חי, שאריות מבושלות, סלטים על בסיס טונה או ביצים, קופסאות שימורים פתוחות, מנות מבושלות כמו תבשילי קדירה, מרקים ופיצות.

 

נכון, לזרוק לפח כמויות גדולות של אוכל נראה כמו בזבוז מוחלט, אך על כף המאזניים בין חסכון לבריאות, העדיפו את הבריאות שלכם. אחרת, אתם עשויים למצוא את עצמכם מבזבזים הרבה יותר על תרופות, ביקורים אצל רופא וימי מחלה.

 

מקור תמונה: FreeDigitalPhotos.net

ליקטה וערכה: טל עזר

הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל:

כתוב תגובה

תוכן התגובה:
הצג את כל התגובות (0)
הצטרף בחינם לשירות
התכוונת ל: